Ako sa dnes máš? 7
Strana 67 z 86 • 1 ... 35 ... 66, 67, 68 ... 76 ... 86
Re: Ako sa dnes máš? 7
Nakoniec teraz zastupujem jednu pani ako upratovacka na strednej skole. Najprv to pre mna bolo tazke zvyknut si, lebo dlho som bola na invalidnom bez prace ale uz je to ok. Praca je dobra. Ale som pod ochranou mamky lebo ona tam na tej skole robi zastupkynu. Ale inak by som nemala ziadnu pracu. Lebo mne samej sa roky nepodarilo ziadnu vybavit. Citim, ze mam v sebe potencial ale nedokazem ho rozvinut, zabojovat. Mam taky sen ze budem mat pracu ktora ma bude bavit a naplnat a osamostatnim sa, budem sa starat sama o seba. Hlavne po financnej stranke, co este nedokazem, aj ked uz mam 32 rokov pomaly. Byvale spoluziaky maju kariery deti jednoducho uplne iny zivot ako ja. Ja som neuspesna a radsej sa kamoskam vyhybam. Mamina za mna o vsetkom rozhoduje a komanduje ma. Aj ked si rozumieme, berie ma stale ako decko tym ma iba oslabuje strasne. Tak toto ma trapi, ze mam pocit ze ma okolie podcenuje a ja si tiez prestavam verit.
Rastlenka- Nový člen
- Počet príspevkov : 16
Reputácia : 4
Dátum registrácie : 29.03.2016
Vek : 40
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.3 Nediferencovaná schizofrénia
Súčasná medikácia: Trevicta
ono tá nuda nie je rozhodne niečo dobré. Snažím sa, aby som svoj čas čo najlepšie zaplnil. (akp., čítanie, TV, Net...) Podobne aj Tebe prajem, aby sa i nuda vyhýbala.
..................
Ahoj Jaro,
páčili sa mi Tvoje výroky.
..................
Ahoj Rastlenka,
a aký nick si mala predtým? Je podľa mňa perfektné, že máš prácu, držím Ti tak aj palce, aby Ti to vydržalo.
.................
Ahojte všetci,
v noci som sa nevyspal, tak som pospával cez deň. Nie som z toho nejako nadšený, alebo podobne. Porobil som pomaly akp. Na záhradu sa mi aj napriek OK počasiu nechcelo. Som zvedavý čo bude v noci...
Majte sa pekne. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Rastlenka- Nový člen
Zdravotný stav
budem Ti fandiť nielen v práci, ale aj s tým chudnutím. Dosť sa mi rátalo, keď som chodil do zamestnania, cítil som sa aj zdravotne lepšie, aj spánok nebol taký rozháraný. S tými kilami navyše si nerob príliš ťažkú hlavu. Vlastne je to také typické u našej choroby. Máme tu aj tému ohľadom chudnutia a zdá sa, že to pomáha.
Maj sa pekne.! Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Rastlenka- Nový člen
Zdravotný stav
len v rychlosti napisem, mam sa fajn vcera som total po praci prespal cely den az do dnesneho obeda. Unava sa na mne podpisuje, ked som v strese. Inak som bol dnes v meste na poste, spravil som mensi nakup a teraz idem na prechadzku. Ponahlam sa tak si vas precitam neskor. Tesim sa, drzte sa!
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Jaro.BludnySlovak- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 152
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 26.03.2016
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dneska som sa mal zhruba dobre. V práci ok, nič nové, taký bežný deň. Špeciálneho bolo iba to, že som si na obed dal čínu a že som bol po šichte na nákupe (kofoly bez cukru a nové červené, resp. skôr bordové boty). Teď pijem doma kofolu, zistil som že 6 až 7 deci predstavuje toľko kofeínu, koľko predstavuje 1 malý energeťák. To je veľmi fajn. Teď sa ešte idem učiť na piatočnú (?) alebo sobotnú (?) skúšku. Jej termín vlastne neviem, dozviem sa až v samotný piatok, či bude, takže pre istotu by som mal byť vopred pripravený. Či sa mi to podarí, je vo hviezdach.
Nálady som mal vlastne ok, flush som skúšal potlačovať tentokrát BB-krémom od Sensibio AR Bioderma - zdalo sa mi cez deň, že mi líca stmavuje... nebol som úplne spokojný. Dám si ho aj zajtra a uvidím, či sa vrátim k Mixe, alebo budem skúšať túto značku aj naďalej. Úzkosti ale extra neboli, ani na ulici. Vzťahovačnosť bola nízka, nakoľko som stretol len veľmi málo okoloidúcich. Celkovo stav dnes hodnotím na 1-. Mínusko dávam vlastne len kvôli školským tlakom a kvôli komplikáciám v duchovnom živote.
Prečítal som si všetky Vaše príspevky po celom fóre. Vítam nováčikov a všetkým prajem veľa zdravia a pokoja. A pohodičku v dnešný večer, noc, ako aj po celý zajtrajšok.
Držme sa.
S pozdravom
Váš fanúšik
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dátum registrácie : 26.03.2016
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dnes som neskoro zaspaval a skoro vstaval, spal som nieco cez 3 hodiny, je to tym pretiahnutym spankovym rezimom v case volna. Teraz si to v praci pyta svoju dan. Uz mam za sebou 2 silne kavy a to je len polovica sluzby za mnou. Inak je tu prekvapivo kludna atmoska. Neviem ci sa do niecoho pustim ked pridem domov alebo len zalahnem a budem spat, kazdopadne sa tesim uz na domov.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Takisto i ja vítam nových členov Rastlenku a Jara. Teda ty Rastlenka si písala, že si starší člen len s novým nickom,aby som nedoplietla. Pre zoznámenie, ja som Helena.
Dnes sa mám nejako divne. Od rána sa mi trasú ruky a miknem sa od ľaku pri každom šuchote. Necítim sa nejko extra napäto, či podráždene, len nepríjemne, asi ako pred nejakou dôležitou skúškou v škole,alebo pred svadbou:) Bola som aj u psychiatricky, lieky beriem len na ,,nálady,, kedže často u mňa prepuká silná výbušnosť a podráždenosť, ale antipsychotika už takmer 4 mesiace (?) neužívam. Lekárk odzemok veru nekáče, ale zas ma ani nedrancuje. Nehovorím, že sa mi občas neprihovoria alebo nezjavia nejaké ,,blúdne duše,, ale terapeut ma naučil nádherné techniky ako to ovládať. Ja som 7 rokov netušila, že halucináciu je možné odohnať aj inak ako liekmi. Využívam asi 3 techniky a fungujú, obzvlášť milujem stop techniku, ktorú mi vysvetlovali ze funguje zvacsa len ked sa venujes nejakej dotieravej myšlienke a nevieš sa jej zbaviť tak si tresneš do niečoho tvrdého a povieš STOP. znie to trápne:) ale vážne to zafungovalo aj pri týchto stavoch. Prinútila som sa i raz za deň vyliezť za dom trošku do lesa, sama bez detí a muža a tiež mi to pomáha. Stravu som zmenila na GAPS dietu ak Vám to niečo hovorí. Nechcela som to tu doteraz veľmi rozoberať, ani som na to nemala asi veľa času ale teraz ked vidím, že to zaberá a dokážem sa od svojho šialenstva odpútať, cítim sa slobodnejšia. Stále sa ale cítim ako časovaná bomba, diéta ani psycho techniky ani terapie moju myseľ uplne neuzdravia, ale aspon jej dodávaju nádej. Bola som aj na testoch na onko a výsledky ako naposledy:) Vtedy boli lepšie a všetko sa zlepšilo od tých prvých a tak to ostalo aj teraz.Ziadne zhoršenie, iba zlepšenia,vdakabohu. A lekár neveriacky krútil očami že ako je to možné. Už sa nevedel dočkať ako za mnou príde k smrteľnej posteli a pripomenie, že to mám za to, že som odmietla ožarovania. Tak zatiaľ som mu to neumožnila:) V medicíne totiž nie je možné aby si sa uzdravoval bez liekov. Pomaly s manželom plánujeme našu cestu do Medžugoria, srdce mi ide vyskočiť od radosti. Ja sama som bol 4 x,ale sama. Teraz síce v lete, celá rodinka:) Zajtra mám stacík, ale neviem či pôjdem, doma je kopu nedodelanej práce. Myslím na Vás, držte sa!!
helena25- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 34
Dátum registrácie : 30.03.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2
Súčasná medikácia: Leponex, Olanzapin, Trittico
Helena diky za uvitanie,prajem stastnu cestu do medzugoria