Zrovna v noci bdiete? Napíšte!
Strana 66 z 83 • 1 ... 34 ... 65, 66, 67 ... 74 ... 83
Re: Zrovna v noci bdiete? Napíšte!
Teraz odhadujem zaspávanie cca 2:00. Bol by som rád, keby sa do dnešného programu zmestila aj záhrada pre niekoľkodenný problém so zatepľovaním paneláka a hlukom.
Momentálne som užil dva Gerodormy, ešte necítim efekt, tak asi dám cigu, umyjem znova zuby, vyvetrám a dúfam, že zaspím. Toť vše.
Dobrú noc! Praje všetkým Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dobrú noc a krásne ráno praje Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Zdravotný stav
tak prajem dobrú noc všetkým. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Prajem Vám kvalitný spánok, menovite pozdravuje Tuta (@Tuto).
Dobrú noc, kamaráti.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Teší ma, že si zavítal aj sem do "mojej" témy, čo sa vyžalovávam, keď mi spánok t.j. zaspanie pripadá akési ťažšie akoby som si želal. Dnes máme pracovný deň a poznať to aj na okolí. Jednoducho je kľud, návštevníci barov, krčiem aj pohostinstiev sú skôr doma, aby mohli vstať na šichtu. Žiaľ som výnimka, a to nielen s tými podnikmi, ale žiaľ aj so zamestnaním. Niekto by možno podotkol, že ten sa má, ale nie je to tak. Ten kto pracuje mrkne sem-tam na hodiny a teší sa, že už polka zmeny je fuč, ale iný by dal neviem čo za to, aby mohol pracovať na jeho mieste a posledný si len utrie slzu a zahreší, že všetko mohlo byť inak keby...
Momentálne sa už teším na spánok, práve si vetrám izbu, teda pripravujem sa na spánok. V poslednej dobe ani neviem ako definovať svoj psychický stav. Áno, písavam únavu, pasivitu, občas hlasy, tabakizmus, ale je tam ešte čosi "za oponou", čo neviem presne pomenovať. Je to akási zmes drobností, do ktorých neradno špárať. Pokiaľ by som sa mal pokúsiť, tak by sa tam našli rôzne strachy, zmätenosť, polihovanie, odkloniteľná depresia... Príznak ako taký zvládam, ale keď je to všetko v kope mierne sa mi z toho "roztrasú kolená".
Prajem vám dobré spanie a zobudenie sťa rybička. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Dobrú noc a pekný sviatok. Tuto
Zdravotný stav
Tak tentoraz to nevyšlo. Už nebude dlho trvať a z kostola sa ozvú tri vzdialené údery na zvon. Užil som už dva celé tabletky na spanie, čo je maximum. Nezabrali. Teraz si užívam kľud čo tu mám. Obvykle v takomto čase sú cesty poloprázdne a ľudí na uliciach nevidno, jednoducho spia, a tak je to asi aj teraz. Rozmýšľam, že chvílu zotrvám na Nete resp. TV. Možno čosi zaujímavé dávajú. Som troch smutný z toho môjho pošramoteného zaspávania,
Dobré ráno! Tuto
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Dúfam, že spíte a prajem ľahké zobúdzanie. Tuto
Zdravotný stav
Tuto, ked tu citam tieto tvoje riadky, vsimla som si, ze ten Gerodorm beries dlhodobo a mam dojem, ze ti moc nezabera. Neraz pises, ze si vzal max. davku a spis len kratko. Psychiater na jeho uzivani stale trva? Verim, že su aj ucinnejsie moznosti, nerozmyslali ste o inej medikacii na spanie?
Mám teraz za sebou dlhsie obdobie zhorseneho spanku. Mne ked Diazepam prestal na noc zaberat, dr. mi hned menila medikaciu na spanie, hlavne preto, ze videla, ze sa mi nalady riadne striedaju a mavaju mnou. Dlhsie som uvadzanie do spanku riesila Hypnogenom. Nakoniec som i to sama zmenila, pretoze to pomahalo len na par hodin a trebalo ho potom kombinovat s Lexaurinom. Ten som mala odporucený podla potreby aj cez den. Cez den som ho neuzivala. Nechcela som sa tlmit, aby som bola výkonná. Zistila som vsak, že malo v noci spat a cez den byt vykonná mi stavy zhorsuje. Tak som skusila nacas sa spomalit a vziat ten Lexaurin pocas dna a potom o nejaký ten den zas si nedat na noc Hypnogen. Sama som sa cudovala, ze pocas dna som bola len o nieco menej výkonnejsia, nemala som pocit tlaku vsetko okamzite riesit a robit a na vecer som uz bola normalne unavena a samo ma bralo na spanok. Uz par dni neberiem nic na spanie a ani na upokojenie. Zda sa, ze to ze som sa s tým "pohrala" prospelo.
Túto noc som aj ja bola hore do druhej, mali sme navstevu a potom som sa zdrzala aj na nete a aj pri upratovani po navsteve. Viem, že vramci psychohygieny a denneho rezimu to nie je OK. Vravela som si, ze by som mala spat aspon do 9tej. Zaspala som bez lieku a zobudila sa na to, že mi svieti slnko do postele napriek stiahnutým zaluziam. Takze som spala "len" do 7mej, teda 5 hodin.
Verim, že po obede este nieco dospim. Zistila som, že ked sa na obed najem a trebars dam aj kavu, i tak ma berie na spanok. Akosi ma uz aj mysel prestala rozrusovat, ukludnila sa. Zda sa, že sa z krizy dotavam. Spustilo ju kadeco a je sprevadzana stresovými udalostami v rodine, ktoré sa ma silno citovo dotýkaju.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
ďakujem Ti, že si navštívila túto tému. Čo sa týka medikamentov na spania, mal som to ho už veeeľa. Najviac sa osvedčil práve Gerodorm. Skutočne ho beriem snáď až pridlho. Do určitej miery sa neodporúča brať ho tak dlho, ale je tam výnimka pre psychotikov.
Gerodorm už beriem roky. Doporučené užívanie sa zhoduje s medikáciou čo som dávnejšie mal vo Veľkom Záluží. Občas si pomením dávkovanie v podobe zníženia, v dobrých časoch, až na štvrť tbl. za noc. Momentálne si dávam za noc 1-2tbl. 2tbl. je maximálna dávka doporučená od MUDr.
Neviem o ničom účinnejšom, čo by som mohol užívať a zároveň malo menšie, alebo podobné nežiadúce účinky. V súčasnosti to ani neriešim. V prípade, že spánok skutočne nevyhnutne potrebujem (noc, dve bdenia alebo veľmi slabého spánku) užívam 3tbl. naraz. Zatiaľ som tak spal. Ešte mi pomáha aj teplé mlieko, dokonca v pokročilej hodine aj silná teplá káva... idem spať...
Dobrú noc. Tuto
Zdravotný stav
Strana 66 z 83 • 1 ... 34 ... 65, 66, 67 ... 74 ... 83