Zrovna v noci bdiete? Napíšte!
Strana 56 z 83 • 1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 69 ... 83
Re: Zrovna v noci bdiete? Napíšte!
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Ale naspäť k spánku. Odhadujem, že okolo tej druhej sa mi podarí zaspať. Samozrejme ďakujem za prečítanie a dobrú noc praje Tuto.
PS: Aké máte triky na rýchle zaspávanie? Aké máte najlepšie skúsenosti s rozličnými liekmi na spanie? Máte nejaké tipy na čerstvosť po zobudení?
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Týmito slovami vám zároveň čo najlepší vííííkend a pohodu nielen pre pracujúcich. T.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Tuto, nepomáha ani otvorené okno a taký chladnejší vzduch? Ja sa zababuším a hneď ma "berie"...
V minulosti mi dával doktor napr. Hypnogen, Zopiclon ale táto doktorka, ku ktorej chodím už dva roky mi na spanie odmietla dať. Zakaždým len zvýšila Quentiapin... neviem...
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
ďakujem za návštevu tu na téme pre nespavcov, či bdelých v nočnej hodine.
Hneď sa Ťa chcem popýtať, akým systémom užívaš melatonín? Mne to vôbec nepomáhal, ale to asi, že dlhodobo beriem ten Gerodorm.
Chladný vzduch je pre mňa priam nevyhnutnosť a do toho som ešte "hodievavam" vetrák. Pomáha to. Bojím sa leta
......................
Tak ako vám prezradí čas príspevku, zasa ponocujem. Vlastne sa mi už nechce čítať, a teda nastupuje Net a zároveň TV.
Všetkým dobrú noc a krásnu nedeľu. T.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Inak je celkom pekná noc. Čosi mi tu za oknom trilkuje, že si nedá pokoj! Krčmy museli zavrieť skôr, kvôli pracovnému týždňu a tak grupy už podľa všetkého spia. Užil som 3Gerodormy a vlastne nič.
Prajem svieže zobudenie do prvého pracovného dňa. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Je to zvláštne, ale je 3:37 a už som počul čvirikať prvé ranné vtáča z neďalekých sídliskových stromov. Pomaličky sa to tu začne zobúdzať. Ani sa nenazdám, budú 4 hodiny a prifrčí dodávka plná čerstvého pečiva do miestnych potravín. Šofér má vlastné kľúče od zadného vchodu, tak len prepravky šupne do chodbičky a už aj ufujazdí preč. Narobí však pri tom kopec hluku, takže sa zobudí aj ďalšie miestne vtáctvo. To už však bude pol piatej a obloha sa začne modrievať, až prvé lúče ranného slnka začnú šmátrať spoza východného horizontu.
Ako vidno, buntoším aj ja. Žiaľ, nemôžem zaspať, lebo som jednak spal cez deň, jednak som si dal energeťák a jednak dosť googlujem ohľadom karcinómu. Mám rôzne strachy, lebo všeličo mi dáva z toho googlu logiku aj pre môj prípad, čím sa tak trochu stávam malým hypochondrom. Čítal som viacero zdrojov, ako sa z reziduálnej radikulárnej cysty (ktorá vznikne po vytrhnutí zuba) vytvorí tzv. spinocelulárny karcinóm, čo je vlastne tzv. skvamózna rakovina kože (nemelanómová). Ja som práveže mal traumatické vytrhnutie zuba, cysta sa mi tam urobila dosť veľká, a to že je radikulárna, mi úplne podľa hmatu sedí (napr. už len ten symptóm prelievania tekutiny, že s tým obsahom cysty môžem hýbať, posúvať, brnkať na to). Ďalej to, že je to nebolestivé a že sa to vyvíja veľmi pomaly. Viac ukáže ale rontgen. Potom som čítal, že je časté, že sa z takýchto reziduálnych cýst (teda po extrakcii mŕtveho zuba) vyvíjajú skvamózne neoplazmy, teda nádorové kožné bunky. Tie vytvárajú útvary v okolí cysty, napr. ja tam mám nad cystou biely prevísajúci útvar, ktorý bol niekoľko mesiacov skôr červený, okolie je silno červené už aj rok, žilnaté. Nerovnomerný fľak. No a potom ma trápi to, čo sa mi deje akože s kĺbmi sánkovými. Tá trojmesačná bolesť pri zívaní, žuvaní, bolesť a navretie i tlaky pod ušami, v ušoch, na krku, pod sánkou smerom k ušiam - to všetko podľa googlu môže byť nie kĺb, ale práveže chytené lymfatické uzliny, samozrejme podľa môjho vyhodnotenia metastázované.
Hehe, toľko moje laické diagnostikovanie, ktoré mi nedovolí už druhú noc spať a spôsobuje, že buntoším o štyroch ráno. Beriem to akosi zľahka. Momentálne ma viac znepokojuje tá neistota, to čakanie na diagnózu od skutočného lekára, než by ma mala znervózňovať možnosť, že by to mohla byť všetko aj pravda. Bolo to takto so mnou, aj keď mi psychiater dávno diagnostikoval schizofréniu resp. schizoafektívnu poruchu. Tiež som celé dni a noci následne googloval a čítal všetky možné informácie, ktoré sa diagnózy nejako týkali. Chcel som si presne rozumieť, že čo sa mi deje. Pripadám si v tento týždeň tak nejak podobne ako vtedy, lež teraz hmátam po fyzickom zdraví-nezdraví.
Inak sa cítim náladovo lepšie, než večer. Už by som aj chcel, aby začal nový deň, rád by som si spravil kávu a dačoho sa najedol, asi rožka s treskou.
Chichi, je 3:55 momentálne, a už dosť čviriká vtáctvo, závozca pekárenských výrobkov už dorazil a odovzdal zásielku do potravín. Srdečne pozdravujem Vás všetkých, špeciálne v tejto téme Tuta.
Dobrú noc a dobré ráno, priatelia!
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
mrzí ma, že máš takéto starosti. Hádam to nebude také "žhavé", čo aj prajem.
Máme skoro pol šiestej a viacerí takto vstávajú, mne by stačilo, keby som na polhodinku zdriemol. No čo už.
Dobré ráno svet!
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Prajem Ti, aby sa Ti pošťastilo dobre zaspať a primerane si odpočinúť počas nočnej doby. Drž sa!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dnes znovu buntoším. Tento raz nie kvôli googlovaniu o dajakých karcinómoch, ale píšem diplomovku. Mám úlohu spraviť 10 až 15 strán, aby mi školiteľ mohol dať hodnotenie a známku za tohtosemestrový Diplomový seminár. Už mám napísaných strán 6. Trvalo mi to spracovať s prestávkami 6 hodín! Teraz idem písať ešte ďalej, predpokladám, že budem písať do nejakej dvanástej strany, a potom mu to už odovzdám na hodnotenie. Čiže ešte 6 hodín nočnej práce predo mnou. No neviem, za 7 hodín vstávam, tak trochu spánku sa mi zíde. Hore by som bol iba za tej podmienky, že by sa mi to stopercentne podarilo celé spraviť tak, aby som to jasne mailom odovzdal ešte pred odchodom do práce.
Drahí buntošníci, držím Vám palce pri zaspávaní, prajem peknú, pokojnú a dobrú noc.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
JOJ, takéto veci robiť naraz! Lepšie to je rozložiť si písanie na viac dní, hoci aj na tých 15. Teraz asi aj tak už napoly driemeš. Myslím si, že si najmä zaťažuješ psychiku a dúfam, že Tvoj spánkový režim sa nerozhodí ako môj. Opačne však Ti držim silno palce, aby si to všetko pozvládal k svojej vlastnej spokojnosti.
....................
Ahojte všetci,
tak nespím, ale už sa chystám...
Dobrú noc. T.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Rýchlo do postieľky,
veď už mesiac svieti.
Rozlúčte sa z mackom.
Dobrú noc vám deti.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Strana 56 z 83 • 1 ... 29 ... 55, 56, 57 ... 69 ... 83