Negativne priznaky
Strana 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Negativne priznaky
Anonymný- Anonymný
denisa napísal:tomas,
ja asi žijem úplne mimo reálneho sveta :- (
Ako to myslíš, Denisa? Povedz, prosím, o tom viac, dosť ma to zaujíma.
Držím palce.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
myslim to tak, že to čo tu popisu každý z vás dôverne poznám a príde mi to úplne normálne. Ak mi niekto povie, že sú to prejav šialenstva, tak krutim hlavou a hovorim si, že nie. Je to úplen normálne, ja takto žijem, už strašne dlho.
denisa- Anonymný
denisa napísal:Matej,
myslim to tak, že to čo tu popisu každý z vás dôverne poznám a príde mi to úplne normálne. Ak mi niekto povie, že sú to prejav šialenstva, tak krutim hlavou a hovorim si, že nie. Je to úplen normálne, ja takto žijem, už strašne dlho.
To chceš povedať, že keď niekto stratí kontakt s realitou a má bludy a halucinácie, že je to normálna činnosť jeho neurohumorálnej sústavy? Rozumiem ak poznáš depresiu a tá vie byť niekedy prirodzenou reakciou na vonkajšie okolnosti, ale niekedy je to chémia, ako mi aj potvrdila doktorka. Ja napríklad väčšinou nemávam vonkajšie príčiny svojej zlej nálady a depresie, a určite to nie je normálne. Najmä nie, keď sú to také desivé hĺbky. Ale o psychóze nemožno zaiste tvrdiť, že je to normálne. (spomínam ju preto, lebo to ona mala voľakedy prezývku "šialenstvo" čiže si spomenula práve ju).
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Občas neviem, či je to mnou alebo vami, ale občas mám pocit, že každého druhého z vás na tomto fóre sa dotkne to čo tu píšem, že je to vnímané ako vyrývanie. A ja nechápem prečo. Nevyrývam, nie je to môj úmysel.
denisa- Anonymný
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Zabavne je, pre mňa teda, nedavno som sa s niekym začala stretávať, iba chvíľu a páči sa mu na mne, že viem byť tak normálna. Vlastne sa správam dosť nevyspytatelne, ale na to človek príde až neskôr.....
Myslím, že viem o tom niečo viac, našťastie sa o tom už popísalo dosť................
Áno, áno, viem, že to nie je normálne počuť hlas............ A kopu iných myšlienok, ktoré sa mi vnucujú..... ale mám pocit, že sa to dá prežiť. Skôr ma trápia iné prejavy s ktorými si neviem až tak poradiť. Úplne stácam záujem o čokolvek okolo mňa, ťažko sa sústredím, ani si nevieš predstaviť ako dlho mi trvalo pisať týchto pár riadkov, ale snažila som sa. Nestarám sa už ani o domácnosť ani o seba... nechcem si nájsť prácu, aby som sa nemusela stretávať s luďm, najradšej by som iba spala a mala od všetkého pokoj....... tak to som ja. Momentálne sa mi to síce nestáva, ale istý čas som mala pociť ako keby ma všetko rozrušovalo, nevedela som sa sústrediť, všetko som musela mať na absolútnom poriadku, inak by som nedokázala pracovať, nedokázala som obsedieť a sústrediť sa. Keď na mňa kamarátka rozprávala, pozerala som sa skz ňu, lebo som nebola schopná ju vnímať, mala som pocit, že mám v hlave strašný chaos skrz ktorý nedokážem vnímať nič. Preležalo som celé víkendy v posteli a zízala na bielu stenu, lebo ma to strašne ukludňovalo, bolo to jediné, čo som bola schopná vnímať skrz ten rozruch v hlave. Potom sa mi polepší a potom do toho spadnem.......A viem, že to nie je správne, nehovorím o tom so svojimi známmi, blízkymi...... Tak sa pred nimi pretvarujem a vymýšlam si. A chodím sem na fórum, aby som mohla byť úprimná. Dosť mi to pomáha, vyrozprávať sa tu, u lekátov ma to nebaví, nenatrafila som na niekoho, pri kom som mala pocit, že mi pomáha, teda hlavne vypočuje, s tým majú lekári najvačší problém, proste počúvať.
denisa- Anonymný
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: