Negativne priznaky
Strana 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Negativne priznaky
Laura- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 385
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
denisa napísal:Úplne stácam záujem o čokolvek okolo mňa, ťažko sa sústredím, ani si nevieš predstaviť ako dlho mi trvalo pisať týchto pár riadkov, ale snažila som sa. Nestarám sa už ani o domácnosť ani o seba... nechcem si nájsť prácu, aby som sa nemusela stretávať s luďm, najradšej by som iba spala a mala od všetkého pokoj....... tak to som ja. Momentálne sa mi to síce nestáva, ale istý čas som mala pociť ako keby ma všetko rozrušovalo, nevedela som sa sústrediť, všetko som musela mať na absolútnom poriadku, inak by som nedokázala pracovať, nedokázala som obsedieť a sústrediť sa. Keď na mňa kamarátka rozprávala, pozerala som sa skz ňu, lebo som nebola schopná ju vnímať, mala som pocit, že mám v hlave strašný chaos skrz ktorý nedokážem vnímať nič. Preležalo som celé víkendy v posteli a zízala na bielu stenu, lebo ma to strašne ukludňovalo, bolo to jediné, čo som bola schopná vnímať skrz ten rozruch v hlave.
deniska, tak takto sa mi zacalo moje ochorenie. temer presne tak isto...
mimochodom, mohla by si sa azda aj zaregistrovat, hoc ta nechcem do nicoho nutit, nepovedal by som, keby si napisala parkrat ako host, ale ked tu pises tak casto, tak azda ako clenka by bolo fajn :)
Anonymný- Anonymný
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
jóoojj, to som sa pobavila, však ja ledva kávu vypijem. Prezradím, čo by som neprezradila, som čistá ako ľalija, ani cigarety nefajčím. Keď sa potrebujem trocha dotovať, tak si dám kolu a to je všetko.
Ale nepriemo, svojím spôsobom práve drogám, resp. osvete o drogách vďačím za to, že som si uvedomila, že ma nenaháňaju neživý ľuďia a tie tiene čo mi behajú po byte ma nechcú zabiť........ Aby som bola konkrétna: Šla som po ulicia a dáky chlapec mi dal letáčik, skôr brožúrku o drogách do ruky. Boli tam popisované stavy abstinujúcich narkomanov, ich halucinácie a bludy. Viete si predstaviť ten šok, že prežívam to isté čo taký narkoman a pritom som drogy nikdy nebrala? Nechcela som veriť, že je to môj život. Veď ja ani nepijem, tak možno dve deci vína za celý rok.
Ako Ťa práve tie drogy napadli, Laura? :- ) Neodmietam lekárov vo všeobecnosti, ale s tými čo som zatiaľ mala skúsenosť.......... nemala som pri nich príjemný pocit, nemala som pocit, že im môžem dôverovať.
Hovorí vám niečo Nezábudka? Navštívili ste to tam niekto? Už rok zbieram odvahu, aby som tam šla. Ten pocit čo by som popísala v sebe je hlavne hanba. Hanba za svoj život, za tie divné stavy. Ja som bola fakt šikovná, sebestačná, ambiciózna, samostatná, inteligentná, rozumná a zrazu taká pripasť a som na dne, aspoň to tak ja vidím. Nemyslím si, že by sa mal človek za duševnú chorobu hambiť, a aj to tak cítim. Chcem byť zas normálna, chcem zase tvoriť, písať a kreslit. Hlavne to kreslenie mi pri mojich stavoch nejde.
A mám skoro tridsať rokov.
tomas, ďakujem za tvoje "priznanie" Uvedomila som si, že práve pre toto sem chodím. Chcela som počuť niečo konštruktívne na moje stavy. Uvedomiť si, kde asi som a kto som. Takže ešte raz, ďakujem.
Ako som už raz spomenula o svojich stavoch nehovorím so svojim priatelmi, blízkymi. Urobila som výnimku pri mojom bývalom, pri mojej tete, ktorej dôverujem. Úprimne, zdraví ľudia nevedia čo s takým človekom, ani čo na to povedať........ Teda moja skúsenosť. Som rada, že existuje toto fórum a môžem o tom rozprávať s vami.
denisa- Anonymný
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
denisa
máš pravdu. Vyhľadám znova pomoc. Napíšem ako to dopadlo, snáď vás to bude zaujimať.
Skúsim, tento krát, tu Nezábudku.
denisa- Nový člen
- Počet príspevkov : 18
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 23.06.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
uz som registrovana, ale to si si uz urcite vsimol :- )
denisa- Nový člen
- Počet príspevkov : 18
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 23.06.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
popoluska- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 455
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 10.11.2009