Elektrošoky
Strana 1 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Elektrošoky
Priebeh zákroku som vnímal dobre. Uspali ma anestézou a následne som sa prebudil. Žiadna bolesť, nič negatívneho čo o tom môžem napísať. Tras rúk nemusel byť spôsobený práve elektrošokmi, ale mohol. Obvykle po zákroku pacien spí nejaký čas a až potom sa preberie. Ja som vstal bezprostredne po zákroku z lehátka a odkráčal na cigaretu.
Máte s nimi skúsenosti? Ako na vás zapôsobili? Aké ste mali dojmy? Čo na nich je pozitívne/negatívne?
Naposledy upravil Tuto dňa St 8 júl 2015 - 21:45, celkom upravené 2 krát.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Re: Elektrošoky
p.s.soky su najucinnejsie pri farmakorezistentnej depresii a katatonnej forme schizofrenie.
bye.
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Teraz beriem zyprexu depotny haloperidol v injekici a depakine chrono, chcela som skusit abilify lebo zyprexa ma strasne uspava ale ten mal opacny a horsi ucinok ze som vobec nespala....
Ake mate vy s tymito liekmi skusenosti?
ivetoth- Nový člen
- Počet príspevkov : 16
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 25.08.2011
Vek : 44
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ked ma hospitalizovali 2.x, znova som bola mimo realitu a moj muž im tam povedal, že mi velmi pomohli elektrošoky. Vzdy som bola liecená v Nitre a vzdy elektrošokmi. Naposledy pred 3 rokmi. Už 3 roky som stabilizovaná, momentálne beriem iba Abilify a na depresiu Mollome. Občas pri problémoch so spánkom si dám Hypnogen.
Co si myslím, že je negatívum elektrošokov je vplyv na moju pamäť:
- niektoré veci mi úplne vypadli z pamäte, jednoducho si ich nepamätám
- knihy môžem čitať opakovane lebo názov mi akurát tak hovorí, že som to čítala, no pamätám si len čítanú kapitolu, na koniec si nespomínam a podobne je to aj s filmami
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
negatívne spomienky
Bola som takmer dieťa, ešte len 18-ročná baba, tenučká a slabučká, keď mi v PNPP v PK v roku 2000 dali 6 elektrošokov. Malo ich byť viac, ale keď rodičia videli, v akom som po nich stave, nesúhlasili.
Spomínam si, ako ma viedli do tej miestnosti a tam na mňa čumela kopa mladých medikov ako na pokusného králika. Bola som samozrejme omámená, uspali ma, takže to nebolelo a dlho som potom spala. Ale po prebudení - to neprajem nikomu. Ťažko sa to dá opísať... strašná bolesť hlavy a úplná amnézia, z ktorej vyplývali fóbie. Nevedela som, kto som a kde som a ani svoje potreby som neovládala - pardón, ale bolo to tak. Nespoznávala som vlastnú matku!!!
Pamätám si, ako ma pani primárka znova a znova učila čítať a písať a počítať a rozpoznávať farby. Mama mi stále nosila fotky a nútila ma po nej opakovať, kto na nich je.
Mnohí píšete, že šoky pomáhajú. Ja vám to neberiem, možno vám pomohli aj viackrát a neviem z akého dôvodu to so mnou dopadlo až tak zle, ale už nikdy nedovolím aby mi to robili. Nikdy!!!
Radšej budem 6 mesiacov v nemocnici a znášať všetko čo sa tam znášať musí, ale toto už nie...
Dodnes nesiem následky. Isté veci si nepamätám, iba z rozprávania druhých, neviem sa sústrediť napr. neviem dočítať ani jednu knihu. IQ sa znížilo o dosť. VŠ sa nekonala a ani nebude. Ale to všetko je nič, najhoršie sú nočné mory o nemocnici, šokoch, remeňoch a sieťovej posteli a dezorientovanej dievčine ktorá hľadá lekárku a tá nikde...
psychojane- Domáci člen
- Počet príspevkov : 46
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 07.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
psychojane- Domáci člen
- Počet príspevkov : 46
Dátum registrácie : 07.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
tak veľmi nenávidím hrané násilie, hrubé zásahy do ľudského mozgu sú neopodstatnené. sám som unikol len o vlások. aká je to pomoc? koľko dáva a koľko berie? je tam neskutočný nepomer. môžem sa kedykoľvek dostať do iného vesmíru, ale nemám chuť sa vrátiť späť, odporučia mi ECT, v psychóze s ľuďmi možno manipulovať hocijako, najmä tí "lekári", čo v tom majú prax, podpíšem... nie je to o nič lepšie, ako to bolo predtým, a čo? nepamätám si, že som trpel bludom, paranojou, alebo depresiou? a že mám o milióny buniek menej? nechápem to... takýto zákrok nemôže zaceliť stigmy na ľudskej duši, je to nemožné. v pamäti sa možno tak stratí pár vecí, ale podvedomie zostáva nedotknuté, rovnako ako duša. lobotomia bol spôsob ako človeka pripraviť o dušu úplne - tam sa ukázalo, že isté veci môžu byť medzi sebou prepojené. šoky testovali vo vojne na nevinných obetiach. väčšina thymatronov ma viac ako 40 rokov, sú to nepresné a zaostalé prístroje. šoky v žiadnom prípade nie sú liekom - je to možno zdanlivý, dočasný stav prázdnoty pamäte, ale nič viac. po 2 sériach je zo mňa múmia, poškodenie buniek vo mne potláča akékoľvek konštruktívne myslenie, zaostáva duchovný rast, spomaľujú sa duševné funkcie. za takúto pomoc ďakujem osobne Josefovi Mengelemu. ľudia, ktorí podstúpili kvantá sérii šokov si nepomohli, práve naopak, ublížili nielen svojmu mozgu, a všetko, čo pre nich ostalo bolo násilná pretvárka, ktorej verí ich myseľ.
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mal som voľakedy iný, priaznivý názor na šoky, ale potom, ako som si ich vyskúšal viackrát, tak veľmi dobre chápem myšlienky =W=.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
anonym- V.I.P. Silver
Strana 1 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10