je mi zima chcem leto :-)
Strana 6 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: je mi zima chcem leto :-)
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
No aj tak som rád, že je tu jar. Už myslím trochu aj na leto a plánujem prežitie letných horúčav.
Ako si užívate jarné počasie? Priniesla zmena počasia a ročného obdobia oproti zime do Vášho života nejaké novinky, zmeny?
Mne sa aspoň trochu zlepšilo červenanie. Teplé počasie a slnko mi situáciu na lícach zlepšuje.
Tiež sa cítim trochu povzbudený pekným počasím a zeleňou nášho sídliska. Máme tu pekné, bohato rozkonárené stromy a množstvo štebotajúceho vtáctva, ktoré už o pol piatej ráno dáva celému sídlisku najavo, že začal nový deň.
Uvidím, ako si budem užívať jar/leto po tom, ako mi opadne jarná únava.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Už sa teším a je krásne to počasie
J.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tak si užívajte plnými dúškami teplo a slnečno. O chvíľu tu bude Medardova kvapka, ale podľa SHMÚ má byť jún suchý a teplotne nadpriemerný. Môj ventilátor som ešte nesprevádzkoval. A neviem, či ho tento rok nevyhodím, lebo dožíva, je starý a ovieva slabo.
Ako sa cítite v prichádzajúcom lete? Slnovrat čo nevidieť, tak v podstate sú na mieste aj plány, ako využiť pekný čas a dlhé dni. Čo plánujete? Majú krajšie dni teraz na Vás a na Vaše prípadné afektívne príznaky nejaký kladný vplyv? Cítite sa lepšie, či radšej by ste chceli opäť december/január?
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ale ani slnečné pekné počasie nie je na zahodenie.
Každé obdobie má svoje plusy a mínusy. Každá sezóna má niečo do seba. Aké vidíte plusy a mínusy súčasnej sezóny pre Vás osobne a pre vývoj Vášho zdravotného stavu? A plusy/mínusy zimy pre Vás?
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej napísal: Aké vidíte plusy a mínusy súčasnej sezóny pre Vás osobne a pre vývoj Vášho zdravotného stavu? A plusy/mínusy zimy pre Vás?
Nuž, nikto od nedele neodpovedal zatiaľ, tak sa ujmem slova najprv ja teda.
Plusy leta vzhľadom na môj zdravotný stav:
- blahodárny dopad slnka a tepla na moju flush
- dobrý vplyv na moju náladu, príjemný pocit z dlhých dní, dostatok svetla, dojem rozvinutého optimizmu z počasia a z prekvitajúcej prírody
- vzrúšo počas letných búrok, ktoré mám v podstate rád
- možnosť chodiť na dlhé prechádzky
- menej sviatkov, takže lepšia schopnosť kontrolovať svoj stravovací režim
Mínusy leta vzhľadom na môj zdravotný stav:
- prílišné horúčavy, z ktorých bolí hlava, som unavený, potím sa
- paradoxne pre mňa osobne horšie podmienky pre cvičenie a pohyb, než v zime (kvôli zvýšenej únave z tepla a zvýšenej potivosti z horúčav)
Plusy zimy vzhľadom na môj zdravotný stav:
- dobrá schopnosť cvičiť kardio, aj iné cviky
- prežívanie Vianoc, ktorými vrcholí kalendárny rok
- babušenie sa pod dekou a paplónom (moja obľúbená činnosť)
- hrubšie obliekanie (v rámci nadváhy sa mi v zime lepšie skrývalo brucho)
- v zime sa dobre robia predsavzatia a hodnotenia doterajších postupov a krokov...
- dobrá schopnosť spať, lepšia zaspávateľnosť
Mínusy zimy vzhľadom na môj zdravotný stav:
- katastrofálne zhoršenie mojej flush kvôli chladu a studenému vetru a nulovým teplotám
- nemožnosť chodiť na dlhé prechádzky, izolovanosť doma
- nudné, jednotvárne počasie celý čas zatvorenej sivej oblohy
- prakticky celý december a január je len o prežieraní, zlá kontrola stravovacieho režimu
- depresívne rozladenia a emočné vyčerpania počas zimného obdobia, problémy a stres z krátkych dní, málo svetla, navodený pocit pesimizmu
Ako vravím, obe sezóny majú niečo do seba. Som rád, že je teraz leto, ale nechcel by som ho po celý rok. Tak za 2 mesiace sa budem aj dosť už tešiť na jeseň. Striedanie 4 sezón mi pomerne vyhovuje.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Strana 6 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6