Liek Invega
Strana 6 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Liek Invega
kimi2028 napísal:Ja mám ešte stále kognitívne nedostatky, ktoré si vymenoval a to ubehli už 3 roky. Tak snažím sa, čo môžem a usilujem sa na to nemyslieť.
Ahoj, Kimi.
Tri roky, to vyzerá, že už každú chvíľu môžeš očakávať zlepšenie veci. Ak by sa Ti to vyvíjalo podľa podobného scenára ako u mňa, tak mne sa zlepšili kognitívne funkcie asi 3-4 roky po druhej (a zatiaľ teda poslednej) hospitalizácii. Akúsi rozbehnutejšiu epizódu som mal niekedy na jeseň 2009 až január 2010, pričom návrat k čítaniu knižiek a vôbec k presvetleniu kognitívnych schopností začalo u mňa dochádzať v roku 2013, keď som nastúpil do svojho prvého stálejšieho zamestnania. A potom na ďalší rok, teda už štvrtý rok po hospitalizácii, niekedy na jeseň 2014 som už študoval prvý mgr. ročník, keď som nastúpil na cestu dokončenia si II. stupňa. To už som viac-menej zvládal bez väčších ťažkostí, čo by bolo ešte zopár rokov predtým pravdepodobne nemožné, alebo proste problémové.
Chcem tým povedať, že práve tie 3-4 roky po epizóde (u mňa po elektrošokoch) sú asi také tie zlomové, kedy už budeš môcť rátať so zlepšením kognitívnych funkcií. Strašne Ti držím k tomu, Kimi, palce, aby sa takýto scenár aj u Teba potvrdil, moc Ti to prajem. Drž sa, kamoš!
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Re: Liek Invega
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Strana 6 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6