vztahovacnost
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: vztahovacnost
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ja som bol vždy viac vzťahovačný ako je normálne, ale v posledných mesiacoch sa to radikálne zhoršilo. Vždy. keď idem po ulici a počujem smiech, automaticky to znamená, že sa ľudia smejú na mne. Keď sedím v električke a niekto si sadne predo mňa, ale až na 2. miesto (čiže nás od seba delí 1 sedadlo), rozmýšľam, či nesmrdím alebo nevyzerám zle... Raz bola v električke tehotná žena (alebo iba tučná ???) a pár sekúnd po tom, ako som sa na ňu pozrel, otočila sa mi chrbtom - zase zle. Preto chodím do mesta najradšej skoro ráno alebo až večer, keď je už tma - jednoducho, keď je menej ľudí. Cesta domov mi trvá asi o 10 min. viac, lebo chodím bočnými ulicami. Ale najhoršie je, že keď som s kamarátmi, stále rozmýšľam, čo si o mne myslia a každú blbosť si preložím ako 100 násobne dôležitejšiu. Napríklad môj najlepší kamoš mi raz prezradil heslo na svoj e-mail a pár dní potom, ako som sa tam pokúsil (zo zvedavosti prihlásiť, zistil som, že si to heslo zmenil. Potom som mal z toho celý deň depku. A podobné situácie sa mi stávajú takmer každodenne. Moji najbližší kamoši už presne poznajú tie moje "čudné nálady" a "čudné pohľady" . A potom mám doma strašné úzkosti a depresie, že ich kvôli svojmu správaniu stratím, tieto úzkosti sa potom premietajú aj do mojej komunikácie s nimi a začarovaný kruh pokračuje ďalej...
Držte mi palce, lebo neviem, či ešte vydržím čakať celý mesiac na tú psychologičku....
gnoll- Nový člen
- Počet príspevkov : 7
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 01.10.2011
veru nemáš to ľahké. Skús vydržať do toho termínu a keď k tej psychologičke pôjdeš, povedz jej čo najúprimnejšie všetky tieto veci. Možno ťa pošle aj k psychiatrovi, aby Ti pomohli nejakými liekmi. Hlavne ak usúdi, že sa jedná o symptómy nejakej vážnejšej diagnózy. Ale nechcem strašiť. Nevzdávaj sa a bojuj, požiadať o pomoc je najlepší prvý krok, aký si mohol spraviť. Prajem Ti veľa šťastia
psychojane- Domáci člen
- Počet príspevkov : 46
Dátum registrácie : 07.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
gnoll- Nový člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
možno ide len o symptómy depresie. Strach, úzkosť a vzťahovačnosť sú v tejto diagnóze prítomné. Ľahko sa môže stať, že Ti k tomu pribudne sociálna fóbia. Nechaj sa dôkladne vyšetriť a buď otvorený. Podľa toho, čo opisuješ, by som to tipoval na slabšiu dávku antidepresív. Práve tieto lieky však nezaberajú rýchlo, ich nástup je pozvoľný a trvá dlhú dobu, kým zaberú úplne.
Vítam Ťa na fóre, cíť sa tu dobre.
Tuto.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
gnoll- Nový člen
antidpresíva obvykle nemajú vplyv na únavu, skôr naopak. Nemusíš sa obávať takýchto účinkov, na druhej strane môžeš byť z tých, u ktorých sú prítomné nežiaduce účinky. Preštuduj si príbalový leták.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
je to vcelku možné.
Čo mám skúsenosti s antidepresívami, tak v oblasti únavy som nikdy nepocítil zmenu k horšiemu. Bral som toho nabohato vzhľadom na bipolárnosť. Ja teda na vlastnej koži neviem o takýchto účinkoch. V začiatkoch hospitalizácii, keď mi ich nasádzali, spravidla bola aj kombinácia iných medikamentov, takže v tomto som si nie moc istý. Ambulantné zmeny AD prebehli u mňa bez akýchkoľvek nezvyčajných účinkov.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
gnoll- Nový člen