Boj so sebou a s diagnózou
Strana 1 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Boj so sebou a s diagnózou
začalo to prvou hospitalizáciou s diagnózou akútna psychotická porucha po neuroborelióze (má niekto takúto diagnôzu z vás?) a potom keď som sa snažil vysadiť lieky prišla druhá hospitalizácia a tam už diagnóza organická psychotická porucha s bludmi podobná schizofrénii (má to niekto z vás?) a definitívne označenie mňa ako psychiatrického pacienta…manželka ma po prvej hospitalizácii opustila, hrozí mi, že prídem o prácu práve kvôli diagnóze (štátna sféra - hasič) tak som odpísaný celkovo neviem ako ďalej, mám už len negatívne príznaky, nič sa mi nechce, len sedím alebo ležím celé dni, so toho sa mi z celkovej životnej situácie pridružili samovražedné myšlienky, dokonca som sa pokúsil obesiť, no pud sebazáchovy ma od toho zachárnil….neviem už ako ďalej, poraďte čo ste robili vy a čo vám pomohlo 🥹
dodám, že aktuálne mám depot Fluanxol a 5 mg Zalasta ráno a 10 mg Zalasta večer
edky- Domáci člen
- Počet príspevkov : 36
Reputácia : 0
Dátum registrácie : 13.05.2024
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Boj so sebou a s diagnózou
vitaj tu na fóre, si tu na správnom mieste. Myslím, že tu medzi nami nájdeš pochopenie a možno aj nejaké rady a motiváciu ako ďalej žiť so svojím ochorením.
Moja prvá diagnóza bola psychotická porucha s príznakmi schizofrénie a príčinou bol stres a problémy v rodine. Hlasy som nikdy nemala, len bludy a halucinácie.
Mrzí ma, že ťa manželka opustila. Ten môj pri mne zostal a je mi oporou (aj keď občas lezie na nervy). O prácu som prišla. Robila som v štátnej správe úradníčku. To som však už mala priznaný invalidný dôchodok. Zváž, či by nebolo vhodné oň požiadať. Je to tak trochu finančná istota.
Stratu zamestnania som aj tak ťažko niesla, chýbala mi spoločnosť, nebolo sa kde socializovať. Tu by pomohol stacionár, keby bol v okolí nejaký.
Je dobre, že bludy u teba už pominuli. A negatívne príznaky? S tými bojujeme viac menej všetci. Časom môžu ustúpiť tak ako mne ustúpili.
Tiež som po prvej hospitalizácii mala myšlienky na samovraždu, no našťastie som sa o ňu nepokúsila.
A čo mne najviac pomohlo? Istý čas aj psychoterapia a dlhodobo najviac viera, že raz bude lepšie. Nikdy som nestratila nádej. Hoci mi bolo nanič, vravela som si: "Bude lepšie!" A ono sa to vždy, po každom páde, po každej hospitalizácii, naplnilo.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Saladin and Lucas like this post
moja manželka to žiaľ nezvládla a tak okrem choroby a straty práce bojujem aj so stratou milovanej osoby a menej sa vídam s mojou 3 ročnou dcérkou tým pádom 🥹 je to naprd…
berie niekto z vás Fluanxol? mne dobre sadol a som s ním spokojný…predtým som mal Haloperidol a tie sny a stavy po ňom boli strašné
edky- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
1. bola spôsobená stresom a nezhodami v rodine
2. vraj spôsobilo to, že mi dr. vysadila antipsychotikum a brala som len antidepresivum
3.-5. mi spôsobil stres v práci a súčasná starostlivosť o dve deti a domácnosť
potom som zanechala zamestnanie a ostala len na invalidnom dochodku
6. epizódu mi spustilo svojvoľné nezodpovedné vysadenie antipsychotika a antidepresíva
Verím, že časom ako sa ti bude stav zlepšovať, budeš dcérku vídavať častejšie a budeš mať aj viac energie na aktivity s ňou
Ja som Fluanxol ani iný depot nikdy nebrala, ani Haloperidol, ani Zalastu - k týmto liekom sa vyjadriť neviem
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
ty máš aktuálne akú diagnózu? menila sa ti či máš rovnakú od začiatku? aké lieky aktuálne berieš?
edky- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina and Saladin like this post
ako si na tom s rodinou? máš manželku alebo deti?
aké lieky okrem Haloperidolu berieš? máš depot, či tabletky? mne ešte tabletky robili ako tak dobre, ale depot mi robil hrozné stavy…
edky- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Príčinu vzniku neviem presnú, čo je niekedy mätúce.
Ja som slobodný a bezdetný.
Haloperidol už neužívam, mám aripiprazol depot a bez problémov fungujem už dlhší čas. Tu na fóre nájdeš aj rôzne už prebehnute rozhovory o liekoch a príznakoch(asi si si všimol). Je dobre mať koníček si myslím a pravidelný výdatný spánok.a teraz robíš v teréne?ako ti to ide? Ako písala aj regina, dá sa vybaviť invalidný. Budeš mať istotu.
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Lucas and edky like this post
momentálne som pol roka na PN, takže nepracujem, ale pravdepodobne ma už nevezmú späť, doktorka mi neukončí PNku kým nespravím psychotesty, čo v mojom súčasnom stave nehrozí 🥹 som strašne spomalený, myslenie mimo občas, nedokážem sa sám o seba postarať, len ležím a nič nerobím celé dni, neviem či to niekedy prejde 🥲
máte niekto reálne skúsenosť s tým, že negatívne príznaky vymiznú? a ako to rodina u vás znáša? mna opustila manželka a s rodičmi som sa pohádal, lebo si myslia, že som lenivý a nie chorý
edky- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina and Lucas like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Saladin and Lucas like this post
neviem ako ďalej, mám čoraz viac a silnejšie samovražedné myšlienky, nezvládam to skoro vôbec…bojujete niekto so samovražednými myšlienkami?
edky- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 1 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8