Ako sa dnes máš? 18
Strana 17 z 83 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 50 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 18
Ahoj, dlhšie registrujem, že spánok u teba nie je samozrejmosťou, žiaľ. Nepomáhajú žiadne hypnotiká alebo iné lieky s výrazným tlmivým účinkom na CNS?
Mne stačila epizóda nespavosti pri črevnom infekte, spal som pár hodín a trvalo to niekoľko týždňov a môžem povedať, že to bolo veľmi zlé obdobie na psychiku (psychiatrička mala obavy, či sa u mňa nespúšťa manická epizóda - nikdy som ju nemal).
Držím palce, aby sa ti stav zlepšil, hlavne teda spomínaný spánok...
Darmo, keď je noc pokojná a človek sa vyspí, tak i deň je omnoho-omnoho lepší, človek je vyrovnanejší a celkovo pokojnejší.
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, rasto, Patty_Pillow, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Juraj, Mous and Catherin4 like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Matej, regina, rasto, kimi2028, Juraj, Patty_Pillow, Jaro123444 and like this post
dlho som nenapísala, lebo neviem čo. Ale mám sa celkom dobre, dá sa povedať. Niet sa na čo sťažovať, síce vždy môže byť lepšie, ako aj horšie. Pravidelne si prečítam aj vaše osudy a novinky. Týmto príspevkom som vás chcela hlavne pozdraviť, v mojom živote toho veľa zaujímavého nie je momentálne. Ale som rada,že ide víkend. V práci sa mi už veľmi nechce, musím sa nútiť do toho niekedy. Už túžobne čakám na dovolenku v podobe prázdnin. Tak toľko asi odo mňa. Viem, že v celku stručné. Keď bude niečo zaujímavejšie príp. príde potreba sa "vypísať"ozvem sa.
Zatiaľ sa opatrujte a prajem pohodu do vašich dní
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, rasto, Juraj, Patty_Pillow, Catherin4, Jaro123444 and like this post
nějakou dobu jsem se neozvala. Co se týká psaní tady veřejně na fóru, mám teď nízké sebevědomí.
Můj syn je už zdravý a život zajel do obvyklých kolejí jako před všemi těmi peripetiemi s ledvinami. A já začínám mít pocit, že není nic, o čem bych měla psát. Nic podstatného. Ve světle toho, co bylo, teď už není nic dost důležité. Můj život je jen chození s kamarádkami tam či onam a to mi přijde ve srovnání s tím, co asi zažíváte vy, jak každodenně bojujete s nemocí a se zaměstnáním, úplně nicotné.
Co bych sem mohla napsat, je vlastně jen to, jak teď s nemocí bojuju já. Začala jsem se cítit každé ráno unavená a jaksi bez nálady; nevím, jak to popsat, prostě bylo mi špatně. V pondělí jsem se s tím svěřila své psychiatričce. Řekla mi, že to může být následek stresového období se synem. Že zkrátka v minulém období jsem napnula všechny své síly a teď, když je konečně klid, se na mně ten stres projevil. Druhá možnost je, že mi to způsobuje Abilify. Tuto možnost se doktorka rozhodla otestovat tím, že mám brát Abilify ne ráno jako dosud, ale až cca 2-3 hodiny po probuzení. V podstatě to znamená, že jsem si od úterý přehodila ranní a polední léky. V poledne beru Abilify + Eliceu a ráno Milurit na snížení hladiny kyseliny močové v krvi. Prý bude výsledek vidět za 2-3 dny.
No, tak 3 dny jsem nějak přežila a dnes mi pro změnu nebylo špatně jen ráno, ale trochu ráno a odpoledne cca 1,5 hodiny po užití Abilify byla docela krize. Byla jsem strašně unavená a pak mi bylo i psychicky špatně a později se k tomu přidaly i úzkosti. Musela jsem si vzít Neurol dřív než obvykle, odvolat fitko s kamarádkou a jít si místo toho lehnout.
Nechce se mi věřit, že by mi to způsobovalo Abilify. Vždyť ho beru už rok a půl a doteď nebyl problém. Každopádně následující dny a období to ukážou, tak mi prosím držte palce.
Děkuji vám.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 832
Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Juraj and Patty_Pillow like this post
V dobrom píšem, užívaj si "nezáživný" život s kamarátkami, kým opäť niečo nevyskočí, ako to obvykle býva . A skutočne všetci vieme, že si mala v poslednom období jeden "nákladiak" stresu, ktorý si podľa mňa zvládla vzhľadom na svoj zdravotný stav na výbornú!
Inak ja za trošku prikloním aj k názoru psychiatričky zo svojej ostatnej skúsenosti, keď som po stresujúcom období, v ktorom som musel skutočne riadne psychicky zabrať, prišla po úspechu chvíľková radosť - no ruka v ruke s ňou sa dostavili pocity akoby vyčerpania zásob sprevádzané silným vnútorným nepokojom, neistotou, melanchóliou a nadmernou slabosťou a spavosťou. Ak je to tak i u teba, tak to bude našťastie chvíľkové
No na druhej strane, nevylúčil by som ani navýšené Abilify. Je to už nejaký piatok, ktorý ho užívaš v dávke 15 mg (čo nie je málo). Dlho si fungovala na 10 mg. A hoci sa človeku môže zdať, čo tam +/- 5 mg (mimochodom v zahraničí bežne úvodná/terapeutická dávka), vzhľadom i na tvoju citlivosť na Neurol, je možné, že je to na teba už veľa (vysoká hladina v krvnej plazme v dôsledku dlhého polčasu rozpadu účinnej látky). To však potvrdí len pokus - omyl.
Silno ti držím palce, aby si prišla na koreň problému
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, rasto, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Matej, rasto, Catherin4, motylek and Lucas like this post
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Matej, rasto, Catherin4 and Jaro123444 like this post
Ahoj
Naposledy upravil Mous dňa Ut 23 apríl 2024 - 14:45, celkom upravené 1 krát.
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
rasto, EnaXnaY, Juraj, motylek and Lucas like this post
EDIT: Ináč toto adresovanie nezafungovalo asi (keď tam za tvojim nickom bol ešte dodatočný text, či?
VŠECKO NAJSAMLEPŠIE
Naposledy upravil EnaXnaY dňa Ut 23 apríl 2024 - 16:04, celkom upravené 1 krát.
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1331
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
rasto, Juraj, motylek and Lucas like this post
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
rasto, EnaXnaY, Juraj and Lucas like this post
Strana 17 z 83 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 50 ... 83