Ako sa dnes máš? 17
Strana 7 z 83 • 1 ... 6, 7, 8 ... 45 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
Po príchode som si prevzala kľúče od bytu, a môžeme začať s úpravami. Vyskytol sa jeden zádrhel v podobe elektriky v dvoch izbách, tak uvidíme čo ako. Ale každopádne som vo švungu hlavne čo s týka kadejakých vybavovačiek (je to aj trocha stres), včera sme boli po úradoch a prepisovali energie atď. dnes zháňam niekoho na stierkovanie, parketárov už mám dohodnutých, len dúfam že do konca septembra sa budem môcť nasťahovať. Nemám ilúzie, že to bude hneď podľa mojich predstáv, lebo toľko lóve naraz nemám, všetko musím postupne. Mala by som prestať fajčiť, ušetrila by som majland ....ale asi to obmedzím, nieže by som nejak veľa cíg fajčila ale aj tak by to možno pomohlo.
Inak mamča to neodhadla s oblečením, a momentálne je chorá....som sa o ňu aj bála takú mala zimnicu, že ju až drkotalo.
Zajtra sa chystám na výlet do Tatier, tak budem skoro vstávať.
Inak sa cítim fajn a v pohode. Už mi trocha myšlienky zabiehajú aj na prácu ( dúfam, že mi nedajú triednictvo) ale čo má byť, to bude.
Ďakujem za prečítanie a prajem pekný zvyšok dňa. Pozdravujem všetkých, držte sa miii!
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, rasto, kimi2028, Patty_Pillow, Catherin4, motylek and like this post
Väčšina tu má hnusný život, nie si sám..Sweetheart napísal:Placem nad svojim hnusnym zivotom, fuuuuuj, placem, bodaj by ma slak trafil do rana
Ahojte. Mám nočnú, lebo som si išiel zdriemnuť o 6 - vraj na hodinku, you wish.. Snívali sa mi samé telenovely.. Krokodýl v mojich snoch liezol po stene a žral ľudí, ktorí sú zlí. Mňa iba ovoňal a odišiel zožrať nešťastníka zaveseného na stene vedľa mňa - takže podľa môjho nevedomia nie som zlý človek (aspoň niečo). Mamu som zachránil ako Spiderman, ale potom som to ľutoval, pretože sa nesprávala ku mne dobre.
Ani neviem, čo mám napísať, tak vás aspoň pozdravím. Vždy keď sa rozhodnem niečo napísať, tak stratím niť - asi to nie je také podstatné. Len by som chcel cvičiť - vždy to stroskotá na pravideľnosti, ale v tom zrejme nie som sám. Lúči sa s vami Saladín-bojovník.
Jo a pijem v poslednej dobe (3 mesiace?) strašne veľa kávy - to nie je dobréé..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Patty_Pillow, Catherin4 and motylek like this post
Mám sa ako-tak. Tento týždeň bol pre mňa viac únavný, než tie pred ním. Ubehlo už aj zopár večerov, kedy som sa nevenoval angline (ak nerátam počúvanie náučných a motivačných videí na youtube). Knižku "Prečo mi to nikto nepovedal" od istej klinickej psychologičky som už takmer celú prečítal... v niečom mi pomohla, v mnohom sú to prerozprávané princípy, ktoré už poznám z inej literatúry. Ale kolegyňka si ju nevie vynachváliť, aj ja ju vlastne odporúčam, len teda mal som možno väčšie očakávania. Dávam tejto knižke ako rádový čitateľ takú tú dvoječku.
Počas večerov tohto týždňa mi v prežívaní dominovala najmä únava a demotivácia. Zápasím opakovane s istou formou anhedónie, ktorá je niekedy očividná a niekedy v niektorých dňoch naopak vie ustúpiť až tak, že viem dosahovať flow. Asi mám skrátka nejaký ten vlnovkový cyklus, kedy ma takpovediac život baví, striedajúc sa s časom, kedy mám pocit, že nemám v živote žiadnu skutočnú radosť a kedy mám tiež pocit, že život je len samá drina. Všetko je to ale strašne skreslené, lebo je to skrz-naskrz len vnímanie založené na prchkých emóciách a lietajúcich náladách. Ak sa na vec podívam racionálne, tak to zhodnotenie mojich dní a žitia je úplne o niečom inom - vychádza to vtedy v oveľa lepšom svetle. Je to zvláštne, že niekedy človek môže mať z racionálneho hľadiska objektívne pomaly všetko na svete a emócie ho aj tak vedia presvedčiť alebo mu dať silno pocítiť, že aj tak sú veci nafigu. Až mám niekedy potrebu svoje emócie úmyselne splošťovať, vzdávať sa ich, lebo ma vedia pekne zavádzať. Žiaľ, to sa niekedy ale v úplnosti nedá, lebo majú ony svoju fyziologickú stránku, sústavu toho, ako sa prejavujú telesne, a to sa mi často nedá len tak ignorovať. Takže niekedy si to musím skrátka iba odtrpieť, zniesť to, a snažiť sa aspoň, aby moje správanie, praktické konanie, bolo týmito emóciami ovplyvnené čo najmenej, pokým ony nejak samy neodznejú.
V práci toho bolo najmä v pondelok a utorok veľmi veľa, ale dalo sa to. Veci sa porobili, zdá sa. V škole naďalej nič nové - na študijnom majú dovolenky. Počasie sa mi relatívne páči, je mi v takýchto teplotách lepšie.
Ďakujem Vám, priatelia, za vypočutie. Želám Vám všetko dobré, držme sa!
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
rasto, dzuli08, kimi2028, Juraj, Catherin4, motylek, dusan_fajnor.personal and Lucas like this post
Neviem ani čo Vám napísať po tak dlhom čase. Neviem ani čo som spomínal naposledy ale veci sa majú tak, že sa veľmi trápim a zápasím sám zo sebou. Stále mi býva zle, nevoľno, zvraciam, pocity na zvracanie, napína ma a ako keby taký proste plný nekľudný žalúdok, bol som zatiaľ medzi tým aj na hadici a doktor mi tam napísal ako zistenie nejaký reflux pažeráka, iné nič. Neviem teda do akej miery je to závažné a do akej to môže mať vplyv na moje problémy, lieky nemám žiadne, už som mal s ním aj konzultácie a poslal ma do Trnavy ešte na nejaké vyšetrenie, stále len teda behám po doktoroch. Som na nervy už z toho a toto ma doslova zožiera a už polroka mi to bráni žiť normálny život. Momentálne som vyradený z bežného života. Neviem si to vysvetliť proste, nikdy som takéto problémy nemal. Zabudol som síce, že jeden liek mi dal nejaký ganaton, ale to nebolo na ten reflux, ale moc mi nezabral. Chcel mi včera predpísať nejaký silnejší ale nakoniec nič z toho, lebo má vraj interakcie s mojími psychiatrickými liekmi.
Ďalej neviem čo vám povedať priatelia, dokonca som bol chvíľu aj v Záluží ale aj tam ma hrozne napínalo a bolo zle, po určitom čase som podpísal reverz, lebo som sa hrozne bál, že ma dajú na zatvorené oddelenie a dávali mi lieky na schizofréniu len. Nedávali mi antidepresívum, šiel som tam kvôli tomu, či to nemôže robiť psychika. Doktorka mi skúša všeliaké možné lieky ale žiadne nezaberajú na to, preto už došli možnosti čo spraviť.
Ďalej asi vám poviem, že som prepadol veľkej depresii z toho všetkého a len plačem vkuse a trápim sa sám so sebou. Premáhajú ma veľmi samovražedné myšlienky dokonca a bojujem s nimi takisto. Takú depresiu som ešte nemal nikdy v živote. Takisto už úzkosti a mám strach niekam chodiť lebo sa bojím, že sa pozvraciam a bude ma napínať, preto som len doma. Takisto by som si nič neužil v tomto stave. Neviem čo sa to porobilo so mnou, nikdy som takýto problém nemal, všade som chodil, nič mi nebolo a neviem si fakt vysvetliť prečo mi je takto zle.
Žiaľ už ako som napísal má to už aj obrovský vplyv na psychiku a hlava ma zradila už po takom čase čo mi je takto. Už len stále myslím na to ako mi je, ako mi je zle, ako nezvládnem nikam ísť atď. Takže zničilo mi to psychiku už aj veľmi. Veď polroka v takom stave keď je človek, tak sa ani nečudujem. Takisto je to ťažké doma aj, rodičom leziem na nervy, nechápu ako mi stále tak môže byť, hovoria že nič nerobím a mám sa premôcť, žiaľ keby to viem aspoň trošku ovplyvniť, tak by som to ovplyvnil, ale nemám nad tým žiadnu moc.
Cítim sa úplne beznádejne ako nikdy a úplne som stratil už vieru a nenávidím sám seba, takže neviem čo budem ďalej robiť v tomto. Už mám aj veľké výčitky svedomia ako to žijem a, že takto žiť nechcem. Chcem žiť ako pred tým. Bez toho aby mi bolo zle a bez strachu, brať ako samozrejmosť, že mi je normálne ako kedysi a nemať stále v hlave toto.
Ďakujem Vám za vypočutie, to bolo len tak v krátkosti po dlhej dobe niečo z môjho mizerného života, dúfam že vy sa máte lepšie.
Držte sa a tým čo som Vám neodpísal, tak Vám odpíšem hneď ako sa na to budem trošku cítiť,
Ahojte
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Takisto povedali, že nevedia čo budú so mnou robiť a čo spravím, kedže v septembri by som mal nastúpiť do školy, ale v tomto stave sotva. A už tam mám aj strach ísť ako mi bude. Invalidný nemám, takže asi len úrad práce ale tam nemôžem byť dlho a bez príjmu to je o ničom. To som ešte chcel doplniť, držte sa
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Psychicky som na tom OK. V súčasnosti nemám problémy, čo mi robí radosť. Mohol by som byť aj aktívnejší, ale začínajú ligy a som zvedavý na sezóny v Anglicku a Španielsku. Vybrané kluby budem pozerať aj z Nemecka. Dnes zrovna začínajú v Anglicku a Španielsku a tak žhavím Magio go. Akurát dobrý zápas mi posunuli o 30 minút a tak vám píšem.
Majte sa pekne...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2282
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Tuto, dzuli08, Catherin4, Jaro123444, motylek and janka,janka like this post
čo si stváral??Jaro123444 napísal:už som sa o samovraždu aj pokúsil
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023