Ako sa dnes máš? 3
Strana 78 z 84 • 1 ... 40 ... 77, 78, 79 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 3
Čo konkrétne je tak zlé na tom Seroqueli? Ja keď to porovnám so Zyprexou tak teraz akoby som nemal žiadne vedľajšie účinky...
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ohľadom Seroquelu XR, mám večer už len 300mg, voči 600mg pred pol rokom. Zato si užijem asi 1,5hodiny po večernom užití stav veľmi nepríjemnej asi 2hod otupelosti, ktorý mi vraj mal okrem iného vyvolať spánok. Vlastne nikdy sa tak nestalo. Zato mi tento liek vyvoláva veľmi silné vysychanie v ústach, ktoré je najintenzívnejšie od 2:00-5:00. V tom čase to nemá ďaleko od slova neznesiteľné. Pri posteli mám vždy fľašu vody. Inak sucho v ústach cítim celodenne a nemá to byť z ničoho iného ako Seroquelu. V podstate všade chodím s vodou vo fľaši. Denne tak môžem vypiť odhadom okolo 6 litrov, dokonca možno aj viac. Z môjho pohľadu je to poriadne svinstvo. ... ... Boli by tu aj ďalšie záležitosti. Môžem ich však pripísať aj fázovaniu smerom k depresii. Mám na mysli zvýšenú tendenciu k únave, tendenciu k pasivite, občas sa dostavuje sociálna fóbia a pár ďalších nepríjemností, ktoré sú však v podstate zanedbateľné.
Amisulprid som užíval asi 10 rokov. Nikdy mi nič v súvislosti s ním nebolo. Boli síce "zaváhania" v súvislosti so spánkom, ale za predpokladu užívania 600mg/deň, by malo byť dlhodobo úplne OK.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tuto - tak mi napadlo, nechcem malovat certa na stenu, ale u nas s liekmi a chorobou sa to casto stava, nemas ty cukrovku? bol si v poslednej dobe na krvnych testoch? pretoze toto spada uplne do priznakov diabetu, staly smad, vela mocenia z vypitej vody, unava, ospalost prip. zavrate.. ja len tak, lebo v posl. case som nad tym rozmyslal ci ja nemam, lebo ked som zjedol viac sladkeho, cokolady alebo tak, tak mi bolo dost blbo, alebo ked som dlhsie nejedol, ze som napr. vynechal obed, tak sa mi krutila hlava, stale som bol smadny. Musim sa objednat k doktorke na vysetrenie, asi to spravim svojou prioritou.
este k zyprexe - pre mna je to momentalne celkom dobry liek, sice som s nim pribral strasne kila, ale v takychto nizssich, 'udrzovacich' davkach je to uz celkom v pohode, chcel by som sa dopracovat k este nizsej davke, takej aku som uz mal predtym ako som si naposledy uplne sprosto sam vysadil lieky a potom sa uplne dekompenzoval. Vtedy som bral uz len 2,5 mh vecer, co je polovicka najmensej tabletky. Teraz uz taku hlupost sam neurobim dufam
Inak zelam vsetkym vela stastia a sil, a zajtra (vlastne uz dneska, piatok ) je http://www.denneprecitanychknih.sk/ tak ho oslavme precitanim knizky, ktoru odkladame, ja tak urobim a v merku mam rozcitaneho danikena (ktory ma moc nebavil, ale chcem ho dokoncit
ou yeah
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 14.08.2011
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
no neviem, či by prejavy cukrovky boli až takto závislé od mg Quentiapinu v Seroquele. A navyše, že by zrazu takéto príznaky vznikli zo dňa na deň. Keď mi doktorka nasadila ešte ambulantne Kventiax 200mg na večer, išiel som sa zblázniť od vedľajších účinkov. Asi hodinu po užití som cítil asi tri hodiny až priveľmi mrákotný stav, sťažka som mohol chodiť. Zato páľava v ústach, ktorá sa pitím dala odstrániť v podstate len na pár minút tu bola skoro až do rána (to som nespal).
A keď to mám zhrnúť na doterajšiu liečbu, tak so znižujúcim počtom mg/deň v Seroqueli, bolo vedľajšie príznaky citeľne slabšie. Rozhodne to aj teraz nie je žiadna výhra, ale rozhodne lepšie. Bolo by veľmi zvláštne uvažovať, že po ukončení liečby Amisulpiridom a s nástupom Quendiapinu by sa náhodou rozvinuli okamžite rozvinuli príznaky trebárs cukrovky a to zrovna v danom momente. V podstate mi to príde ako extrémne nepravdepodobné. Navyše u mňa neide o klasické ponímanie smädu, ale vysychanie slín v ústach, vlastne až lepenie jazyka na podnebí.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Tak zelam vela sil a pohody
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Sirius - v podstate vedľajšie príznaky čo mám od Seroquelu sú sakra nepríjemné. A aj napriek tomu, že ho mám v rámci pol roka zníženého z 600mg na 300mg je to jednoducho moje každodenné trápenie.
................................
ZMENA LIEKOV PO "DOMÁCKU"
S doktorkou som sa neskontaktoval, doterajšia medikácia bola Li 2-0-3, Seroquel 300mg.
Dnes som si nachystal: Li-zostáva, Seroquel 200mg večer, Amisulprid 100mg večer
Pridávam si na večer Chloroprotixen 30mg
.............................................................
Amisulprid som mal roky a bez príznakov, denná dlhodobá (roky) dávka bola 400mg rozdelená na dve časti. V rámci týždňa-dvoch sa chcem definitívne zbaviť Seroquelu a nahradiť ho 600mg Amisulpridu (200mg-0-400mg). Chloroprotexin na mňa vedľajšie účinky nemá, mal som ho skôr ako doplnok z čias po nemocnici. Pre istotu si budem dávať tých 30mg.
Gerodorm mám na spanie.
V prípade, že by spomenuté malo zásadný vplyv na spánok alebo by doslo k fázovaniu, vrátim sa k pôvodne užívanej dávke.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
práve som telefonoval s človekom, čo sa tomuto rozumie a prebral som tieto svoje veci. Z jeho pohľadu je ten Amisulprid už otázny, keď som mal pri jeho užívaní relaps. Jednoducho mi povedal, že treba lieky riešiť s doktorkou. Ťažko totiž povedať s istotou, či Ami. bude ešte účinkovať tak ako treba.
Vlastne za asi týždeň mám kontrolu, tak asi na neho dám. Nerád by som si to dokašľal, ale poviem Ti, že ten Seroquel mi ide poriadne na nervy :-(.
.......................................................
U mňa tak stredne. Už som vám aj napísal, že ten Seroquel XR mi robí ťažkú hlavu. V rámci dňa som sa skôr poflakoval napríklad čítaním, TV, notebook, Net. Vybehol som aj do obchodov, hlavne teda pre potraviny na doplnenie zásob. Trochu som aj kuchtil, ale dnes len z polotovarov. Nejako ma to s tými liekami t.j. plánovanou výmenou zobralo a dúfam, že do budúcnosti sa už s takýmito vedľajšími účinkami budem stretávať minimálne, či radšej vôbec. Teraz mám v krabičke na lieky pripravenú tradičnú zmes a dúfam, že na kontrole to tam bude trochu inak.
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
venusa- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 165
Reputácia : 36
Dátum registrácie : 20.03.2011
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
venusa - gratulujem ze si to uspesne zvladla ja ked som posielal otca na jeden zapis este pred par rokmi, tak ten to samozrejme uplne pokaslal a myslel si ze ma zapisal, ale potom som nakoniec nebol zapisany, lebo niekedy v polke odisiel a nesiel na studijne )
zapis je chaoticky, je tam milion ludi vo vacsinou malych priestoroch + teplo a stresy a nove prostredie.
drzim ti palce aby si sa co najskor otukala a mohla sa v pohode venovat studiu, nasla si dobru skupinku ludi s ktorymi sa budes priatelit a budete sa podporovat aj v tychto byrokratickych veciach akou je kreditovy system
ja som dnes vacsiu cast dna prespal po vcerajsku, potom som sa stretol s kamosom teraz na par kofol, a teraz taky skofolovany si idem konecne citat, na to sa uz tesim cely den
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
xkrchnav napísal:Mali ste aj vy také pozorovanie, že s nachladením alebo nejakým bacilom šiel práve aj nástup ataky?
Ataku zrovna nie, ale zažil som voľakedy ešte pri prvých prejavoch ochorenia v čase, keď som sa ešte neliečil, voľakedy na strednej, že som ochorel na niečo podobné chrípke, veľa som ležal a mal som sa potiť. A po pár dňoch takéhoto jemného oparu nejakého bacilu alebo vírusu som prvýkrát zažil derealizáciu. Celý priestor sa mi zvláštne zakrivoval, to, čo bolo vzadu, vystúpilo do popredia a ja som nevedel dobre rozlíšiť, ako sú vzdialené odo mňa jednotlivé objekty. Cítil som sa akoby v dvojrozmernom obraze. Vzhľadom na ústup vtedajších úzkostí pri takomto ozvláštnenom vedomí a vnímaní som subjektívne prežíval derealizáciu ako vyslovene kladnú záležitosť. Tešil som sa z nej a bolo mi pri nej fajn.
A raz, keď mi pred asi rokom tiahli teploty na štyridsiatku, tak som prvý raz v živote blúznil. Bolo to velice zvláštne, ležal som, mal som zimnicu a bol som zavretý v akomsi vlastnom svete, stratil som kontakt s realitou, pričom prvý raz to bolo takto náhle, preto som si to hneď všimol, na rozdiel od ostatných mojich psychotických rozladení, ktoré u mňa zásadne nastupujú velice pomaly a plazivo. Pristihol som sa, ako sa mi predstavy v hlave osamostatňujú a vystupujú ako reálne informácie, na ktoré som musel reagovať. A tak som len mumlal a v hlave som nahlas sníval, sny mi prebiehali vlastne pri bdení, ležiac a trasúc sa od zimy, oči zatvorené. Bál som sa, že umieram, ale napokon to bola iba jedna takáto noc a ráno, keď prišiel doktor (v nedeľu na sanitke), tak už mi dohromady nič nebolo.
----------
Venusa, gratulujem k zápisu. Skús si vypožičať nejaké knižky v knižnici o zvládaní stresu a sociálnom interagovaní. Ja som si bol také vypožičať zrovna včera a už to málo, čo som prečítal, boli užitočné a skvelé informácie. Sociálna fóbia, ako mi to vysvetľuje logoterapeutická príručka, do ktorej som sa v posledných dňoch zahrýzol, je spôsobovaná hlavne sebapozorovaním, ktoré je pre zvýšenú citlivosť vegetatívnej nervovej sústavy podstatnou podmienkou spustenia úzkostného zacyklenia. Veľmi dobre v tej príručke vysvetľujú aj tie znaky sociálnej fóbie, ktoré som mával a občas mávam aj ja. Základom je sebapozorovanie, ktoré musí byť vytesnené iným myšlienkovým obsahom, ktorý dostatočne účinne odoženie pacientovu pozornosť od seba samého, od toho, ako vyzerá, ako sa cíti, ako mu začína búšiť srdce, či začína plytšie dýchať, od toho, ako sa potí, či smrdí, ako asi tak pôsobí na tú húfu ľudí navôkol, ako ho berú a či ho akceptujú, či ho neohovárajú, ako ho hodnotia a podobne. Neviem, kde sa dá zohnať taká psychologická pomoc, ktorá by Ti tento problém pomohla riešiť, ale skús si pohľadať nejakú náhradu za tieto myšlienkové obsahy. Také obsahy, ktoré by Ti pomohli zabudnúť na seba a na to, ako pôsobíš na druhých. Musia byť príjemné. Napríklad tá pani v tom kázuse z tej príručky vždy zatelefonovala svojmu manželovi, keď to malo prísť, a s ním v rozhovore sa cítila tak dobre, že zabudla na svoju úzkosť. Ale to je taký dosť tuná zle uplatniteľný príklad. Ja som našiel taký myšlienkový obsah, že si zo všetkého, čo sa týka mňa, robím srandu. Robím sa takým akýmsi "hlupáčikom" alebo naivným rojkom. Možno ním aj v srdci som, o to srandovnejšie to je a o to mi to pomáha nebrať tak vážne svoju úzkosť. Sebapozorovanie ustupuje, ak si v hlave premietnem seba z pohľadu zábavy a srandy. Sústredím sa na vtip a nie na "vážnosť príznakov sympatického a parasympatického nervového systému". Zožeň si o tom v mestskej knižnici nejaké knižky, určite nájdeš, neboj sa aj tých starých, mnohé aj tie komunistické sú dobré. Trebárs aj tá logoterapia od Frankla. Držím Ti palce, aby si to všetko zvládla. Ver si a rozvíjaj v sebe nádej a motiváciu.
------------
Sirius, žasnem, aký si aktívny. Po fyzickej aktivite túžim aj ja, asi sa Tebou inšpirujem, hoci behať mi nie je doporučené, preto radšej nejaké to posilovanie a azda elipťák a rotoped. Vidím, že si celý taký akosi optimisticky naladený a psychicky sa Ti veľmi darí. Možno je to tým oslobodením, že teraz nemáš také jasné a akútne povinnosti. Poznám ten pocit a teším sa s Tebou.
-----------
Lapaj napísal:ahojte, bojovnici
Lapaaaaaj! Ty žiješ? Je super, že si sa ozval. Zdravím Ťa. Pridaj sa opäť k aktívnym členom fóra, budeme všetci radi. Ako sa Ti darí a čo je nové? Čo si robil posledný rok, čos' tu nebol?
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5070
Reputácia : 941
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Strana 78 z 84 • 1 ... 40 ... 77, 78, 79 ... 84