Ako sa dnes máš? 3
Strana 15 z 84 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 49 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 3
V piatok o ôsmej som mal štátnicu z pedagogiky, didaktiky a psychológie. Predstavte si, SPRAVIL SOM NA BÉČKO!
Juchúúúúúú
Bol to veľký Boží zázrak. Ešte vo štvrtok od takej trinástej hodiny do večera som bol presvedčený a odhodlaný, že na štátnicu nepôjdem. Priznal som si porážku od choroby, že jednoducho sa neviem učiť, nedokážem nič spraviť, pohnúť sa. Nevedel som množstvo okruhov, bezmála väčšinu. Vskutku! Ale potom som asi o štvrť na osem večer vo štvrtok otvoril celý nešťastný a zúfalý fórum, že čo je reku nové, a čo nevidím? Filipka mi veľkými písmenami vyjadrila podporu a drží mi všetky palčiská. Filipka, nechcem tu niekomu vsugerovať svoju vieru, ale nemôžem nepovedať, že si Ťa Boh nádherne použil, aby ma osvietilo. Totižto po zhliadnutí Tvojej podpory som sa tak dojal, že som začal uvažovať o veci a nejak bola do mňa vliata nádej, že na tú štátnicu mám ísť. Že mám dôverovať a veriť, hoci nič dohromady neviem. A tak som sa rozhodol, že urobím desivú a bláznivú vec, a síce, že tam naozaj pôjdem, napriek obrovskému deficitu poznatkov.
Ešte 15 minút pred skúškou sa mi v škole od nervozity a tlaku spustila krv z nosa. Lexaurin pomáhal iba trocha. A mal som aj rozsiahle výpadky do konca aj na takých témach, o ktorých som doma pred mamou vedel rozprávať, keď sme sa trochu učili. Ale nakoniec béčko. Z didaktiky som toho vedel ako-tak, pedagogika išla najlepšie, ale z psychológie som mal o "myslení, reči a inteligencii" - joj, ľudkovia, ja som ani inteligenciu zadefinovať nevedel. Hanba veľká, ale bol som prvý, ktorý odpovedal, tak nebola stanovená vysoko "latka", takže ten skúšajúci docent bol veľmi zhovievavý. Výsledne známka B. Paráda. Čo viac si môžem želať? Proste paráda na entú.
V tejto súvislosti veľmi krásne ďakujem hlavne Tebe, filipka, že si ma tak večer podporila, a že som aj vďaka tomu sa rozhodol tak, ako som sa rozhodol a nemusím vskutku ľutovať. Tiež ďakujem Tutovi a všetkým Vám, ktorí ste mi držali palce a fandili ste mi. Ďakujem!
Teraz sú také pravidlá, že akonáhle získam bakalársky titul, vystavia mi spolu s týmto diplomom aj diplom učiteľskej spôsobilosti. V minulosti sa vystavil až pri získaní magisterského diplomu, ale pravidlá sa zmenili. Takže super, super, super.
Prajem Vám krásny deň. A Japonsku držím pevne pršteky, sledujem každú novú aktualitu, aj mňa sa to hlboko dotklo. Držte sa.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Isto ano
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
kamarati, chcem sa s vami podelit s jednou vecou, ktora sa mi dnes prihodila...totiz - uz poriadne dlho mam tak trochu rozhadzany spankovy rezim, som prakticky celu noc hore, pri pc, a cez den potom spim len minimalne. vcera som napriklad spal asi dve hodiny, od 09:00 do 11:00 a dnes, tuto noc som nespal vobec, sledoval som udalosti v Japonsku atd...pocas dna som bol tiez hore, sviezi, necitil som sa vobec unaveny, ospaly...kratko po tretej som siel do vane...a ja si tak rad napustim teplu vodu a trosku tam porelaxujem, akurat tak, ze mam hlavu nad vodou, jemne opretu o stenu vane...vacsinou si tam tak v teplej vode 5-10 minut polezim a potom sa samponikujem atd...no a dnes sa mi stalo, ze som v tej vani ZASPAL. nastastie som nebol doma sam a mame po nejakej dobe napriek tomu, ze ja si rad dlhsie pobudnem vo vani, prislo cudne, ze som tam akosi pridlho. Ona tvrdi, ze som tam spal, mne sa ale zda, ze som bol prave v tom malom momente, kedy prave upadate do spanku, ale dokaze vas z toho stavu este vytrhnut napriklad nejaky hluk trochu vyssej intenzity, nieco z okolia, chapete...neviem, ako to bolo, no povedzme, ze som tam bol kdesi prave v tomto stave. mama vraj klopala a ked som neodpovedal, tak sla dnu do kupelne a nasla ma tam v tomto spanku/polospanku a ja som sa tu prebral na jej prestraseny hlas oslovujuci ma.
nedalo mi to a tak som trochu googlil, nepodarilo sa mi najst nejake uplne odborne odpovede, ale - najpravdepodobnejsie asi bude, ze moj mozog by pri situacii, kedy by sa mi hlava dostala pod hladinu, voda do nosa, pri nejakom tom nadychnuti mozno aj, vyslal signal na nejaky ten reflex, kaslanie alebo nieco podobne - mozno by som sa trochu nadychol vody aj ustami - ale riziko pripadneho utopenia sa takymto nestastnym sposobom zrejme nebude velke. co som nasiel v niektorych odpovediach/hypotezach je ale to, ze o cosi mensie sance by mal niekto, kto napriklad uziva lieky na spanie, pripadne ine lieky ovplyvnujuce psychiku. Samozrejme podobne pri drogach / alkohole, ale tam by boli sance isto este o dost nizsie...ale ako som uz pisal, nenasiel som nejake vyjadrenia lekarov napriklad, no myslim, ze v drvivej vacsine pripadov, ak nie vo vsetkych, by ma jednoduchy reflex prebudil.
co myslite? v pondelok musim ist psychiatricke po lieky, tak sa jej mozno aj na toto, len tak pre zaujimavost, spytam...
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
gratulujem k úspešnému zloženiu skúšok. Aspoň vidíš, že celý ten cirkus bol zbytočný, keďže si dostal to B-čko. Nabudúce sa nestresuj a neblbni si hlavu.
Ahoj tomas,
to sa stane hocikomu, že zaspí vo vani. Ja si spánkový režim naprávam Gerodormom a primeraným vstávaním. Ak v noci nespím, počas dňa bdiem a spánok si umožním až večer. Niekedy to však nedodržím - viz. "Spánok-spíte dobre?" a niekedy sa tak jednoducho stane. Už si z toho veľkú hlavu nerobím.
Ahoj všetci,
od piatku som "skúšaný" na prácu. Tak to riešim a pripravujem sa a konám. V stredu uvidím ako ďaľej. Nechcem však nič dopredu zarieknuť...
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
dnes je tradičná nedeľa, u mňa spojená s miernou letargiou v domácom prostredí. Dokonca ani na emaile sa toho veľa nepohlo. Teší ma poplnený denný plán a už som rád prichádzajúcemu pondelku, že sa čosi snáď aj bude konečne diať. Včera som pozeral film "300", kedysi som bol na tom aj v kine. Porovnanie s pôvodným zvukom, to bolo skutočne strašné. Slovenský dabing a audio doprovod výrazne znehodnotil kvalitný zážitok s filmu. Ak si ho pozriete, tak doporučujem jedine s titulkami a v pôvodnom znení.
Ako tomas spomínal cunami v Japonsku mala hrozné dozvuky. V televízii môžete odsledovť zábery ako sa dodávka a autá pohybujú v hnedej tekutine ako kúsky polystirénu v potoku. Ja viem, že aj naše slovenské záplavy sú katastrofa, ale voči niečomu takémuto sa to ani porovnať nedá.
Zdravotne som na tom pomerne dobre. Doobeda som však dosť unavený a ledva sa vyťahujen z postele. Keď sa to aj podarí, som v stave, že by som rád do nej zaliezol a kašlal na všetko. Obvykle sa tento stav s prichádzajúcim poludním vytráca a na pomoc mi ide aj pár vypitých káv. Na druhej strane viem, že keby som mal neodkladnú povinnosť tak sa napriek únave premôžem. Nejaké extra výkony ráno podávať neviem, ale niekedy aj čosi je niečo. Pre takéto prípady tu mám aj v pohotovosti, pri posteli, taurínový nápoj s trochou kofeínu. Keď treba, vylejem ho do seba a po 15-tich minútach sa ako tak rozoberiem z únavy. Nie je to síce úplna vzpruha, ale aj ako barlička to je dobré. Väčšinou to však nerealizujem takto, ale užijem si ranné a doobedné ospanie ležaním. Tento miniproblém ma drží asi už 3 týždňa a dúfam, že "ako prišlo, tak odíde".
Minule som so zaspatím a únavou mal skoro nepríjemnú situáciu. Prespal som jednu zástavku v autobuse. Celý šokovaný som sledoval "neznáme" končiny, kde som sa to zaviezol. Našťastie druhá zastávka nebola až tak ďaleko a ja som si dal nútenú prchádzku na stacionár. V princípe to bolo len zatvorenie očí a následné otvorenie. Vnímal som to ako okamžik, ale v reále prešla už taká polhodina.
Tiež sa teším na prácu, keď už čosi urobím, aj zarobím. To moje tešenie je s takým otáznikom, lebo už som mal zlé skúsenosti s pracovnou záťažou a mojou quázy patológiou. Dúfam, že teraz to už nejako zvládnem, záťaž je nastavená tak, aby som sa dokázal prekonať a primerane fungovať v novom prostredí. Práca bude najprv na dohodu a neskôr je možnosť na vedľajší pracovný pomer. Držte mi palce, aby mi to vyišlo...
Ahojte a pekný týždeň. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
filipka- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dnes máme utorok, celkom pekný deň. Ešte aj v mikine mi bolo teplo. Ráno som vybehol na stacionár. Tradične bolo dobre. Som rád takémuto spestreniu.
V zásade sa však nič zaujímavého nedeje. Aj tu na fóre je nejako ticho. Bolo by dobré, keby ste tu napísali aspoň aký ste mali deň a čo vás aspoň trochu podnetné stretlo. Mňa dnes potešilo, že si ku mne v buse prisadli také veselé baby (bol som v päťke) a štebotli medzi sebo samé taľafatky až som sa nad tým usmieval. Akože som si aj čítal, ale ich džavot ma od toho odtŕhal.
Neteší ma však fajčenie. Relizujem to častejšie ako je žiaduce. Teda, žiaduce je to až moc často. Ále, čo už.
Ako sa máte? Čo ste dnes zažili?
Tuto- V.I.P. Inventár
Zdravotný stav
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 15 z 84 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 49 ... 84