Ako sa dnes máš? 16
Strana 9 z 84 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 46 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 16
Patty, ještě tě moc neznám, tak ber můj názor s rezervou, ale myslím si, že to, jak ti je teď, je důsledek tvého posledního vysazení prášků (tuším jsi psala v prosinci? - december). Myslím, že bys měla ty prášky brát dlouhodobě a nevysazovat, protože do pár měsíců by se ti to vrátilo, vždy při nějakém větším stresu, což byla teď asi ta jízda sama s dítětem (manžel nejel, že?) k rodičům. Je možné, že se mýlím, protože neznám tvoji historii, usuzuju jen z toho, co vím za poslední dobu, takže kdyžtak mě oprav.Patty_Pillow napísal:@motylek Neviem čo som komu urobila, že ma takto trestá.
@Jaro123444 Na jednu stranu se nedivím, že se tě dotkly ty negativní výsledky ohledně tvojí osobnosti, ale na druhou stranu já bych to tak tragicky nebrala. V podstatě mi připomínáš mě samou, hlavně v tvých letech, a jak vidíš, já s tím jsem schopná nějak fungovat. A nebýt toho, že jak jsem byla "mimo", jsem měla sebevražedné tendence, asi bych i chodila do práce (to, že tam nechodím, je výsledek nejen mého strachu, ale i protektivní snahy celého mého okolí - především mého muže, mojí tchýně a v neposlední řadě mojí psychiatričky).
Nejhorší tedy mi přijde ta nízká odolnost vůči stresu, toho sis na sobě všiml i ty sám. Do budoucna to pro tebe znamená, že by ses měl stresu vyhýbat, tj. snažit se svůj život si ulehčit - nyní vyřízením si individuálního plánu výuky, jak jsem ti už nejen já víckrát radila, a po škole si hledat takovou práci, kde bude málo stresu (čili pak opravdu zvážit ten ID + částečný úvazek) a raději to i zmiňovat při pohovorech na práci jako svoje omezení i za cenu toho, že ti bude trvat dlouho, než si najdeš přiměřenou práci. Lepší je totiž vhodná práce, než dělat ze sebe stresuodolného a pak se v každé práci hroutit. Každé zhroucení totiž znamená velký krok zpět, takže je lepší tomu předcházet.
Co se týká uzavřenosti, tak to možná máš vůči cizím lidem, kterým nedůvěřuješ, nebo kteří s tebou nesoucítí, ale to mi teda přijde celkem normální.
A nakonec vztahovačnost - tomu se musím smát, promiň. Moc vztahovačný mi nepřijdeš. Mně vyšla vztahovačnost taky, to snad vychází skoro každému. Jestli tě to uklidní, tak já si teda připadám ještě vztahovačnější než ty a dá se s tím žít. V reálu tě teda neznám, ale jestli se chováš tak jako na netu, tak je to v pohodě, můžeš být klidný.
@Matej Zdravím. Musím říct, že mě tvůj příspěvek dojal. Je vidět, že máš v sobě bohatý vnitřní emocionální život, jsi ochotný se s ním svěřovat (a to i relativně neznámým lidem, čili jsi otevřený vůči ostatním) a ještě jsi schopný ho barvitě popsat. (Taky bych si přála umět psát květnatě a přitom dokázat vyjádřit své pocity. Jenomže nemoc mi vzala jak moje dávné slohové nadání, tak moje pocity (nevím ani, co mám vlastně vyjádřit, když cítím jen základní pocity - radost/smutek/lásku/zlobu a nic víc, nic konkrétnějšího, nic rozvětvenějšího či složitějšího). Nebýt toho, že mi nevyšlo příliš nízké IQ, bych řekla, že jsem vlivem nemoci a mateřství i strašně zhloupla. Škoda, že nikdo neměří EQ, kdo ví, jaké by mi vyšlo.)
Ale zpátky k tobě. Nevím, jaké máš negativní vlastnosti, těch jsem si nevšimla (nejsem tak všímavá ), ale myslím si, že když hledáš lásku v jakékoliv podobě (ať už partnerskou, přátelskou, spřízněnou duši), vždycky to musí být člověk, který tě bude brát bezpodmínečně takového, jaký jsi - jak tvé dobré vlastnosti, tak ty špatné. Koneckonců každý máme dobré i špatné vlastnosti.
Obecně ale láska úplně bezpodmínečná být nemůže, aspoň jak jsem to pochopila já. V jakémkoliv vztahu založeném na lásce je vždy nutná reciprocita, tj. vzájemnost, tedy něco dáš a něco dostaneš, nejlépe aby v tom byla rovnováha (tím ale myslím dávání a dostávání lásky, ne materiálních věcí). Když budeš dávat víc, než dostaneš, časem se vyčerpáš a budeš nešťastný. Když to bude naopak, vyčerpá se druhá strana. Hezky o tom psal MUDr. František Koukolík ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Koukol%C3%ADk ), bohužel už nevím, v které knize či eseji.
Věřím, že nějakou svou spřízněnou duši najdeš, je to jen otázka času.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 833
Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
regina, Juraj, Mous and Jaro123444 like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
motylek likes this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Mous: drzim palce s nefajcenim, ja chcem tiez prestat ale tak jednoduche to nebude. Aj nalada je taka, raz dobre, potom zase mierna depka. Nie idealne na odvykanie.
Jaro: to ma mrzi ze ti to nevyslo moc pozitivne, ale odraza to tvoj aktualny stav a to ti teraz moc dobre nie je. Nechapem, na zaklade coho zistuju nizku odolnost proti stresu. Ja keby som na tie testy isla, podla mna mi vyjde to iste. Ja ked som v praci v strese robim chyby a to je zle. Vztahovacna viem ze som. Ale to suvisi s mojimi skusenostami s ludmi. Urcite mas kopu dobrych vlastnosti a ked ti bude lepsie, budes zit normalny zivot. Je dobre, ze ti teraz znizila lieky, snad to pomoze.
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
regina, Mous, Jaro123444 and motylek like this post
U mna je to tak, ze moja rodina o tom nevie. Teda vedia samozrejme ze mam nejake psychicke problemy cely zivot, ale nevedia, ze som mala psychozu. Nakolko zijem sama, 700 km od nich, tak sa mi to podarilo utajit. Matka mi vola len tak raz za tyzden. Podla mna je to dobre ze to nevedia, ani im to nechcem hovorit. Oni nevedia ani, ze som bola v stacionari a ze teraz idem na liecenie s psychickymi problemami. Ani to, ze som bola po psychoze pol roka PN. Oni na tieto veci nemaju pochopenie, takze je lepsie, ze to nevedia. Tiez neviem, co by mi robili zo zivota keby to vedeli. Mna natrapili dost ked som bola mala, teraz zijem daleko od nich, ako chcem. Domov chodim tak 1-2x do roka. To uplne staci.
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Jaro123444 and motylek like this post
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
regina and Catherin4 like this post
Ráno jsem šla se synem na očkování proti planým neštovicím (jelikož je neprodělal v dětství, dětská dr. se rozhodla mu je naočkovat teď).
Potom jsem šla nakoupit - slunečnicový olej "jen" za 39,90 Kč (cca 1,66€), no nekupte to.
Pak jsem online vyřídila žádost na synovu zdravotní pojišťovnu o příspěvek na to (nepovinné) očkování.
Pak jsem zabalila všechno oblečení pro syna, které jsem chtěla vrátit do e-shopu.
Pak jsem se vydala s velkým balíkem + jedním menším do nejbližší Zásilkovny. Docela zabíračka.
A potom jsem už zvládla jen pozdní oběd + odpoledního šlofíka a teď už mám náladu jen na závislačení.
Celý tento týden mě čeká dost "akcí" (práce, nakupování atd.).
Zatím je mi dobře, ale začínám mít strach, jelikož i minulý týden jsem měla náročný, tak jestli se po těch 2 týdnech nesesypu.
Zatím je mi hej, ale vím, že na sebe musím dávat pozor a taky trochu odpočívat. Měla bych si dát aspoň jeden den odpočinek, ale nějak nemám kdy, nejdřív to vypadá, že až v neděli nebo snad až příští týden.
Do toho mě každou chvíli někdo někam zve a já jako obvykle neumím říct "ne" a můj muž mi už taky říkal, že by mě měl rád taky některý víkend doma.
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Zdravotný stav
motylek likes this post
Nedá se vysvětlit tetě, proč nechceš být v kontaktu s matkou (třeba i s pomocí psycholožky)? Nebo pokud tě teta nechápe, tak kdybys přinejhoším nezvedala telefon ani jí (nebo si ji zablokovala, třeba prozatím dočasně), byl by to problém? Co by ti mohli tví příbuzní provést, když žiješ daleko od nich?
motylek- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Strana 9 z 84 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 46 ... 84