Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 50 z 84 Previous  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 67 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 50 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  Jaro123444 Ut 25 apríl 2023 - 15:12

@Motylek ja si tiež myslím, že to doktor vidí na tebe. Preto mi dala aj takú diagnózu. Musela to vidieť na mne a ťažko aj rozprávam a vyjadrujem sa, aj to si musela všimnúť. Horšie je to s tým ako mi je a neviem z čoho. Ale myslím, že to psychika robí, len musí sa to nejak vyriešiť Sad takto sa nedá fungovať, ani nikam nechodím len som doma. Ale nie že by som nechcel ale preto čo sa mi deje.
Popravde už si moc pripadám na príťaž a mrzí ma to kvôli rodičom, že musia toto zažívať so mnou. Viem že lepšie je ak ťa doktor vidí a aj podľa toho posudzuje. Aj mi je ľúto ak by som mal tejto doktorke povedať, že už nebudem k nej chodiť. Lebo viem že sa snaží, aj s tým posielaním do nemocnice to nemysli zle, chce mi pomôcť len. Len s tou nemocnicou u mňa je to ťažké. Viem, že by som to nedal tam. Aj vtedy som tam chytil paniku a musel ísť domov odtiaľ. Inak by som už dávno šiel tam.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  motylek Ut 25 apríl 2023 - 15:21

@Jaro123444 A kdybys měl v nemocnici ten nadstandard - internet, mobil a třeba samostatný pokoj, ani tak bys to nevydržel?
Nevím, jak u psychiatričky, ale u ostatních doktorů to máme tak, že kdž chceš změnit doktorku, přijdeš prostě k té nové a k té původní prostě přestneš chodit, nemusíš jí říkat, že odcházíš.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 833
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Ut 25 apríl 2023 - 15:23

Možno tak by som vydržal, preto ma to aj napadlo. Len stojí to asi dosť aj financii. Aj tak sa dá asi, že prestanem chodiť, len potom by od znova všetko musela, takto by som jej doniesol papiere od tejto doktorky a skorej by vedela na čom som
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 25 apríl 2023 - 15:42

Nemusis brat kartu od starej doktorky k novej, najlepsie aj tak bude ked zacne odznova. Nech ta posudi nezaujato od starej doktorky. Lebo tvoja stara doktorka hovorila, ze si nie je ista ci mas schizofreniu, tak ta nova mozno pride k inemu zaveru, nastavi ti inu liecbu a ta mozno zaberie. Mysli hlavne na seba, potrebujes si pomoct, tvoja stara doktorka to uz prezije ked k nej prestanes chodit, urcite to nezazije prvy krat.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ut 25 apríl 2023 - 15:53

@Jaro123444 Kolik € to stojí? Zjisti si to. Teď nejsem moc při penězích, čeká mě platba ubytování v hotelu na Slovensku na 8 dní, ale v červnu/červenci (jún/júl) už bych na tom měla být finančně líp, tak bych ti na ten nadstandard přispěla.
A neodmítej moji pomoc, jak se říká "Peníze budou, my nebudeme".
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ut 25 apríl 2023 - 16:15

Ahojte kamaráti a kamarátky, mám sa veľmi dobre a som tomu rád, že nemusím riešiť veľké starostí so zdravotným stavom. V súčasnosti som oveľa viac činnejší, čo ma teší. Stacionár mi veľmi pomohol, aj keď je to miestami dosť únavné. Ľudia sú však na stacionári veľmi príjemní. To ma celkom baví. Aj keď pondelky a štvrtky som celkom zapadol tam, ale utorky je to trochu horšie. Predsa len v utorok som jasne najmladší a nikoho v mojom veku tam nemám… Hoci dnes nebolo to super ani tak o ľuďoch, ako o dobrom programe. Dnes ma potešila napr. skupinová psychoterapia. Rozprávali sme sa o depresii, čo bolo skvelé. Viac chápem už aj tejto diagnóze a mohlo by mi to aspoň trochu pomôcť, aj keď až tak veľa som sa nedozvedel… Aktivita, lieky a spoločnosť sú vecí, ktoré pri depresii veľmi pomáhajú. Len so mnou sa nechce nikto kamarátiť. Jednej zo stacionára som skúsil včera zavolať ani nezdvihla. Niečo mala možno asi iné, alebo je chorá, ale chcel som ju počuť, keď už neprišla… Urobil som však aspoň pokus aj keď nedopadol vôbec dobre. No nič nevadí, zistím, že čo je vo vecí. Takže asi také sú vzťahy moje kamarátske a to s každým tak… Nedarí sa mi nadväzovať nové kamarátstva...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Catherin4 and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Ut 25 apríl 2023 - 17:10

@Motylek to nemôžem,Sad to by som nedokázal brať od niekoho peniaze. To by som sa moc trápil potom, neboj niečo mám našetrené keď som bol ešte zdravý a chodil na brigády. Ale ďakujem ti veľmi. Si až moc dobrý človek, ale toto nedokážem fakt. Aj keď ma niekto pozve na kávu, tak som nebol schopný aby to platil kamarát, vždy som si ja platil alebo pozval hneď na to ja jeho. Nedokázal by som niekomu niečo dlžiť.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ut 25 apríl 2023 - 17:19

@Jaro123444 Vždyť bys mi nic nedlužil. Já bych za to měla dobrý pocit, když by se tvůj zdravotní stav zlepšil. Ale když máš vlastní peníze, tak nad čím váháš? Je to investice do tvého zdraví, to budou asi nejrozumněji vynaložené peníze, ať už ode mě nebo z tvých úspor.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Ut 25 apríl 2023 - 19:15

@jaro123444 touto cestou ideš do záhuby, rob so sebou niečo, my na fóre ti moc nepomôžem a radiť si nenecháš
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Saladin and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto St 26 apríl 2023 - 3:42

Ahojte kamaráti!
Mám dojem, že ako moderátor zanedbávam naše, či Matejove, fórum. V poslednej dobe sa venujem štúdiu, takému neformálnemu. Viac si uvedomujem, že ten diplom v červenej rúrke mi príliš nepomohol k lepšiemu profesinemu žitiu. Na druhej strane, som mierne zlepšený vo veciach psychózy. Opačne však zanedbávam pohybovú stránku a tak som celkom rád ak treba do supermarketu. Inak žijem si svoj život, niekdy sú dobré dni, inokedy... Chcem sa viac venovať danému samoštúdiu. Veľmi ma teší hoci aj malý posun. Zdá sa mi, že v tomto bude výzvou nekonpromisné sebaovládanie.

Majte sa tu na fóre čo najlepšie a hlavne tvorte, lebo to je samo o sebe pre nás liečivé. Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

vrana, Patty_Pillow, Saladin, Catherin4, motylek and Blacksheep19 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 St 26 apríl 2023 - 9:48

@Patty snažím sa, robím čo sa dá. Len rozmýšľam čo by bolo najlepšie pre mňa. Ja chápem plne, že som zrelý na nemocnicu, ale viem proste, že by to nedal. Je viacero dôvodov, ako napr. veľmi zlá adaptácia, nespavosť v inom prostredí, som závislý dokonca na kvapkách do nosa, vtedy keď som šiel na hospitalizáciu mi ich zobrali. Neviem čo by som bez nich robil. Aj keď čítam recenzie nemocníc, tak niekto napíše, že mu to pomohlo a niekomu vôbec, ba dokonca ublížilo viacej. Ja som dosť psychicky labilný aj, preto sa tomu stránim.
Snažím sa chodiť na prechádzky a odreagovať sa, ale nejak to nepomáha. Chcem si nájsť psychoterapeutku aj, chodil som jeden čas aj tam, ale moc mi to nepomohlo. Bol by som schopný absolvovať všetko aj elektrošoky kľudne, len keby som tam nemusel byť. V piatok mám volať doktorke, uvidím čo mi povie. Spýtam sa jej na ten nadštandart, ako to chodí ak bude vedieť.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek St 26 apríl 2023 - 10:10

@Jaro123444 Tvůj problém je myslím to, že přemýšlíš moc negativně. Četl sis nějaké recenze na nemocnice, někomu pomohli, někomu ne a ty už dopředu víš/bojíš se, že ty budeš zrovna ten, kterému nepomůžou. Musíš tam jít s vírou, že ti pomůžou. Každopádně si musíš být jistý, že všechno, co tam dělají, je pro pacientovo=tvoje dobro. Oni nechtějí nikomu uškodit, právě naopak se snaží pomoct. A myslíš si, že by ti po pobytu v nemocnici bylo ještě hůř než teď? Podle mě ne, když teď ti je tak zle, jak tady pořád píšeš. Myslím si, že pobyt v nemocnici by u tebe mohl být jedině změna k lepšímu.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

regina, Saladin, Catherin4 and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 50 z 84 Previous  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 67 ... 84  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: