Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 40 z 84 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 62 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 40 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  Juraj Pi 7 apríl 2023 - 19:31

Hedonin je podobný ako Olanzapín, ale nepriberá sa z neho toľko.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 676
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

Jaro123444 and janka,janka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Patty_Pillow Pi 7 apríl 2023 - 19:50

@janka,janka je tu super, super personál, len teraz je dosť fullka, tak je problém sa tu dostať, mne trvalo dva týždne od prvého kontaktu, kým som sa tu dostala, ale mne tu v auguste dosť pomohli, viac ako v BA, ukázali mi, že cesta je aj iná akú mi navrhovali v BA, tak preto som sa tu vrátila, ale lekári sú šikovní. Tak si skús zavolať na príjmovú ambulanciu. Musíš ale mať odporúčanie na hospitalizáciu od svojho psychiatra. Držím palce Smile
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Juraj and janka,janka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  janka,janka Pi 7 apríl 2023 - 20:03

Dakujem. a Ty vyzeras stíhly to je dobre. ja mam sto kilo ja nemozem uz pribrat, hlavne ked si myslim, ze mi nepomozu lieky na to co mam, myslim si to len. ale dakujem. a ako posobi Hedonin? utlmuje? ci co robi?

to v tych Hronovciach mi davali neviem ake lieky, nepovedali, raz som odpadavala, zmenili,  alebo aj som sa kývala hore dole, viete asi niekto co myslim, nevedela som sa prestat kývat telom ked som sedela, pustili ma teda s olanzapinom a rispenom a ivegou  a citalec, po dvoch mesiacoch na moju ziadost domov, a ja si myslim, ze mne bolo zle z rispenu alebo skor z invegy vlastne, ja uz si to nepamatam, ale aj to si predstavte ze mi dali lieky ktore vobec neboli pre  mna a ked to bolo pat rokov ja doteraz citim traumu,,,aj telesne nielen psychicky,,,ale som si povedala, ze nikdy viac, proste nebolo to pre mna. a z olanzapinu som akoby nic necitila, rano som sa budila skoro o piatej a mala brutalne uzkosti, take silne, naraz v kuse cele dni, ani nepomahal neurol, chodila som spomalene, velky problem som mala chodit, a isla som raz do kostola a po zaciatku omse som sedela vpredu som vstala a odisla len tak pomalym krokom von cez cely kostol a to som ledva do neho prisla, isla som asi tri hodiny don, , alebo mala take uzkosti ze som nemohla ist do nepoznanych budov, ..bola som na pohovore a hned si to vsimli, lebo sa ma opytali ci som zdrava a citim sa dobre. alebo som volal do jednej prace hned po prepusteni ze ci mi mozu umoznit vstup cez zabranu pre auta, lebo mam klustrofobiu cez ten mrezovany otocny kruh chodit do prace. tak to ani neriesili jasne. Odisla som od doktora z hronoviec ..ten sa zachoval nepekne...a druha doktorkamoja predosla vratila som sa k nej mi dala lieky dole to tiez neviem ktory a vysadzala som ich s 5 neurolmi denne alebo aj viac, ze rano tri a tak aj poobede tri a vecer, preto mam strach si to dat vyskusat, ze mam dieta na starosti a nemozem byt utlmena.

Naposledy upravil janka,janka dňa So 8 apríl 2023 - 21:33, celkom upravené 2 krát.
janka,janka
janka,janka
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 8
Dátum registrácie : 07.04.2023

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Medotrygin, Stilnox +AP

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj Pi 7 apríl 2023 - 20:08

Hedonin tlmí. Mne psychiatrička povedala že mám strašne zrýchlené myslenie, tak mi ho predpísala aby ma spomalil.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

janka,janka likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  janka,janka Pi 7 apríl 2023 - 20:12

aha, a to si si aj uvedomoval zrychlene myslenie? a teraz uz mas kludnejsie?

no ale ked tlmi tak ja neviem, ved ja som spomalena, neviem sa nikam vychystat, pomala som, aj tie myslienky mam rychle len ked som s niekym druhym, ale niekedy som ako mentalne retardovana, neviem rozmyslat nic počitať, vnimat, vsetko je spomalene okolo mna, preto mi zistili aj boreliozu u vseobecneho, ze som mala akoby hmlu mozgovu, mam aj spomalene pohyby.

prepacte ak sa niekoho dotknem, ale keby mam schizofreniu paranoidnu to by mi zistili, ze ?
janka,janka
janka,janka
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Juraj Pi 7 apríl 2023 - 20:28

Ja som si to neuvedomoval. Môj problém bol že som počul hlasy. Psychiatrička mi najprv predpísala Rispen a keď som sa jej posťažoval že s jeho účinkom nie som spokojný, tak pridala Hedonin. Už si to presne nepamätám, lebo to bolo pred štyrmi rokmi, ale myslím že som sa jej ešte posťažoval že málo spím, tak mi ten Hedonin predpísala aj preto aby som dlhšie spal. Teraz prespím aj jedenásť hodín.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

Jaro123444 and janka,janka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  janka,janka Pi 7 apríl 2023 - 20:40

no teda juraj a mne predpise Hedonin, hlavne ze na spanie si davam cely stilnox a toto ma utlmi..ja neviem, nerozumiem co mi ho dal...musim ho skusit, len som vystrasena, mam na starosti sama dieta narocne dieta. Tak ak vies fungovať, tak to je dobre, mne teda ten rispen nesadol, inym hej. Maj sa pekne drz sa a napis ak Ta nieco napadne, styri roky je dost dlho zato, tak asi rispen Ti je dobry.
janka,janka
janka,janka
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Juraj likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  animusmeus So 8 apríl 2023 - 3:11

Som vyspatý... A cítim sa veľmi zle, písal som lekárke ešte včera večer, zdvihla mi okamžite lieky - lithium a rispen, a znížila antidepresíva. Na noc som si dal liek na spanie ale moc to evidentne nezaberá, keď už som hore. Je mi na nič, mám pocity depresie, že nič nezvládam, psychologička mi zase tvrdí že zachovávam zatiaľ kritický postoj k svojmu stavu, čo je dobré. v hlave začínam mať mix, a mieša sa to všetko. Jedine čo viem že nechcem skončiť na psychiatrii opäť, dosť čo budem utlmený už teraz viac utlmený z tej zmeny liekov.
animusmeus
animusmeus
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 84
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  janka,janka So 8 apríl 2023 - 10:11

ahoj, ja si myslim,  ze mas zle nastavene lieky, preto Ti je zle. Mne bolo zle tu som to pisala vtedy pred par rokmi asi piatimi a brala som ich aj tak kym mi doslo, ze tie lieky nie su pre mna dobre a odvtedy sa drzim toho ze mi ako tak z liekov musi byt lepsie, ako tie bezne stavy ze mierne depky, co prekonavam volou, unava, co pripisujem ze som zavisla na internete, zle jem a malo sa hybem, nekontrolujem si myslienky..oddavavam sa myslienkam, ktore mi neprinasaju radost,  vela fajcim z  nervozity ..mam zle vztahy ...takze toto povazujem u mna za normalny stav, ale vtedy...horror, bolo ine horsie, tazko to opisat, peklo to bol ucinok zle nastavenych liekov, vydrzala som to neriesit tri mesiace, ja neviem preco som si neuvedomavala, ze takto zle my nema byt, tiez som skoro vstavala a rovno so zlym velmi pocitom, uzkostou hned ako som vstala som nebola ani rozospata  tiez to bolo zle, ked si vyspaty o tretej hmmm a isla som k povodnej doktorke od Holleho z hronoviec a ten si nemohol odpustit..len aby vam nebolo tak zle, ze neprejdete cez cestu...chudak, druha doktorka mi to vysadila, ale nie vsetky..Invegu a na vysadzanie mi dala neuroly strasne vela denne, odznelo to a mala som len rispen, antideresivum a olanzapin, aj tie dva rispen olanzapin som odstranila a ostala na AD a bolo lepsie neporovnatelne. zacala som ako tak fungovat...ale to som ja, Tvoj pripad aj problemy su ine, len tym chcem povedat ze to ze sa citis zle aj ked mas viac hlavnych liekov, tak to je z tych liekov asi z jedneho z nich, alebo kombinacia, mozno aj na spanie nemas dobre  prejde ti tento stav, ked sa Ti upravia lieky. ospravedlnujem sa, ze tolko pisem.
janka,janka
janka,janka
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Sweetheart and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin Ne 9 apríl 2023 - 19:22

Zdravím. Dúfam, že sa vám darí a prežívate sviatky v pokoji a harmónii. U mňa je všetko po starom - únava, únava a znova únava. Ale v noci sa mi snívajú celé romány. Jednu noc sa mi sníval horor. Spomínam si iba na to, že som sa bál a zobudil som sa udýchaný.. Je to dané aj tým, že pozerám všelijaké filmy a seriály.. Niektoré témy sa mi opakujú znova a znova, napr. otcovú garáž, zvláštne.. Akurát pozerám film Sen, ktorý mi odporúčil Vlado a áno, je to presne ako u mňa. Mám živé sny - veď sa aj hovorí, že sa nám sníva opak toho, čo potláčame, napr. ak niekto potláča agresivitu, tak má agresívne sny. Alebo v mojom prípade som spomalený ako ten leňochod v Ice Age a tak mám živé sny plné zážitkov Smile.

Tento týždeň mi Boh znova poslal indíciu. Podarilo sa mi zlikvidovať partíciu na harddisku, na ktorom bol kúpený Windows. A ako na potvoru sa mi nainštalovaný Windows pokazil (moja chyba to bola, priznávam). Takže teraz nemôžem robiť účtovníctvo, čo znamená, že by som mal firmy zrušiť. Viem, viem, znie to divne, ale je to jasná message od Creatora, že do normálu (ktorý som žil v minulosti) sa už nevrátim. Mal by som prestať očakávať niečo, čo nikdy nenastane a sústrediť sa na to, čo je.. Neviem, či mám smútiť alebo sa tešiť..

Inak klasika "mal by som" t.j. mal by som cvičiť, mal by som viac chodiť von, mal by som bla bla bla, yada yada yada. Čo by ste robili vy, keby zajtra zmizli všetky vaše psychické problémy??

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Mischelll, Juraj and Blacksheep19 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Ne 9 apríl 2023 - 19:58

@saladin mne už zmizli psychické, len ostali tie fyzické, ale inak by som si išla poriadne zacvičiť do posilky, že by som po 4 vychádzala vyčerpaná
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Juraj, Mous, Saladin and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Blacksheep19 Ne 9 apríl 2023 - 20:20

Ahojte, ja mám zatiaľ pekné sviatky. Keďže hrám v kostole na organ, zarobila som si stovku. Prišla vhod. Čo je negatívne, že sa cítim sama, lebo všetky kamarátky majú už svoje vlastné rodiny a ani mi nenapisu. Mám síce mamu a moje zvieratá, ale to je iné... Budúci týždeň si idem hľadať prácu, počula som že je aj tu v dedine možnosť pracovať 4hod. Opýtam sa, čo tam robia a či to je náročné na čas.
Držte palce. Všetkým prajem príjemný zvyšok sviatkov.
Blacksheep19
Blacksheep19
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 10
Reputácia Reputácia : 1
Dátum registrácie : 31.03.2023

kimi2028, Juraj, Patty_Pillow, Mous, Saladin, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 40 z 84 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 62 ... 84  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: