Ako sa dnes máš? 16
Strana 39 z 84 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 61 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 16
animusmeus- Domáci člen
- Počet príspevkov : 85
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin
animusmeus- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Catherin4 and animusmeus like this post
animusmeus- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Patty_Pillow and Catherin4 like this post
animusmeus napísal:Moze sa rovnat , manicky stav so psychozou? Lebo u mna ked nastupovali manicke/psycho stavy, obas som taral bludy,a nie vsetko si pamatal… ale mal som silnu tendenciu narobit skody ako pri bipolarnej manii. Liecim sa 5 rokov, ale som stale zmeteny z toho a neviem tu chorobu uchopit a pochopit.
Znala jsem jednu paní, která byla celý život zdravá, v 50 letech ji kouslo klíště a dostala boreliózu a od té boreliózy pak bipolární poruchu, přičemž v mánii mívala vždy i psychózu.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 832
Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
dzuli08 and animusmeus like this post
animusmeus- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
animusmeus- Domáci člen
Zdravotný stav
Diagnóza:
Zdravotný stav
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 832
Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Zdravotný stav
Catherin4 and motylek like this post
Mam otazku prosim vas skuste poradit, nazor..beriem lamotrygin rok a na klud spanie stilnox, teraz mi dal kvoli mojim myslienkam neusporiadanym Hedonin. Problem je ze ja ho brat nechcem, trochu sa ma to aj dotklo, ze mi ho dal. Lebo ..po styroch vetach menim temu, ..to je ale stara vec u mna, ze beham z temy na temu, alebo skacem do reci, mam trysk myslienok, to mam ale psychiater ze to neni mania ale taka som. Zas jedna psychologicka povedala, ze to je mania ako sa chovam, ale ja sa tak chovam stale. ja uz neviem co mam robit.
Lieky beriem rozne 10 rokov, vacsinou antidepresiva, olanzapin, rispen, rivotril ariprazol chvilu, uz si ani nepamatam a take podobne na uzkost spitomin, ale teda zvacsa antidepresiva len eliceiu a citalopram, a este nejake jedno co si nepamatam. zmenila som doktorku, tento lekar mi dal hned medotrygin a prvy den som bola po nom totalne aktivna, citila som sa velmi aktivne ale to len prvy den, potom to preslo. A pravexe neviem co mi je. teraz ho beriem rok, menili sme davku rano celu tbl a vecer tiez mam teraz.ale teda ja osobne sa citim mimo ..ako vzdy vacsnou..som neschopna pracovat, naspamat neviem si zapamatat ani dve vety, som nervozna a leniva dookola, zaspat nezaspim samozrejme bez liekov. Niekdy si myslim, ci to neni aj zlym prostredim, okolnostami, alebo mi aj hovoria ze ved som zdrava len mam zle prostredie. Na druhej strane si myslim, ze som sibnuta vzdy som bola, robila som blaznive az chore veci, sem tam, dosta sa utapala v depkach, a hlavne..neviem sa pohnut nikam v zivote 13 rokov skoro to je dost ako, nie? ze sa vobec neviem rozhybat. moja otazka je co si myslite zi mi dal hedonin na to, aby som sa prebrala. aby som mala usporiadanejsie myslienky. na olanzapine a rispene som pribrala 20 kilo, to bolo nieco strasne za tak kratku dobu a toto hedonin ma tiez napisane a hlavne citam ze utlmuje, tak potom ako budem fungovat. Nemam doveru v lekarov uz, kedze aj tento na mna zvysil hlas, ze ma nemoze pocuvat, ze ho boli hlava zo mna. vravim mu, vsak vy ma pocuvate chvilu ale ja to mam cely den. ze si mam najst psychologicku. a teraz som za nim prisla ze neviem sa pohnut z miesta fungovat, ist do prace, premoct unavu..inak mam boreliozu dost silnu zistenu ako som citala predchadzajuci prispevok, to je zaujimave, ..mam z tej borely bolest klbov, unavu, ale taku ze som riadne mimo, aj to my zistil vseobecny na moje naliehanie, ze som bola mimo keds om varila spomalil sa mi svet to mamcasto vlastne spomalena som ale slovami som neni pomala, tak ja ten hedonin nemozem brat ani vyskusat. Z rispenu som nemala dobre pocity, depky alebo aj vobec ziaden ucinok uz si fakt nepamatam a z olanzapinu ziaden ucinok pozitivny, vtedy som bola uplne zle na tom, tie lieky nemozem brat vobec. a hedonin je tiez antipsychotikum, viete mozno ako by mohol zaucinkovat? ze prvy tyzden budem unavena ...ha ale to som stale. Mam male dieta a som sama na neho a teda je to strasne..bez prace citim sa riadne zle z toho preto chcem ist do pezinku lebo tu som nasla ze tam je niekto sikovny..doktor..ka....lebo takto ako nemozem byt. Viem ze vela pisem, prpacte neviem to nejak vtesnat kratsie. bojim sa ze zas proberiem z hedoninu aj teraz mam nadvahu velkuuu ale pri nom by som isla nad sto kilo vyssie verim tomu a este ja som sama nema nikoho ked by mi bolo zle z neho z nastupu. dakujem za precitanie....
inak som tu registrovana pod menom janka, aj dvakrat, asi sest rokkov dozadu prvykrat a potom pri narodeni dietata zas som pisala, len vzdy zabudnem heslo, alebo ho mam v inom zariadeni zvacsa pokazenom. takze znovu som ako janka, mozno si ma niekto pamata..ahojte...velmi by som chcelas fungovat, ale neviem si uprata v hlave..na terapie nemam ..psychologov skusam, nic. cely zivot nefungujem, odchadzame z prac, ako to zistim co je so mnou? okoli nemam podporu, tak co ked je len moja psychika zle naucena na chovanie, ze som schopna sa zmenit zo zlych vzorcov...v praci kazdej som mala depky, unavena som nevladala, po pol roku som davala vypovede, ale fakt je ze nemam ani psych. podporu okolia rodiny. Mne pripadaju vsetci normalnejsi ako ja, sikovnejsi, rozumnejsi. Ze vraj som na tom horsie ako deti z detskych domov, alebo ze som tazky pripad aj take som pocula na seba. dakujem za rady ako zistim preco nefungujem a kto by mi mohol pomoct. Mam dieta musim sa prebrat dakujem.
janka,janka- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 8
Dátum registrácie : 07.04.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Medotrygin, Stilnox +AP
Juraj and Sweetheart like this post
Strana 39 z 84 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 61 ... 84