Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 61 z 84 Previous  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 72 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 61 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  regina St 10 máj 2023 - 21:04

Ahojte,
tak po čase napíšem aj ja par riadkov. Mám sa viac-menej pracovne. Upratujem, varím a začali mi aj práce v záhrade. Mám už všetko vysiate a okrem petržlenu aj zídené. Tiež je takmer všetko zasadené a dnes som začala prvýkrát okopávať prvé políčka. Pestujeme si všetku zeleninu. Okopala som len dve políčka, lebo ma pobolievajú kolená. Na to mi dcéra dala vedieť, že zajtra alebo pozajtra sa chystajú k nám. Vlastne nie úplne k nám, lebo už spávajú a občas sa zdržujú už v novom dome. Napriek tomu deti sú najradšej u nás a u nás aj obedujú a niekedy večerajú. Takže popri tom, keď sú tu v záhrade nič nespravím. Buď bavím deti alebo varím. Tešíme sa však na nich. Robota počká...
Psychicky som na tom celkom dobre. Ako som spomínala psychiatričke, že chcem znížiť tých 10mg Aripiprazolu , čo denne užívam, tak už mesiac beriem jeden deň celú a druhý deň pol tabletky. Teda za dva dni 15 mg. Obávala som sa či mi to nenaruší spánok, no zatiaľ nie. Jediný problém, čo mám sú úzkosti, ale tie som mala už aj pred znižovaním. V júni mám kontrolu u psychiatričky a chcem ju požiadať o odporučenie k psychologičke. Rada by som na tých úzkostiach popracovala. Kedysi som chodila k jednej s tým, že by som rada šla niekam pracovať popri ID a sedenia ukončila s tým, že mi zamestnanie neodporúča. Avšak riešili sme vtedy aj iné veci. Nakoniec mi povedala, že sa chce viac zameriavať na pacientky, ktoré sa psychicky pripravujú na pôrod a ukončila to so mnou. Teraz by som chcela chodiť k inej, o ktorej mám dobré referencie, len ešte neviem či ma vezme do starostlivosti. Uvidím.
Tiež by som rada popracovala na vlastnej kondícii. Starnem a som menej ohybná. Chcelo by to začať s pravidelným cvičením. Dúfam, že neostanem len pri túžbe.... So strojopisom som zatiaľ pokročila len mierne, napredujem pomaly.
Tento týždeň mám na pláne ešte kaderníčku. Už sa s takto dlhými vlasmi necítim dobre. Nemám v nich žiaden strih.
Na stretávku do Bojníc veľmi pravdepodobne nepôjdem. Ako som spomínala mám tam veľa prestupov a z mojich skúsenosti s meškaním vlakov by to nemuselo dopadnúť dobre.
Majte sa čo najlepšie!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Juraj, Mous, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Patty_Pillow Št 11 máj 2023 - 12:47

Ahojteeeee, som doma, vstala som išla si dať pichnúť Depot išla si po veci, že už idem, vystískala ma sestrička, ktorá má prepúšťala a ja som stihla bus o 80 minút skôr a domov som prišla presne o deviatej. Malý nič netušil, tak som bola kúpiť kinder čokoládu a klopala som na byt, dnes šiel o pol desiatej k logopedičke, tak som vedela, že je doma, zrazu len počujem, že kto je? Vravím mamka on otvoril a hneď, že mám prísť o tri dni, že som mala povedať, že niekto iný ide, ale takú pusu som od neho dostala
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

regina, Juraj, Mous, Catherin4, motylek, Blacksheep19 and janka,janka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 Pi 12 máj 2023 - 14:29

Ahojte. tak aj ja niečo napíšem ako sa mám..... nie je to najlepšie, navonok sa možno zdá všetko OK, ale bohužiaľ vnútorne mám akúsi depku, cítim sa nie dobre, nejak tak rozpadnuto. nejak sa neviem tešiť, tak z hĺbky duše, ak to poznáte. very sad5 Proste aj si vravím, že vydrž, už len dva mesiace.....Možno mi pomôže aj keď sa troška vypíšem a doma hodím reč aspoň s našimi. Teraz mi aj troška tečú slzy, ale hádam sa uľaví a bude lepšie..... už dlho som neplakala tak už treba čo to vyplaviť asi. Normálne som zas začala pokukovať po invalidnom, ale bol by to dlhší proces a veľa vybavovačiek, hlavne to ma odrádza a aj to že možno by som zlenivela..... Pre mňa je práca aj jediný režim, ktorý mám. Uvidím čo, no musím sa dať dokopy nejak.
Držte sa všetci, prajem čo najviac pohody ....

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Juraj, Patty_Pillow and janka,janka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll Pi 12 máj 2023 - 20:24

Ahojte Wink

tak no, že reku napišem....čitala som posledné príspevky...a tiez musim priznat, že sa necitim až tak dobre....ako keby som upadala do malej (možno velkej  Question ) depky....neviem, teda ako daleko to dojde...nevyšlo mi niečo...a odvšadial počuvam, že mam byt viac ambicioznejšia....tak no, pozrela som si nejake inzeraty uz....ako nechcem inu prácu....ale potrebujem vyšši prijem a aj ked mi šef až toho mesiaca zvyšil prijem...je to na dve veci a to na figu a na figu....a zase raz pozeram svadobne videa a kukam na ludi aky su štastny ako sa tešia...atd.....no a vysledok upadam, ešte do vedšej beznadeje...ale aby ste chapali to je tak na pozadi toho všetkého..teda ta depka.....myslim, a viem že svet sa nezruti ked mi niečo nevyšlo...ale moj svet sa pomaly, ale isto ruca...ten vnutorny...a to ja sa považujem za flegmatičku....takmer vo všetkom....a vidite...rucam sa....proste nie, že by som bola rada kolko veci mi vyslo...ci uz tento mesiac, tento rok atd....nie mna škrie to čo nevyšlo...proste taka som....jo, odporučam vypísať sa .....mne to dosť pomáha....a aj ked neriešim prácu - ktoru mám, a aj ked neriešim vztah - ktorý mám, ale v podstate riešim všetko naraz......som v bludnom kruhu....a na dnes a na teraz končim s pisanim....

Prajem pekny víkend.... community together

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

dzuli08 and janka,janka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow So 13 máj 2023 - 7:30

Keď píšete o tej depke, tak aj ja som upadla, už som to riešila s Dr. a vraj je to po hospitalizácii normálne a prejde to, len je to individuálne, že kedy
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

janka,janka likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ne 14 máj 2023 - 11:54

Ahojte moji mili. Tak ja som vcera skusila nevziat si tabletku na spanie Tritico a spala som napriek tomu dobre. Moj psychiater povedal, ze ich mozem uplne vysadit, len mne sa zle spalo ked som sa ich snazila znizit, nrvedela som zaspat a furt som sa budila. Tak teraz sa prvy raz zadarilo spat dobre bez tabletky. Tak vyskusam aj tie dalsie dni ju nebrat a uvidim co to urobi. Keby sa mi podarilo vysadit jeden liek bolo by fajn. Inak sa mam celkom dobre, akurat som neskutocne leniva. Furt len hnijem a nic sa mi nechce. Mrzi ma, ze na tu stretavku nebudem moct prist, snad este nejaka bude. Rada by som vas spoznala.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Mous, motylek and animusmeus like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ne 14 máj 2023 - 16:24

@Catherin4 I já bych tě ráda poznala, i ostatní, kteří nemůžou přijet. heart
K té lenivosti jsem našla tohle:

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 61 Nicned10
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Mous and janka,janka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  EnaXnaY Ne 14 máj 2023 - 16:29

Bol SOM v utorok na kontrole, doktorka mi pridala ďalšie 2 tabletky, takže už to tu mám ako v lekárni Wink

viac na dzio.sk Wink

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 61 Dzio
EnaXnaY
EnaXnaY
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1331
Reputácia Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Bydlisko Bydlisko : Trebišov

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium

https://www.dzio.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Ne 14 máj 2023 - 18:54

Ahojte,
dostal som chuť Vás pozdraviť. Ako sledujem fórum, neozýva sa Matej, snáď je všetko v poriadku. Ja som smutný, lebo som opäť pribral dve kilá. Budem musieť dačo robiť s tým. Zachytil som tu príspevky o medveďoch-údajne môžu prekvapiť na Poľane. Tu u nás po zime tiež jeden napadol dákeho bežca.
Snažím sa držať v kondícií. Darí sa mi tieto dni písať tie články, len ma naštvalo, že som dostal pokutu. Mal som menší stret s jednou vodičkou-vyberajú aj za ťuknutie a oškretie laku chlpatí.
Dnes tu priamočiaro, husto a kolmo na zem prší. Ešte že prší, snáď aj starosti niekam zmiznú preč.
@Janka,Janka teší ma, že si tu opäť, síce vtedy dávno som sem ešte nechodil.
Minule som bol k tomu videu a doktorke primarke trochu tvrdý.
Kamoš sa má celkom dobre, kamoška až tak nie.
Zdraví Vás Pajdo. Hádam som vás príliš neunudil🫣
👋
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

rasto, dzuli08, kimi2028, Juraj, Patty_Pillow, Catherin4, motylek and janka,janka like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal11555 Po 15 máj 2023 - 22:07

Dobrý deň, som tu nový a chcel by som sa opýtať, že ako sa u Vás začala prejavovať schizofrenia úplne na jej začiatku? Ja som v januari raz fajčil silnu marihuanu cez bongo a odvtedy až doteraz mi je zle, začalo to citlivosťou na farby po pár dňoch, normalne som nevedel kde sa mam pozerať, bolo mi zvlašne ked som sa napriklad pozrel na nejaky dreveny stôl tak z tych vzorov na tom dreve, rozmyslal som o tom ze co ak tam kde sa akurat nepozeram to neexistuje a mal som uzkoti z tychto myšlienok, rozmyslal som nad tym ze co ak vsetci vidia nieco ine ako ja a o tom neviem.. Viem ze su to kraviny ale nieco ma nuti mat to v hlave a rozmyslat o tychto sračkach... A teraz ani nemozem spat, zaspim a po 3 hodinach sa budem este za tmy, potom znova zaspim ale je to iba taky lahky spanok, citim sa nevyspaty..halucinacie ani bludy zatial nemam.. Viem fungovat normalne, ide o tie myšlienky a spanok.. Od toho bonga..
Michal11555
Michal11555
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 6
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 15.05.2023

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  janka,janka Po 15 máj 2023 - 22:58

hlavne uz nehul nikdy a modli sa, aby si to vydrzal, lebo ak mas takyto nabeh tak nabuduce skoncis zle. Snad by bolo dobre nedopovat sa vitaminmy, zelninoua ovocim, šalat nejaky zelenu stravu, tmavocervene bobulovite ovocie, orechy..ale len v dobrej kvalite, tekvicove semiacka..vitami e, proste brutalne sa nadopuj vitaminmi prirodnymi, kup si cervene hrozno ten dzus to vypi cele, resveratrol...nemam moc cas pisat ti, ved vies co ale iste mliecne kysle mlieko na jedy, jogurt .. a fakt nikdy neber dorgy nehul to svinstvo. skus ist najlepsie osobne sa niekomu vykecat, kto ma povinnost udrzat tajomstvo..ze mas taketo myslienky, Ty si tie myslienky vies upravit podla seba, nemusis sa oddavat debilnym myslienkam, vies sa nasmerovat, uistit sa,, zistit pravdu, rozkazat si, uvedomit si ...mozes mat prechodnu poruchu unejaku, skus ist za doktorom, mozno ti to prejde, a uvedom sa.
janka,janka
janka,janka
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 220
Reputácia Reputácia : 8
Dátum registrácie : 07.04.2023

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Medotrygin, Stilnox +AP

motylek and Michal11555 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Michal11555 Po 15 máj 2023 - 23:02

Ďakujem za odpoveď, ja praveže nie som hulič, stalo sa to po jednom raze taka zmena..nikdy by mi predtym nenapadlo co trava vie spôsobiť.. Teraz neviem čo si mam o tomto všetkom myslieť.. Či mi to naozaj mohlo spustiť niečo alebo tie myšlienky som si dal nejak sam do hlavy a spanok mam narušeny z toho
Michal11555
Michal11555
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 6
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 15.05.2023

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 61 z 84 Previous  1 ... 32 ... 60, 61, 62 ... 72 ... 84  Next