Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 30 z 84 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 57 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 30 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  Juraj St 22 marec 2023 - 18:19

Môj otec tiež stále hundre. Ja to riešim tak že keď niečo rozpráva, tak nič nehovorím, nereagujem na to, prípadne zmením tému. Minule mi otec povedal že som strašne málovravný človek. Bodaj by som nebol málovravný, byť ticho je najlepšie čo môžem pri ňom urobiť, lebo keby som začal na neho reagovať, tak otec by sa strašne rozhovoril a jeho počúvať je rovnako vyčerpávajúce ako kopať kanály.
Juraj
Juraj
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 676
Reputácia Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Turčianska záhradka

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg

dzuli08, Mous, Saladin, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Patty_Pillow St 22 marec 2023 - 18:36

@saladin @juraj presne viem o čom píšete, ja si denne musím vypočuť 3 hodiny monológu a ešte ma obvinia, že čo som tak ticho, že veľa nerozprávam, keď nie je o čom rozumnom
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Juraj, Mous and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek St 22 marec 2023 - 18:37

@Saladin To mi připomnělo, jak jsem byla doma sama (manžel v práci, syn ve škole) a šla jsem se prospat, cca hodinu jsem spala a vtom najednou zazvonil pošťák, já jsem vyběhla rozespalá na chodbu, hodila na sebe bundu, otevřela dveře od bytu, vyběhla automaticky ven a dveře za mnou zaklaply - a klíč z druhé strany. Podotýkám, že máme bezpečnostní dveře a speciální klíče.
Měla jsem štěstí v neštěstí - že jsem zvyklá klíč ze dveří povytáhnout, kdyby přišel syn domů, ať si může odemknout, a že jak jsem si odemčela dveře, tak jsem ten klíč opravdu povytáhla. Takže stačilo vyzvednout balík od pošťáka a hodinu počkat na schodech, než přišel syn ze školy a odemknul mi. Ale že jsem tu hodinu si nebyla jistá, jestli jsem ten klíč povytáhla nebo ne, tak to byla hodně nepříjemná hodina.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Juraj, Mous, Saladin and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 St 22 marec 2023 - 20:04

No ja ked som sa dozvedela ze mi tie lieky zhorsuju krv, tak som mala chut ich vysadit. Aj to, ze z toho priberam. Bojim sa, ze budem priberat aj dalej a cukrovku tiez nechcem dostat. Ale tak nech mi to aspon znizi. Ja som mala vela stresu ked som dostala psychozu, teraz ho uz ale nemam. Teraz som relativne v pohode, tak myslim, ze psychozu by som nemala dostat. Aripiprazol beriem 15 mg, to mi kludne moze znizit na 10. Ja sa stale nadejam, ze druhu psychozu uz nedostanem. Aj ked viem, ze si musim davat pozor na stres.
Inak s mojou matkou to je tiez problematicke, ja som aj rada, ze zijem tak daleko. Furt mi kafrala do zivota, sprava sa ku mne jak k sprostemu decku. Nechodim k nej rada, casto ma kritizuje. Ona ma tam casto vola a ja sa snazim z toho vyvliect. Raz do roka uplne staci, ale chodim casto aj 2x. Furt ma do toho nuti nech pridem. Ja to mam nastastie daleko.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Juraj, Sweetheart, Patty_Pillow, Saladin, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Št 23 marec 2023 - 9:25

Ahojte, tak ja dnes oslavujem 31, včera som vravela drobcovi, že dnes mám narodeniny a on ako prvé keď vstal mi zablahoželal, strašne rozkošný je... Snáď mi nemocnica pomôže a budem sa z neho tešiť.
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Juraj, Sweetheart, Saladin, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Št 23 marec 2023 - 9:35

@Patty_Pillow Úplně bych zapomněla: Všechno nejlepší k narozeninám! dancing (chybí mi mezi smajlíkama nějaký slavící Smile )
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Patty_Pillow, Mous and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Št 23 marec 2023 - 11:52

Patty Pillow vsetko najlepsie k narodkam 😊 A nech ti nemocnica pomoze a coskoro sa ti polepsi.

Ja som sa dnes citila este horsie ako vcera, bola som u lekarky, chcela som sa otestovat na koronu ale mi povedala, ze uz netestuju a mam 5 dni nosit rusko. Jedlo si mam z jedalne brat na izbu a nejest tam. Mne to nedalo, kupila som si test v lekarni a je pozitivny. Podla priznakov to je omikron. Citim sa zle, kaslem, tece mi z nosa ale teplotu nemam. Lekarka hovorila, ze na terapie mam aj tak chodit, len s ruskom. Ale dnes nejdem, citim sa moc zle. To mi tu chybalo koronu chytit.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Patty_Pillow likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 23 marec 2023 - 17:41

Ahojte kamaráti a kamarátky, mám sa dnes veľmi dobre. Bol som dnes opäť na stacionári, čo sa mi počítalo. Program bol tradične super. Dozvedel som sa veľmi veľa vecí. Len je to však pomerne únavné. Sústrediť sa na to, že kto čo rozpráva a tiež do toho neskôr kognitívny tréning. Boli dnes porozhadzované písmená a mali sme nájsť mestá na Slovensku. Celkom ťažké, ale zvládol som to ku spokojnosti našiel som všetkých vyše 20 miest. Témy tiež boli zaujímavé, že či okolie (kamaráti, či rodina) dalo pocítiť nejako, že sme chorí… Osobne nemám s tým zlú skúsenosť. Aj stacionár končil. Škoda išiel by som aj zajtra, ale obávam sa, že aby nebolo nás veľmi veľa. Tak som sa rozhodol, že asi nepôjdem… Zatiaľ ma teší, že chodím na stacionár, ale som zvedavý, že ako dlho budem mať paru tam 3x do týždňa chodiť. Ja nevydržím pri ničom...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Juraj, Sweetheart, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Št 23 marec 2023 - 18:21

Z kimiho máme všetci radosť, že tak dobre toleruje stacionár. Ja som dnes strihal stromy a kríky. Zabývali sa v našom hoteli divoké včely. Krásny deň
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

rasto, kimi2028, Juraj, Sweetheart and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Št 23 marec 2023 - 19:21

Já se mám momentálně mizerně.  sad and unhappy Pohádali jsme se s mužem, seřval mě jak psa. sad and unhappy Jak mi nejde plakat, tak tentokrát se mi spustily i slzy. Sad
A to všechno, prosím pěkně, kvůli tomu, že si chci pořídit tohle, na mytí oken (líp se s tím umývají okna, to mi potvrdilo hodně lidí, co to používalo):
https://www.leifheit-shop.cz/sada-vysavace-na-okna-window-cleaner-s-nasadou-43-cm-a-rucniho-oboustranneho-mopu-na-okna-click-system-leifheit-51003

Nemohla jsem si pomoct a svěřila jsem se s tím na internetu a z toho, co jsem o mužovi psala (konkrétní fakta, ne nadávky nebo očerňování), mi několik žen napsalo, že mě můj muž psychicky týrá. Sad
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina Št 23 marec 2023 - 19:24

Zdravím z pobytu pri Banskej Bystrici. Dnes som sa mala veľmi dobre. Doslova som si to tu užívala. Najprv sme boli na trojhodinovej túre. Mali sme krásne slnečné počasie a výhľady na Nízke Tatry a okolie Banskej Bystrice stali za to. Poobede sme šli do wellnessu tu v hoteli. V bazéne ešte nikto nebol a tak pol hodinu sme ho malí len pre seba. Potom sme pol hodinu boli vo vírivke, chvíľku v bylinkovej saune a znova v bazéne. Pred večerou sme ešte stihli krátku prechádzku okolo hotela. Proste vydarený deň.
Kiežby takýchto dní, keď nepociťujem žiadne príznaky choroby, bolo viac. Samozrejme prajem to nielen sebe, ale všetkým nám.

Naposledy upravil regina dňa Ut 28 marec 2023 - 17:03, celkom upravené 1 krát.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

rasto, kimi2028, Juraj, Sweetheart, Patty_Pillow, Mous, Catherin4 and like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin Pi 24 marec 2023 - 17:44

Hektický týždeň - časť 2.

Ahojte. Bol niekto z vás tak unavený, že nebol schopný zaspať?? Mne sa to teraz stáva každý deň. Vysvetlím (začne to byť trochu patologické Smile )..

V utorok som sa zabuchol. A cestou domov (s náhradnými kľučmi) mi došlo, že to nemôže byť náhoda. Boh mi poslal ďalšiu indíciu - chce mi naznačiť, že život je nepredvídateľný a tak môžem kedykoľvek zomrieť (infarkt ap). To znamená, že musím mať pre istotu upratané. Nechcem, aby ma ohovárali, že som mal špinavé okná alebo podlahu. A tak som upratoval a upratoval, až som bol tak unavený, že som večer nemohol zaspať. Dnes som doumýval okná - obdivujem tých, ktorí to dokážu za jeden deň. Konečne vidím von nerozmazane Smile.. Cez víkend operiem záclony a vyvesím ich nech mi voní cely byt. som spokojný, ale fyzicky zničený..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

regina, kimi2028, rene007, Patty_Pillow, Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0