Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 17 z 84 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 50 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 17 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  Catherin4 Ne 5 marec 2023 - 18:07

Motylek ja som citala ze aj u nas by tie muky z hmyzu mali byt oznacene, tak neviem. Ja zas tak casto muku nekupujem.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Tuto, Sweetheart and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Ne 5 marec 2023 - 22:10

Ahojte! Už som dlhšie sem nenakukol. V týchto dňoch je mi je primerane poruche F25, teda väčšinu času som doma a venujem sa naplánovaným aktivitám nefyzického charakteru. Mám pomenej pohybovej aktivity a mierne rozvrátený spánkový režim, bez liekov na spanie nezaspím. Dostávam depot, na ktorý poctivo chodím a aj lieky sú dlhodobo v mojom poriadku. Aj vďaka tomu som ako tak... Na druhej strane som pomerne fit, život plynie a teším sa na jarné obdobie. Rád som aj tomu, že ste tu na fóre a môžem sa aspoň trošku posťažovať pričom môžem byť rád, že som, a verím, že aj ešte aj v zdraví a šťastí budem. Držte sa... Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

rasto, kimi2028, Hvezdicka, Katuska, Juraj, Sweetheart, Patty_Pillow and like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 6 marec 2023 - 17:05

Ahojte kamaráti a kamarátky, mám sa momentálne veľmi dobre, ale som veľmi unavený. Bol som na stacionári, čo berie veľa síl, ale je to tam výborné. Vždy sa mi to tam páči. Máme komunity so zaujímavými témami, o ktorých sa dá dobre porozprávať. Hoci ja som dnes na šťastie nenahovoril veľa. Vlastne ani nebol som vyvolaný, ale počúval som a premýšľal som. Potom mi pomohlo veľmi 30 minútové cvičenie, na ktorom bolo super. Horšie bolo na ručných prácach, kde som mohol len sedieť a nič nerobiť. Nevadí, myslím si, že OK. Po dobrom obede prišla na rad prednáška o spánku. Dozvedel som sa nové vecí, ale bude v pondelok pokračovanie... To bol môj stacionárový deň...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Hvezdicka, Katuska, Sweetheart, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Po 6 marec 2023 - 18:05

Ahojte, tak ja stále bojujem, síce skóre ja vs. schiza je 0:100 ale ja to zvládnem. Chodím do roboty a idem cez mŕtvoly, podávam nad výkon, aj keď padám na hubu, len aby si nik nevšimol, že mi niečo je. Začala som jesť a v noci sa síce budím, ale aj čosi pospím. Prestávam veriť ľuďom a uzatvára sa do seba stále viac a viac. Vo štvrtok ma čaká psychoterapia. Tak snáď pohneme ľadmi.
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Katuska and Sweetheart like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Po 6 marec 2023 - 18:31

@Patty_Pillow A nebylo by lepší jít na chvíli na PN, než ti zaberou léky? Nebo se bojíš, že v práci zjistí, že jsi psychicky nemocná, a vyhodí tě? Když se tak moc budeš snažit vypadat zdravě, tak se ti jednoho dne ta ataka rozjede naplno a nejenže nic neutajíš, ale ještě třeba skončíš v nemocnici.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Po 6 marec 2023 - 18:36

@motylek budúci týždeň mi končí skúšobná doba, takže by ma mohli vyhodiť bez udania dôvodu. My už máme doma odporúčanie na hospitalizáciu, ale môj muž vyhodnotil, že nie som na tom až tak zle. Už ani malý nechce byť so mnou a Dr. to vidí na nemocnicu jednoznačne, lebo pozornosť mám v prdeli, v práci mám problém na rátať do desať, keď balím rožky napríklad. Ale robím ešte zajtra a potom mám tri dni voľna. Tak budem relaxovať. Takto sa donúti ísť aspoň von, ak by som bola PN, tak by som ani z bytu nevyšla.
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

motylek likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Po 6 marec 2023 - 18:42

@Patty_Pillow Takže vlastně už jen vydržet zítra, pak 3 dny volna a příští týden se uvidí, jestli to bude na práci nebo hospitalizaci?
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Katuska Po 6 marec 2023 - 19:51

Ahojte . Ja som.mala ťažší pracovný víkend ale dala som to a som.si kúpila aj odmenu zato🏋🏋🏋️čo sa mňa týka tak teraz mám dva dni voľna tak sa venujem sebe a tomu čo ma baví. Teším.sa na jar už , už bolo dosť tej zimy. Ja som.vdacna sebe a Bohu že môžem chodiť do práce aj keď to nie je tam ružové vždy ale bez práce by som.si nemohla dovoliť podnájom a žiť s rodičmi by ma zabilo . Takže teraz som.slobodna . Ale uvažujem.aj nad invalidným predsa aspoň nejakú poistku mať keby niečo. Aj keď robím.predavacku a mám vyštudovanú vysokú školu ale som na seba hrdá . Veľa veci sa mi nedá aj kvôli sociálnej fóbií ale hľadám nejaké cestičky ako sa s tým.vyrovnat . Tak sa držte a pekné dni prajem.
Katuska
Katuska
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 141
Reputácia Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Mous, Saladin, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Ut 7 marec 2023 - 4:38

@motylek no 15.3. mi končí skúšobná, tak do vtedy vydržať a potom pôjdem do nemocnice, aj keď sa začne už polepšovať
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

Catherin4 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  motylek Ut 7 marec 2023 - 8:11

@Patty_Pillow Tak ti přeju, ať to do té doby vydržíš.
V ČR tě podle zákonů nesmějí vyhodit z práce, dokud jsi na PN (i když máš zrovna zkušební dobu). Ale platí to asi jen pro smlouvy na dobu neurčitou (když ti skončí smlouva na dobu určitou a není ti prodloužena, tak máš smůlu, i když jsi na PN, to se mi jednou stalo). Nevím, jak je to v SK.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow Ut 7 marec 2023 - 9:10

@motylek len tu mi môžu predĺžiť skúšobnú dobu o čas čo si na PN, nerobia to všetci, ale netuším ako je to u mňa v práci. A zase sa nemôžem šéfa opýtať, že chcem ísť na PN
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin Ut 7 marec 2023 - 10:29

Včera som sa po mesiaci stretol s mamou - bolo to strašne vyčerpávajúce, tak ako vždy.. A najhoršie na to je, že si to premieta do mňa.. že ja som príčinou, že naše stretnutia sú psychicky náročné. Už s ňou o tom ani nediskutujem - na čo míňať zbytočne cennú energiu. Celý život to tak bolo - samé obviňovanie, premietanie svojich vlastností do mňa, opozičný vzdor, zbytočné hádky so mnou, konflikty, "všetko čo poviem, bude použité proti mne", nesprávne zovšeobecňovanie ap. Čo už..

Uvediem príklady. Strukoviny konzumujem roky, gastroenterologička mi ich neodporúčila, lebo trávenie atď. A včera som sa dozvedel, že vraj všetko robím naschvál naopak - že som začal konzumovať hrachovú kašu, šošovicu PRETOŽE mi to zakázala lekárka. Niečo v zmysle "nikto mi nebude rozkazovať". Lenže toto vôbec nie je pravda (viď. prvá veta odstavca popisuje presne opačnú chronológiu). Hrach konzumujem roky rokúce.. Lenže moja mama je paranoidná hraničiarka t.j. má vážnu poruchu osobnosti - takže vlastne mi prezradila niečo o sebe resp. áno, presne podobnú skúsenosť majú ľudia, ktorí s ňou žijú. Akonáhle jej niečo poviete, že by ste radi (robili, zvolili), môžete si byť istí, že ona bude chcieť presný opak. Je to veľmi únavné a hlavne nezlúčiteľné s kvalitným spolunažívaním.

(pokr. neskôr)

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0