Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 16

Strana 14 z 84 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 49 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 16 - Stránka 14 Empty Re: Ako sa dnes máš? 16

Odoslať  kimi2028 So 4 marec 2023 - 17:52

Tak asi nejaká slabá nemocnica. U nás je stacionár skutočne v pohode a na úrovni. Teraz sme síce v iných priestoroch, ako máme byť, ale aj tam je super. Povedal by som, že tie priestory sa mi páčia viac ako na starom mieste. Prerábajú nám v starých priestoroch niečo a v máji sme tam, kde sme boli roky...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Mous likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  motylek So 4 marec 2023 - 18:11

Patty_Pillow napísal:A kým plačeš je fajn, mne v januári zomrel dedko, ktorý má vychovával, ani slza nevytiekla a to som ho mala strašne rada. A mne napríklad psychoterapia dosť zdvihla sebavedomie a celkovo ma zocelila.

Já jsem měla to samé, když mi před 2 lety umřel můj táta, kterého jsem měla velmi ráda a moc jsem si s ním rozumněla. Ani slza. Jen jsem asi 1-2 noci špatně spala.
Dobrá psychoterapie by každopádně Jarovi mohla dost pomoct.
motylek
motylek
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 832
Reputácia Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Bydlisko Bydlisko : Praha

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 So 4 marec 2023 - 18:34

Kimi v nemocnici čo som bol ja som sa pýtal na to ako to funguje a nič tam nebolo tiež. Boli tam alkoholici väčšinou a program žiadny. Pýtal som sa ich ako to tam chodí teda. Keby bol program by som možno aj vydržal. Predsa len je to iné ak tam niečo robíš ako keď len ležíš a nič. Preto keby je nemocnica, v ktorej je program, môžu byť návštevy, tak v takej by to bolo iné. Myslel som aj, že tam budú ľudia ako ja. Ale väčšinou tam boli starší ľudia a ako som spomínal alkoholici, nemal som tam ani nejakého schizofrenika mladšieho ako som ja. A zobrali mi po príchode väčšinu vecí, aj také, ktoré neviem prečo zobrali a keď som videl zamrežované okno ešte aj som dostal paniku a musel odísť.
Určite som si tak nepredstavoval nemocnicu. Myslel som, že tam bude program nejaký, edukácie, vychádzky, stretnutia s rodinou atd, ale nič z toho tam nebolo
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 4 marec 2023 - 19:40

U nás záleží od oddelenia na aké sa dostaneš. Tomu je prispôsobený program a režim. Počas prvej hospitalizácie prešiel som až tromi oddeleniami. Bolo uzavreté, kde sa len ležalo pre najťažšie prípady. Tam som bol asi 2 týždne. Potom uzavreté, ale boli režimy. Pokiaľ si dostal blbý režim, čo som samozrejme dostal tak mohol som byť len dnu a nerobiť nič. Po 2 týždňoch na danom oddelení mi dali normálny režim a mohol som chodiť von do areálu i na pracovné terapie. Po 2 týždňoch ma presunuli na otvorené oddelenie. Tam bolo tiež to isté ako na uzavretom... Výhoda bola len tá, že si mohol mať mobil...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Jaro123444 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 So 4 marec 2023 - 20:00

Ja som bol na otvorenom asi, skúšali ma na začiatku, či viem koľko mám rokov, či si lieky viem nachystať a tak. Dali ma teda na otvorené, ale hentak som si ho fakt vôbec nepredstavoval. Mobil mi zobrali tiež, návštevy zakázané, von pod prísnym dozorom až po týždni. Skôr mi to prišlo ako zavreté, ešte aj štuple do uší mi zobrali napr. a väčšinu vecí takto, to som nechápal a už vtedy som vedel, že je zle, že toto výhra nebude. Vtedy som aspoň fajčil ešte, tak som chodil každých 5 minút fajčiť.
Najskôr sa ma doktorka pýtala v ataku či nechcem hospitalizáciu, potom mi povedala, že je rada že sme to zvládli bez nemocnice. Myslel som, že už bude dobre, ale prišla škola, záťaž a bolo zle zasa, nevedela aké lieky mi už dať tak som súhlasil a šiel. Od vtedy ma neposiela do nemocnice, aj keď som na to zrelý, nejak mi stále len nastavuje lieky. Dúfam, len že už sa to nejak upraví a budem schopný niečoho aj.
Doktorka mi povedala, aj že tá znížená vnímavosť môže byť z liekov, ja si skôr myslím, že z choroby. Nemáte s tým skúsenosti priatelia niekto?

Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Patty_Pillow So 4 marec 2023 - 20:04

Jaro, ale do nemocnice môžeš prísť aj sám bez odporúčania psychiatričky a je lepšie ísť sto krát zbytočne ako raz neskoro
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

Jaro123444 and motylek like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin So 4 marec 2023 - 20:06

Jaro123444 napísal:Myslel som, že tam bude program nejaký, edukácie, vychádzky, stretnutia s rodinou atd, ale nič z toho tam nebolo
Podľa mňa si to pletieš s hotelom a dovolenkou - nemocnica by mala primárne liečiť. Nechcem ti krivdiť, ale z toho, čo od teba čítam, tak trochu špekuľuješ - to je indícia, že ti nie je až tak zle ako píšeš.. Myslím, že by ti mohla pomôcť psychoterapia - trochu zreálniť svoje možnosti, ubrať plyn a znížiť očakávania..

Čo ti odporúča blízka rodina, rodičia ap?? tí ťa poznajú najlepšie.

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin So 4 marec 2023 - 20:19

A ešte ma k tomu napadlo, či ťa náhodou "nerozložilo", že nezvládaš školu. Veľmi často to býva spúšťačom psychických problémov, napr. sa človek dekompenzuje (destabilizuje), pretože stratí ilúzie (o sebe, o svojich možnostiach a schopnostiach, o ľuďoch, o svete).

Ja som si napr. na výške v prvom ročníku začal veľa umývať ruky (prúd vody je anxiolitický t.j. upokojuje, znižuje úzkosť). A vôbec som nerozumel, prečo to robím.. Našťastie to dopadlo vtedy dobre a nedekompenzoval som sa..

Naposledy upravil Saladin dňa So 4 marec 2023 - 20:22, celkom upravené 1 krát.

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 So 4 marec 2023 - 20:21

Saladin a v čom by som mal špekulovať? trochu ťa nechápem. Každý môj príspevok komentuješ len s tým, že sa navážaš nejak a hráš na múdreho. Musel som prerušiť školu, lebo mi nebolo dobre. Znova sa pokúšam študovať po prestávke, len mi to nejde podľa plánov. Keby nechcem sa do školy nevrátim. Do nemocnice nechcem veľmi asi ako každý človek. Napísal som len názor, nič viac. Aj ľudia v ústave tam kde nie sú kritické prípady majú program svoj, pokiaľ sa nemýlim teda.
Vidíš do mňa? poznáš ma keď si myslíš že špekulujem? neviem v čom ale.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 So 4 marec 2023 - 20:29

Pred ochorením som školu zvládal dobre, ak nebudem zvládať pôjdem skúsiť pracovať. Možno mi práca pôjde lepšie. Uvidím na čom som potom, či to bolo len z toho, že nezvládam školu ako vravíš alebo či to má v sebe niečo hlbšie.
Najbližší chcú aby som chodil do školy, tam aj chodím. A čo mi radia? iba že sa mám dať dokopy
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin So 4 marec 2023 - 20:30

Jaro123444 napísal:Každý môj príspevok komentuješ len s tým, že sa navážaš nejak a hráš na múdreho.
Naozaj si myslíš, že komentujem KAŽDÝ tvoj príspevok a že sa do teba NAVÁŽAM?? Pretože ty si ich napísal neúrekom - toto je môj druhý! Okrem toho som napísal, že ti nechcem krivdiť (netvrdím, že to tak je).. A po tejto tvojej neprimeranej vzťahovačnej reakcii ti už ani radšej nebudem písať. Len ti odporúčim kvalitného psychoterapeuta, ktorý ti trochu pomôže zorientovať sa v sebe. Držím palce..

Naposledy upravil Saladin dňa So 4 marec 2023 - 20:33, celkom upravené 1 krát.

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

janka,janka likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 So 4 marec 2023 - 20:32

Tak vravíš, že špekulujem. Ale nad čím špekulujem podľa teba?
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 14 z 84 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 49 ... 84  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: