Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 15

Strana 20 z 84 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 52 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 20 Empty Re: Ako sa dnes máš? 15

Odoslať  Catherin4 Ut 6 december 2022 - 15:20

strašne, bál som sa že niekomu niečo spravím aj ked som nechcel - toto je typicke pre OCD
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Jaro123444 Ut 6 december 2022 - 15:22

Kate ty myslíš teda že mám OCD ?
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 6 december 2022 - 15:27

Ja myslim ze ano
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Ut 6 december 2022 - 15:30

Kiež by si mala pravdu Sad
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 6 december 2022 - 15:35

Su rozne formy tejto choroby. Precitaj si toto
https://bbpsycholog.sk/psycholog-radi/uzkost/211-obsedantno-kompulzivna-porucha.html
Skroluj dole, Robertov pribeh a este nizsie Annin pribeh. To su pribehy ludi s OCD ktory sa boja ze niekomu ublizia a napadaju ich k tomu nezmyselne myslienky
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Ut 6 december 2022 - 15:41

Ano to viem len bojím sa tých hlasov v hlave čo tvorí moja myseľ, ako si predstavujem že sa s niekym rozprávam alebo tá druhá osoba konkrétna hovori mne niečo Sad , akože viem že medzi OCD patrí aj strach z chorôb a ja mam strach zo schizofrénie
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 6 december 2022 - 15:49

Skus to u tej novej psychiatricky ale nehovor jej, ze ti diagnostikovali schizu, uvidis, co ti diagnostikuje ona.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Ut 6 december 2022 - 15:51

Oki skúsim, len dlhé čakanie mám ešte Sad ale stále verím že to môže byť len OCD aj ty mi trocha dávaš k tomu nádej
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  vrana Ut 6 december 2022 - 16:10

Jaro123444 napísal:A ako sa vlastne prejavuje tá psychóza alebo atak? Ja by som chcel veľmi normálne žiť, lenže to záleží aj od mojej diagnózy všetko, ja sa s tým trápim .

Ja Som sa psychózou, velikáškskymi bludmi, halucináciami zaoberal pomerne dosť dlho-15 rokov a nikam to neviedlo. Bol to len neustalý boj o vlastný myšklienkový názorový systém, nekonečný a nezmyselný boj, ktorý nepoznal víťaza a porazeného. Vo väčšine prípadov Som padal a zo desať krát navštívil po tri mesiace nemocnicu.

Dostal Som sa len vďaka tomu, že Som si zistil u doktorky všetky diagnózy, ktoré mi prilepili na čelo. Potom keď Som našiel príčinu a následok Insomnie, spávam a vstávam bez problémov a pravidelne. A ešte mi pomohli dve knihy. Od Michaela Newtona - putovanie duší a od Eckharta Tolleho - Sila prítomného oKamihu. V súčasnosti čítam aj ďalšie knižky, celkom ich mám sčítanych cca 200ks za štyri roky. Tiež Som mal problémy so sústredenosťou a koncentráciou. Toto Som vyriešil pravidelným meditovaním a dýchaním prány a taktiež, keď Som myšlienkovo odbočil od čítania Som sa vrátil spať k predchádzajúcemu odstavcu, plus navyše Som si robil a robím poznámky, lexikon-slovnú zásobu, citáty, pravidlá, poučky a pod.

Jedine, čo ti doporučím je zahodiť myšlienky o chorobe a všetko okolo toho, je to len diagnóza na papieri, ktorá ťa núti aby si ju študoval. Ak sa nechceš trápiť, zabudni na diagnózu, je to len zdrap papiera, ktorý ťa označuje za sociálne nezvýhodného.

Moje Nicky:
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 518
Reputácia Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Bydlisko Bydlisko : Trnava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1

rasto and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ut 6 december 2022 - 16:22

Moju psychozu som podrobne popisala v blogu, nasla som poskrabany stol na balkone a myslela, ze mi sused chodi na balkon po rebriku. Potom som nasla diery v satach a myslela, ze to mi vystrihal sused noznicami. Ze mi tam chodi cez balkon alebo cez dvere nejak. Toto zdraveho cloveka nenapadne, diery v satach vyzrali mole. Ja som sa bala ze ma v noci napadne a chcela som spavat s nozom v posteli. Som bola mimo. A to mi u teba chyba, nebol si mimo reality, len mas otravne myslienky. Predstavujes si rozhovory ale dobre vies, ze su to len predstavy. Prichadzaju ti myslienky ktore nechces a ktore ta otravuju. Ale nemas pocit, ze s niekym komunikujes telepaticky, alebo citas myslienky, alebo tebe niekto cita myslienky.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

rasto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  vrana Ut 6 december 2022 - 16:26

Ja mám tento papier od apríla 2004, čo mi priznali ID. Od vtedy sa kadečo zmenilo. Knižky hovoria, že život je neustála zmena!!! Ak nechápeš hlasy a slová a všetko okolo toho, je to normálne, tiež Som nechápal a dlho čakal, kým ich lieky a meditatívne, či kompletatívne cvičenia utlmia.

V súčasnosti Som s hlasami a slovami natom tak, že ich ignorujem, nereagujem na ne, teda správam sa a chovám sa tak ako keby neboli. Všetko sa to týka a dotýka eGa nie teba. Ty si Bytie a neBytie-večný nedotknuteľný stred, ktorého sa Nič netýka a nedotýka. Myšlienky a predstavy sú také aké sú ale vďaka tímto liekom a cvičeniam sú priam priehladné, alebo nevyditeľné. Si nezaujatý Tichý, Prítomný... Pozorovateľ.

Moje Nicky:
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 2
Dušan
vrana
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 518
Reputácia Reputácia : 148
Dátum registrácie : 31.07.2021
Vek : 45
Bydlisko Bydlisko : Trnava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 - (Para)noidná (schizo)frénia; F51.8 - (In)somnia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1

rasto likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Jaro123444 Ut 6 december 2022 - 17:00

Čítal som o tom Kate, ja som akože zas takto presvedčený nebol o ničom aspoň o tom neviem, realitu som tiež vedel vždy rozoznať, ale tieto otrávné hlasy a myšlienky by som najradšej niekam strčil do záchoda aby zmizli
A vrana ďakujem, pokúsim sa nemyslieť na to, len je to vážna diagnóza a určite to aj teba zasiahlo vtedy a hľadal si o tom veci.
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

vrana likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 20 z 84 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 52 ... 84  Next

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: