Ako sa dnes máš? 15
Strana 26 z 84 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 55 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 15
Už som to spomínal pred rokmi - mne k psychóze pomohla moja "skvelá" rodinka, stalking. Celá stavba (psychika) sa pod tlakom zrútila ako domček z karát. Nechcel by som to zažiť ešte raz, lebo to naozaj prebiehalo podľa otrepanej frázy "kráčať skrz oheň". Holt liečba ohňom bolí - kto nezažil, nikdy nepochopí..
Podľa kazuistík, s ktorými sa zdôverili niektorí členovia fóra, usudzujem, že babka mala full-blown schizofreniu - stále spomínala nejakú kamarátku, ktorá jej poradila toto, inokedy zase hento. A pritom sa nestretávala s nikým. Tak to bol zrejme hlas v jej hlave. Ako kvalitný život je podľa vás, ak človek má reálne halucinácie? Tipujem, že tá fiktívna kamoška jej zakázala o nej hovoriť cudziemu človeku - istá forma paranoje. Matka má hraničnú poruchu, ale tiež je extrémne paranoidná s prenasledovateľskými bludmi. A samozrejme je presvedčená, že jej nič nie je..
Vlado, my sme mali papagája žaka a ten imitoval okrem zvonenia, mobilu aj hlasy - takže sa stalo, že mama na mňa kričala nejakú otázku z inej izby, a keď som do obývačky prišiel, nikto tam nebol. Keď sa to opakovalo, pochopil som, že je to papagáj.. Takže si viem predstaviť ten zmätok, ktorý ti to spôsobovalo..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto, Juraj and Catherin4 like this post
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto, Juraj and Catherin4 like this post
Chute a vône-kedysi dávno hej. Keď to človek vyhľadáva, deje sa mu to. Ja sa veľmi v tomto zmysle nechcem hrabať v minulosti- spomienkový sentiment mi príde, že dotyčný nevyhľadáva nič nové v živote len stagnuje. Ty si myslel však ten pocit-ten mávam už málo.a pozor na puppet on the string
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto, Juraj, Saladin and Catherin4 like this post
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Juraj, Mous and Saladin like this post
ked som ochorela mala som 33 rokov. Manicke stavy si aj ja uživam, Doktorka však tvrdí, že práve tie mi skôr spúšťajú nové epizody a preto sa ma snažila roky udržiavať liekmi viac v tých depresívnych stavoch. Ja som však neskôr trvala na tom, že tak som moc tlmená až sme znižili Aripiprazol a vysadili antidepresíva a takto je to znesitelnejšie.
Jaro,
šokov sa báť nemusíš. Ja ich mám za sebou za tých 22 rokov vyše 30 . Tiež som mala pred nimi vždy rešpekt, ale vždy mi pomohli, ale mne ich dávali kvôli tomu, že som zakaždým bola mimo realitu, Neviem,či sa vôbec indikujú na hlasy, podľa mňa skôr na depresie.
Dnes ma potešilo, že mama je späť doma z nemocnice, kde jej nastavili liečbu a snáď už bude lepšie. Ešte má kľudový režim, no i tak keď som poobede prišla pomôcť sestre s vianočným pečením, mama už mastila formičky. Potom sa však pobrala do izby a piekli sme len my dve so sestrou. Bola to príjemná aktivita. Trvalo nám to päť hodín a domov som prišla až večer.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
vrana, Mous, Saladin and Catherin4 like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Tuto likes this post
Naposledy upravil Mous dňa Pi 16 december 2022 - 14:36, celkom upravené 1 krát.
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, Saladin, Catherin4 and Jaro123444 like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Jaro123444 likes this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Nepomáhajú mi moc ani lieky na to, preto sa bojím, že kam ma najbližšie pošle. Lebo beriem 5 liekov denne ale aj tak mám také stavy každý deň, že som zrelý do ústavu. Aj včera večer mi bolo dosť špatne. 5 psychiatrických liekov denne tiež nie je sranda, možno som aj predávkovaný už. Ja by bol najšťastnejší človek keby to nie je schizofrénia, resp. niečo podobné jej. Doktorka má žiaľ iný názor, ale povedala, že sa môže mýliť.
Máme to podobné Kate v tom, že to produkuje naša myseľ všetko. Ja moc kritizujúce nemám, skôr hovoria tie konkrétne osoby o mne alebo hoci aké blbosti, poviem si aj nech sklapne tá myseľ ale nejak to nepomáha
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Tuto likes this post
Catherin4- V.I.P.