Ako sa dnes máš? 15
Strana 25 z 84 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 54 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 15
Jaro123444- V.I.P.
- Počet príspevkov : 502
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23
Zdravotný stav
Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)
Catherin4 likes this post
mám sa fajn, i keď včera ma ešte trápila akási črevná viróza. Dnes to bolo podstatne lepšie.
Ráno, keď som vstala, tak manžel už zakuroval v kuchyni v novom sporáku na drevo, ktorý nám včera spolu s novým komínom kominári nainštalovali. Bol to jeho nápad v tejto neistej dobe spraviť nový komín a kúpiť buď krbové kachle alebo sporák. Ja som rozhodla, že radšej sporák. Kvôli tomu vlastne začala tohto roku prerábka celej kuchyne. Trochu som sa toho obávala. Predsa sporák na drevo som videla naposledy pred 35 rokmi u starej mamy. Pripadalo mi to ako krok späť, do minulosti. Avšak manžel si to nenechal vyhovoriť a aj syn bol za ... a nakoniec je to fajn. Pekne nám to dnes vyhrialo kuchyňu a uvarila som na tom aj hrachovú polievku a v rúre zapiekla brokolicu so syrom. Normálne sa teším na zajtrajšie varenie. Vraj jedlo varené na ohni má úplne inú energiu.
Keď tu bola cez víkend dcéra, necítila som sa najlepšie. Bola som z tej trmy-vrmy u nás dosť unavená a vystresovaná a asi liezla na mňa aj tá viróza. Až keď prišiel domov aj syn a venoval sa deťom, upokojila som sa a bolo to lepšie.
Majte sa čo najlepšie!
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
dzuli08, kimi2028, Mous, Saladin and Catherin4 like this post
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, dzuli08, kimi2028, Juraj, Sweetheart, Saladin and Catherin4 like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
dzuli08, kimi2028, Juraj, Sweetheart, Mous and Jaro123444 like this post
Jaro123444 napísal:Ahojte priatelia, ja som nejaký mimo a nič sa mi nechce, stále beriem 5 rôznych liekov denne a aj tak mám pocit, že nie som na tom dobre. Mám v sebe taký vnútorný stres strašný, ešte je to čerstvé tak možno aj za to. A trápim sa kvôli tomu. Bol som aspoň so psíkom na prechádzke ked už na iné nemám chuť a silu. Rozmýšľam čo bude ďalej, školu som musel prerušiť, na dôchodok nemám odpracovaný žiadny rok a kedže mám 21, tak 1 rok min. musím mať čo nemám. Chcel by som sa zamestnať normálne, ale nie som toho schopný momentálne žiaľ, preto mám obavy o budúcnosť, tato choroba mi dovrzala život riadne, ale hádam sa to zlepší nejak.
Oplatí sa využiť možnosť dodatočne zaplatiť poistné na dôchodkové poistenie?
Jozef Mihál
Témy: dôchodok,sociálne poistenie
https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=842
fuhino- Domáci člen
- Počet príspevkov : 31
Reputácia : 6
Dátum registrácie : 24.08.2018
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: (Olanzapin) Olpinat 10mg 0-0-2, (Escitalopram) Elicea 10mg 1-0-0.
Catherin4 likes this post
No tak toľko asi odo mňa ...prajem vám pekný večer ešte, opatrujte sa.
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mischelll, rasto, kimi2028, Mous and Saladin like this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
rasto and Saladin like this post
pripomína mi to moje príznaky. Ja mám schizoafektívnu poruchu. Nikdy som nemala hlasy a asi ani halucinácie, len bludy. Verila som kadejakým mojim presvedčeniam natoľko, až som odišla z reality. Ale vlastne nie o tomto som chcela. Tie vlny manie a depresie mávam aj ja, len už sú zrejme Aripiprazolom dobre tlmené. Keď som pred 4 rokmi Aripiprazol vysadila spolu s Alventou, sa mi čoraz viac a častejšie striedali stavy mánie so stavmi depresie. Nakoniec som padala zo silnej mánie do hlbokej depresie. Bolo to hrozné. Nakoniec som bola v takej depresii a tak vysilená, že som už nezvládala nič. Takto vysilenú ma šiestykrát hospitalizovali , dali elektrošoky a nasadili späť Aripiprazol 15mg a Alventu s ešte ďalším antidepresívom na noc. Našťastie, pekne som sa z toho dostala a teraz mi stačí 10mg Aripiprazolu a tie svoje stavy zvládam - avšak nechodím do práce. Doma si pracovnú záťaž prispôsobujem svojim stavom. Schizoafektívna porucha je vlastne bipolárka so shizofrénnymi príznakmi. Moja prvá diagnóza pritom bola hlboká depresia s príznakmi schizofrénie. Až po viacerých hospitalizáciách, ktoré mi spúšťal stres v práci, mi dali diagnózu schizoafektívna porucha., avšak pri predpisovaní niektorých liekov mi dr. písavala aj schizofréniu. Takže s diagnózami je to také všelijaké, niektoré sa píšu len kvôli liekom.
Inak sa mám dobre, i keď mám stále pocit, že fakt ten čas akosi rýchlo letí a ja nič nestíham. Do Vianoc je pár dní a ja mám pred sebou ešte plno práce. Hoci som doma, nie som taká výkonná ako by som chcela byť. Podvečer, keď sa zotmie, sa mi už nič nechce, už chcem len oddychovať. Vravím si, že nejako bude.
Držte sa, priatelia a nech sa nám ťažkosti vyhýbajú!
regina- V.I.P. Bronze
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Tuto, rasto, Juraj, Mous, Saladin, Catherin4 and Jaro123444 like this post
Regina, môžeš pre predstavu uviesť aj nejaké príklady presvedčení? popr. sa pridajte ..regina napísal:Verila som kadejakým mojim presvedčeniam natoľko, až som odišla z reality.
----------------
U mňa prebehol typický k.o. začiatok týždňa - znova som zožral keksíky, ale len polovicu. Takže aj k.o. bolo polovičné. Asi mám cukrovku, tykso, inak si to neviem vysvetliť..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto and Juraj like this post
Ja som veril napríklad tomu, čo mi vraveli hlasy v hlave. Počul som jednu známu a myslel som si, že sa s niekým krivo rozpráva o mne. Fuh, našťastie to už nemávam. Vy ste mali hlasy aj blízkych, známych ľudí?je to divný zážitok, môžem len povedať k tomu.
Ahoj
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto, Juraj and Saladin like this post
regina- V.I.P. Bronze