Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 15

Strana 25 z 84 Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 54 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 25 Empty Re: Ako sa dnes máš? 15

Odoslať  Jaro123444 Po 12 december 2022 - 21:23

Ďakujem Smile tebe takisto prajem pevné zdravie Smile
Jaro123444
Jaro123444
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 502
Reputácia Reputácia : 12
Dátum registrácie : 03.11.2022
Vek : 23

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: Paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Mirzaten (30mg), Quentiapine accord (150mg), Solian (200mg), Sertralín Actavis (25mg)

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  regina Ut 13 december 2022 - 20:48

Ahojte,
mám sa fajn, i keď včera ma ešte trápila akási črevná viróza. Dnes to bolo podstatne lepšie.
Ráno, keď som vstala, tak manžel už zakuroval v kuchyni v novom sporáku na drevo, ktorý nám včera spolu s novým komínom kominári nainštalovali. Bol to jeho nápad v tejto neistej dobe spraviť nový komín a kúpiť buď krbové kachle alebo sporák. Ja som rozhodla, že radšej sporák. Kvôli tomu vlastne začala tohto roku prerábka celej kuchyne. Trochu som sa toho obávala. Predsa sporák na drevo som videla naposledy pred 35 rokmi u starej mamy. Pripadalo mi to ako krok späť, do minulosti. Avšak manžel si to nenechal vyhovoriť a aj syn bol za ... a nakoniec je to fajn. Pekne nám to dnes vyhrialo kuchyňu a uvarila som na tom aj hrachovú polievku a v rúre zapiekla brokolicu so syrom. Normálne sa teším na zajtrajšie varenie. Vraj jedlo varené na ohni má úplne inú energiu.
Keď tu bola cez víkend dcéra, necítila som sa najlepšie. Bola som z tej trmy-vrmy u nás dosť unavená a vystresovaná a asi liezla na mňa aj tá viróza. Až keď prišiel domov aj syn a venoval sa deťom, upokojila som sa a bolo to lepšie.
Majte sa čo najlepšie!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

dzuli08, kimi2028, Mous, Saladin and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous St 14 december 2022 - 10:24

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 25 20221214
Ahojte, takto vyzerá moja prácička posledné dni:
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

regina, dzuli08, kimi2028, Juraj, Sweetheart, Saladin and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 St 14 december 2022 - 11:22

Ahojte moji mili, tak ja uz vyrazam zajtra na Slovensko. Chcela som dnes, ale hlasia hnusne pocasie, chumelicu, tak som to posunula. Ten napadnik mi vcera volal, no bolo to utrpenie. Sme si nemali co povedat, furt trapne pauzy. A on sa mi pritom vyznaval z citov a ja som mu na to nemala co povedat. Vsak sa ani nepozname, furt sme sa stretli len s kamosmi. Pozval ma na oslavu Silvestra samozrejme s jeho kamosmi. Tam z mojej strany iskra nepreskocila, z toho nic nebude. Vsetko to islo do stratena, kedze sme sa nikdy nestretavali sami a nemali moznost sa spoznat. On je s tymi kamosmi skoro kazdy den, chodia spolu furt lozit na lezecku stenu. No a on mi navrhol plavbu lodou ako spolocnu dovolenku v buducom roku z Nemecka do Bratislavy. Stoji to 2000 eur a to som skoro spadla z noh. Kde by som ja nabrala tolko penazi. Ja som rada ze som. Ani sa ma nespytal, kam by som trebars isla rada ja. Ja nie som bohaty Nemec. Chcem to s nim uz ukoncit. On nie je zly, ale my sa k sebe nehodime.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

dzuli08, kimi2028, Juraj, Sweetheart, Mous and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  fuhino St 14 december 2022 - 16:57

Jaro123444 napísal:Ahojte priatelia, ja som nejaký mimo a nič sa mi nechce, stále beriem 5 rôznych liekov denne a aj tak mám pocit, že nie som na tom dobre. Mám v sebe taký vnútorný stres strašný, ešte je to čerstvé tak možno aj za to. A trápim sa kvôli tomu. Bol som aspoň so psíkom na prechádzke ked už na iné nemám chuť a silu. Rozmýšľam čo bude ďalej,  školu som musel prerušiť, na dôchodok nemám odpracovaný žiadny rok a kedže mám 21, tak 1 rok min. musím mať čo nemám. Chcel by som sa zamestnať normálne, ale nie som toho schopný momentálne žiaľ, preto mám obavy o budúcnosť, tato choroba mi dovrzala život riadne, ale hádam sa to zlepší nejak.

Oplatí sa využiť možnosť dodatočne zaplatiť poistné na dôchodkové poistenie?
Jozef Mihál
Témy: dôchodok,sociálne poistenie

https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=842
fuhino
fuhino
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 31
Reputácia Reputácia : 6
Dátum registrácie : 24.08.2018
Bydlisko Bydlisko : Stredné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: (Olanzapin) Olpinat 10mg 0-0-2, (Escitalopram) Elicea 10mg 1-0-0.

Catherin4 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 St 14 december 2022 - 18:08

Ahojte, tak ja sa mám momentálne relatívne dobre, bojujem nejak, ale už čoskoro príde vytúžený oddych a vypnutie. Zajtra mám toho konečne kúsok menej, asi si aj dovolím dlhšie pospať aspoň do pol 7 alebo 7. Inak sa už skoro nikomu nič nechce, je to také len ako zotrvačný chod mi to príde. A veru, ja niekedy tak fungujem aj v zotrvačnom móde. Tá minulá depka ma ku podivu veľmi rýchlo prešla, ale nikde nie je záruka, že sa zas neobjaví.... bohužiaľ aj to patrí k životu.... very unhappy Inak nič prevratné tento týždeň a ani uplynulý asi nebolo. Inak mne čas plynie nejak veľmi rýchlo, aj vám? a nejak dni ani nevnímam proste aj tie krstiny, čo boli cca pred dvoma týždňami, už mi to príde hrozne dávno.... po robote som ako vyžmýkaný citrón, a aj keď bol deň na prd, proste ďalší deň sa snažím brať ako nový štart. Asi je to v celku dobrý prístup. Už sa snažím niektoré veci viac hádzať za hlavu. Ale zas sú také, ktoré ma dlhodobo ničia.
No tak toľko asi odo mňa ...prajem vám pekný večer ešte, opatrujte sa. Wink

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Mischelll, rasto, kimi2028, Mous and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 St 14 december 2022 - 19:04

Ja som mala v poslednych tyzdnoch taku vlnu, najprv mierne manicku potom mierne depresivnu. Podla mna len vdaka aripiprazolu bola taka mierna, takze ho musim brat dalej. Zrejme aspon tie dva roky. Chcem sa z tej choroby vyliecit. Bolo dobre, ze ma hned podchytili a dostala som antipsychotikum. Idem si teraz podat ziadost o nemecky preukaz tazko zdravotne postihnuteho. Ale nejdem na invalidny, budem normalne robit. Len budem mat nejake vyhody, napr. menej platit dane, tazke viac zarobim. Nebudu ma moct tak lahko vyhodit z prace. Musim dostat aspon 50%, vtedy je to zaujimave. A tiez budem moct zostat v tomto dome. Uz sa nebude moct sused vsade stazovat ze tu byvam hoc som moc mlada. Lebo ZTP tu mozu byvat.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

rasto and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina St 14 december 2022 - 20:22

Catherin4,
pripomína mi to moje príznaky. Ja mám schizoafektívnu poruchu. Nikdy som nemala hlasy a asi ani halucinácie, len bludy. Verila som kadejakým mojim presvedčeniam natoľko, až som odišla z reality. Ale vlastne nie o tomto som chcela. Tie vlny manie a depresie mávam aj ja, len už sú zrejme Aripiprazolom dobre tlmené. Keď som pred 4 rokmi Aripiprazol vysadila spolu s Alventou, sa mi čoraz viac a častejšie striedali stavy mánie so stavmi depresie. Nakoniec som padala zo silnej mánie do hlbokej depresie. Bolo to hrozné. Nakoniec som bola v takej depresii a tak vysilená, že som už nezvládala nič. Takto vysilenú ma šiestykrát hospitalizovali , dali elektrošoky a nasadili späť Aripiprazol 15mg a Alventu s ešte ďalším antidepresívom na noc. Našťastie, pekne som sa z toho dostala a teraz mi stačí 10mg Aripiprazolu a tie svoje stavy zvládam - avšak nechodím do práce. Doma si pracovnú záťaž prispôsobujem svojim stavom. Schizoafektívna porucha je vlastne bipolárka so shizofrénnymi príznakmi. Moja prvá diagnóza pritom bola hlboká depresia s príznakmi schizofrénie. Až po viacerých hospitalizáciách, ktoré mi spúšťal stres v práci, mi dali diagnózu schizoafektívna porucha., avšak pri predpisovaní niektorých liekov mi dr. písavala aj schizofréniu. Takže s diagnózami je to také všelijaké, niektoré sa píšu len kvôli liekom.
Inak sa mám dobre, i keď mám stále pocit, že fakt ten čas akosi rýchlo letí a ja nič nestíham. Do Vianoc je pár dní a ja mám pred sebou ešte plno práce. Hoci som doma, nie som taká výkonná ako by som chcela byť. Podvečer, keď sa zotmie, sa mi už nič nechce, už chcem len oddychovať. Vravím si, že nejako bude.
Držte sa, priatelia a nech sa nám ťažkosti vyhýbajú!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

Tuto, rasto, Juraj, Mous, Saladin, Catherin4 and Jaro123444 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Saladin St 14 december 2022 - 21:19

regina napísal:Verila som kadejakým mojim presvedčeniam natoľko, až som odišla z reality.
Regina, môžeš pre predstavu uviesť aj nejaké príklady presvedčení? popr. sa pridajte winking..

----------------
U mňa prebehol typický k.o. začiatok týždňa - znova som zožral keksíky, ale len polovicu. Takže aj k.o. bolo polovičné. Asi mám cukrovku, tykso, inak si to neviem vysvetliť..

V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 685
Reputácia Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Tuto and Juraj like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous St 14 december 2022 - 21:46

@Saladin ja mám občas také chvíle, že jem aj za dvoch. Potom zase norma. Teraz idú sviatky a u nás sa to hemží kadečím dobrým. A ani som nechcel a jedol som dákych gum.medvedíkov.divné😁mäm zmenu na aripiprazol, no neschudol som, práve naopak-pribral dve kilá. Budem sa sledovať. Stále verím, že to chce čas.
Ja som veril napríklad tomu, čo mi vraveli hlasy v hlave. Počul som jednu známu a myslel som si, že sa s niekým krivo rozpráva o mne. Fuh, našťastie to už nemávam. Vy ste mali hlasy aj blízkych, známych ľudí?je to divný zážitok, môžem len povedať k tomu.
Ahoj🙌💤
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Tuto, Juraj and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina St 14 december 2022 - 22:02

Bola som presvedčená, že nas (našu rodinu) sledujú, odpočúvajú, že niektoré aplikácie v mobile treba odinštalovať, schovala som manželovi dobíjačku, aby nepoužíval mobil,... alebo pri prvej epizóde som študovala Bibliu a verila som, že som reinkarnovaný apoštol, začala som deliť ľudí na dobrých a zlých, verila som, že svokra chce ublížiť mojim deťom, bála som sa stále o deti,...mala som nutkavé myšlienky, napr. že svoje denníky musím spáliť a zapálila som ich na podlahe v manzardke,... a to nehovorím o tom, čo je bežné že som presvedčená že v autobuse sa niekto kto sa smeje, smeje mne alebo, že ľudia hovoria o mne. V tomto mi pomohlo tvrdenie, že nie som až taká dôležitá, že nikoho vlastne nezaujímam.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Zdravotný stav

Juraj and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 St 14 december 2022 - 22:27

Regina ja si tiez myslim ze mam schizoafektivnu poruchu, ja som si to diagnostikovala sama, lebo oficialne mam stale F33.3 - Tazka recidivujuca depresia s psychotickymi priznakmi. Sa divim ze mi to psychiater nezmenil, ked som mu vsetko hovorila. Ja velmi dufam, ze sa z toho uplne vyliecim. Aj ked tie mierne manicke stavy mi nevadia, tie by som kludne mohla mat furt. Sa potom furt dobre citim, mam dokonca mensie uzkosti s ludmi. V tej mierne depresivnej faze mam zase vacsie socialne uzkosti. Ja som myslela, ze mi pomaha Venlaflaxin ale co ak to bola len mania. Neviem. A ty si mala kolko rokov ked si dostala tu diagnozu. Ja uz takmer 44 a myslela som si, ze v tomto veku to uz nevznika. Ze uz som na to moc stara. Sprvoti to bol sok a dost som si poplakala, ale uz to berem tak, ze to proste mam a musim s tym bojovat. Sustredujem sa na to, ako sa vyliecit, aby som mala co najmensie stresy. Uvedomila som si, ze predtym som niektore veci moc prezivala a zbytocne trpela. Ja som dokonca zbila byvaleho kolegu lebo ma stalkoval a ja som sa z toho zrutila. Dnes sa sama seba pytam, ci som to nemohla riesit inak. Ja som sa ho bala, on bol alkoholik a hovoril ze ma rakovinu, ze aj tak umre a je mu jedno ci niekoho zabije. Ale mna nechcel zabit, mnou bol praveze posadnuty a vyvolaval mi hocikedy, aj v noci ozraty a hovoril ze ma miluje. Fakt desna skusenost. Tam sa naakumulovalo strasne vela stresov az som z toho dostala tu chorobu.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

Tuto, kimi2028, Juraj and Saladin like this post