Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 15

Strana 13 z 84 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 48 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 13 Empty Re: Ako sa dnes máš? 15

Odoslať  Catherin4 St 23 november 2022 - 18:05

Katuska to dobre poznam. Tiez mam socialnu fobiu a aj podobne skusenosti s kolegami. Mne na tu fobiu teraz dobre pomaha Venlaflaxin, beriem 225 mg. Nie som extrovertka, vzdy budem ticha, ale tie uzkosti su prec.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 599
Reputácia Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Bydlisko Bydlisko : Nemecko, pôvodne západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon

Tuto, Katuska, Juraj, vrana and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Mous St 23 november 2022 - 19:38

Čaute ľudkovia,
tak sa ozývam po dlhšom čase. Podarilo sa mi skompletizovať ďalšiu zbierku básní a aj knihu poviedok. Práve dnes som poslal do tlačiarne. Budem mať len pár kusov, no ak by niekto chcel, môžme sa dohodnúť-len to bude okolo 10e za kus čo je dosť. Zatiaľ ma totiž nevydali. Kto by chcel, mám blog na pravda.sk-tam mám tiež nejaké úrivky z tvorby a básne dávam aj sem.
Inak po starom-čakám na kardiológa. Výrazne obmedzujem fajčenie a zatiaľ sa mi darí-tak mi držte palce na ceste odvykania. Chodím na prechádzky, i keď dnes som bol len na jednej, lebo doobeda tu u nás pršalo. Počasie je také- akoby dni ani dňami neboli. Pokračujem aj naďalej v čítaní a včera som dusil kuracie rezne- boli na sladko- ozaj sa mi podarili. Inak nič nové- žiadna ženská na obzore a dúfam, že zdravotne sa budem držať. Psychicky je to ok. Trochu mi vadí, že sa s nikým nestretávam. Fakt nie je s kým, čo je čudné. To by som pred pár rokmi nepovedal, že sa to aj takto môže vyvinúť.
Držím vám palce, veľa tvorivej chuti a dobrú kvalitu života želám.v.
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

Tuto, kimi2028, Juraj and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Pi 25 november 2022 - 11:31

Ahojte kamaráti, mám sa celkom dobre. Zajtra mám svoj druhý futsalový zápas, čo ma drží v napätí. Hráme opäť proti favoritovi, ale myslím si, že si môžeme veriť. Som rád, že si môžeme také zápasy zahrať, ktoré budú pre mňa veľkou školou. Chcel by som vylepšiť počet famóznych zákrokov. Proti Sennému som mal totiž len 8-9 ťažších zákrokov nepamätám už presne. Bolo toho proti favoritovi veľa. Zajtra je však nový deň a môže sa stáť skutočne čokoľvek. Dúfam, že sa zídeme v hojnom počte, aby sme vládali a tempo bolo vysoké...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Tuto, Juraj, vrana, Mous, Saladin and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Pi 25 november 2022 - 19:51

Ahojte moji mili. Tak to vyslo, ze mam dvoch napadnikov a obaja sa mi pozdavaju. Dnes som bola na lezeckej hale s jednym z nich, to je ten co ma doviedol do turistickej skupiny a potom si ma nevsimal. Tak teraz si ma vsimal a venoval sa mi, ucil ma liezt. Bolo mi s nim dobre. Aj sa divim co na mne vidi, on fesak a ja z tych liekov pribrata. S tym druhym mi je tiez dobre. Tak zatial sme len kamarati a uvidime co bude. Inak sa cele dni vacsinou len poflakujem a nic nerobim. A je mi dobre. Mozno pojdem zajtra do sauny a v nedelu na turistiku. Majte sa pekne.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

Tuto, regina, dzuli08, kimi2028, vrana, Mous and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  dzuli08 So 26 november 2022 - 9:11

Ahojte lidi,
tak ja som zas u našich na víkend. Včera sme boli s mamčou u sesterky, jej dcérka oslavovala rôčik. Zišlo sa nás tam pomerne dosť. Máme aj čerstvé bábätká v rodine, tak ani tie nechýbali. Bolo to v celku príjemné stretnutie - oslava. Deti sú zlaté stvorenia, ale ja si seba neviem predstaviť v úlohe mamy. Ja by som mala veľký strach, a nezvládala by som to. Som rada ako fungujem, a zároveň ale obdivujem aj sesternicu, má ešte synčeka staršieho. Celkovo, klobúk dole, pred všetkými mamami, či už malých detí alebo tínedžerov.
Dnes sa chystám (asi) s mamou na plaváreň, ale chcem si aj konečne tak dôkladnejšie upratať izbu. Musím si prezliecť obliečky, zas kilo prachu utrieť a povysávať aj postierať. Nie som nejak na upratovanie, ale dnes sa mi do tejto činnosti aj celkom chce. Vstala som na moje víkendové pomery celkom skoro (cca o 7,00). V nedeľu už nazad na byt. V pondelok možno pôjdem konečne pozrieť aj kamarátku z neďalekého mestečka. Tak sa uvidí. Ale týždeň bude dosť náročný. No nemôžem si to už v predstihu kaziť zlými myšlienkami.
Pozdravujem všetkých a prajem príjemný víkend Smile it is perfect

V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Mischelll, Katuska, vrana, Mous, Saladin and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 13 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  regina Ne 27 november 2022 - 16:39

Ahojte,
tak ja som zas v pracovnom tempe, len dni sú akési krátke. Stále sa mi zdá, že nestíham. Bola som dosť aj v strese a mala úzkosti, pretože sme sa zas pustili do prerábky kuchyne - áno, teraz pred sviatkami. Takže asi ťažko budú pokojné. Hlavne chceme vymeniť podlahu PVC za palubovku a nemali sme majstra. Robiť nám to bude môj bratranec, čo má na takéto rôzne práce živnosť a kládol nám palubovku aj v iných izbách. Je dosť zaneprázdnený a len včera sa vyjadril, že budúci víkend si nájde na podlahu čas. Tak som si robila starosti, lebo môj muž sa chystal, že to spraví sám s naším synom, čo sa mi moc nepozdávalo, lebo on je do práce hrr , robí rýchlo a nedôkladne. Takže včera, keď sa bratranec vyjadril, tak mi trochu odľahlo. Avšak len trochu pretože som objednala do kuchyne aj nový jedálenský nábytok, ktorý zajtra dorazí a bola by som rada, keby mi ho po tej podlahe bratranec aj poskladal, no to mi nesľúbil. Nevie, či to bude stíhať. A tak možno na Vianoce budeme ešte v nejakom provizóriu s pohárikmi a porcelánom kade-tade v krabiciach.
Samozrejme predtým ma čaká vypratanie všetkých tých vecí z kuchyne, čo nemám šajnu, kde spracem. Tlačí ma čas, lebo o dva týždne má zas prísť dcéra s deťmi. Rada by som už vtedy mala kuchyňu na poriadku. Necelý týždeň na to sú už Vianoce.
Tieto dni hlavne varím a periem - aj posteľné obliečky, lebo keď začne ten "kuchynský prevrat", tak na to už čas a priestor nebude.
Medzitým by som rada jeden deň išla na otočku do Bratislavy s mikulášskymi balíčkami.
Na škodu je, že všetko moc riešim v hlave, myšlienky sa mi stále točia okolo tej prerábky, čo kde a ako premiestnim,... V tom vidím svoje mínus, to neustále rozmýšľanie o zajtrajšku, pozajtrajšku,...je choré. V stredu idem po trištvrte roku k psychiatričke a pravdu povediac najradšej by som znížila dávkovanie antipsychotík. Pochybujem, že s tým bude súhlasiť , aj keď syn, ktorý ma bude doprevádzať, ma v tom podporí. Už viackrát som ju o to žiadala a nikdy nesúhlasila, tvrdí mi, že 10 mg Aripiprazolu je minimálna dávka. Ozaj nevie mi niekto z vás povedať, či sú na SK v lekárňach dostupné 5 mg tabletky Aripiprazolu? Bral to niekto z vás?
Prajem vám peknú prvú adventnú nedeľu a všetko dobré!
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

Juraj, vrana, Saladin and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Ne 27 november 2022 - 18:54

Ahojte kamaráti, mám sa celkom dobre, ale hrali sme futsal. Teda bola to len prechádzka z našej strany. Na zápas sme sa nedostavili. Ten druhý zápas nestál z našej strany za veľa. Máme veľmi zlú obranu, keď neprídu nejakí hráči do nej, čo neprišli. Nestíhali sme celý čas. Súper mal vyše 30 útokov a z toho polovica skončila v našej sieti. Nevadí, musel som pochopiť, že chlapcom o dobre výsledky až tak nejde. Chcú vyhrať len nad slabšími menej behavými mužstvami, ale či také sú tak neviem. Sme leniví behať, aj keď viem, že 120 kg chlap behať nikdy nebude. No nič prehrali sme 5:17 a netrhá mi to nejako žily. Dúfam, že na ďalší vyhráme, alebo dúfam, že nedostaneme až tak o veľa.... Nabudúci týždeň máme dokonca 2 pokusy... No nič je to viac menej o kamarátstve a o výsledky nejde... Je to super, malo by to byť len takto. No nerád by som skončil posledný... Najradšej by som bol v TOP 4, ale či na to má naše mužstvo a či chceme dostávať náklady s dobrými mužstvami o umiestnenie tak neviem...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Mous and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  tyx81 Ne 27 november 2022 - 20:25

Ahojte, ahoj Regina. Ja som bral 5 mg aripiprazolu, teraz iná psychiatrička -10 mg. Doporučenie od inej psych. Striedať - jeden deň 10 mg, druhý 5 mg. Ja pólim 10tku. Ale len normálnu, nie tú čo sa rozpúšťa v ústach. Neviem či je aj 5 mg tabletka, vždy som dostal 10tky. 10 tak je super akurát pre pracovný život problém v mojom prípade... Keď som doma dávam 10 mg. A potom striedavo. Pozdravujem, mám sa dobre... Držte sa👍
tyx81
tyx81
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 287
Reputácia Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin

Tuto and regina like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Ne 27 november 2022 - 21:06

Regina min. tu v Nemecku je 5 mg Aripiprazol, ja som ho brala ked mi s tym zacali a zvysovali. Teraz beriem 15 a tiez to chcem znizit. Hlavne sa nestresuj s tou kuchynou, my sa musime stresu vyhybat. Kedy bude vtedy bude. Ja sa chcem stresu vyhybat co najviac sa da.
Inak ja som bola vcera v saune a dnes na ture, bolo fajn. Prisla mi uz pozvanka na rehabilitaciu, nie som spokojna kde to je ani co to je. Ale nenavyberam.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

Tuto, regina and Saladin like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 15 - Stránka 13 Empty Re: Ako sa dnes máš? 14

Odoslať  regina Ne 27 november 2022 - 21:53

tyx81 a Cathrin4,
ďakujem za odpoveď. Viem ze 5mg Aripipprazol existuje, ale ako vyplyva i z prispevku tyx81 u nas dostat len 10 mg gramaž, Na 10 mg fungujem už dobre pár rokov, kedysi som brala tiež 15mg a na tých 10 mg mi to psychiatrička len horko-ťažko znížila. Je to s ňou ťažké...tvrdí, že to mám na doživotie a pri každej kontrole mi navrhuje Aripiprazol "pre istotu" zvýšiť, príp. mi núka antidepresíva, lebo občas ťahám do depresie. Keď som tam s manželom, tak on jej len pritakáva. Preto teraz chcem ísť so synom, ktorý si všeličo o psychiatrických liekoch a psychózach naštudoval a chápe moju snahu o užívanie menších dávok a to, že sa chcem s príznakmi ochorenia naučiť fungovať.
Keby mi dr. nepredpisovala rozpustné tabletky tak už dávnejšie by som skúsila ich poliť, a tak ako tyx81, brať obdeň celú a obdeň polovicu 10 mg tablety. Samozrejme v prípade potreby sa vrátiť na každodenných 10mg. Som rada, že viem o niekom, komu to takto funguje. Ešte raz ďakujem za info a odpovede.
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha

Saladin and Catherin4 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Catherin4 Po 28 november 2022 - 8:03

Regina existuje aj sirup Aripiprazol, tiez neviem ci je dostupny na Slovensku. Ale mne zacali s davkou 2,5 mg, to som brala sirup, potom som presla na tabletky jak to zvysovali.
Catherin4
Catherin4
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mous Po 28 november 2022 - 11:50

Čaute

Mávam sa obstojne. Všetko beží podľa plánu. Dnes som čítal jeden odborný článok, v ktorom skúmali schizofréniu a jej vznik u ľudí s cez maternicovým a popôrodným problémom. Vedci dokázali niektoré súvisy s nedokrvením či stresom u matky a schizofréniou. Ďalej sa prihliada na genetickú predispozíciu. Aj ja som mal pri narodení málo kyslíka, tak súvisy tu asi sú.

Pes sa má dobre. Už sme po prechádzke. Trochu som čítal a robil som teplé raňajky. Chcel by som aj dneska písať, aspoň jednu stránku- tak sa uvidí.

Abilify 5mg na slov.trhu nie je. Je to vraj veľmi nízka dávka.

Držte sa ľudkovia
Mous
Mous
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 937
Reputácia Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Juraj and Saladin like this post