Ako sa dnes máš? 15
Strana 13 z 84 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 48 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 15
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Tuto, Katuska, Juraj, vrana and Saladin like this post
tak sa ozývam po dlhšom čase. Podarilo sa mi skompletizovať ďalšiu zbierku básní a aj knihu poviedok. Práve dnes som poslal do tlačiarne. Budem mať len pár kusov, no ak by niekto chcel, môžme sa dohodnúť-len to bude okolo 10e za kus čo je dosť. Zatiaľ ma totiž nevydali. Kto by chcel, mám blog na pravda.sk-tam mám tiež nejaké úrivky z tvorby a básne dávam aj sem.
Inak po starom-čakám na kardiológa. Výrazne obmedzujem fajčenie a zatiaľ sa mi darí-tak mi držte palce na ceste odvykania. Chodím na prechádzky, i keď dnes som bol len na jednej, lebo doobeda tu u nás pršalo. Počasie je také- akoby dni ani dňami neboli. Pokračujem aj naďalej v čítaní a včera som dusil kuracie rezne- boli na sladko- ozaj sa mi podarili. Inak nič nové- žiadna ženská na obzore a dúfam, že zdravotne sa budem držať. Psychicky je to ok. Trochu mi vadí, že sa s nikým nestretávam. Fakt nie je s kým, čo je čudné. To by som pred pár rokmi nepovedal, že sa to aj takto môže vyvinúť.
Držím vám palce, veľa tvorivej chuti a dobrú kvalitu života želám.v.
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto, kimi2028, Juraj and Saladin like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tuto, Juraj, vrana, Mous, Saladin and Catherin4 like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Tuto, regina, dzuli08, kimi2028, vrana, Mous and Saladin like this post
tak ja som zas u našich na víkend. Včera sme boli s mamčou u sesterky, jej dcérka oslavovala rôčik. Zišlo sa nás tam pomerne dosť. Máme aj čerstvé bábätká v rodine, tak ani tie nechýbali. Bolo to v celku príjemné stretnutie - oslava. Deti sú zlaté stvorenia, ale ja si seba neviem predstaviť v úlohe mamy. Ja by som mala veľký strach, a nezvládala by som to. Som rada ako fungujem, a zároveň ale obdivujem aj sesternicu, má ešte synčeka staršieho. Celkovo, klobúk dole, pred všetkými mamami, či už malých detí alebo tínedžerov.
Dnes sa chystám (asi) s mamou na plaváreň, ale chcem si aj konečne tak dôkladnejšie upratať izbu. Musím si prezliecť obliečky, zas kilo prachu utrieť a povysávať aj postierať. Nie som nejak na upratovanie, ale dnes sa mi do tejto činnosti aj celkom chce. Vstala som na moje víkendové pomery celkom skoro (cca o 7,00). V nedeľu už nazad na byt. V pondelok možno pôjdem konečne pozrieť aj kamarátku z neďalekého mestečka. Tak sa uvidí. Ale týždeň bude dosť náročný. No nemôžem si to už v predstihu kaziť zlými myšlienkami.
Pozdravujem všetkých a prajem príjemný víkend
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Mischelll, Katuska, vrana, Mous, Saladin and Catherin4 like this post
Re: Ako sa dnes máš? 14
tak ja som zas v pracovnom tempe, len dni sú akési krátke. Stále sa mi zdá, že nestíham. Bola som dosť aj v strese a mala úzkosti, pretože sme sa zas pustili do prerábky kuchyne - áno, teraz pred sviatkami. Takže asi ťažko budú pokojné. Hlavne chceme vymeniť podlahu PVC za palubovku a nemali sme majstra. Robiť nám to bude môj bratranec, čo má na takéto rôzne práce živnosť a kládol nám palubovku aj v iných izbách. Je dosť zaneprázdnený a len včera sa vyjadril, že budúci víkend si nájde na podlahu čas. Tak som si robila starosti, lebo môj muž sa chystal, že to spraví sám s naším synom, čo sa mi moc nepozdávalo, lebo on je do práce hrr , robí rýchlo a nedôkladne. Takže včera, keď sa bratranec vyjadril, tak mi trochu odľahlo. Avšak len trochu pretože som objednala do kuchyne aj nový jedálenský nábytok, ktorý zajtra dorazí a bola by som rada, keby mi ho po tej podlahe bratranec aj poskladal, no to mi nesľúbil. Nevie, či to bude stíhať. A tak možno na Vianoce budeme ešte v nejakom provizóriu s pohárikmi a porcelánom kade-tade v krabiciach.
Samozrejme predtým ma čaká vypratanie všetkých tých vecí z kuchyne, čo nemám šajnu, kde spracem. Tlačí ma čas, lebo o dva týždne má zas prísť dcéra s deťmi. Rada by som už vtedy mala kuchyňu na poriadku. Necelý týždeň na to sú už Vianoce.
Tieto dni hlavne varím a periem - aj posteľné obliečky, lebo keď začne ten "kuchynský prevrat", tak na to už čas a priestor nebude.
Medzitým by som rada jeden deň išla na otočku do Bratislavy s mikulášskymi balíčkami.
Na škodu je, že všetko moc riešim v hlave, myšlienky sa mi stále točia okolo tej prerábky, čo kde a ako premiestnim,... V tom vidím svoje mínus, to neustále rozmýšľanie o zajtrajšku, pozajtrajšku,...je choré. V stredu idem po trištvrte roku k psychiatričke a pravdu povediac najradšej by som znížila dávkovanie antipsychotík. Pochybujem, že s tým bude súhlasiť , aj keď syn, ktorý ma bude doprevádzať, ma v tom podporí. Už viackrát som ju o to žiadala a nikdy nesúhlasila, tvrdí mi, že 10 mg Aripiprazolu je minimálna dávka. Ozaj nevie mi niekto z vás povedať, či sú na SK v lekárňach dostupné 5 mg tabletky Aripiprazolu? Bral to niekto z vás?
Prajem vám peknú prvú adventnú nedeľu a všetko dobré!
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Juraj, vrana, Saladin and Catherin4 like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Mous and Catherin4 like this post
tyx81- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 287
Reputácia : 30
Dátum registrácie : 30.01.2019
Zdravotný stav
Diagnóza: falošný schizofrenik,z presvedčenia- asi fakt chory
Súčasná medikácia: Aripiprazol , Fevarin
Tuto and regina like this post
Inak ja som bola vcera v saune a dnes na ture, bolo fajn. Prisla mi uz pozvanka na rehabilitaciu, nie som spokojna kde to je ani co to je. Ale nenavyberam.
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Tuto, regina and Saladin like this post
Re: Ako sa dnes máš? 14
ďakujem za odpoveď. Viem ze 5mg Aripipprazol existuje, ale ako vyplyva i z prispevku tyx81 u nas dostat len 10 mg gramaž, Na 10 mg fungujem už dobre pár rokov, kedysi som brala tiež 15mg a na tých 10 mg mi to psychiatrička len horko-ťažko znížila. Je to s ňou ťažké...tvrdí, že to mám na doživotie a pri každej kontrole mi navrhuje Aripiprazol "pre istotu" zvýšiť, príp. mi núka antidepresíva, lebo občas ťahám do depresie. Keď som tam s manželom, tak on jej len pritakáva. Preto teraz chcem ísť so synom, ktorý si všeličo o psychiatrických liekoch a psychózach naštudoval a chápe moju snahu o užívanie menších dávok a to, že sa chcem s príznakmi ochorenia naučiť fungovať.
Keby mi dr. nepredpisovala rozpustné tabletky tak už dávnejšie by som skúsila ich poliť, a tak ako tyx81, brať obdeň celú a obdeň polovicu 10 mg tablety. Samozrejme v prípade potreby sa vrátiť na každodenných 10mg. Som rada, že viem o niekom, komu to takto funguje. Ešte raz ďakujem za info a odpovede.
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Saladin and Catherin4 like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Mávam sa obstojne. Všetko beží podľa plánu. Dnes som čítal jeden odborný článok, v ktorom skúmali schizofréniu a jej vznik u ľudí s cez maternicovým a popôrodným problémom. Vedci dokázali niektoré súvisy s nedokrvením či stresom u matky a schizofréniou. Ďalej sa prihliada na genetickú predispozíciu. Aj ja som mal pri narodení málo kyslíka, tak súvisy tu asi sú.
Pes sa má dobre. Už sme po prechádzke. Trochu som čítal a robil som teplé raňajky. Chcel by som aj dneska písať, aspoň jednu stránku- tak sa uvidí.
Abilify 5mg na slov.trhu nie je. Je to vraj veľmi nízka dávka.
Držte sa ľudkovia
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Juraj and Saladin like this post
Strana 13 z 84 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 48 ... 84