Chcem to ukončiť
Strana 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Chcem to ukončiť
rebelVrana napísal:Zmyslom duchovna je naučiť sa - byť neByť.
Zmyslom života je ŽIŤ a keď človek práve nechce, lebo je v nejakých sr*čkách, tak jednoducho musí dané obdobie pretrpieť
DUCHovne pracovať na SEBE treba v zmysle, vylepšovať svoje JA až k dokonalosti, teda ísť k cieľu, ktorým je využitie svojho JA na 100% potenciálu, ktorý má
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1325
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
tyx81 and Saladin like this post
animusmeus- Domáci člen
- Počet príspevkov : 84
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin
Ahoj, obdobné depresívne stavy zažívam veľmi často (mám inú dg. - ale podstata veci je obdobná).
Najlepšie je nedusiť emócie v sebe, v 99 % je spúšťač známy a niekedy úplne postačuje sa "len" vyrozprávať. Máš niekoho, komu sa môžeš zveriť so svojimi pocitmi? Či už to je niekto blízky, kamarát alebo odborník na duševné zdravie...
Vždy existuje pomoc, mne stále psychiatrička vraví, že s emóciami treba ísť von, nie je sa začo hanbiť - vykričať sa, vybiť zlosť do vankúša, poplakať si, prejsť sa do lesa, ak môžeš, to už je tvoja vec, hlavne to v sebe - ako píšeš - nedusiť... Robil som to často a nič mi to nepomohlo.
Nikde nie je napísané, že musíš ísť do nemocnice. Možno stačí len trošku upraviť liečbu - vyskočil mi hlavne deficit spánku, mne sa vtedy rúca svet. Spánok je pre nás alfa i omega!
Čo tak skúsiť hoci len zavolať ohľadom toho lekárke alebo prísť osobne a posťažovať si? Odborník je pre nás na to, aby vypočul a pomohol. A oni veľmi dobre poznajú naše výkyvy a zvážia, čo by mohlo pomôcť.
Držím ti palce
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, rasto, Saladin and motylek like this post
animusmeus- Domáci člen
- Počet príspevkov : 84
Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin
Tak to je dobré, veľmi dobré, že máš takú bytosť, ktorá ťa vypočuje a neodsúdi. Samozrejme, problém samotný nezmizne lusknutím prstov - ale aspoň sa na chvíľu človeku uľaví. Inak by sme sa tu vlastne vôbec nepotrebovali, ak by to nefungovalo.
Obdobné pocity som mal i ja, keď som sa napríklad sestre vyžaloval, videl som, že ju to tiež trápi - ale to je súcit, je to prirodzené. Neraz som sa opýtal, či ju to neobťažuje. Samozrejme, radšej by počula, že sa mám fajn, a nie lamentácie a čierne myšlienky. Ak ťa trápia potom výčitky, možno je lepšie zdôveriť sa v ťažkých chvíľach empatickému odborníkovi - predsalen vie i pomôcť.
A presne tak, každý deň je iný. Hlavne upraviť spánok je gro.
Vraví sa, že zlé dni sú tu pre to, aby sme si vážili tie lepšie - často si to pripomínam celý deň dookola.
Všetko dobré len
Lucas- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 362
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 12.08.2023
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and animusmeus like this post
Strana 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
» Chcem si len pisat