Ako sa dnes máš? 14
Strana 82 z 83 • 1 ... 42 ... 81, 82, 83
Re: Ako sa dnes máš? 14
máme tu nový deň, u nás je dosť chladný vzduch, je sychravo. Včera som sa pobavil na Jurajovej humoreske, je to vtipné. Hneď mi napadol príbeh s tým snehuliakom, tak som sa aj ja pokúsil prispieť. Teraz som dopil kávu a chystám sa opäť robiť moje činnosti. Čítanie mi tieto dni nejde, tá posledná kniha o Jozefovi- tiež sa cez to nemôžem prekúsať. Pajdo naháňa vtáky. Písal som si aj s jednou ženskou, no nemá význam to ani rozoberať. Vie ma potešiť tá moja hudba, občas si ju púšťam. Spoluprácu mi zatiaľ nikto nenavrhol. Sú také programy na výrobu adventúr, raz som s jednou začal, no vôbec to nebolo ľahké, tak som nedokončil. Do takej hry by sa to dalo zakomponovat. No ok, idem, tak teda pekný deň
Mous- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 937
Reputácia : 193
Dátum registrácie : 23.05.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028, Juraj, Sweetheart and Catherin4 like this post
Juraj- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 676
Reputácia : 174
Dátum registrácie : 17.12.2020
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F25
Súčasná medikácia: Rispen 3 mg, Hedonin XR 500 mg
Matej, vrana, Sweetheart, Mous and Catherin4 like this post
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Catherin4 likes this post
Vo vlákne "Čo pozerám" som písal, že mám v hľadáčiku ďalšie 2 série, ktoré budem zajtra pozerať popri tlačení kapusty s cviklou. To je zatiaľ z mojej strany všetko - štve ma, že mi prepadol recept, ale môžem si a to sám.. Všetko odkladám, prokrastinujem..
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Mous and Catherin4 like this post
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
regina, Juraj, Mous and Catherin4 like this post
Mous- V.I.P. Silver
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto, Juraj and Catherin4 like this post
Týždeň mi uplynul relatívne hádam aj dobre. Evidujem ale v tomto čase početnejšie ťažkosti s mojím červenaním a sprievodnými úzkosťami. A pocitmi zahanbenia. Vždy na jeseň sa mi to zhoršuje, lebo je už chladný vzduch, a pritom ešte sychravé svetlo, a to zhoršuje výzor všetkých tých mojich "javov". Teraz, keď sa zmenil čas na zimný, tak obvykle to pre mňa predstavuje lepšie časy, lebo keď sa vraciam z práce okolo piatej poobede, tak už sa výrazne zotmieva, až časom je už dokonca v decembri a v januári aj úplná tma. Tma a pouličné žlté osvetlenie mi tieto "javy" zlepšujú, cítim sa akoby skrytejší, menej ľudí si to na mne všimne, a aj vnútri sa preto cítievam istejší. Aj úzkosti potom na ulici už nebývajú až také. Najhoršie je to teda vždy na jeseň v chladnom vzduchu pred prechodom na zimný čas. To ma v tomto období teda duševne potápalo. Teraz sa však teda, ako som naznačil, vynáram spod hladiny a blýska sa mi snáď na lepšie časy, na lepšie znášanie tohto môjho dlhoročného problému.
V práci to ide ako-tak... veci sa v podstate robia, úlohy odsýpajú, projekt, ktorému sa venujem, nejako ide. Trochu zápasím s vlastnou precitlivelosťou, kedy zle znášam kritiku. Som taký ten typ, že stačí sa na mňa škaredo pozrieť a skončil som. Aj včera na voľbách som bol akurát jediný volič v miestnosti a celá komisia na mňa čumela, ako dávam obálky do urien. Triasli sa mi ruky, nevedel som to tam do toho úzkeho otvoru strčiť, v hlave mi išlo kopec úzkostných myšlienok, že čo všetko si o mne myslia a ako ma odsudzujú, resp. ako sa mi smejú. A že keď odídem, tak si určite vraj medzi sebou povedia zopár šťavnatých komentárov na moju adresu. No a ja? Cestou späť domov som sa nie div nerozplakal. To takto nemôžem predsa existovať - nemôžem byť taký precitlivelý. Už dlho si to vyčítam, vnímam to ako jednu zo svojich najväčších slabín. A ak to náhodou vedie v niektorých situáciách k vyhýbavému správaniu, tak viem, že sa rútim do záhuby. Niekedy sa cítim sebaistejší a nie som takýto. A niekedy som naopak fakt citlivka. Ťažko sa mi tejto vlastnosti zbavuje, je to práca na sebe na dlhé lakte. Už keď si myslím, že mám nejaké sebavedomie, tak ma vie nachytať nejaká triviálna situácia, nad ktorou by sa bežný človek ani slovkom nezamyslel.
Ale robím našťastie aj určité pokroky. Napr. keď mi cez týždeň písali urgovací mail, že niečo nie je hotové, čo mám na starosti ja, tak som sa snažil len pokrčiť plecami a pokračovať vo svojej robote. Obrniť sa trošku. Lebo v rozume viem, že urgovať nemajú a že ja mám určité preddefinované postupy a robím podľa nich najlepšie, ako viem. A to, že nie je niečo nahodené do systému, tak nie preto, že si váľam šunky, ale preto, že sa to v kontexte množstva ďalších priorít a úloh jednoducho nedá všetko spraviť v tak krátkom čase. Obvykle moja hlava tieto urgovacie maily vníma ako výčitky, vyčítanie mojej nedostatočnosti. A teda to chápe ako podnet cítiť sa "malý", pokorený, a teda vlastne v extréme sa môžem akurát tak ísť ľutovať. Ale práveže teraz sa o čosi usilovnejšie snažím zostať voči týmto podnetom obrnený a preniesť sa cez ne. Emočne na to nereagovať, iba to vziať na vedomie a prispôsobiť tomu svoje postupy... čiže pristúpiť k veci trochu racionálnejšie, menej emočne a menej na základe svojich komplexov. Toto bol len príklad z tohto týždňa, ale cítim pokroky aj v iných situáciách našťastie. Dávam si aj na budúci týždeň za cieľ viac pracovať na svojej emočnej odolnosti.
V škole tiež ako-tak. Prednášky a semináre bežia, zadania sa robia, hoci niekedy na to skrátka nemám buď čas, alebo ochotu. Niekedy túžim iba tak sedieť a pasívne klikať na články na webe, alebo na náhodné videá na youtube. Asi ide o márnenie času, ale cítim to tak, že mi to pomáha sa odreagovať, a potom neskôr som ochotnejší opäť robiť to, čo mám. Len si musím viac dať pozor na spánok (opäť raz ), lebo zase som ťahal do noci viac ráz cez týždeň.
Známku by som dal asi 2+.
Ďakujem za prečítanie, kamaráti. Prajem Vám všetko dobré, najmä veľa zdravia.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
regina, dzuli08, kimi2028, Katuska, Juraj and Mous like this post
tak už som doma z výletu. Bolo to fajn, krásna príroda aj počasie vyšlo. Akurát som sa nevyspala veľmi dobre, lebo mamča chrápe. Mala som aj štuple v ušiach, trocha pomohlo ale nie je to ono. Nevadí ešte mám dva dni voľné tak nejako dospím, vypnem mozog Zajtra by mi mal prísť kuriér s vecami (samozrejme handry), čo som si objednala. Uvidím, som zvedavá či mi to sadne. Som aj zvedavá ako to bude vyzerať v realite, lebo do katalógu vedia nafotiť kadejaké zázraky. Inak sa mám v rámci možností dobre, aj kontrola dopadla celkom v poho. U tejto novej doktorky som bola 2. krát, zdá sa že je dobrá resp. ani príliš flegma ani zas nejaká, čo robí z komára somára. Čoraz viac si uvedomujem, že musím byť na seba viac hrdá, ako zvládam veci a celkovo fungovanie a bytie. Som fakt vďačná za to, ako na tom som aj keď chvíle bývajú kadejaké ale všetko je to len "temporary" Aj po zdravotnej stránke, čo sa týka ženských záležitostí je to už snáď na dobrej ceste. Aspoň tak sa to javí. Fyzička alebo kondička je u mňa dlhodobejšie zanedbávaná, ale aspoň niekedy "vybehnem" -rozumej vyfučím- na nejaký ten kopec. Tiež sa snažím aj z práce chodiť pešo na určitom úseku. Nič svetoborné, ale aspoň kvapka v mori
Čítam vás a fakt ma mrzí, keď niekedy mávate nazvem to "ťažšie stavy" .... no ale na to je aj fórum, aby sme sa navzájom podržali a podporili.
Tak vám všetkým prajem, aby ste mali čo najlepšie fungovanie a veľa pozitívnej energie do ďalších dní.
Inak po tejto zmene času, to je katastrofa. Ja prepínam na režim hibernácie. Asi v tom nie som sama, ale proste pre mna tma vonku sa hneď spája s asociáciou (choď spať) aj teraz mám pocit už ako by bolo minimálne 20,00.
No nič, majte sa teda pekne a držte sa
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, Tuto, kimi2028, Katuska, Juraj, Saladin and Catherin4 like this post
U mňa momentálne pohoda. Seriál nič moc - z mladej kráľovny Alžbety spravili takú naivku s dobrým srdiečkom. Tak ale popri krájaní cvikly sa to dá ako tak zvládnuť. Spomenul som si na škôlku, keď sme sa tvárili, že nám tečie krv - bola to cvikla . Všetko bolo nakoniec červené, všade bol neporiadok. Ale musel som to upratať, lebo cvikla farbí. Zajtra budem pokračovať a po zajtra dokúpim zvyšok..
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Katuska, Juraj and Catherin4 like this post
Strana 82 z 83 • 1 ... 42 ... 81, 82, 83
» Ako sa dnes máš? 19
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 4
» Ako sa dnes máš? 13