vase zaluby
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl
Strana 3 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: vase zaluby
ale mam problem so sustredenim. aj s pamatou. takze sa stane ze citam tu istu knihu druhy- treti krat a citim sa akoby som to citala po prvy raz, asi sa stavam dementnou (viem, je to z liekov no ale je to dost neprijemny vedlajsi)
matej, ale nemusis sa hanbit, ja okrem toho citania nemam tiez asi ziadne zaluby, a aj knihy uz necitam tak casto ako predtym. mala som aj ine zaluby ale postupne to opadlo, v podstate vacsinou mam pocit ze ma nebavi vobec nic. to bude chorobou podla mna, tak sa netrap. studujes, uz to je poriadny vykon pri tejto chorobe.
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
filipka napísal:Potrebovala by som vediet, ako vratit radost do zivota...
...aj ja.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Anonymný- Anonymný
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Inak, neviem ani, či som ja anhedóniu zažil, azda iba v silných a dlhšie trvajúcich depresívnych epizódach, ale bežne počas ochorenia vlastne nie. Skôr som až príliš plný citov, či už zlých alebo dobrých... som taký citlivý rojko, ktorý vie plakať, ale vie sa aj veľmi preveľmi tešiť. Niekedy som až tak cituplný, že pôsobím mierne "priteplo".
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Anonymný- Anonymný
tomas napísal:ha, matej...smiech...tak schvalne, ja mam doma vsetky papiere od lekarov, ja som takyto podla posledneho psychologickeho vysetrenia: tenzny v kontakte, anxiozny, ploche afekty, prazdna nalada, emocie. myslenie bradypsychicke, prazdne. osobnost vyrazne introvertovana, schizoidna (premorbidne)...atd atd...to len z toho, co si pamatam, opisovat to rozhodne nebudem, a ani by to nikoho nezaujimalo ;p
No tie výrazné rozdiely budú spočívať v tom, že máme dosť odlišné diagnózy. Ty F21 či tak nejak som to pochopil, a ja F25. Pri schizoafektívnej poruche nie vždy vyhasnú afekty, skôr naopak, sú veľmi intenzívne pri mánii a pri depresii. Jedna psychiatrička z Pezinka raz napísala, že schizoafektívni pacienti, u ktorých nedošlo k anhedónii a emočnej plochosti, môžu využiť svoje citové prežívanie na úspešný boj proti schizofrenickej dezintegrácii svojej osobnosti. Tak nejak to napísala... žiaľ, link Ti nemôžem poskytnúť, lebo už vyše 2 rokov je dokument stiahnutý z webu. V roku 2006, keď som prvý raz dozvedel svoju diagnózu, to bol jediný dokument o F25 na celom slovenskom webe. Potom som už začal vymýšľať na wikipédii článok, to 2 roky vydržalo, až napokon ma múza dohnala sem, kde sme teraz.
Íha, teraz som si to po sebe prečítala, že na kontrolu gramatiky, a zisťujem, že som poriadne odbočil. Napoky to ale ponechám tak, aby ste videli, že toto sa mi stáva často, že odbočím od témy, ani neviem ako. Proste úplná logická inkoherencia. Strašné.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
a z tvojho prejavu pisomneho je zrejme, ze ty s dezintegraciou osobnosti azda vcelku uspesne bojujes, ja som uz dobojoval, neuspesne, v papieroch mi svieti schizofreniou vyvolany postprocesualny defekt osobnosti
Anonymný- Anonymný
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 3 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
» definicia lasky - vase postrehy
» Vase oblubene songy pri depresii?
» Kedy sa začalo vaše eGo rozvíjať a napokon vás ovládať a riadiť ?
» Ekonomické zdravie
Schizofórum :: Kaviareň :: Životný štýl