Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Šachy (Chess)

Strana 9 z 13 Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Next

Goto down

• Zaslať odpoveď

Šachy (Chess) - Stránka 9 Empty Re: Šachy (Chess)

Odoslať  Hulk DF 365 1 Ne 16 september 2018 - 15:07

ahoj @kimi2028

z toho co pises ta doplnim ak nevies co dalej v hre robit tak skus toto:

vylepsovat zlu figuru az kym snej nebude dobra figura,pozor na manekiny (t.j figura ktora stoji dobre ale nic tam nerobi)
ak budes mat vsetky figury vylepsene tak tahas pesiakom
kazdy tah pesiakom meni plany,treba ich preverovat,

superovi ponehat zle figury a zacat hrat tam kde niesu jeho slabe figury,

a o slabine asi tolko,je fajn ze super ma slabinu ale na vyhru ci vyhodu to nestaci,na to aby si vyhral ,musis mat moznost zautocit na dve superove slabiny,ak mu ich nevytvoris ty ,tak on sam sebe,slabina je aj otvoreny stlpec!
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 183
Reputácia Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ne 16 september 2018 - 20:33

@antifajny Ďakujem za doplnenie, aj tým sa riadim. Treba dávať pozor hlavne na vylepšovanie jazdcov, lebo manévre s nimi niekedy nevychádzajú a aby ti nezostal niekedy a5, e8 a podobných poliach. Aj toto sa mi stalo parkrát, že som sa ku dokončeniu manévru už nedostal, lebo iniciatívu mal už niekto iný. Pričom myšlienka bola vynikajúca, ale prevod tam sa nehodil, čo vyvrátil mi súper. Občas je vhodné vymeniť aj najsilnejšiu figúru protihráča. Najdôležitejšia je tá kontrola, tú silní hráči majú na dobrej úrovni a aj vďaka tomu udržiavajú si koncentráciu na vysokom stupni. Takto by som to hral, ale na druhej strane inak sa hraje s tempom 90 minút a inak 60 minút. Ja sa budem snažiť to trénovať na partiách klasikov. Dá sa povedať, že pokiaľ hráš to na šachovnici, ako by si hral sám tu partiu a je to veľmi zaujímavé. Potom na konci si povieš tak túto partiu som zvládol na xy %. Chcem toto veľa trénovať, lebo je to najbližšie hraniu vlastných partii.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Hulk DF 365 1 Po 17 september 2018 - 12:31

Ahoj @kimi2028

Premýšľal som,či by si si našiel dakde v týždni si zahrať online šach,
Myslím že si férový hráč a program Bys nepoužíval,ako aj ja,môžme zahrať aj štandardy hru,popri nej chatovať,či po zápase si ju spoločne rozobrať,čo ty na to?
Jeden deň v týždni bych obetoval,herni je dosť,len vybrat
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Hulk DF 365 1 Po 17 september 2018 - 12:54

Napr.na chess.com mám diamantové členstvo,ktoré prakticky nevyužívam,

Dá sa tam hrať tempo 60min. + Bonus 60sekund

Čo znamená cca 2hodiny + 60 sekúnd na každý tah
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Po 17 september 2018 - 13:28

Ahoj to by šlo len by to muselo byť v čase 13:30-15:30 cez pracovné dni (okrem štvrtku vtedy som na stacionári, cez víkendy behám zase po výletoch, športových podujatiach...), lebo v tomto čase mám zrovna vždy voľný režimový slot a mám čas na takéto aktivity. Musím mať k dispozícii PC, čo mám v tomto čase, lebo na notebooku mi vypadáva často internet. Inak nevidím v tomto žiadne prekážky. Zahrať si takto šachy a pokecať o šachu, ako takom by bolo určite fajn. Som vďačný za možný sparring. Verím tomu, že na dni by sme sa dohodli nejako. Môžeme si dať to aj na tom chess.com. Urobím si účet a nejako to si zahráme, keď sa dohodneme.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Hulk DF 365 1 Ut 18 september 2018 - 16:28

ahoj @kimi2028

tak tu je analyza,nakolko sme pred chvilou odohrali dal som to cez engine,

niekolko nepresnosti,chyb,hrubych chyb ci dokonca,vraj mi usiel mat na 12.tahom

http://view.chessbase.com/cbreader/2018/9/18/Game258280343.html

dobry zapas,stihol som 4 kavy a cigosky,skoda toho zaveru,bojovali sme jak vlci,sice si mal centralizovane figury ale slabeho krala
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ut 18 september 2018 - 17:06

Pekná partia, ale tých chýb bolo akosi dosť veľa a ja som si myslel, že tak pekne sme hrali. Aj keď pred Dd1 som si myslel, že to prehrám. Bojovnosť bola skvelá. Keď budeme hrať pravidelnejšie v utorky, tak sa budeme zlepšovať.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 So 22 september 2018 - 5:16

Tak prvý deň na turnaji som si vo Vranove užil. V prvej partii som si zahral s hráčom, ktorý mal rating bez pár bodov 1900 a podarilo sa mi ho prekvapiť. Hra bola aj na moje prekvapenie veľmi dobrá z mojej strany, podpísal sa tam tréning z výberu Karpova, ktorý som robil v posledných dňoch. Dodržiaval som si vecí, ktoré pred turnajom som si povedal. Dokázal som tam nahádzať jednoducho tie správne ťahy a zaslúžene som to vyhral. V druhej partii dostal som hráča s ratingom 1950, čo je už rozdiel. To je už šachista prvej výkonnostnej triedy. Aj proti nemu som hral to parádne, dostal som pozíciu snov pre slabšieho hráča a držal som sa nejakých 40 ťahov. Zbytočne som to otvoril a prehral som. Tiež veľmi pekná partia, pri ktorej by som sa dohodol určite na remíze.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Hulk DF 365 1 So 22 september 2018 - 18:25

ahoj,

tak kolem pol sestej som sa konecne dogulal domov,a uz viem co to znamena ,ked mi hrac povie ,ze je unaveny,total vycerpany,
turnaj zacal klzavo,bolo nas tam 80 hracof,bol gulas,obcerstvenie,vecne ceny a kupil som tam od stareho panka pan Banas jeho 640 stranovu knihu o sachových koncovkach a konkretne lahke figury,uz ked tam tak sedel s tima troma knihami,nech ma radost,ci ju budem lustit ukaye este cas,

unaveny som ako keby som slapal 10km bez prestavky peso,ci fakcil v tazkej robote 8 hodin,

co k turnaju?
napriek klzavosti to bolo fajn podujatie,

moje sebahodnotenie,nevyhral som ani jednu partiu nad dospelym hracom,uhral som len 3 body z debvatych,ale co sa ztazujem,sachom sa venujem tak ako venujem,

gratulka sanovi nasmu klubovemu lidrovi,odniesol si od tial medailu a tak isto nasmu juniorovi,taktiez podobne,

nuz uz som navecerany,mamucha urobila leco a babofku,zajtra bude vepro-knedlo-zelo
Hulk DF 365 1
Hulk DF 365 1
Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 So 22 september 2018 - 20:05

Ahojte,
dnes sa mi nepodarilo vyhrať žiadnu partiu. Odohral som celkovo 2 partie. Na poslednú z dnešného dňa som už ani nešiel, lebo som sa cítil úplne vyšťavený a dal som prednosť hádzanej. Musím sa naučiť využívať lepšie šance, lebo som silný hráč a ľudia sa chytajú za hlavy, čo dokážem zahodiť. Potešilo ma, že do príjemných pozícii sa viem dostať. Po obsahovej stránke tak v taktike vidno mierne zlepšenie. Zotrvať v nich 5-6 ťahov, hoci koniec nezahrajem niekedy najlepšie. Je to celkom pohľadný šach, ale keby boli víťazstva. Chýba mi zrejme ešte odvaha na nejaké vecí, ale nevadí. Čo z toho

Chcel by som si urobiť knižku diagramov zo svojich partii a potom si to jeden až dva týždne lúštiť, aby som sa nebál ísť i do veľmi zaujímavých pozícii. Mal by som tiež viac dbať o postavenie kráľa, lebo v troch partiách bol ten kráľ pomerne slabý. Na tom bude treba ešte zamakať, ale na druhej strane pri 60 minútových partiách je ťažké si to nejako rýchlo zhodnotiť. Recept môže byť len prevencia a to nerobiť ťahy, ktoré ho oslabujú a dobre si to premyslieť.

Kladne môžem hodnotiť aj to, že netratím zatiaľ vo Vranove figúry a súperom neuľahčujem to. Skôr ja som ten lovec, ktorý môže ich loviť. Hoci netrúfam si využiť každú šancu, no šach je ťažký šport a treba byť zásadový. Celkovo potešenie z hry ako takej môže byť, zajtra idem na posledný deň. S deťmi už budem musieť bodovať, ale nejako skúsim si to s nimi zahrať.

PS: antifajny na utorok teším sa na teba, že si to zahráme. Budík na 13:30 je už na stavený s poznámkou "Kimi vs antifajny"laughing
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  rasto So 22 september 2018 - 23:58

ahojte.tak aj ja som niekedy sem tam hraval sach nie tak profesionalne ako vy ale len tak s kamaratmi ale dnes by som si nato netrufol treba tam poriadne rozmislat a logicky.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 523
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Ne 23 september 2018 - 19:05

Ahojte, práve som dorazil z posledného dňa z turnaja vo Vranove nad Topľou. Som veľmi rád, že som sa mohol tohto turnaja zúčastniť. Zahral som si to s tromi ocenenými hráčmi na konci turnaja, čo ma potešilo, že som si mohol zmerať sily so silnejšími šachistami. Ostáva dúfať, že ma posunulo to mierne dopredu.

Pri hodnotení turnaja ako takého si pomôžem s nejakými bodmi, ktoré som si dal pred zrušeným prešovským turnajom. Tak poďme na to, v prvom rade som rád, že som odohral 6 kôl a uhral som 2,5 bodu. To je veľmi pozitívna vec a navyše užil som si to. Celkovo som si pripísal zanedbateľných 9 bodov do ratingu, ale každý bod v ELO poteší.

Pozície sa hodnotia v obmedzenom čase ťažšie. Bolo to vidieť hlavne z hľadiska postavenia kráľa, kedy som nedokázal to zhodnotiť. Potešilo ma tiež, že som robil "oslie ušká" už pomenej a tam, kde to bolo už nevyhnuté. Reakcia na hrozby bola celkom dobrá, i keď niekedy sa to ťažšie bránilo. Myslím si, že to bolo OK. Trochu ma vytrápili partie, v ktorých figúry mi nestali najlepšie. Tam boli súperove možnosti obmedzené na zisk materiálu a len ja sám som rozhodoval, že čo sa bude meniť a ako sa to bude meniť. Niektoré rozhodnutia boli lepšie inokedy horšie napr. zle spočítaná výmena, kedy som sa domnieval, že vežu za dve figúry dávať nebudem a zabudol som, že doberám aj strelca a dávam vidličky. Dá sa povedať, že chyba z kategórie nevynútených. Inak ušlo to celkom. Odohral som 5 veľmi vydarených partií z mojej strany. Vidím v tom, dostatočné množstvo potenciálu.

Čo sa týka nešachových stránok, tak ma potešila moja koncentrácia, ktorá bola oveľa lepšia. Stratu energie som nepociťoval počas turnaja. Aj keď včera som sa vytrápil, lebo od 4:30 som bol hore. Nešlo však o nič zásadné. Strach som nepociťoval v žiadnej zo svojich partií. Miestami mi chýbala odvaha, ale na tom bude ešte treba pracovať. Šach môžem hrať skutočne nádherný a potešilo ma, že som sa držal v kritických pozíciach min. 5 ťahov. Jediné negatívum bolo časté odbiehanie počas svojej partie.

kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0