Ako sa dnes máš? 10
Strana 78 z 84 • 1 ... 40 ... 77, 78, 79 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 10
---
Ďakujem anonymu za zelený bodík za môj predchádzajúci príspevok.
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Mám sa dnes vlastne dobre. Spal som medzi 18:00 a 07:00, čo mi spravilo asi 13 hodín spánku. Tým som pravdepodobne dostatočne dospal aj tú predošlú noc, kedy som nezažmúril oko až do rána. Cítim sa teraz odpočinuto a asi aj optimisticky. Zatiaľ bola iba hygiena, raňajky, lieky, prečítanie spravodajstva, maily a schizofórum. Aj som vetral dokorán, ale je chladno, takže som krátko na to zase balkón privrel. Prádlo už bude asi na balkóne aj suché, tak voľakedy na obed ho spracem. Inak deň bude asi relaxačný, na obed mám prísť zase k rodičom, čo už bude počas tejto dovolenky tretíkrát, čo k nim prídem. Inokedy chodím len raz za týždeň. Dosť mi ušetrila dovolenka a nabaľovanie od mamy výdaje na stravu tento týždeň. Minul som len asi 8 eur, obvykle za týždeň atakujem na stravu 30 eur. Asi budem aj upratovať, kúpeľňa je zase špinavá, veď ako inak. Chvíľu sa človek o to nestará a hneď sa všetko špiní. Musím si zvyknúť nenechávať také rozostupy medzi umývaním kúpeľne a wecka, ale čistiť to kvázi každú chvíľu. Tieto návyky (špeciálne týkajúce sa kúpeľne-wecka) mám ešte nerozvinuté, hoci som tu v bytíku už takmer 14 mesiacov. Ale naučím sa, verím tomu. Budem musieť. Ako sa hovorí, kultúra národa sa spozná podľa čistoty jeho záchodov. Tak aj kultúra môjho bytíku sa spozná podľa čistoty môjho wecka. Musím na to pamätať!
A inak teda psychicky asi zhruba ok. Nič sa v mojom duševne špeciálne nedeje. Zajtra nastupujem zase do práce, tak snáď sa rozbehnem po 5 dňoch nejak schopne.
Známka teraz asi 1. Opatrne bez mínuska v snahe myslieť pozitívne.
S vrúcnym pozdravom
Váš navždy kamoš
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
V súčasných dňoch bývam smutnejší, ale inak sa približne dá. V práci veci idú, úlohy zatiaľ plním, ale treba povedať, že som v sklze a mám veľa nedorobkov menšej dôležitosti, takže to nie je s mojím výkonom najideálnejšie. Doma riešim veci pomaličky, priebežne. Zväčša odpočívam. Vo zvýšenej miere jem. Dnes mám prvý deň, kedy mi môj radiátor už kúri. Mám na celý bytík len jeden, zatiaľ sa ale zdá, že je tu aj tak zhruba dobrá teplota. A čo by som ešte napísal? Asi známku... dnes približne 2.
Ďakujem za prečítanie, kamaráti. Prajem Vám veľa lásky, pokoja a zdravia. Mám Vás rád.
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ďalší deň za nami a aj ten môj sa chýli ku koncu. Mal som v ňom podnety rôzneho druhu. Žiaľ, smútok a stavy, že mi bolo duševne veľmi zle, pretrvávali po väčšiu časť pracovnej doby. Poslednú hodinku som bol o trošička na tom lepšie vďaka energeťáku. Už veľmi pochybujem, že si to sugestívne (placebovo) navrávam sám, že mi je po ňom lepšie - myslím si, že ten chemický kokteil dajako objektívne sedí na moju mozgovňu a psychiku. Úkoly som približne vykonával, porobil som všetko nutné. Mrzí ma ale, že som to robil so zamračenou tvárou a neochotou komunikovať. Moja mĺkvota naráža v kolektíve na nepochopenie a zväčša si to vysvetľujú domnienkou, že som z nejakého dôvodu naštvaný. Hnev je však vskutku to posledné, čo vtedy cítim. Skôr je to hlbší typ smútku, negatívne myšlienky a obrovská neláska a odpor voči sebe samému.
Čo sa týka niečoho pozitívnejšieho, tak som vďačný dnes za dobrý efekt energeťáku. Ďalej som vďačný za chutnú večeru i obed, dodržanie limitu prijatej energie, tiež sa teším, že som v sebe našiel aspoň nejakú tú ochotu si teraz večer zacvičiť. Dal som si okolo 10 minút činkových zaberačiek na ruky v rôznych smeroch a ohyboch. Tiež strečink, brušný cvik a čo sa týka rotopedu, dnes som vydržal iba 12 minút, ale aj tak som z toho nejak rád. Potešilo ma dnes aj slniečko, zvládnutie ranného chladu, tolerancia šéfky, absencie negatívnych podnetov zo strany zákazníkov, absencia stresu. Som vďačný aj za solárko, ktoré mi vie pozdvihnúť trošku sebavedomie a lepší pocit zo svojho inak chabého výzoru. Potešilo ma chutné magnézium a aj to, že všeobecne ľudia vôkol mňa boli dnes milší. Toľko kúsok z dačoho pozitívnejšieho, nech je ten príspevok vyvážený.
Dnes známka asi 2. Ďakujem za prečítanie a prajem Vám dobrú nocku, príjemný štvrtok.
A napíšte určite kúsok, čo nové a čo staré vo Vašich dňoch. Cnie sa mi po Vašich riadkoch a osudoch.
Pokoj Vám, kamaráti.
S pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Mal som pocit, ze toto forum na mna posobi negativne a zvysuje moju depresiu... OK, minulost. Eeeh kazdopadne som spat. Som trochu otvorenejsi ako v minulosti.
Nedavno som oslavil narodky a pozeral som sa do minulosti, co som dosiahol.... A nic. Teraz viem, ze svet okolo mna sa nezmeni, ze ja sa musim zmenit. Tak zatial.
Anonymný- Anonymný
momentalne mam za sebof 6 hodinove video na youtube,popil a pofajcil enormne mnozstvo kavy a cigaret,boli ma hlava,idem nachvilu zalahnut,sem tam mam pocity tak nahrane ohladom odoznievania pribehu ale to prejde,dam si ibalgin,ci paralen,
psychicky odolne,fajn,este musim spracovat dnesok,chcel som ist na sachy ale,chel som to dokukat,trosku rozmyslam nad koncom tej hry,
este chcem dneska stihnut hygienu a ponastavovat apky,a co este asi uz len leharo,
ale aj pozeranie je nejaka cinnost,aj som sa pobavil atd...
Hulk DF 365 1- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 183
Reputácia : 28
Dátum registrácie : 18.07.2018
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 +
Súčasná medikácia: Kventiax SR,Cisordinol,Depakine chrono,Stilnox
na začiatku by som sa Vám chcela predstaviť. Volám sa Magdaléna Jenčíková, a som študentkou 5. ročníka sociálnej a pracovnej psychológie na Fakulte sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského v Bratislave. Chcela by som Vás osloviť, a požiadať Vás o účasť na mojom výskume, ktorý je súčasťou mojej diplomovej práce. Táto práca bude skúmať efekt intervencie zameranej na emócie na úroveň sebakritickosti a sebasúcitu u participantov s poruchami psychotického spektra (teda so schizofréniou). Čo to v skratke znamená, že potrebujem približne 50 dobrovoľníkov, ktorí by boli ochotní zúčastniť sa na tomto výskume, pričom výskum by prebiehal elektronickou komunikáciou, čiže v pohodlí domova. Ja viem, že každý z Vás ma svoje problémy a starosti, a preto chápem, ak nebude o môj výskum veľký záujem. Avšak, ja si myslím a dúfam, že Vašou účasťou by ste nepomohli len mne, ale aj Vám samým. Možno Vám v niečom pomôže, možno vďaka nemu niečo pochopíte, niečo hlbšie o sebe zistíte, niekam Vás posunie...ak máte záujem zistiť o výskume viac, participovať na ňom alebo čokoľvek sa ma spýtať, prosím kontaktujte ma na mail: magda.jencik@gmail.com
Na záver dúfam, že sa na mňa nebudete hnevať, že som na oslovenie využila toto fórum. Zároveň Vám chcem vyjadriť spolupatričnosť a obdiv nad tým, ako sa medzi sebou zdieľate a podporujete.
Ďakujem za čo i len zváženie.
Pekný deň prajem, Magda.
magdajencik- Nový člen
- Počet príspevkov : 1
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 27.09.2018
Ahoj @magdajencik
Poslal som ti mail
Zdravotný stav
@Matej, Tuto
Dakujem za privitanie, budem sa snazit pisat hodnotne prispevky.
Ironicke, no sranda musi byt, cital som 1 clanok o zidoch v koncentracnych taboroch, co to prezili. A otazka bola ako to tam vydrzali? Odpovedali - humor. Robili si srandu, a to im pomohlo prezit. Skuste sa nad tym zamysliet. Keby sa plne vzili do toho ze su obete, a ze kazdu chvilu mozu zomriet.... viac asi nemusim pisat.
Este edit, teraz moc necitam prispevky, co su tu, je toho strasne vela a nestiham to.
Dam sem moju skusenost z facebooku. Na strednej skole som mal vela super kamosov.
Tahali sme to spolu. Ja teda asi najviac, pretoze som brutalne vtipny, ale aj empaticky a citlivy. No zalozil som si FB, vsetci stary kamosi si ma dali medzi priatelov. To je asi vsetko. Nikdo mi nenapisal, nemali zaujem sa stretnut. Vadilo im to, ze mam schizofreniu? Fakt neviem. Cakali, ze ich nakontaktujem, aby sme sa stretli? Fakt neviem.
Mal som v tom trosku zabrany, pretoze mam schizofreniu, a nechcel som im pisat aby to nebrali, ze blazon ich otravuje. Nakontaktoval som 1 dobreho kamosa, zo zaciatku, ze sa stretneme pokecame, neskor uz nic.
Ako zvlastne no ked nemaju o mna zaujem, nevadi ja tak isto. Ked niekto s tychto mojich kamosov stretne niekde mojich rodicov, tak sa vypytuju. Ako sa mam, aku mam diagnozu atd.
Som na FB, maju ma tam a nikto nie je schopny sa ma na rovinu opytat, aku mam diagnozu, alebo nieco? Poza chrbat hej, ale na rovinu mi napisat? A to boli moji naj kamosi zo strednej skoly. A mali ma velmi radi. OK, tak som sa podelil
s tymto. Na FB som mal vyse 50 priatelov, ale videl som to pokrytectvo. FB som si zrusil. Bolo tam par priatelov, co mi zostali. Asi traja:)
Anonymný- Anonymný
lepsie by bolo hovorit ,ze mas dia ,ktoru urcili tvoji doktori,tvoja vlastna je bud to co doktori alebo si myslis o tom svoje,
na fb som aj ja a ked tam udam dajaky prispevok z tych 108 priatelov sa ozve asi tak 0.2%,cize fakticky nikto,aj tak mazem prispevky a nevydrzia ani jeden ,dva dni,bo sa hambim,ci mali moc prehnanu uroven.
stretavam sa s nima asi tak zo stvrtky,prevazne tíma sipkovýma,z malej casti sachovíma a jednim na prilezitostnom pive ci grile,
nic si ztoho nerob,lutujem ,ze som sa niekolkim zveril na otazku ze kde robim,nuz vtedy mi to bolo jedno a hrdo som hlasal dochodok aj dia ktoru som nevedel vysvetlit,dnes tvrdim,alebo tajim dochodek a dia,nepotrebujem aby kazdy na mna kukal inak ako normalne,a na otazku kde robim,reku som doma a fakcim a makam jak blazen,ked nie som v robote,alebo ze hladam robotu,rozmyslam o zivnosti a tak,
co sa tyka pohovorov ,tam som sa niekolkokrat sekol a zakazdym na otazku ,ze to co znamena,povedal super psycho blbost,
teraz mam na tuto odpoved,ze je to nejaka doktorova diagnoza ,ktoru neuznavam,a nepripustam si ju,
Zdravotný stav
Zamestnávateľa je po tom hovno, s prepáčením, ale nahnevana som na to. Každý zamestnávateľ ma svojho dr alebo s nejakým uzavretú zmluvu, kvôli vstupnej prehliadke.Ano u lekára to mate povedať (musíte) o on ma napisat ci vyhovujete nevyhovujete alebo len čiastočne ste schopný vykonávať prácu.
Maximálne si môže vyžiadať od vašej psychiatricky spravu ci je momentálne choroba v útlme. To je všetko. Lekár nesmie napisat dg na ten papier ktorý ide zamestnavatelovi.
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico
Dakujem za odpoved.
Ako ja sa tiez hanbim niekedy za svoje prispevky. Na FB podla
mna nemaz to a nehanbi sa. Mozno ti to pekne odfiltruje falosnych ludi.
Alebo nie, mozno zostanu, aby videli, ze co budes pisat dalej.
Asi sam vies podla kontaktov s nimi, ako je to.
Pretvarovat sa normalne v spolocnosti je ok. Vacsina zdravych ludi si nasadzuje
masky, ked idu do spolocnosti. Co sa tyka blizkych priatelov. Poznaju
ma, vedia aky som a ak im vadi, ze mam schizofreniu no tak potom
asi maju predsudky a nie su to moji priatelia. Nechcem aby ma pri
mojej ceste zivotom sprevadzali falosni ludia.
Mozno je chyba aj v mediach, ked informuju o schizofrenii len ked
sa stane nejaky zlocin - vrazda a tak. Co si o tom priemerne-podpriemerne
inteligentny clovek pomysli?
Co sa tyka Mortal Kombat X doporucil by som ti hrat na PC, notebooku, alebo konzole.
Xbox one S je dost lacny a zazitok z hry je uplne iny. A nemusis sa stresovat
ci ti to zapisuje, saveuje... A do hier by som neinvestoval dalsie
peniaze. Pises tusim, ze si dal na virtualnu menu 350 Eur?
Za to si mohol mat Xbox one S alebo mozno PS4 a zazitok z Mortal Kombat
by bol daleko lepsi, ako na mobiloch, tabletoch. Viem to, sam som hral
na mobile, gpd xd.
Ok, este povzbudenie pre teba. Si velmi odvazny, zverejnit vlastne meno a fotky
- respekt. Takze ser sa na nejakych falosnych priatelov z FB.
Anonymný- Anonymný
Strana 78 z 84 • 1 ... 40 ... 77, 78, 79 ... 84
» Ako sa dnes máš? 7
» Ako sa dnes máš? 14
» Ako sa dnes máš? 15
» Ako sa dnes máš? 11