Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 10

Strana 16 z 84 Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 50 ... 84  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 16 Empty Re: Ako sa dnes máš? 10

Odoslať  dzuli08 Ne 4 február 2018 - 16:22

Ahojte všetci,

Matej,mrzí ma, že ťa takto trápia posledné dni mínusové príznaky. Ale ty si veľký bojovník, veľakrát si už nakopal chorobu do zadku, tak ti držím silno palce aby toto "blbé" obdobie čo najskôr prešlo a svitlo na lepšie časy. Možno naozaj potrebuješ trocha vypnúť. Tú dovolenku ti plne schvaľujem. Ja som kedysi tiež mala pocit vyhorenia v práci, síce som potom bola PN, ale po istom čase sa mi vrátila chuť znova.

No a ako sa mám? Tak ujde to, nie je to žiadna sláva ale ani zas také zlé. Dá sa povedať, že v norme. Robota stále tá istá, už som tam štyri mesiace, ale stále pokukujem po niečom inom.....bojím sa že vyjdem z cviku aj a bude to zas ako keď som začínala učiť. Som na západe, nešla som na víkend k našim, a urobila som aj dobre lebo doma máme lazaret, obidvaja majú teploty a tak. Včera som varila a piekla koláč, ktorý mal premiéru na byte, a dnes som bola mrknúť v neďalekej dedinke jeden kostolík - taká menšia prechádzka. Na čo sa ale neteším je zajtrajšie skoré ranné vstávanie, lebo zasa musíme robiť na dve smeny a budúci týždeň mám ranné. Inak všetko po starom, ani v citovej oblasti žiadny posun.
Držím všetkým palce! Peknú nedeľu ešte majte Smile
dzuli08
dzuli08
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 566
Reputácia Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Odoslať  Tuto Ne 4 február 2018 - 19:53

Ahoj Matej!
Prajem Ti, aby sa to všetko, čo uvádzaš dalo do normy a Ty si mohol plnohodnotne "fungovať" a to nemám na mysli len prácu... Žiaľ viem, že to nemáš tiež jednoduché, ale na druhej strane sledujem Tvoje výhry smerované k víťazstvu s ochorením. Som rád, že Ťa tu máme a v mnohých "záležitostiach" si vzor.

.....................

Ahojte!
Čo napísať o posledných dňoch? Asi toľko, že žiadna sláva to nie je. Bežné symptómy ochorenia sú pod mojím a liekovým "dozorom", takže v tomto som rád. Opačne, trochu ma zaskočila akási zvláštna úzkosť, ktorú obvykle pociťujem v minimálnej, až zanedbateľnej, miere. Tieto dni je táto "vec" kolísavá, snáď...

Ostatné celkom OK. Mierne "zahaproval" spánok, ale v žiadnom extréme. Drobnosti okolo domácnosti, akp., celkovo komunikácia, záľuby... v primeranej miere.

Včera bolo top potešiteľné pozorovanie divých kačíc priamo v meste a dnes bol naj príjemný telefonát.

Minimálne dobrý začiatok pracovného týždňa praje Tuto

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Po 5 február 2018 - 12:55

Ahojte spolubojovníci,
dnešok môžem hodnotiť dobre, po cca. 2 týždňoch relatívne dobre fungujem. Našiel som si dnes aj čas na posilovňu, ktorá mi dobre padala, čo ma teší. K tomu musím prirátať dobrú náladu. Mám radosť tiež aj z toho, že nepociťujem žiadne negatívne príznaky a tak skúsim návrat ku predošlým stanoveným aktivitám. Najprv sa však okúpem, aby som trochu po posilovni zrelaxoval. Pustím sa do toho. Večer prídu po aktivitách na rad susedia, na ktorých sa teším. Momentálne sa mi ten sitcom veľmi pekne zapáčil a nové časti sledujem tak 3-4 do týždňa, aby som si všimol aj detaily.
Tak to je odo mňa všetko kamaráti a prajem vám všetko dobre.

Hlavne tebe matej, aby bolo to len krátkodobé zlyhanie, lebo ako píšem zdravého mateja tuna potrebujeme a za tým si stojím. Nech čo najskôr vyjde slniečko a je všetko tak ako má byť...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2282
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Po 5 február 2018 - 16:27

Ahojte,
mám sa fajn. Večery už príliš nevnímam, i keď na tú polku escitalopramu som sa v podstate vykašlala Embarassed Ale ujde to. Zajtra mám terapiu, uvidíme, či ma Jana nevyhodí, ale v princípe mi je to jedno. Mala som tam priniesť nejaké podklady, no hrozne sa mi do nich nechce. Nechce sa mi ani do opravy outfitu Mileeny, pričom ateliérové cvakanie ako ona a Lara vo večerných šatách mám už v piatok. Na to sa teším rozhodne viac než na to sedenie. Len tie lodičky, kruci, zabijem sa lol
Došla mi aj SMS-ka, že kostým Wonder Woman by tu mal byť 7.2., zdá sa, že americký kamarát sa nezdá Very Happy Som hrozne zvedavá, či mi kostým aj topánky sadnú, prinajhoršom sa nejak začne poctivo priberať, hoci neviem, ako na to... Jesť? Very Happy

A Matej, neviem, ako Ťa podporiť, tak len silno držím palce, aby zas čoskoro bolo všetko OK, musí to prejsť giving a hug
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 16 Empty Pre Matej

Odoslať  Moncici Ut 6 február 2018 - 12:39

Matej dakujem ti velmi pekne za obsiahlu odpoved Wink cenim si to ako si mi to podrobne vysvetlil..u mna su momentalne tie pozitivne priznaky dost vyrazne- taka vztahovacnost, pseudohalucinacie, iluzie atd.
Nemam ale diagnostikovanu schizofreniu, tak neviem ako to je mozne..na psychiatrickej 6 tyzdnovej hospitalizacii mi bola zistena len porucha osobnosti. Neviem si tieto moje stavy vysvetlit.momentalne mam olanzapin ale len 5mg. A mam pocit ze to je malo..matej drzim palce az sa tvoj stav stabilizuje
Moncici
Moncici
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 72
Reputácia Reputácia : 4
Dátum registrácie : 19.07.2017
Bydlisko Bydlisko : Bratislava/Žilina

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Zeldox, trittico, seroxat, fluoxetin

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  regina St 7 február 2018 - 18:24

Ahojte,

tento týždeň som začala so znižovanim Abilify z 15mg na 10mg. Minulý piatok mi to na moju žiadosť odsúhlasila psychiatrička. Zatiaľ je to v pohode. Stále však ťažko vstávam a deň sa mi začína väčšinou až okolo obeda, dovtedy pasívne polihujem. Poobede je to už dobré, väčšinou niečo uvarim, idem na prechádzku, na večer bicyklujem na stacionárnom bicykli. Od Vianoc, kedy som bicykel dostala, som sa dosť zlepšila, na rovnakom programe dám o jeden km viac ako predtým.
Inak dosť pociťujem prázdnotu. Už sa teším na jar, na krajšie počasie.

Majte sa dobre!

regina
regina
regina
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 673
Reputácia Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Št 8 február 2018 - 14:42

Ahojte píšuci aj čítajúci!
Tento štvrtok mám taký zvláštny deň, ani ho nechcem zvlášť hodnotiť. Bol v najmä v znamení nadmerného spánku, čo ma priam zaskočilo. Doslova spánkový rozvrat. Neviem tieto "veci" ustrážiť a už vôbec nie v plnej miere. Príliš ma to neteší, vlastne som na seba naštvaný, že okrem F25 musím riešiť aj takéto samozrejmosti. Ešte nedávno to bolo v tomto na pár dní úplne v poriadku, až som sa čudoval ako sa to pekne zadarilo. Už som si začínal robiť plány, že si pôjdem intenzívnejšie hľadať prácu a máš ho vidieť. Ešte môžem byť rád, že je ako je. Hoci je prvoradé zdravie, ale u mňa je zamestnanie sa - práca vysokohodnotená priorita aj na prípadné osamostatnenie. Mrzí ma to... Sad

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 Št 8 február 2018 - 14:54

Ahojte kamaráti,
tak dnes mám svoj stacionárový deň za sebou. zmena mi prospela, cítim sa dobre a celkovo považujem deň za príjemne stravený. sme celkom dobrá partia, hoci už máme veľa nových ľudí tam. idem spať, cítim sa unavene...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  kimi2028 So 10 február 2018 - 9:03

Od včera mám chrípku. Na stacionári som to od niekoho chytil. :unhappy:Psychicky nemám sa napriek tomu najhoršie. Naláda je dobrá, polihujem len v posteli. Je o mňa dobre postarané. Dokonca dnes som už ani teplotu nemal.
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 10 február 2018 - 11:24

Ahojte kamaráti. Smile

Tento týždeň mi uplynul na rozdiel od tých zhruba 2-3 predošlých vlastne dosť dobre. Nálada bola prevažne veselá, optimistická. Pil som 3 malé energeťáky denne a 2-litrovku sladidlovej benzoanovej žbrndy. Plus potom doma vodu a ráno nalačno tiež zase teplú vodu. Počas týždňa som sa stravoval najmä pečivom rôzneho druhu (napr. croissanty, čokorolky, hotdogové pečivko, rožky). Kupoval som si rôzne druhy nátierok (bryndzová, rybacia, camembert, "rodinná", tuniaková). Okrem toho nechýbal každý deň banán a občas aj zeleninka (najmä rajčinky cherry). Maškŕt bolo pomenej, mekáč žiadny, džús žiadny, chipsy boli iba raz a aj to malé balenie 65-gramové. Pracoval som zhruba jedenástky, desinky... pričom aj po skončení "pracovania" som zostal na prevádzke si čítať knihy už v civile kvázi ako zákazník. Náročnosť práce bola ako vždy, navyše bolo asi iba to, že som školil jednu zamestnankyňu do tajomstiev systému, lebo postúpila vyššie a musí vedieť robiť so softvérom. Atmosféra bola inak dobrá, aj vzťahy v kolektíve ok.

Mínusové príznaky sa teda odo mňa v tento týždeň vzdialili, čomu sa veľmi teším. Ku koncu týždňa, najmä včera v piatok, už som cítil určitú vyčerpanosť a spolu s ňou na mňa útočili negatívne myšlienky a ideácie. Viackrát som sa pristihol, že si v mysli fabulujem katastrofické scenáre alebo iné formy negatívneho myslenia. Vždy som sa musel zahriaknuť a zaradiť spiatočku. Napriek tomu sa mi ale vracali a otravovali ma. S únavou akoby na mňa išla tendencia myslieť negatívne a pesimisticky, a hoci sa tomu aktívne bránim, útočí to na mňa vtedy v pravidelných intervaloch.

Po stránke fyzickej asi aj ok, trávenie bolo prevažne dobré, lebo som si dával ľahké jedlá - niekedy sa však vyskytla ťažká plynatosť pravdepodobne zo silno sýtených žbŕnd. Často mi na to pomáhalo wecko, ktoré bolo v tento týždeň pravidelné, a to aj bez jabĺk - myslím, že tu hrala veľkú rolu teplá voda nalačno každý deň.

Takže sa mám teraz zhruba dobre, známka asi 1-. Víkend som začal najmä upratovaním "kuchyne", čistením prahu vchodových dverí, lebo na chodbe prerábajú výťah (už 2 týždne ho máme vypnutý a chodím na 7. poschodie peši... budeme mať potom digitálny výťah). Pôjdem dať prať, treba umyť riady zase raz, lebo tá horčica je už priamo zažratá do taniera... A mám požičané dve knihy: "Jezte, hýbejte se a spěte" a "Žít dlouho a dobře". Tak si ich čítam... tú druhú som už včera večer zvládol takmer na polovicu.

Ďakujem za prečítanie. Prajem Vám príjemný víkend, priatelia spolubojovníci. Ďakujem

S úctou
Matej
Super!
Sun 1

Ako sa dnes máš? 10 - Stránka 16 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5073
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mischelll So 10 február 2018 - 16:32

Ahojte Wink

tak sa zase ozývam - čo mám nové? ....ohladne spánku dosť zle stojím....dnes som nemusela a vstala som o 4:00 a kedže som už vedela, že nezaspim tak som nastavovala novy mobil....akutalizovala, optimalizovala, vylepsovala, učila sa čo kde v nom je, atď....na moj podiv chytrá vecička...a kedže som si už minuly tyžden naplanovala, že tento víkend sa cely komplet budem učiť....tak som potom samozrejme nastavovala kade čo doma.....tablet, čítáčku knih, moj stary mobil som skušala preniesť kontakty, atd....šak prečo nie, hlavne že sa mám učiť....ale tak sa mi nechce....ako ja nečítam knihy v poslednom čase...ale už aj tie by som si radšej prečítala ako sa učiť zákon....ale čo narobim....v utorok idem na vyber...tak premaham sa ako možem k učeniu....inak viem si predstaviť tolko prospešnej činnosti sa dá robiť okrem učenia Laughing  ale to asi každy študent to tak má.......dnes už planujem len sprchu a spať....ale dovtedy aspon pár paragrafov musim dať.....a zase nemala by som isť spať o deviatej lebo o štvrtej som zase hore....ale po pravde už teraz ma strašne taha spať.... Sleep

Prajem krajší víkend ako ten môj ... lol!

Mischelll
Mischelll
Mischelll
V.I.P. Bronze
V.I.P. Bronze

Počet príspevkov : 640
Reputácia Reputácia : 221
Dátum registrácie : 21.10.2013
Bydlisko Bydlisko : východne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F 20.5
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Aripiprazol STADA, Olanzapin Actavis

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Veroni So 10 február 2018 - 19:48

Ahojte všetci.
Moncici ahoj,ty si ako dopadla vtedy v nemocnici?
Boli sme nejak cca naraz.

Mierne pokročilý člen
Mierne pokročilý člen

Počet príspevkov : 123
Reputácia Reputácia : 22
Dátum registrácie : 19.08.2017
Bydlisko Bydlisko : Bratislava

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F31.6 F60.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Paroxetin Tritico

hug0
sorry0