Zrovna v noci bdiete? Napíšte!
Strana 13 z 27 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 20 ... 27
Re: Zrovna v noci bdiete? Napíšte!
Maličkosťou je už len doba vstávania, ale optimisticky verím, že to je nepodstatné. Teraz plánujem ešte malý oddych v podobe driemania, alebo čítania. Závisí to od mojej bdelosti. Pravdepodobne zvolím nejakú tú knihu. O siedmej by som mal ísť obvodnému MUDr. na pečeňové testy, snáď budú výsledky aspoň OK.
Plnohodnotný oddych a dobré vstávanie praje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
na spanok mam taku vychitavku,ak dojde psychoza a ja nie a nie zaspat tak si precitat lahku literaturu alebo v noci robit nejaku studujnu matejovu seansu,treba budku a telo nejakou cinnostou vycerpat,je pravda ze telo v noci sa neda nakolko vsetci spia,ale hlava ano,je dobre myslienky zmixovat nejakou tou svojouu aktivitou,
viem ze ak pride zmena ,trebars robota,budem na hrane,medzi kvalitnym spankom a bdenim do rana,tato hrana je priam nebezpecna ci strasna,mam znej niekedy taky tichy strach,
pred nedavnom teda v lete, mi tete doniesla vlastnorucne vyrobenu postel od dedka,druha sa caka na jej uvolnenie,a boli zmeny,prehadzal som izbu,nabytok nehal tak jak je,ostatne pomenil a zacali sa diat veci,cca tyzden mierna psychoza a praca na nb v podobe usporiadania ci riadenia dennych uloh na tyzden,chcem len povedat ze je dost nebezpecne nieco menit vo svojom utocisku a to konkretne postel,aspon u mna to tak je,pamatam sa ze ta psychoza bola a bola v mojich rukach,potreboval som sa tak povediac usalasit,teraz je uz davno ponej a ja znova nazivam zivot ako keby som mal naramok na nohe,
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
sarah222- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 102
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 29.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Tak asi len toľko: Príjemné zobúdzanie do nového dňa praje T.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Zdravotný stav
Ahoj Tuto.
Mrzí ma, že sa tak trápiš naďalej so spánkom. Napadá mi, že by mohol byť Tvoj smútok zo situácie, že si o tretej hore, čiastočne potlačiteľný, pretože treba rátať s tým, že po dlhšom spánku je ľudský organizmus normálnym spôsobom nastavený bdieť asi 14 hodín. Čiže, ak si vstal o dvanástej na obed po určitom výdatnejšom, viachodinovom buvaní, tak prvý zmysel ísť spať tak, aby telo spolupracovalo, má až o 12+14=26, teda po druhej, tretej hodine v noci. Chcem tým priateľsky povedať, že ak si o tretej hore, tak je to vlastne do istej miery akurát, lebo akurát vtedy sa začína fáza, že sa ide ešte len buvať. No a to je to, čo som chcel naznačiť o tom smútku, že teda by mohol byť potlačiteľný, lebo je to vlastne "doba akurát", keď sa ešte len začína úvod zaspávania. Vždy by som Ti odporučil si pričítať tých 14 hodín k času, kedy si sa po spánku zobudil... To vlastne reagujem na pocit úzkosti a smútku, že sa Ti nedarí zaspať, že reku by si sa tomu smútku čiastočne mohol vyhnúť, lebo situácia dáva určitú logiku a nie je excesom. Hlavný problém je potom už len tá inverzia, teda to posunutie zobudenia na neskoršiu doobednú hodinu a zaspávanie tým pádom na rannejšiu hodinu. To sa však dá dať späť do správnych koľají pravdepodobne len pomaličky, polhodinku za polhodinku si to posúvať denno-denne... myslím si, že sa to nedá naraz náhle, a síce liekmi zaspať včasnejšie, alebo sa nútiť zobudiť príliš skoro, trebárs už o siedmej ráno. Myslím si, že to by bol príliš tvrdý oriešok to tak zrealizovať. Preto by som skôr laicky odporučil pomaličky polhodinku za polhodinkou si to posúvať - vstať o polhodinku skôr v jedno doobedie, na druhý alebo skôr tretí deň zase o polhodinku skôr v ďalšie doobedie. Zostáva samozrejme pravidlo nespať cez deň, teda v Tvojom prípade medzi doobedným zobudením a nocou, a to fakt nasilu. Liečky na spanie by zostali opodstatnené samozrejme, sú dôležité, to nepochybujem. Príjem kofeínu v Tvojom prípade by som videl najneskôr o 16:00 alebo 17:00, aby polčas vyplavenia kofeínu bol okolo tej druhej v noci. Tiež by som odporučil určite nezaspávať v tichu, kde vnímaš plne tok svojich myšlienok. Najlepšie sa od tohto toku odpútať vhĺbením pozornosti do niečoho nepodstatného, napr. si na pozadí pustiť televízor, rádio po tichu (odporúčam z internetu, kde nie sú reklamy a hovorené slovo), bezprostredne pri ľahnutí si čítať knihu poležmo (pri rádiu). Cieľom je odpútať sa od toku svojich myšlienok a od svojej túžby zaspať. Aby sa Ti znížila jasnosť vedomia a sústredenie na seba.
Toľko mi teda napadá. Myslím to všetko priateľsky, bojím sa všeobecne Ti v tomto radiť, lebo sa s touto otázkou potýkaš, ako si raz naznačil, už odmalička (tuším si spomínal, že už v škôlke si býval hore, keď ostatné deti spali). Ale chcel som Ti nejakým komentom vyjadriť citovú účasť a záujem o Tvoj problém, ktorý zaiste je v Tvojom živote jeden z tých najväčších. Myslím na Teba, Tuto, a želám Ti úprimne polepšenie veci a veľa zdravia.
Všetko dobré.
S priateľským pozdravom
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Zdravotný stav
Strana 13 z 27 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 20 ... 27