Manzel ma F25
Manzel ma F25
Stella- Anonymný
Re: Manzel ma F25
mne osobne trvalo 10 rokov kim som sa dal do poriadku a nasli sa tie spravne lieky,
je to uz piaty rok co som nebol hospitalizovany v nemocnici,inac som chodieval kazdy rok pravidelne na jar do pezinka ci tuna v meste do nemocnice,
hlavne to treba neprehanat alkom ci lahsima drogami,vtedy antipsychotika zoslabnu a medikacia je v riti,ked tak ze viem ze sa idem navecer bavit hlboko do noci tak vyneham vecerne davky,asi tak
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Myslím si, že treba s ním zájsť na kontrolu, vtedy ako chodieva ambulantne a povedať MUDr., že čo je vo veci a ponechať to na ňu. Hlavne ak je prítomný blud, treba to riešiť, možno aj hospitalizáciou. Netreba sa obzvlášť nemocnice báť, podobne ako aj sprievodného slova v ambulancii. Hlavné je, aby sa mu polepšilo.
Osobne aj ja mám F25 a fabulácie u mňa nebývali, môže sa teda jednať aj o ďalšiu diagnózu.
Držím palce a dúfam v skorú normalizáciu v domácnosti. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
vdaka
Stella- Anonymný
S tými liekmi, to nie je žart. Práveže to je základ, aby pacient ich bral priam ako hodinky. Práve to môže spôsobovať výkyvy v zdravotnom stave. Dá sa tak uvažovať aj o prípadnej depotnej injekcii, ktorá drží zdravotný stav počas niekoľkých týždňov. U mňa je to tak, že tiež mám 2X depotnú injekciu, ale u mňa by to bolo na dlhšie...
Čo sa týka môjho kontaktu s psychiatriou si môžeš prečítať v sekcii "Kauzy", kde je zverejnená veľká časť môjho života. Inak v skratke to bola najmä úzkostná depresia, keď som si v hlave premietal: buď smrť, alebo hociaká iná varianta. Tak som sa dostal do Pinelovej nemocnice v Pezinku k adolescentom...
Prajem Ti veľa trpezlivosti aj rozhodnosti v pomoci manželovi a čo najviac tých kľudnejších dní.
Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),