Pretrvávajúce mínusové príznaky
Strana 1 z 2 • 1, 2
Pretrvávajúce mínusové príznaky
Snehulienka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 64
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 13.02.2016
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.9
Súčasná medikácia: Abilify maintena 300 mg
Re: Pretrvávajúce mínusové príznaky
rozhodne odporucam navstivit svojho doktora a vyspovedat sa mu a opaytat sa ho ci by ti mohol zmenit davky popripadne ine lieky,
mne takto doktorka pred par rokmi naordinovala zeldox ktori som bral hned rano a chodil som s tym do roboty,za tu celu dobu co som bol v robote mi nebolo dobre,stredne psychozi pretrvavali ale dali sa zmaknut i ked z mojho pohladu som sa citil ako zufalec,rozhodne neodporucam antipsychotika brat rano ale iba vecer spolu s tabletkami na spanie,to potom cely den si taka omamena nanic,poznam to,v robote som mal spankove priznaky co som o nich ani nevedel a az pred nedavnom som dosiel na to a aj pani doktori ze to treba brat az vecer ked sa ide drichmat,
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Snehulienka- Domáci člen
Zdravotný stav
Snehulienka napísal:A to teda už nejprejde?
Mňa to viac-menej prešlo pri hľadaní optimálneho antipsychotika. Mínusy som mával hlavne na risperidóne, keď som ho bral v tabletkovej forme (napr. Rispen alebo Risperdal). Časom, ako sme tabletkový risperidón s doktorom vysadili, mi zostal už len injekčný risperidón, a pri ňom sa už mínusy až tak neprejavovali. A ak áno, tak dosť dobre na mínusy zabral escitalopram, teda antidepresívum.
Je nutné v Tvojom prípade prestriedať lieky, aby si vyskúšala iné antipsychotiká, pri ktorých by si sa cítila lepšie. A tiež by bolo fajn pouvažovať nad antidepresívom, ktoré dokáže častokrát oživiť myseľ, osviežiť Tvoje konanie a vie byť účinné aj na prežívanie radosti a motivácie. Napríklad mne escitalopram (Escitil), myslím si, dosť na motiváciu a radosť pomáha. Ale je pravda, že mi pomáha aj Invega, teda antipsychotikum, pri ktorom všeobecne pacienti nemávajú toľko mínusov.
Čiže vôbec by som to nevidel v Tvojom prípade, @Snehulienka, ako málo-nádejné, práveže treba s doktorkou hľadať optimálne antipsychotikum a vyskúšať, čo by v Tvojom prípade spravilo antidepresívum. Myslím, že by mohlo mať na Tvoju vec veľmi kladný vplyv.
Držím palce.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Snehulienka- Domáci člen
Zdravotný stav
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Naposledy upravil Snehulienka dňa Št 19 január 2017 - 21:01, celkom upravené 1 krát.
Snehulienka- Domáci člen
Zdravotný stav
Amisulprid užívam už roky a považujem ho za liek, ktorý ma zachraňuje v zmysle schizopríznakov. Nemá na mňa tlmiaci účinok. Z môjho pohľadu som zatiaľ lepší liek nepoznám (je to však subjektívne - osobný názor ). Inak vrelo doporúčam, hoci užívam tiež aj antidepresívum.
Skoré zlepšenie praje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Už viac krát som tu písala že ma trápia mínusové príznaky. Stále čakám že to prejde a zatiaľ som sa nedočkala :-( Nič ma nebaví, neteší, nič sa mi nechce robiť, nemám o nikoho a o nič záujem. Nerozprávam... Tento stav trvá už viac ako tri roky! :-( Je tu niekto taký kto mal tiež tak dlho mínusové príznaky? A prešlo to nakoniec? Asi by som potrebovala počuť že je to možné - že raz to prejde. Pretože niekedy už mám pocit že to ostane takto navždy... Ďakujem za prípadné odpovede!
Snehulienka- Domáci člen
Zdravotný stav
mne napada, ze by bolo dobre este vyskusat viacero liekov. pamatam si, ze doktorka Ti uz s liekmi moc nechcela hybat, co vlastne nechapem, kedze Ti je stale vyraznejsie horsie.
konkretne mi napadaju napriklad niektore aktivizujuce antidepresiva, ktore by mohli pomoct, napr. venlafaxin (alventa), bupropion (wellbutrin) alebo rokmi overeny klomipramin (anafranil), ktory niekedy pomoze pacienta aktivovat, aj ked ine lieky nepomozu.
z antipsychotik su aktivizujuce abilify (co vlastne mas vo forme depotu) alebo na negativne priznaky dobre ucinkuje amisulprid (solian) v nizsich davkach. niekde sa este pise, ze na negativne priznaky (rovnako ako na pozitivne) je najucinnejsi leponex, ale neviem ci je to pravda. on aj dost tlmi. ale na zahranicnych forach ho odporucaju najma na zlepsenie anhedonie.
to su ale len moje laicke poznatky. ja myslim, ze dolezite je, aby si doktorke o tychto problemoch stale hovorila a mozno sa snazit navrhnut este nejaku zmenu v liecbe, kedze Ti stale nie je dobre.
maj sa pekne, prajem Ti skore zlepsenie.
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017