Pretrvávajúce mínusové príznaky
Strana 2 z 2 • 1, 2
Re: Pretrvávajúce mínusové príznaky
ahoj Snehulienka som natom podobne ale mne pomaha praca co ta zamestna musis skusat a nasjt nieco co ta bude naplnat a bavit aj ked viem ze to neni lahke hladanieSnehulienka napísal:Ahojte!
Už viac krát som tu písala že ma trápia mínusové príznaky. Stále čakám že to prejde a zatiaľ som sa nedočkala :-( Nič ma nebaví, neteší, nič sa mi nechce robiť, nemám o nikoho a o nič záujem. Nerozprávam... Tento stav trvá už viac ako tri roky! :-( Je tu niekto taký kto mal tiež tak dlho mínusové príznaky? A prešlo to nakoniec? Asi by som potrebovala počuť že je to možné - že raz to prejde. Pretože niekedy už mám pocit že to ostane takto navždy... Ďakujem za prípadné odpovede!
rene007- Domáci člen
- Počet príspevkov : 79
Reputácia : 20
Dátum registrácie : 31.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
sarah222- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 102
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 29.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox
sarah222 napísal:Ahoj Snehulienka pohla si sa niekde s tymi minusovymi príznakmi ? Ja ich mám tiež a uzavreli to že je to na celý zivot a ako to si len tak nenechám a som odhodlaná s tym nieco robiť !
Ahoj Sarah222, prepáč že odpisujem po tak dlhej dobe... Pýtaš sa či som sa niekede pohla s tými mínusovými príznakmi... Bohužiaľ nepohla... (ani ten smajlík nie je výstižný pretože mne sa nedá plakať aj keď by som veľmi chcela)... Už som toho vyskúšala strašne moc a nikam som sa nepohla... Aj ja som odhodlaná niečo s tým robiť len už neviem čo... Nikdy to nepríjmem a nezmierím sa s tým... Nedá sa prijať to že ten deň prežívam a teším sa kedy to zaspím... Je to strašné... Tiež to máš takto? A Tebe sa to zlepšuje?
Snehulienka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 64
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 13.02.2016
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.9
Súčasná medikácia: Abilify maintena 300 mg
sarah222- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 102
Reputácia : 25
Dátum registrácie : 29.10.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: Stredne ťažká depresia
Súčasná medikácia: Valdoxan, arisspa, rivotril, zolpinox
sarah222 napísal:Ahoj nie nepohla absolútne mam to tak ako ty vo všetkom sa prekonavam a snažím sa ako to len ide este keby bola praca a som ako tak spokojná ja som sa zmierila s tym ze to už tak asi ostane ty to mas tiež tak ?
No ono asi nám ani nič iné neostáva len snažiť sa to prekonávať... Ja som skúšala pracovať ale nevydržala som tam ani jeden deň... Všetko je pre mňa strašne náročné a nedokážem sa zmieriť s tým že by to takto malo ostať už navždy... Tak držím palce aby sa ešte nejaká tá práca našla! A ďakujem za odpoveď!
Snehulienka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 64
Reputácia : 2
Dátum registrácie : 13.02.2016
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.9
Súčasná medikácia: Abilify maintena 300 mg
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Chcel som sa iba zveriť, že mi je v ostatnom čase niekedy dosť smutno, že mám toto ochorenie a že nie som reálne ok po psychicko-neurobiologickej stránke. Je mi to ľúto, najmä keď som toľkokrát svedkom vo svojom pracovnom kolektíve, že sa žiť život dá aj ináč, s potešením, a že si veci je možné aj užívať. Je to po dlhšom období nová ľútosť, pretože som si dlho navrával, že som už urobil míľové kroky vpred a že som svoju chorobu nejak ovládol a podmanil si ju. Čoraz častejšie si však uvedomujem, že je to iba ilúzia.
A som z toho smutný.
Ďakujem za vypočutie.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ked som kedysi bral rispen kratko,tak som akoby neexistoval..ziadna motivacia do nicoho..len som sedel a jedol..Viem si dobre predstavit,ak by som bral vyssie davky,tak by som aj slintal a sral by som na to.
Akonahle som ich vysadil,bol som ok
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Sněhurka
Bosorka- Anonymný
Bosorka super, som rád, že tvojej dcére sa darí. K tomu by som sa chcel raz dopracovať i ja. Vrátiť sa do školy, ale vyzerá to tak, že možné to už asi nebude.
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Ja ho prave skusam,tak dam vediet,ci funguje.
relouth- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 262
Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Zdravotný stav
Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia:
Strana 2 z 2 • 1, 2
» Negatívne priznaky
» Negatívne príznaky
» Negativne priznaky
» pozitivne vs negativne priznaky schizofrenie