Ľudia
Strana 1 z 2 • 1, 2
Ľudia
Lapaj napísal:myslite, ze najdolezitesou vecou na svete su ludia a vasa interakcia s nimi? a co taki samotari? ziju zivot nespravne ?
taka mala tema na diskusiu. motivovala ma k tomu poznamka jedneho psychologa.
Zaujímavé, že to spomínaš, Lapaj, lebo čo ja chodím už nejaký ten pátek na psychoterapiu, tak mne psychologička tiež tvrdila, že najdôležitejšou vecou v ľudskom živote, pre ktoré sa skutočne oplatí žiť a ktoré vraj prináša skutočný pocit šťastia do života, je kontakt a vzťahy s príbuznými, priateľmi, známymi, proste s druhými ľuďmi. Asi to niekde všetkých tých psychológov učili v škole. Hm.
Ja som dosť extrovertný typ, takže ja kontakt s ľuďmi potrebujem. Budem teraz na začiatku júla presne týždeň úplne sám doma (naši idú na výlet) a ja budem mať jediný kontakt s ľuďmi len na chat-e a tu na fóre. Spinning sa nepočíta, lebo tam s nikým osobne nehovorím, len si odcvičím a idem domov. Takže osobný kontakt mi bude strašne chýbať, uvidíme, ako to zvládnem. Ale napriek extrovertnosti mojej povahy som kvôli chorobe sociálne utiahnutý, čiže vyhýbam sa stretnutiam s príbuznými, s už teraz bývalými kamošmi a podobne. Vždy, keď vychádzam na ulicu, sa modlím, aby som nikoho známeho nestretol, koho by som musel pozdraviť alebo sa s ním nebodaj rozprávať. No u rodičov je to iné. S nimi mám veľmi dobrý vzťah, oni ma vypočujú vo všetkom a sme si navzájom veľkí priatelia. A vlastne jediní skutoční priatelia, ak nerátam niekoľkých virtuálnych z chat-u.
Takže svoju odpoveď na otázku, či je interakcia s druhými ľuďmi najdôležitejšou vecou na svete, štylizujem tak, že to závisí aj od extroverzie či introverzie povahy. Niekto je introvertný a je taký rád, je mu radšej sám a nedeprimuje ho to. Ale môj názor je, že akonáhle samota deprimuje, tak niečo nie je v poriadku a vtedy by človek mal dačo podniknúť smerom k interakcii s druhými ľuďmi. Preto samotári, myslím, nežijú život nesprávne, pokiaľ dokážu byť spokojní a šťastní. Ak šťastie ešte len hľadajú, tak treba skúsiť, či ho nenájdu aj vo vzťahoch, kedy môžu mať všetci tí psychológovia vlastne pravdu.
Takže tak.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Re: Ľudia
slnecnica- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 409
Reputácia : 13
Dátum registrácie : 21.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej Skalík napísal: Vždy, keď vychádzam na ulicu, sa modlím, aby som nikoho známeho nestretol, koho by som musel pozdraviť alebo sa s ním nebodaj rozprávať.
tak isto je to u mna
Anonymný- Anonymný
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
slnecnica, hovoris mi z duse, presne tu otazku "ako sa mas" nenavidim, neviem, ako na nu odpovedat
Anonymný- Anonymný
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
anonym- V.I.P. Silver
anonym- V.I.P. Silver
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Anonymný- Anonymný
Strana 1 z 2 • 1, 2