Hráte na nejaký hudobný nástroj?
Hráte na nejaký hudobný nástroj?
Ujo vie hrať na gitare a zvykli sme to na oslavách spojiť s hrou na akordón ....k tomu spev (niekedy u niektorých aj s vyšším promile) Je to fajn keď sa dá takto niekde spojiť zopár ľudí čo na niečom hrajú.
Zvyknete si aj vy spievať sem tam ? Ja väčšinou keď som sama, ale bolo obdobie keď som si aj v sprche spievala
dzuli08- V.I.P.
- Počet príspevkov : 566
Reputácia : 449
Dátum registrácie : 25.04.2016
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: Hráte na nejaký hudobný nástroj?
Takže čo povedať? Mám nádej niekedy na tie klávesy? Alebo proste som z nehudobnej rodiny, tak asi zostanem normálnym pasívnym poslúchačom dobrej hudby od tých, ktorí ju vedia robiť. Tak je to asi najlepšie.
hudobne nahluchý matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Ahoj Matej.
K tym klavesom chcem povedat, aby som moju mamku trochu pochvalila, ze ako je uz doma na dochodku, kupila si mensie elektronicke klavesy niekde v Kauflande a uci sa ako samouk z nejakej brozurky, ktora k nim patri, s ktorou ani nemusi ovladat do detailov noty - a velmi ju to bavi a vyplna jej to volny cas vecer, robi jej to proste trochu radost. Takze odporucam kludne s niecim takym znovu zacat, podla toho, co vidim na nej, mohlo by Ta to zacat bavit.
Nejaky extra sluch tam inak mat netreba, lebo klavesy su uz naladene a daco uz urcite pocujes, ved by si nemohol vobec harmonicku hudbu ocenit, keby si nic nepocul. Ona aj sluch ma, ale to, ze Ty sam nemas pocit, ze vies spievat, nevadi. Spievat je uz trochu tazsie. Ale pekne tony iste ocenit vies a urcite sa ich aj sam naucis nejake na klavesoch vyludit.
Sama nehram na ziadny nastroj, zial. Len zopar akordov na gitaru ma naucil brat a zabrnkat nejake jednoduchsie melodie.
Ale spievala som roky v zboroch na ZUSke, na ZS, plus ako mladsia aj v kostole a velmi ma to bavilo, sluch mam z toho celkom vycibreny, aj ked, mozno aj od prirody celkom slusne pocujem, ked ma to fakt tak velmi bavilo. Dokopy mozno aj 18 rokov som sa zboru ale pravidelne venovala a to aj so seriozne skolenymi spevakmi mnohymi, kt fakt spievaju super cisto - a popri nich sa spieva naozaj lahsie.
Hudbu viem, v skratke, velmi ocenit, dokonca aj lahsi jazz mam celkom rada.
Keby som mala casu viac, tiez sa na nieco mozno sama zacnem ucit, tiez asi klavesy, pripadne by som sa minimalne vratila k zborom, ja som ten zborovy spev fakt milovala, aj ked vela ludi povie, ze by ich to teda vobec nebavilo.
Mozno si inak na tom so sluchom aj odost lepsie, ako si Ty myslis. Je to trochu aj otazka cviku, ale aj sebavedomia/ odvahy - vediet dobre spievat. Tiez - spev sebavedomie aj dodava. Viem napr. ze ludom, co sa pri rozpravani zajakavaju velmi spev pomaha, lebo pri speve sa zajakavat neda, alebo aj da, ale bolo by to dost namahave a uz by to v podstate nebol velmi spev. Pre tychto ludi s poruchou reci sa proste robi terapia spevom kvoli sebavedomiu, mam znameho, co ma tento problem a venoval sa tomu, aj mu to sebavedomie dodalo.
Zabrnkat si proste na klavesoch len tak pre radost? Na to extra absolutny sluch seriozne vobec netreba. Klavesy su inak aj lahsie, napr ovela lahsie ako gitara a hlavne ako husle, tie su vraj najtazsim nastrojom, tvrdia ludia, co sa vyznaju. Na husle udajne fakt treba dobry sluch, lebo tam ton fakt tvoris sam, nemas ani drazky, ako ma gitara, ktore by Ti mohli byt zachytnym bodom, plus fakt je to vsetko aj cvikom odnevidim donevidim. Ale klavesy, tam len stlacis, co je vopred naladene, takze o to je to lahsie. Vraj. No dava to zmysel aj mne, nastrojovemu laikovi, ze je to asi fakt tak.
Ahojte vsetci!
Mile znovu citat vase riadky, co som za vyse tyzden zmeskala.
Dzuli, fandim ti inak v hre na akordeon, hraci na nastroje - robite aj na mna dojem, nie len na Mateja. Aj Tvoja hudobna teoria, Dzuli, je urcite slusnejsia, ako moja, kt. velmi pokrivkava, dost som aj zabudla, pripadne ani nikdy nedostudovala. Napriek tomu, ako-tak z listu vacsinou co-to nahabkam a hlavne teda popri inych v zbore, hahaha, to mam menej tazkosti, kedze usi mam. Aj kvoli notam by mi inak bodlo vratit sa k zboru, intonovala by som sama plynulejsie.
Lucka- Domáci člen
- Počet príspevkov : 49
Reputácia : 11
Dátum registrácie : 12.04.2016
Zdravotný stav
Diagnóza: F41.2
Súčasná medikácia: Cipralex 10mg, Temazepam
Re: Hráte na nejaký hudobný nástroj?
No čo, virtuóz so mňa nikdy nebude.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),