Ako sa dnes máš? 8
Strana 64 z 88 • 1 ... 33 ... 63, 64, 65 ... 76 ... 88
Re: Ako sa dnes máš? 8
Tuto dakujem za rady, beriem si ich na vedomie.
CHINAMAN- V.I.P.
- Počet príspevkov : 567
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 23.01.2016
Vek : 34
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify, kventiax, escitalopram, akineton, nebilet
Dnes je celkom fajn deň, máme tu krásnu inovať, čo som aj obdivoval, keď som sa bol prejsť. Je to také, až rozprávkové. Bol by som rád, ak by to vydržalo aj Štedrý deň, alebo nasnežilo. Okrem tej prechádzky a mininákupu nutností som vlastne len doma. Na jednej strane najmä polihujem, ale zároveň sa snažím byť aj nápomocný. Únava je aktuálna, cítim, že slabý nočný odpočinok sa prejavuje. Našťastie nie som príliš "rozjarený", takže asi ani hypománia nehrozí. Napísal som pár emailov dávnejším kamarátom, ale zatiaľ bez akejkoľvek odpovede.
Tak sa umiernene teším na sviatky, doma aj mierne cítiť, že niečo sa v tomto smere deje. "Kde-kade" sa objavila nejaká tá drobnôstka, ozdoba. Taktiež pečenie... Opačne, budem sa asi musieť s jedením mierniť, lebo pomerne ľahko sa mi priberie, ale zhadzovanie je problém. Keď sa tak už zamýšľam, mal by som sa už po čase zasa odvážiť, dúfam, že nebudem sklamaný. Zajtra by som rád pobalil darčeky a rád by som bol "vybehnutiu" na záhradu, lebo už ma mačky ani nespoznajú o sliepke ani nehovoriac. Je o nich isto dobre postarané, teta im vždy niečo dobré dá. Minule sa kocúr už pohrdlivo tváril aj pri kapsičke z obchodu. Zato čierny kocúr "Lucifer" sa pri jej zbadaní začal oblizovať a zabudol aj na to svoje večné mraučanie.
Zdravotne som celkovo OK. Už som spomínal únavu, polihovanie. Mierne je ešte otáznik pri hlasoch a vzťahovačnosti, ale na druhej strane môžem napísať, že v zásade aj to je zhruba v poriadku.
Majte sa čo najlepšie a pohodu v predvianočnom čase praje Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
CHINAMAN- V.I.P.
Zdravotný stav
nakupy
dochodok
mierne prezieranie sa
poker
trening
in spe:
poker
schizoforum
net
citanie
spanok
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Teším sa, že mnohí z Vás už cítite vianočné sviatky a prežívate ich atmosféru, resp. bezprostredný predsviatočný čas a všetko, čo k nemu patrí (stromčeky, pečenie, ozdoby, upratovanie, darčeky,...). Vidím, že aj Chinaman aj Tuto, aj Mischelll pekne vianočia, aspoň teda v prípravách a prvých znakoch. Je to fajn, lebo žijete tou kladnou stránkou týchto sviatkov.
Zažívam ja momentálne skôr tú odvrátenú stránku Vianoc, teda nápor a stres top-sezóny, kedy kníhkupectvo praská vo švíkoch, a to nielen od zákazníkov, ale aj od krabíc, balíkov. Na pracovisku je dosť teda stres, sú žiaľ aj medziľudské konflikty, či už medzi predajkyňami a zákazníkmi, mnou a zákazníkmi alebo medzi kolegyňami. Za posledný týždeň som si veľmi pripomenul, ako silno som závislý od externých podmienok, čiže ako labilný som, keď na mňa doliehajú negatívne okolnosti. A to aj celkom banality, napr. zákazník na mňa zvýši hlas, a ja sa sypem. Esbeeskár mi povie, že mám privysoké balíky na vozíku a ja idem pomaly sa biť. Teda buď z mojej strany útok, hnev, odpor, alebo naopak znechutenie, strašný smútok, tlak k plaču. Som proste dosť nestabilný človek a stačí drobnosť a mne to vie odpáliť akoby náladu alebo stav aj na dve-tri hodiny. Všimol som si, že vskutku, sa dostávam späť do pôvodnej pohody alebo stability priemerne za 2 až 3 hodiny od negatívneho podnetu.
Inak top-sezónu zvládam asi aj dobre. Určite lepšie než minulý rok, lebo mi značne vypomáhajú brigádničky. Plne uznávam, že kolegyne, čo predávajú a roznášajú, to majú ťažšie. Proste čeliť tým davom tam vonku, to je ešte len skutočná záťaž, a nie to, čo robím ja. Iste, moja agenda je náročná, aj vecne, aj časovo, a už aj teraz fyzicky (v tento týždeň denne asi 5 ton). Ale robiť priamo s tými ľuďmi, ktorí často ani nevedia, akú knihu vlastne chcú, to uznávam, to si zaslúži väčšiu pochvalu. Ja zväčša zákazníkov odmietam so slovami, že som admin, že musia reku osloviť niekoho iného alebo sa spýtať na pokladni. Iste slušne, i keď raz to bolo aj neslušne, lebo som akurát rýchlym krokom "utekal" na WC a súrne som už potreboval, no a ešte pri dverách ma oslovila zákazníčka, a ja som jej len narýchlo povedal niečo o wecku a zabuchol som dvere. Nie napoky, ani nahnevane, jednoducho som v tom rozbehnutí, čo už mi skoro cvrkalo, trošku viac sily dal pri privieraní do tých dverí, a ony sa pred ňou zabuchli. Určite zostala stáť odmietnutá a pribuchnutá a zrejme odchádzala z prevádzky so značne negatívnou emóciou. Veľmi ma to mrzelo, aj mrzí, v tom neslušnom prevedení nebol naozaj úmysel, ani hnev, ani nič, len čisto urgentná potreba na WC a zle odhadnutá sila vložená do privretia dverí. Predtým som bol dole po tovar a bolo tam 5 stupňov Celzia a ja som bol v tričku a z toho som dostal tú akútnu potrebu.
Aj takto teda vyzerajú Vianoce v nákupných centrách. Preto rád čítam, že sa viacerí z Vás, priatelia, tešíte na sviatky, a budujete tak tematicky na fóre to príjemnejšie a čarovnejšie na Vianociach. Som Vám za to vďačný a určite sa rád k Vám pridám zajtra večer, lebo už robím len 1 deň, a potom nechám zo seba odpadnúť všetkú tú komerciu a zhon, a pokúsim sa naladiť na dačo vianočno-náboženské a isteže práve vianočno-rodinné.
Psychiatricky teraz rozkolísane, záleží vyslovene od toho, či a kedy príde nejaký negatívny podnet (hádka, vulgarizmy, zvýšený hlas, protivenstvo, sťažnosť,...). Dnes napr. sa mám, myslím, lepšie než včera, lebo dnes som mal negatívnych podnetov menej. Včera ich bolo viac, včera na mňa zvyšovala hlas aj zákazníčka kvôli eshopu. Opäť raz. Úzkosť ako-kedy, vonku zhoršená, flush zhoršená. Kofeínu si dávam len v podobe kofexov, asi 6 a 8 tabletiek denne, čiže asi 400 mg. Kofoly som v tento týždeň nemal, ani coly - myslím, že od pondelka. Znechutili sa mi a úspešne pijávam sladidlový sirup. Dával som si aj odmeny, lebo som robil 3 dvanástky a dnes desinku, takže odmenou mi boli dva mcdonaldy, jeden včera večer a jeden dnes večer. Sú to tisícky kilojoulov, ale tak čo už, už som ho prejedený, takže zase asi mesiac-dva ho nebudem mať. Fyzicky - krvácajúce znamienko je otvorené, ale nekrváca už. Je zalepené. Čakám na vyšetrenie 9. januára. Iné fyzično: často ma duje, a tiež na rukách, chrbte a nohách mám svalovicu.
Stav hodnotím asi na 2.
Ďakujem Vám za vypočutie. Srdečne Vás všetkých pozdravujem a prajem Vám všetko dobré.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Dnes sa mám zhruba dobre. Sezóna mi dneškom padla, v práci to prebiehalo dnes celkom dobre, negatívnych podnetov bolo máličko, zväčša všetko šlo v poriadku. Vzťahy ok, negativita ok, úzkosť zlepšená, flush zhoršená (mám aj suchú pleť na lícach, tvoria sa šupinky, čo komplikuje celú rúžovku, zdá sa, že sa mi toto kožné ochorenie pohoršilo, pričom veľmi dúfam, že len vplyvom počasia a stresu, a nie že by som už postúpil na vyšší stupeň závažnosti - problém má totiž vo väčšine prípadoch podľa lekárov nepriaznivú prognózu v čase, najmä u mužov). Používam BB-krém od Mixy a Nivea krém nočný a vitamín B-komplex Forte. Psychiatricky ustálene, nálady sú zlepšené, cítim miernu eufóriu z nadchádzajúcich sviatkov a najmä voľna. Mám pocit, že som dosiahol nejaký väčší medzník a prehupol som sa do novej etapy ďalšieho žitia. Definitívne spečatenie nového štartu však bude docielené až samotným Silvestrom a sviatkom Nového roka.
Budúci týždeň robím len od utorka do piatka zakaždým len 4 hodiny, totiž budem mať 4 poldňovky dovolenky, o 12:30 už budem chodiť domov.
Stav hodnotím na 2+.
Všetko dobré, priatelia, držme sa!
matej
Naposledy upravil Matej dňa Pi 23 december 2016 - 22:38, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : gramatická chyba)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
CHINAMAN- V.I.P.
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 523
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Stastne a Vesele Vianoce I statny novy rok
PS:zase sem niekedy zabludim mozno i zajtra tak sa majte dobre a pozdravujem clenov fora
Jaro.BludnySlovak- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 152
Reputácia : 22
Dátum registrácie : 26.03.2016
Vek : 36
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 64 z 88 • 1 ... 33 ... 63, 64, 65 ... 76 ... 88
» Ako sa dnes máš? 13
» Ako sa dnes máš? 5
» Ako sa dnes máš? 6