Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 40 z 83 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 61 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
Zostáva sa len zaplakať.
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
ja sa musim pochvalit ze od aprila vediem dietu,konecne po dvoch rokoch,vazim sa raz za tyzden,a robito -1kg za tyzden ,schudol som tak o 17kg a pokracujem dalej,mam upravenu stravu a je to na zaplakanie, plan je schudnut do januara 2017,potom porozmyslam co s upravenou stravou, dakde som cital ze clovek pri diete a jeho telo potrebuje jeden rok aby si zvyklo na novy styl
Dušan- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1604
Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Fajny, parádny výsledok! Klobúk dole, teším sa. Prajem Ti úspešné pokračovanie. Ešte nám môžeš napísať, ako asi vyzerá tá Tvoja diéta, čo všetko zahŕňa. Drž sa!
Ahojte, chudnúci priatelia.
Tak, dnešným dňom uplynuli 4 týždne od začiatku novej vlny snahy. Naďalej sa držím na úrovni 6500 až 7500 kJ denne, pričom výnimky som mal za 4 týždne asi 4, maximálne 5.
Momentálne: 75,8 kg, 92/93 cm
Od začiatku snahy (12. júna): -2,4 kg, -3 až -4 cm
Ešte som tú zakliatu sedemdesiatpäťku neprekonal, ale o týždeň môže byť všetko inak! Idem bojovať ďalej. Držme sa! Prajem všetkým veľa zdaru.
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
tak sa to poznasim sklbit strucne,
dospely clovek 80kg/vyska 170cm ma e.h./den 20-24 kcal na kazdy kg telesnej hmotnosti co robi cca.1760 kcal/den ako zakladna hodnota,
+ 30% pri sedavom zamestnani to robi cca. + 528 kcal,
+ 30%/+50% pri stredne narocnej fyzicjej aktivite co robi cca. + 704 kcal,
+ 50%/100% pri narocnej fyzickej aktivite to robi cca. + 1320 kcal
u zien to je inak ak ide o tehotnu + 300 kcal/den,ci dojciacu + 500 kcal/den,prirastok telesnej hmotnosti + 500 kcal/den
dieta:
mala by byt v 5-6 upravenych chodoch za den,no ja preferujem iba tri, vypocitame si nasu energeticku hodnotu teda 22 kcal/den x 145kg s mojo pohladu = 3190 kcal/den pri sedavej aktivite + 957 kcal = 4147 kcal/den,pri mojej vyske je priemer 100kg = 2200 kcal/den + 30% pri sedavom zamestnani = 2860 kcal/den,cize rozdiel robi 1287 kcal/den,co stym?
no jednoducho tieto kalorie uberat,skrtat,vysadit ich z jedalnicka,nie vsetko lebo by to bola drasticka dieta co neodporucaju aj viaceri doktori,radsej pomaly a vytrvalo,staci ked denne si ubereme z tichto kalorii -35% z jej hodnoty,efekt je asi taky ze za jeden tyzden schudnem o jeden kilogram/tyzden= - 5kg/mesiac,robim to tak,ze vecere na malom tanieri,polievky z 3/4 v miske,a ranajky dva chleby,
menej bielkovin,tuku-cholesterol,esencialne mastnych kyselin,sacharidov,
vysadil som- cervene maso,udeniny a zabijackove vyrobky a jedla,sacharidy,vajecne cestoviny a ine vajecne vyrobky a jedla,plno a polotucne mliecne vyrobky a jedla,mucne vyrobky a jedla,vyprazane jedla na oleji,sladku kavu,malinovky,
viacej vitaminov,mineralov,vlakniny,strukoviny,kuracieho,rybacieho a sojoveho masa,olivovy olej,
nasadil som- kura a rybu,sojove maso,ovocie a zeleninu,olivovy olej,dochutene ovsene vlocky ako mysli a pod.z nizkym obsahom sacharidov,polievky ako hrstkova,zeleninova,hovadzia,hrachova,fazulova,sosovicova,rajcinova,spenatova,brokolovicova,karfiolova,upraveny borst,celozrnne alebo viaczrnne nevajecne cestoviny,co sa tyka omacok tak z nizkym obsahom tuku a cerveneho masa,nizkotucne mliecne vyrobky a jedla,celozrnne/viaczrnne vyrobky a jedla ako peciva,
rano dva chleby s dietnou pomazankou a zeleninou,alebo s maslom a zeleninou,alebo mysli s jogurtom ci ovsene vlocky, + neskorej jablko,pomaranc alebo kiwi,alebo zeleninovy salat,
obed polievka bez chleba alebo rozku,mnozstvo asi polovicka polievky do misky,
vecer dietna vecera,mnozstvo asi maly tanier namiesto velkeho,
desiata-ovolvrant-2.vecera snad ovocie a zelenina,salaty popripadne nejaka doboska raz za tyzden,
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Hladný väčšinou nie som, a ak náhodou predsa na mňa prídu chute, tak si urobím výnimku na úrovni 9000 kJ, čiže tak, aby som nepresiahol výdaje organizmu a aj počas výnimky bol v aspoň minimálnom deficite energie.
Pri Tvojom režime stravy by som bol asi ja hladný. Ale vidím, že si statočný a kilá idú dole dlhodobo a zdravým tempom. Takže zostáva mi len Ti popriať, Fajny, všetko dobré a nech sa Ti naďalej darí chudnúť podľa Tvojho plánu. Držím palce.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Za neúspech čo do kilov sú zodpovedné moje výnimky, kedy som dva dni po sebe sa prežral v tento týždeň. Môj boj o prekonanie zakliatej sedemdesiatpäťky teda pokračuje a predlžuje sa o ďalší týždeň-dva. Celkovo by som chcel do soboty 30. júla mať pod 75, je to taký môj malý cieľ. V centimetroch stačí schudnúť už len nejaké 4 centimetre a podľa tabuliek budem mať zdravý pás na muža mojej výšky a rozmerov panvy. Čo sa týka kilov, tak ešte dobrých 6kg treba dať preč. Ach, ako len idú ťažko!
Je to sila, že týždeň človek je 6500 kJ, schudne kilogram a potom urobí jedeň deň prežrací, a hneď má to zhodené kilo naspäť, akoby týždeň vôbec nebol vyvíjal snahu.
Čo už, musím sa pozviechať a ísť ďalej bojovať. Držme si navzájom palce, kamaráti. Ahojte.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
ked som mal tolko kolko ty,tak som mal snad 15 rokov ,v dvatsiatich som mal 95 kg na moju vysku a vychudnuty v pase ja stebelko, potom prisla choroba a stym aj pohroma, vylehovanie a nacpavanie sa maminich dobrot,ma doviedlo k 160kg, ale uz ako som spomenul pred rokom som to stiahol na 135,to som si zacal sam kupovat a varit, a dalsa pohroma,psychoza a nemocnica,tam ako vies ti prekrutia rezim naruby a tak som sa zase ocitol na 160-ke, druhy pokus od aprila tohto roku sa mi podarilo zatial stiahnut 15-17kg a som odhodlany v tom pokracovat,ked som hladny si spravim zelo salat alebo ovoco salat a som spokojny a najedeny,vzdy sa zamyslim nad chutami´´slane!?´´sladke!?´´ a ked pocitim plnost brucha na druhy den som na drsnej diete, neviem posudit ake to je pri miernej nadvahe alebo vo svojej vahe,tam budem musiet urobit par zmien ked sa tam ovsem opat dostanem,totiz mam v plane robit beh, co znaci cinnost srdca-spravne dychanie a konecne vytuzena kondicka, ta moja sa rovna neexistujucej az katastrofalnej,
verim ze sa ti ciele zivotospravy podari realizovat den co den a netreba z toho robit vedu,staci si ven na hodku vybehnut zabehat a mas to dole,
Dušan- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Včera som bola na kontrole, cítim sa psychicky dobre, ale ako s váhou dole??? Teraz som aj prestala cvičiť, sú prázdniny, nestíham. Veľa som aj v robote a dnes mám aj neter, bud. týždeň čakáme priateľov z východu od utorka... a to im musím variť, aj dobroty no a nedaj si...
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Držím palce v boji. Väčšinou je to boj so sebou samým, a ten je najťažší. Preto s Tebou súcitím a posielam slniečko na povzbudenie: Zvládneš to.
Ahoj, drž sa!
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
...
stratenaaa- Nový člen
- Počet príspevkov : 7
Reputácia : 1
Dátum registrácie : 23.07.2016
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
dať dole 30kg mi príde úplne perfektné. Tiež by sa mi zišlo nejak tak. U mňa je to opačné. Síce netvrdím, že moja váha stúpla na súčasnú hodnotu za tri mesiace (bolo to postupné) a teraz mám s tým problém.
.............
K téme asi toľko, že v rámci môjho "snaženia" som postupne pribral, pričom za obdobie od januára to činí už 3-4kg. V podstate to nevyzerá hororovo, mal som sa však poberať opačným smerom. Ako som písal v téme "Ako sa dnes máš?", hlavne za to môže pohyb, ktorého mám pomenej. S tým súvisí aj únava, ktorá sa prejavuje spolu s pasivitou až príliš často.
Verím, že vy to máte v chudnutí lepšie tak dúfam, že sa k vám v tomto pripojím. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 40 z 83 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 61 ... 83