Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Chudnutie pri antipsychotikach

Strana 40 z 83 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 61 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 40 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  Tuto Pi 8 júl 2016 - 2:03

Dnes som sa odhodlal postaviť sa večer na váhu. Po zhliadnutí výsledného čísla som bol neveriacky šokovaný affraid , následne zhrozený Shocked , prebehla vo mne vlnka motivácie geek a nakoniec som rezignoval Rain 4

Zostáva sa len zaplakať. Crying or Very sad
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 40 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  Dušan Pi 8 júl 2016 - 9:43

ahoj,tuto
ja sa musim pochvalit ze od aprila vediem dietu,konecne po dvoch rokoch,vazim sa raz za tyzden,a robito -1kg za tyzden Huge smiley ,schudol som tak o 17kg a pokracujem dalej,mam upravenu stravu a je to na zaplakanie, very unhappy plan je schudnut do januara 2017,potom porozmyslam co s upravenou stravou, Applause dakde som cital ze clovek pri diete a jeho telo potrebuje jeden rok aby si zvyklo na novy styl Huge smiley
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 1604
Reputácia Reputácia : 378
Dátum registrácie : 02.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 9 júl 2016 - 10:02

Tuto, chcem povedať, že to rozhodne nevzdávaj a neupúšťaj od nádeje. giving a hug Ak Ti momentálne nejde z rôznych dôvodov cvičiť, tak naozaj pomáha trochu upraviť stravu - trebárs ak si nechceš zapisovať jedlá do toho účtu na tej stránke, tak zhruba pomôže informácia, že tých 7000 kJ predstavuje asi 4 jednochodové jedlá priemernej energetickej hodnoty (vyprážané, sladké vody, džúsy, sladkosti, koláče, krémové, smotanové - tak tieto predstavujú obvyklé, energeticky nadpriemerné jedlá, takže tým sa treba vyhnúť). Pri 4 jednochodových priemerných jedlách pôjdeš dole kilo za týždeň a pokiaľ si dáš posledné jedlo okolo ôsmej, deviatej (pri zohľadnení Tvojho spiaceho režimu), tak pôjdeš dole asi 1-2 cm z brucha za týždeň. Yes Sú to také najvšeobecnejšie rady, vychádzajúce z mojich skúseností, pričom som sa usiloval pritom vyhnúť konkrétnym výpočtom, ktoré viem, že nemáš v láske. Smile Nazvime to teda "Lístieho postup". Lístieho preto, lebo on si to nepočíta, ale pritom reguluje jedlo na dávky a na ich veľkosť. Chcel by som Ťa nejak povzbudiť, aby si sa do toho pustil, je to úžasné dobrodružstvo, ak vidíš po čase výsledky, veľa to vie človeka motivovať a naplňuje ho to. Smile Držím Ti moc palce, nevzdávaj to, určite to dokážeš a dotiahneš to k zdarným číslam. Prajem Ti všetko dobré. Smile it is perfect

Fajny, parádny výsledok! Klobúk dole, teším sa. Prajem Ti úspešné pokračovanie. Ešte nám môžeš napísať, ako asi vyzerá tá Tvoja diéta, čo všetko zahŕňa. Smile Drž sa!

Ahojte, chudnúci priatelia. Smile

Tak, dnešným dňom uplynuli 4 týždne od začiatku novej vlny snahy. Naďalej sa držím na úrovni 6500 až 7500 kJ denne, pričom výnimky som mal za 4 týždne asi 4, maximálne 5.

Momentálne: 75,8 kg, 92/93 cm
Od začiatku snahy (12. júna): -2,4 kg, -3 až -4 cm

Ešte som tú zakliatu sedemdesiatpäťku neprekonal, ale o týždeň môže byť všetko inak! Very Happy Idem bojovať ďalej. Držme sa! Prajem všetkým veľa zdaru. it is perfect

S úctou
matej
Huge smiley

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 40 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan So 9 júl 2016 - 12:21

ahoj,
tak sa to poznasim sklbit strucne,

dospely clovek 80kg/vyska 170cm ma e.h./den 20-24 kcal na kazdy kg telesnej hmotnosti co robi cca.1760 kcal/den ako zakladna hodnota,
+ 30% pri sedavom zamestnani to robi cca. + 528 kcal,
+ 30%/+50% pri stredne narocnej fyzicjej aktivite co robi cca. + 704 kcal,
+ 50%/100% pri narocnej fyzickej aktivite to robi cca. + 1320 kcal
u zien to je inak ak ide o tehotnu + 300 kcal/den,ci dojciacu + 500 kcal/den,prirastok telesnej hmotnosti + 500 kcal/den

dieta:

mala by byt v 5-6 upravenych chodoch za den,no ja preferujem iba tri, vypocitame si nasu energeticku hodnotu teda 22 kcal/den x 145kg s mojo pohladu = 3190 kcal/den pri sedavej aktivite + 957 kcal = 4147 kcal/den,pri mojej vyske je priemer 100kg = 2200 kcal/den + 30% pri sedavom zamestnani = 2860 kcal/den,cize rozdiel robi 1287 kcal/den,co stym?
no jednoducho tieto kalorie uberat,skrtat,vysadit ich z jedalnicka,nie vsetko lebo by to bola drasticka dieta co neodporucaju aj viaceri doktori,radsej pomaly a vytrvalo,staci ked denne si ubereme z tichto kalorii -35% z jej hodnoty,efekt je asi taky ze za jeden tyzden schudnem o jeden kilogram/tyzden= - 5kg/mesiac,robim to tak,ze vecere na malom tanieri,polievky z 3/4 v miske,a ranajky dva chleby,

menej bielkovin,tuku-cholesterol,esencialne mastnych kyselin,sacharidov,
vysadil som- I disagree cervene maso,udeniny a zabijackove vyrobky a jedla,sacharidy,vajecne cestoviny a ine vajecne vyrobky a jedla,plno a polotucne mliecne vyrobky a jedla,mucne vyrobky a jedla,vyprazane jedla na oleji,sladku kavu,malinovky,
viacej vitaminov,mineralov,vlakniny,strukoviny,kuracieho,rybacieho a sojoveho masa,olivovy olej,
nasadil som- it is perfect kura a rybu,sojove maso,ovocie a zeleninu,olivovy olej,dochutene ovsene vlocky ako mysli a pod.z nizkym obsahom sacharidov,polievky ako hrstkova,zeleninova,hovadzia,hrachova,fazulova,sosovicova,rajcinova,spenatova,brokolovicova,karfiolova,upraveny borst,celozrnne alebo viaczrnne nevajecne cestoviny,co sa tyka omacok tak z nizkym obsahom tuku a cerveneho masa,nizkotucne mliecne vyrobky a jedla,celozrnne/viaczrnne vyrobky a jedla ako peciva,

rano dva chleby s dietnou pomazankou a zeleninou,alebo s maslom a zeleninou,alebo mysli s jogurtom ci ovsene vlocky, + neskorej jablko,pomaranc alebo kiwi,alebo zeleninovy salat,
obed polievka bez chleba alebo rozku,mnozstvo asi polovicka polievky do misky,
vecer dietna vecera,mnozstvo asi maly tanier namiesto velkeho,

desiata-ovolvrant-2.vecera snad ovocie a zelenina,salaty popripadne nejaka doboska raz za tyzden,
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 10 júl 2016 - 11:13

Vyzerá to, Fajny, veľmi zaujímavo. Tie výpočty sú mi približne známe, aj ja som si v úvode chudnutia realizoval v kilojouloch podobné počty bazálneho metabolizmu + aktivita. Momentálne mám limit 7000 kJ, pričom bazálne výdaje organizmu (spolu so sedavou aktivitou) mám na úrovni 9000 kJ, takže som denne v deficite asi 2000 kJ. To stačí na chudnutie tempom -1 kg za 2 týždne.

Hladný väčšinou nie som, a ak náhodou predsa na mňa prídu chute, tak si urobím výnimku na úrovni 9000 kJ, čiže tak, aby som nepresiahol výdaje organizmu a aj počas výnimky bol v aspoň minimálnom deficite energie. Smile

Pri Tvojom režime stravy by som bol asi ja hladný. Shocked Ale vidím, že si statočný a kilá idú dole dlhodobo a zdravým tempom. Takže zostáva mi len Ti popriať, Fajny, všetko dobré a nech sa Ti naďalej darí chudnúť podľa Tvojho plánu. Držím palce. Smile it is perfect

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 16 júl 2016 - 9:52

Hlásim neúspech, chudnúci priatelia. Shocked Mal som už pod 76kg, a znovu mám rovných 76,0 kg dnes nalačno. Centimetre sú na tom ale lepšie, 93 cm.

Za neúspech čo do kilov sú zodpovedné moje výnimky, kedy som dva dni po sebe sa prežral v tento týždeň. Smile Môj boj o prekonanie zakliatej sedemdesiatpäťky teda pokračuje a predlžuje sa o ďalší týždeň-dva. Celkovo by som chcel do soboty 30. júla mať pod 75, je to taký môj malý cieľ. V centimetroch stačí schudnúť už len nejaké 4 centimetre a podľa tabuliek budem mať zdravý pás na muža mojej výšky a rozmerov panvy. Shocked Čo sa týka kilov, tak ešte dobrých 6kg treba dať preč. Embarassed Ach, ako len idú ťažko! Exclamation

Je to sila, že týždeň človek je 6500 kJ, schudne kilogram a potom urobí jedeň deň prežrací, a hneď má to zhodené kilo naspäť, akoby týždeň vôbec nebol vyvíjal snahu. devil

Čo už, musím sa pozviechať a ísť ďalej bojovať. Držme si navzájom palce, kamaráti. Ahojte. Smile
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Dušan Ne 17 júl 2016 - 21:36

ahoj matej,

ked som mal tolko kolko ty,tak som mal snad 15 rokov laughing ,v dvatsiatich som mal 95 kg na moju vysku a vychudnuty v pase ja stebelko, affraid potom prisla choroba a stym aj pohroma, very unhappy vylehovanie a nacpavanie sa maminich dobrot,ma doviedlo k 160kg, I disagree ale uz ako som spomenul pred rokom som to stiahol na 135,to som si zacal sam kupovat a varit, it is perfect a dalsa pohroma,psychoza a nemocnica,tam ako vies ti prekrutia rezim naruby a tak som sa zase ocitol na 160-ke, Crying or Very sad druhy pokus od aprila tohto roku sa mi podarilo zatial stiahnut 15-17kg a som odhodlany v tom pokracovat,ked som hladny si spravim zelo salat alebo ovoco salat a som spokojny a najedeny,vzdy sa zamyslim nad chutami´´slane!?´´sladke!?´´ a ked pocitim plnost brucha na druhy den som na drsnej diete, dog neviem posudit ake to je pri miernej nadvahe alebo vo svojej vahe,tam budem musiet urobit par zmien ked sa tam ovsem opat dostanem,totiz mam v plane robit beh, dog co znaci cinnost srdca-spravne dychanie a konecne vytuzena kondicka, Applause ta moja sa rovna neexistujucej az katastrofalnej, jumping2
verim ze sa ti ciele zivotospravy podari realizovat den co den a netreba z toho robit vedu,staci si ven na hodku vybehnut zabehat a mas to dole, it is perfect
Dušan
Dušan
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  ester St 20 júl 2016 - 15:43

ja pri každej výmene liekov priberám... aj teraz som opäť pribrala 20 kg a to už ma bolo dosť aj tak very unhappy
Včera som bola na kontrole, cítim sa psychicky dobre, ale ako s váhou dole??? Teraz som aj prestala cvičiť, sú prázdniny, nestíham. Veľa som aj v robote a dnes mám aj neter, bud. týždeň čakáme priateľov z východu od utorka... a to im musím variť, aj dobroty Very Happy no a nedaj si...
ester
ester
Strieborný pokročilý člen
Strieborný pokročilý člen

Počet príspevkov : 374
Reputácia Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 20 júl 2016 - 17:17

Daj si tak, že si nedáš nejaký iný chod. Smile Napr. si daj 2-3 koláče na spôsob večere, takže už potom riadny večerný chod nebudeš mať. Dať si raňajky, obed, a pozobať po obede plynulo 3-4 koláče je energeticky asi tak výdatné, ako dať si po obede normálny olovrant a potom normálnu večeru. Takže stačí vynechať olovrant a večeru a môžeš si v priebehu poobedia dopriať 3-4 koláče alebo maškrty. Smile Iste, čo do živín, je to nevyhovujúce, neprieberné množstvo sacharidov a tukov. Ale kaloricky neprekročíš bazálne výdaje, takže nepriberieš, alebo ak prekročíš, tak len minimálne. Smile A ak to bude iba takáto výnimka počas jednorazovej návštevy, tak ešte o to viac to nebude vadiť. Smile

Držím palce v boji. Väčšinou je to boj so sebou samým, a ten je najťažší. Preto s Tebou súcitím a posielam slniečko na povzbudenie: sunny Zvládneš to. it is perfect

Ahoj, drž sa!
Huge smiley

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 40 Empty ...

Odoslať  stratenaaa Ne 24 júl 2016 - 18:39

Ahojte tiez som kedysi mala s vahou problemy ale nesposobili mi to lieky,behom troch mesiacov som schudla 30kg a ked som zacala brat lieky zhodila pocas troch rokov dalsich 20kg.
stratenaaa
stratenaaa
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 7
Reputácia Reputácia : 1
Dátum registrácie : 23.07.2016

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ne 31 júl 2016 - 21:41

Ahoj stratenaaa,
dať dole 30kg mi príde úplne perfektné. Tiež by sa mi zišlo nejak tak. U mňa je to opačné. Síce netvrdím, že moja váha stúpla na súčasnú hodnotu za tri mesiace (bolo to postupné) a teraz mám s tým problém.

.............

K téme asi toľko, že v rámci môjho "snaženia" som postupne pribral, pričom za obdobie od januára to činí už 3-4kg. V podstate to nevyzerá hororovo, mal som sa však poberať opačným smerom. Ako som písal v téme "Ako sa dnes máš?", hlavne za to môže pohyb, ktorého mám pomenej. S tým súvisí aj únava, ktorá sa prejavuje spolu s pasivitou až príliš často.

Verím, že vy to máte v chudnutí lepšie tak dúfam, že sa k vám v tomto pripojím. Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 3 august 2016 - 20:53

Prajem Ti, Tuto, vrúcne a úprimne, aby sa Ti naozaj tie váhy a kilá pohli k vytúženejším hodnotám. Verím, že sa dočkáš poklesu a zlepšenia situácie. Celkovo proti Tebe konajú viaceré okolnosti, trebárs tabak, hypertenzia - tie určite robia prípadný pohyb viacej nepríjemným, alebo komplikovanejším, zadýchavejším. Ale tak po trošičke to myslím pôjde, pretože na Tebe je pozorovateľné okrem iného tá skvelá vlastnosť, že vieš bojovať a že si vieš svoj boj organizovať, systematizovať, plánovať (viď presne definované akožepovinnosti). Takže Ty ako majster psychohygieny a koniec koncov vzdelanec v psychológii disponuješ znalosťou mechanizmu ľudskej motivácie. Chcem tým povedať, že vieš ako na to, a vieš ako "na seba" zaútočiť, aby si rast kíl zastavil, a následne pomaly otočil vec vo svoj prospech. Hovorí sa, že na to, aby človek niečo dokázal, veľmi potrebuje okrem iného know-how (informácie, ako na to). A Tvoje know-how je rozsiahle, si myslím. Preto si dovolím tvrdiť, že v Teba verím, verím v Tvoje schopnosti, ako aj v silu Tvojej vôle. Smelo do toho, kamoš. Želám Ti, aby Ti všetky okolnosti vyšli čo najviac v ústrety a postupne Ti Tvoj zápas uľahčovali a tým Ťa povzbudzovali. Držím Ti silno palce. it is perfect giving a hug

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 40 z 83 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 61 ... 83  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: