Chudnutie pri antipsychotikach
Strana 38 z 83 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 60 ... 83
Re: Chudnutie pri antipsychotikach
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Hodnotím tento týždeň v mojom boji ako čiastočne úspešný. Nedeľu, pondelok, utorok, stredu a štvrtok som dodržal kalorický rozpočet a dosiahol som deficity energie. Mohlo za to hlavne pitie iba vody a minerálok, vôbec žiadne kŕmenia sa maškrtami v práci, ďalej to bolo jednochodovými večerami, skorým zaspávaním, vynechaním krémových polievok na obed. Žiaľ, piatok a sobota boli prekrmovacie a nedosiahol som deficit (pi - 12tisíc kJ, so - 10tisíc kJ). Na narodeniny som mal aj čokoládky a monte. V piatok som mal aj liter džúsu a 0,5 l smoothie.
Každopádne, celkovo moje opatrenia sa ukázali ako dostatočné - klesla mi hmotnosť o 0,5 kg až 1 kg, na úroveň 76 kg. Žiaľ, centimetre sa nepohli a stále som na úrovni 95 cm na najväčšom rovnom obvode. Pri najedení mi to ide až na 97 cm.
Takže po týždni: -0,5 kg až -1 kg, -0 cm.
Idem pokračovať v boji. Opatrenia, ktoré pokračujú, sú:
- len voda, a veľa vody
- žiadny kofeín
- žiadne umelé sladidlá a žiadny prázdny cukor (napr. v maškrtách s rafinovaným cukrom)
- naďalej žiadny mcdonald (už som ho nemal vyše mesiaca)
- žiadne krémové polievky na obed
- žiadne maškrtenie v práci
- maximálne dva chody večere
- preferencia zeleninových smoothie pred ovocnými
- žiadne džúsy z koncentrátu
- limit 8000 kJ
- akonáhle budem mať stabilnú gebuľu (že ma nebude bolievať), tak môžem opäť "behať na mieste"
Hurá do toho.
Matej
Naposledy upravil Matej dňa Ne 24 apríl 2016 - 11:22, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : oprava poklesu kg)
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Za posledný rok som schudol vlastne len nejaké 2 kilá, pričom obidve som dal dolu práve pri tejto krátkej diéte a zachoval som si ich doteraz. Tak nastal čas teraz potiahnuť na istý čas na 74 kg, pričom následne budem pár mesiacov opäť túto úroveň stabilizúvať. Tak ako som posledné dlhé mesiace viac-menej stabilizúval 77 kg, ktoré som nadobudol po poslednej tukovej diéte.
Idem na to. Držme sa. Srdečne pozdravujem.
odhodlaný matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
V pravom slova zmysle teda pravdepodobne začnem diétu až od pondelka. Ale dnes aspoň chcem dodržať kalorický limit.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Každopádne potom napíš, Matej, čo to s Tebou porobilo, znie to dosť zaujímavo.
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
z tukov sa samozrejme priberá, ich kalorická hmotnostná jednotka je navyše vyššia ako u sacharidov. Znamená to len toľko, že ak ješ aj tuky, váha smeruje k vyšším hodnotám. Tuky sa pri diétach nedoporučujú, lebo sa ťažšie štiepia aj oproti cukrom.
Matejovu tukovú diétu nepoznám, som zvedavý na výsledky. Bývalý spolužiak bol na odtučňovačke, a stále ich tam napchávali len neochutenou šľahačkou a trochu cvičili. Fakt pomohlo!
Dobrú chuť praje Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej napísal:Takže nejaký pokrok neočakávam.
Veru, tak sa aj stalo. Naďalej 77,5 kg, pri najedení aj 78kg. Pás na najtučnejšom obvode 95cm. Opatrenia: len udržovať hmotnosť, neprejedať, dať si pozor na maškrtenie a zbytočné prázdné kalórie. Keď budem mať viac vôle, tak sa pustím aj do znižovania opäť, ale teraz vnímam silu tak maximálne len udržovať.
Tuto napísal:len skutočne sa zaprieť a chudnúť
Tuto, vrúcne a vrelo Ti držím k Tvojmu odhodlaniu palce. Určite nám tu, svojim kamošom, zdieľaj svoje postupy, opatrenia, výsledky, snahy. Je to neľahká cesta, no je reálne možná. Drž sa!.
fanúšik všetkých chudnúcich Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ja naopak som trochu pribral. Mám 78kg a 96cm. Môžu za to sladké vody, žbrndy (často aj 70kJ/100ml v priemere). Tiež v tento týždeň som sa vôbec nekrotil v maškrtení v práci, boli paličky, tyčinky, koláčiky, čokoládky, chrumky... Škoda, že to vedúca smeny nakupuje a dáva nám do kancelárie, aby sme sa ponúkli... ale samozrejme v prvom rade je to moja vina, lebo to ja sa neovládam a ja idem k tým miskám a maškrtím. Ona to tam dáva skôr ako také lákadlo, pričom to, že sa nechám "zviesť", je už moja vina. A jej úmysly sú dobré, chce nás na svojej smene proste pohostiť. Mal som aj doma maškrty - croissanty, chipsy. To aby proste človek najlepšie žil úplne sám, a aby mu nikto zo spolubývajúcich teda nič nekupoval, a teda nežil v ustavičných pokušeniach. Keď šéfka donesie čokoládu a ponúkne ma, tak ťažko sa mi hovorí, že "nie, neprosím si". Točí sa proste aj v domácnosti u mňa, aj v práci veľa jedla, predovšetkým sladkého a slaného, skrátka samé prázdne kalórie. Uznávam, že keby som si posilnil vôľu a motiváciu, tak by som akože mal vzdorovať toľkým nástrahám...
Idem sa teda snažiť ďalej. Cieľ mám iba "menej jesť a menej maškrtiť". Číselne to nejdem určovať. Zdá sa, že tieto veci dosť závisia aj od miery psychickej pohody - skrátka keď mám zlý deň alebo depku, tak som slabý a ľahšie podlieham zvodom dostupného jedla. Takže v prvom rade treba zápasiť o to, aby som sa cítil v nasledujúcom týždni psychicky fajn. Trochu si chcem dopomôcť Colou Zero, lebo tá dokáže odbúrať hlad, a pritom má takmer 0 kJ.
Zostávam dúfať a bojovať o lepšie telesné miery. V tejto súvislosti držím silno palce Lístiu, Tutovi a všetkým Vám ďalším, ktorí chudnete a túžite mať menej tuku. Držme sa, sme v tom spolu.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 38 z 83 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 60 ... 83