Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Chudnutie pri antipsychotikach

Strana 38 z 83 Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 60 ... 83  Next

Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 38 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  opadané lístie Pi 22 apríl 2016 - 10:40

ja posledne dni dost vela jem. byvam dost hladny a teraz mam akesi obdobie, ze mi na chudnuti moc nezalezi. iba si davam pozor, aby som aspon nejak vyraznejsie nepriberal. kdesi som pocul nazor nejakej zeny, odbornicky na stravovanie, ze je "zdravsie" dat si klobasu, ale nebyt v strese, ako jest salat a zazivat velky stres. chcela tym zrejme povedat, ze permamentny stres organizmus poskodzuje ovela viac, ako obcasne zhresenie vo forme nezdraveho jedla. paci sa mi take vyjadrenie. geek
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Táto téma je zamknutá, nemôžete tu pridávať odpovede ani upravovať svoje príspevky!

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 38 Empty Re: Chudnutie pri antipsychotikach

Odoslať  Matej Ne 24 apríl 2016 - 10:37

Ahojte, chudnúci a bojujúci kamaráti. it is perfect

Hodnotím tento týždeň v mojom boji ako čiastočne úspešný. Nedeľu, pondelok, utorok, stredu a štvrtok som dodržal kalorický rozpočet a dosiahol som deficity energie. Mohlo za to hlavne pitie iba vody a minerálok, vôbec žiadne kŕmenia sa maškrtami v práci, ďalej to bolo jednochodovými večerami, skorým zaspávaním, vynechaním krémových polievok na obed. Žiaľ, piatok a sobota boli prekrmovacie a nedosiahol som deficit (pi - 12tisíc kJ, so - 10tisíc kJ). Na narodeniny som mal aj čokoládky a monte. V piatok som mal aj liter džúsu a 0,5 l smoothie. scared

Každopádne, celkovo moje opatrenia sa ukázali ako dostatočné - klesla mi hmotnosť o 0,5 kg až 1 kg, na úroveň 76 kg. Žiaľ, centimetre sa nepohli a stále som na úrovni 95 cm na najväčšom rovnom obvode. Pri najedení mi to ide až na 97 cm. very sad3

Takže po týždni: -0,5 kg až -1 kg, -0 cm. jumping

Idem pokračovať v boji. Opatrenia, ktoré pokračujú, sú:
- len voda, a veľa vody
- žiadny kofeín
- žiadne umelé sladidlá a žiadny prázdny cukor (napr. v maškrtách s rafinovaným cukrom)
- naďalej žiadny mcdonald (už som ho nemal vyše mesiaca)
- žiadne krémové polievky na obed
- žiadne maškrtenie v práci
- maximálne dva chody večere
- preferencia zeleninových smoothie pred ovocnými
- žiadne džúsy z koncentrátu
- limit 8000 kJ
- akonáhle budem mať stabilnú gebuľu (že ma nebude bolievať), tak môžem opäť "behať na mieste"

Hurá do toho. shooting3 cherry

Matej

Naposledy upravil Matej dňa Ne 24 apríl 2016 - 11:22, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : oprava poklesu kg)

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 38 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 30 apríl 2016 - 10:22

V tento týždeň som sa mal zväčša biedne, takže som nedbal na chudnutie. Pribral som na 77,5 kg a 96 cm (+1,5 kg, +1 cm). sad and unhappy

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej So 30 apríl 2016 - 15:59

Idem na týždeň na tukovú diétu. Ako kedysi na začiatku leta 2015. V strave budú prevažovať poriadne tuky: vajcia, arašidy, pochúťkové smotany, tučné grécke jogurty (aspoň 10% tuku), bambína. Tiež nejaké červené mäso, tučné mlieko. Nejde teda o zdravé tuky, skôr to ten týždeň vydržím na bežných nezdravých tukoch. Pozitíva diéty, aké som mal aj v minulosti, sú rýchle a dlhotrvajúce zasýtenie, dobrá chuť, zníženie hmotnosti o kg za 5 dní. Negatíva: rýchlo to človeka omrzí, takže vydrží na nízkych sacharidoch krátku dobu, dávam si preto len týždeň. Budúci týždeň som 5 dní v práci, zväčša si dávam penne s carbonara omáčkou (smotana, slaninka). Takže stačí pokračovať v tejto tradícii a držať sa jej celý týždeň. S tým, že penne bude temer jediný bohatší zdroj sacharidov počas dňa (tých 100g sacharidov denne by malo stačiť, nechcem ísť pod 100, ani minulý rok som pod 120 nešiel zväčša, zatiaľ čo tuky málokedy išli pod 100g denne). Takže hurá na týždňovú nízkosacharidovú tukovú diétu. Smile

Za posledný rok som schudol vlastne len nejaké 2 kilá, pričom obidve som dal dolu práve pri tejto krátkej diéte a zachoval som si ich doteraz. Tak nastal čas teraz potiahnuť na istý čas na 74 kg, pričom následne budem pár mesiacov opäť túto úroveň stabilizúvať. Smile Tak ako som posledné dlhé mesiace viac-menej stabilizúval 77 kg, ktoré som nadobudol po poslednej tukovej diéte.

Idem na to. Držme sa. Srdečne pozdravujem.  jumping

odhodlaný matej
cherry

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 1 máj 2016 - 9:13

Včera som začal tukovo jesť až večerou. Mal som smotanu (200g). Dnes na raňajky som mal jedno bambíno. Cítim sa zasýtene a chutilo to. Problém je, že som sa zatiaľ nevytrepal do Billy, takže nemám na nedeľu ďalšie tučné potraviny. Vyzerá to tak, že dnes ešte budem jesť tak trocha normálne a tučnoty si nakúpim až zajtra pred šichtou, kedy už budem donútený ísť na ulicu kvôli práci.

V pravom slova zmysle teda pravdepodobne začnem diétu až od pondelka. Ale dnes aspoň chcem dodržať kalorický limit. Yes

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Meretseger Ne 1 máj 2016 - 13:55

Smotanu by som si dala (zalizuje sa). Ono sa ale priberá zo sacharidov, nie? A čo mám potom ako diabetička robiť, že very sad2
Každopádne potom napíš, Matej, čo to s Tebou porobilo, znie to dosť zaujímavo.
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto Ut 3 máj 2016 - 19:53

Ahoj Meretseger,
z tukov sa samozrejme priberá, ich kalorická hmotnostná jednotka je navyše vyššia ako u sacharidov. Znamená to len toľko, že ak ješ aj tuky, váha smeruje k vyšším hodnotám. Tuky sa pri diétach nedoporučujú, lebo sa ťažšie štiepia aj oproti cukrom.

Matejovu tukovú diétu nepoznám, som zvedavý na výsledky. Bývalý spolužiak bol na odtučňovačke, a stále ich tam napchávali len neochutenou šľahačkou a trochu cvičili. Fakt pomohlo!

Dobrú chuť praje Tuto
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej St 4 máj 2016 - 20:02

Je stred týždňa, depresívne rozlady mi nateraz navodzujú akúsi neochotu zaoberať sa vážne nejakou diétou, takže jem rad za radom všetko... aj kopec sacharidov. Dneska aj sladké žbrndy a mcdonald. Včera chipsy... čokoládky... Takže nejaký pokrok neočakávam. sad and unhappy

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Tuto So 7 máj 2016 - 23:57

Momentálne som sa dostal do situácie, že už mi nič nezostáva, len skutočne sa zaprieť a chudnúť. Realizáciu si predstavujem zníženie prijímanej potravy, jedenie 5-6 krát denne, menšie porcie a viac pohybu. Neviem, taká klasika...

Chudnutie pri antipsychotikach - Stránka 38 Fat-cat-18584331
Tuto
Tuto
V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 8 máj 2016 - 9:17

Matej napísal:Takže nejaký pokrok neočakávam. sad and unhappy

Veru, tak sa aj stalo. Naďalej 77,5 kg, pri najedení aj 78kg. Pás na najtučnejšom obvode 95cm. Embarassed Opatrenia: len udržovať hmotnosť, neprejedať, dať si pozor na maškrtenie a zbytočné prázdné kalórie. Keď budem mať viac vôle, tak sa pustím aj do znižovania opäť, ale teraz vnímam silu tak maximálne len udržovať. Embarassed

Tuto napísal:len skutočne sa zaprieť a chudnúť

Tuto, vrúcne a vrelo Ti držím k Tvojmu odhodlaniu palce. Určite nám tu, svojim kamošom, zdieľaj svoje postupy, opatrenia, výsledky, snahy. Je to neľahká cesta, no je reálne možná. Drž sa!. cherry

fanúšik všetkých chudnúcich Matej
dancing

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  opadané lístie Št 12 máj 2016 - 14:09

nedavno som pisal, ze som dosiahol svoje hmotnostne maximum. bolo to sposobene akymsi prechodnym zvysenim chuti do jedla. nastastie sa to upravilo a podarilo sa mi asi 2,5 kg schudnut. snad bude tento chudnuci trend pokracovat. Very Happy
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Odoslať  Matej Ne 15 máj 2016 - 11:43

Srdečne gratulujem, Lístie! it is perfect cool

Ja naopak som trochu pribral. Mám 78kg a 96cm. Môžu za to sladké vody, žbrndy (často aj 70kJ/100ml v priemere). Tiež v tento týždeň som sa vôbec nekrotil v maškrtení v práci, boli paličky, tyčinky, koláčiky, čokoládky, chrumky... Škoda, že to vedúca smeny nakupuje a dáva nám do kancelárie, aby sme sa ponúkli... ale samozrejme v prvom rade je to moja vina, lebo to ja sa neovládam a ja idem k tým miskám a maškrtím. Ona to tam dáva skôr ako také lákadlo, pričom to, že sa nechám "zviesť", je už moja vina. A jej úmysly sú dobré, chce nás na svojej smene proste pohostiť. Mal som aj doma maškrty - croissanty, chipsy. To aby proste človek najlepšie žil úplne sám, a aby mu nikto zo spolubývajúcich teda nič nekupoval, a teda nežil v ustavičných pokušeniach. Keď šéfka donesie čokoládu a ponúkne ma, tak ťažko sa mi hovorí, že "nie, neprosím si". Točí sa proste aj v domácnosti u mňa, aj v práci veľa jedla, predovšetkým sladkého a slaného, skrátka samé prázdne kalórie. Uznávam, že keby som si posilnil vôľu a motiváciu, tak by som akože mal vzdorovať toľkým nástrahám...  cherry

Idem sa teda snažiť ďalej. Cieľ mám iba "menej jesť a menej maškrtiť". Číselne to nejdem určovať. Zdá sa, že tieto veci dosť závisia aj od miery psychickej pohody - skrátka keď mám zlý deň alebo depku, tak som slabý a ľahšie podlieham zvodom dostupného jedla. Takže v prvom rade treba zápasiť o to, aby som sa cítil v nasledujúcom týždni psychicky fajn. Trochu si chcem dopomôcť Colou Zero, lebo tá dokáže odbúrať hlad, a pritom má takmer 0 kJ.

Zostávam dúfať a bojovať o lepšie telesné miery. V tejto súvislosti držím silno palce Lístiu, Tutovi a všetkým Vám ďalším, ktorí chudnete a túžite mať menej tuku. Držme sa, sme v tom spolu. community together

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 38 z 83 Previous  1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 60 ... 83  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: