Naše (samo)štúdium
Strana 5 z 27 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16 ... 27
Re: Naše (samo)štúdium
ester- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 374
Reputácia : 54
Dátum registrácie : 28.04.2014
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, ja Ti tiež gratulujem!
Ani ja sa nehodlám vzdávať. Mávam všakovaké nepríjemné stavy. No už niekoľko mesiacov každý deň sledujem dokumentárne filmy o histórii a geografii, čítam o tom na nete, pozerám sa do atlasov a niekedy i do kníh. A to všetko v rôznych jazykoch. Používam aj mnemotechnické metódy. Takže takto ja bojujem s pasivitou.
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
- prečítať aspoň 62 strán diela "Logika vedeckého bádania" od Poppera (predstavuje to prvé 3 kapitoly)
- prečítané od Poppera dôkladne spoznámkovať
- vybrať si jednu z Meditácií Descarta a naštudovať si jednu z nich
- zohnať k vybranej Meditácii sekundárne zdroje (najmä z internetu)
- zistiť si podrobnosti o študentskej konferencii (čas, miesto, podmienky účasti)
- zvoliť si tému pre štúdiu na konferenciu a urobiť aspoň základné prípravy k jej vypracovaniu
Ďalšie ciele neštudijného typu na víkend:
- čítať voľnú záujmovú literatúru (aspoň polku beletristickej knihy)
- pozametať byt, upratať si izbu
- opáliť sa samoopaľovákom
- ostrihať si vrch hlavy (cieľ: 16 mm)
- piť minimum povzbudzovákov (max. 2 kávy za deň, energeťáky žiadne, najlepšie iba 1 káva na deň)
- byť mierny v jedení
Tak som zvedavý, ako to napokon dopadne. Plánuje sa mi dobre, ale ešte to musím aj plniť.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5073
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
- prečítať aspoň 62 strán diela "Logika vedeckého bádania" od Poppera - nesplnené, avšak zistil som, že to potrebujem aj na ďalší predmet, takže sa čoskoro k tomu určite dostanem a vybavím 2 muchy jednou ranou
- prečítané od Poppera dôkladne spoznámkovať - nesplnené, budem sa tomu venovať pozvoľna počas prípravy na aprílový vyučovací blok
- vybrať si jednu z Meditácií Descarta a naštudovať si jednu z nich - cieľ zmenený: totiž nemá ísť o Descartove meditácie, ale o dielo "Karteziánské meditace" od Husserla, dielo som si teda stiahol a je pripravené na čítanie, prebehol som si obsah a už sa teším na jeho skúmanie
- zohnať k vybranej Meditácii sekundárne zdroje (najmä z internetu) - cieľ zrušený
- zistiť si podrobnosti o študentskej konferencii (čas, miesto, podmienky účasti) - cieľ zmenený: zistil som, že netreba ísť na konferenciu, ale stačí zverejniť odbornú recenziu v karentovanom časopise - vybral som si "Výbor z filozofického díla" od J. Maréchala
- zvoliť si tému pre štúdiu na konferenciu a urobiť aspoň základné prípravy k jej vypracovaniu - cieľ zrušený
- čítať voľnú záujmovú literatúru (aspoň polku beletristickej knihy) - nesplnené, namiesto toho som sa výdatne zahral svoje obľúbené počítačové hry a relax som doplnil o rozsiahle wikipédovanie, spravil som editácie za asi 30 kB takže istým spôsobom bol relax docielený a zmysel cieľa bol naplnený
- pozametať byt (nesplnené), upratať si izbu - splnené
- opáliť sa samoopaľovákom - splnené
- ostrihať si vrch hlavy (cieľ: 16 mm) - splnené
- piť minimum povzbudzovákov (max. 2 kávy za deň, energeťáky žiadne, najlepšie iba 1 káva na deň) - splnené ---> celkovo som mal v sobotu 2 malé energeťáky (0,5 l spolu) a v nedeľu 1 malý energeťák (0,3 l) a 1 šálku kávy
- byť mierny v jedení - splnené - nahradil som olovrant a desiaty drobným zobaním kde-tu, pričom som kontroloval, koľko som súhrnne zjedol
Celkovo som s priebehom víkendu spokojný. Boli v ňom aj kľúčové rozhodnutia pre školu, aj výdatný relax. Povinnostiam som venoval pomenej síce, ale dobre som sa k nim naštartoval. Takže známka za víkend: 2+.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
keby nebolo toho Poppera, myslím, že by si dal dnešku aj za 1. Inak, napriek všetkému si si na víkend "naložil", myslím, že aj z toho vyplývajú tie zrušenia a zmenenia. Viem, že si zaslúžiš aj relax, aby si bol odpočinutý na prac. týždeň. Drž sa Matej. Tuto
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Naposledy upravil Matej dňa St 2 marec 2016 - 16:22, celkom upravené 1 krát. (Reason for editing : musím písať vecnejšie)
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Ešte mám spracovať asi 13 paragrafov piatej meditácie, no čo veta, to som zaseknutý na lúštení toho, čo chce vlastne autor povedať. Nepáči sa mi to. Umenie je vysvetliť aj zložité otázky zrozumiteľne a jasne. A nie toto.
Držte mi, prosím, palce, nech to nejak spoznámkujem a pochopím. Lebo zajtra to mám na hodine vlastne vysvetliť. Či sa mi to podarí, to je vo hviezdach. Podľa skúseností s poslednými dňami, kedy som sa textu venoval, to nevyzerá až tak dobre. Ale zostávam optimista.
Držte sa, kamaráti.
m.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
m.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Analyzovali sme so spolužiakmi, čo od nás škola vyžaduje na štátnice, a je to vskutku ťažké. Máme náročné štátnice a bude si to vyžadovať systematickú prípravu desiatok a desiatok zadaní (otázok). Ach, ja by som chcel byť dobrý študent, len teda sa mi furt nechce do ničoho. Čo som taký lemravý furt? Neviem vôbec kopnúť do vrtule a nejak sa vzchopiť. Som demotivovaný jednak tým, že sa filozofiou nebudem v živote (okrem písania na wikipédiu) zaoberať a ďalej tým, že veľa myslenia mi zaberá zamestnanie. Ťažko sa potom doženiem k nejakým glorifikovanejším študijným výsledkom. V podstate som veľmi priemerný študent čo do výkonu a podpriemerný čo do aktuálnych znalostí v odbore. Je mi to ľúto. Chcel by som to nejak zmeniť, ale neviem ako.
m.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Nič nie je stratené. Je 2. máj, 20 večerov bezmála a 4 víkendy ešte. Na 4 práce a na diplomovku a na naučenie sa na 3 skúšky. Reálne to je, ale ja som taký "Pat a Mat", že nič nie je isté.
Chcem to brať s humorom a s nadhľadom. V teste mi vyšlo 80% melancholik a 34% flegmatik (z ostatných nevýznamné percentá, neviem prečo to dohromady nedáva 100%, tiež som sa nad tým čudoval). Takže chcem urobiť flegmu trochu dominantnejšou u seba a nestresovať sa tými termínmi a tým závalom povinností. Také je aspoň moje rozhodnutie, no psychicky sa aj tak dostavuje nervozita a pocit tiesne. Takže nie všetko vo svojej povahe mám pod kontrolou.
Teraz by som tu mal akože vypísať svoj plán, ako si to rozkúskujem na každodenné drobné úlohy. No ale ja už som sa takto naplánoval toľko, že som už sklamaný z plánovania. Proste musím to brať, ako to ide. Žiadny harmonogram u mňa neobstojí, nedonútim sa. Musím ísť na to proste tak, ako sa to samo postupne núka. Napríklad teraz sa mi núka seminárka, v ktorej treba ešte prečítať 5 strán štúdie a následne ísť spísať na pár strán jej interpretáciu. Malo by to byť dačo v pohode, netreba na to sekundárne zdroje, nekompiluje sa, iba sa "prerozpráva čítaný text" viac-menej. Takže čo... matej, šliapni na pedál a ideš na to, nie?
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 5 z 27 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16 ... 27