Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

kava a kofein

Strana 9 z 14 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14  Next

Goto down

• Zaslať odpoveď

kava a kofein - Stránka 9 Empty Re: kava a kofein

Odoslať  rasto Št 28 december 2017 - 9:30

ahojte.tak ja som sa naucil poslednou dobou striedat kavu s inkov to je bezkofejinovy napoj tak to striedam raz kavu raz tu spominanu inku tak ze vypijem dene len 2 kavy a 3 tie inky celkom sa mi vtom striedani dary mozno do buducna celkom nahradim kavu.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Počet príspevkov : 517
Reputácia Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Bydlisko Bydlisko : stredne slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: f20
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  opadané lístie Št 28 december 2017 - 11:01

ja uz niekolko mesiacov neprijimam ziadny kofein. citim sa akosi slobodnejsie. uz neuvazujem stylom "som unaveny, musim si urobit kavu". pijem len kavu bez kofeinu, aj to nie kazdy den, proste len ked mam chut. miera unavy sa mi po vysadeni kofeinu nezmenila. samozrejme, niekolko dni bezprostredne po vysadeni som mal abstinencne priznaky, ale to je davno prec. zatial som s tymto stavom spokojny, hoci nemozem s istotou tvrdit, ze sa ku kofeinu niekedy nevratim.
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Meretseger Št 28 december 2017 - 14:31

No a ja som sa naučila na jednu kávu denne, už som aj k Vianociam dostala 2 balíčky ako darček Very Happy Chutí mi a pravidelne v noci túžim po druhej šálke, s tým, že však čo budem mrhať čas a spať, radšej si dám povzbudzovák a budem písať rukopis, alebo tak. Ale kašlem na to a radšej si zobnem Trittico, s ktorým spím lepšie. Takže môj vzťah ku kofeínu je kladný, ale nepreháňam to...
Meretseger
Meretseger
V.I.P. Silver
V.I.P. Silver

Počet príspevkov : 967
Reputácia Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej So 30 december 2017 - 11:27

Lístie, veľmi ma to Tvoje abstinovanie od kofeínu zaujalo. Ja by som sa od neho tiež rád oslobodil, ale mám ho ako barličku ani nie tak na únavu, skôr hlavne na náladu a mínusové stavy (aby som mal proste chuť do činnosti). V tomto som ešte nenašiel nejaký alternatívny spôsob boja. very sad3

kava a kofein - Stránka 9 Health10 https://schizo.sk
Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Počet príspevkov : 5072
Reputácia Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Bydlisko Bydlisko : západné Slovensko

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

https://schizo.sk
hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  opadané lístie Po 1 január 2018 - 17:04

Matej, tym sa netrap, ze to tak momentalne mas. skoro kazdy ma nejaku barlicku. ja mam napriklad v sucasnosti rivotril, ktory si obcas dam pri velkej uzkosti alebo vnutornom napati a velmi mi pomaha. neuzivam ho vela ani ho neuzivam kazdy den. Ty si uz viackrat skusil byt bez kofeinu a vzdy sa Ti pohorsilo. jedine zlo, ktore by som na tom mozno videl je, ze niekedy uzivas privysoku gramaz toho kofeinu a neviem nakolko to moze byt skodlive. ale v tomto mas viac informacii Ty, takze mozno je aj to vpohode. Wink
opadané lístie
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 436
Reputácia Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Ne 7 január 2018 - 22:35

Juj, 2 dni som bol s kofeínom takmer na nule a nemal som žiadne kladné pocity, len som vyspával, ležal a bol ako mŕtvola. Teraz večer som dopil sotva 1 šálku rozpustnej kávy, a hľa, úplná zmena. Zrazu mám kopu príjemných pocitov, cítim optimizmus, mám tlak k pozitívnemu mysleniu, chce sa mi niečo robiť, hoci ešte neviem čo, lebo už začala noc. Very Happy

Ten kofeín je sila.  scratch A mamina pila aj 4-5 káv denne celý život, normálny 2-decový pohár zalievanej kávy, mleté zrnká. V čase návštev aj 6 pohárov za deň. Zvládla tak dosť ťažký život, pracovala celý život v rôznych typoch maloobchodov, zväčša v úlohe predavačky, práce ju dosť bavili, pričom určite aj vďaka tým kávam. Popritom vychovávala troch chlapcov, synov. Keď nebola v zamestnaní, tak prala, varila, upratovala, po nociach žehlila, chodila nakupovať. Myslím si, že jej k takému výkonu dosť pomohli kávy, aspoň ona to asi tiež tak vidí. Dnes, ak má zdravotné problémy, tak nesúvisia s kofeínom, ale skôr s celoživotným fajčením (má vysoký tep, v kľude okolo 100, berie lieky, plus dýchavičnosť, pravidelné kašľanie, zobúdzanie sa na vlastný kašeľ, používanie spreja do hrdla, slabá fyzická kondícia, rýchla unaviteľnosť a zadýchanie pri dlhšej chôdzi, či nebodaj ísť do kopca alebo do schodov je hrôza). Celkovo ma jej príklad veľmi inšpiruje, čo sa týka pretriasanej témy, práve v tom kofeíne, že to nemusí byť až také závadné. A skúsim to nepremršťovať aj tak nad 600 mg denne.

Celkovo aj Bukovského stránka vraví o nežiaducich účinkoch vysokej gramáže, ktoré vskutku aj mávam (tremor svalov, tras rúk, nervozita, psychické i fyzické napätie, tlak k pohybovaniu sa, časté cikanie, rýchle trávenie a rýchlejšia peristaltika). Lenže tieto účinky relatívne dobre zvládam, resp. ak by toto a naozaj len toto mala byť tá obeť, ktorú musím vydržať, ak chcem mať chuť k činnosti a dobrú náladu, tak to mi príde ako malá obeť, niečo, za čo to stojí zniesť. Ja som sa skôr bál z dlhodobého hľadiska, ako to bude, či nepríde k nejakému zlyhaniu obličiek. A v tejto oblasti ma teda upokojuje mamin spomínaný príklad. Smile  heart

alien

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Tuto Ne 7 január 2018 - 23:21

Kávový kolobeh u mňa:
Pijem tú rozpustnú, a najradšej Crema, dávam si do nej 2-3 sladidlá a zalejem mliekom, alebo aj smotanou. Mám na to taký veľký zelený hrnček s bielymi bodkami. Takýto typ kávy najmä usrkávam (okrem rána, keď ju vypijem priam na dúšok). Káva v ústach mi zlepšuje aj chuť cigarety a tak to ide až do večera. Reálne za deň takto vypijem 4-7 šálok slabšieho moku. Keby to vedel môj praktický lekár, tak ma asi rovno popľuje, lebo sa liečim aj na hypertenziu a vzhľadom na to, čo ukazuje tlakomer, oprávnene. Evil or Very Mad

V.I.P. Inventár
V.I.P. Inventár

Počet príspevkov : 4793
Reputácia Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Bydlisko Bydlisko : Západ Slovenska

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  rasto Pi 19 január 2018 - 5:20

mne sa uz 10 dni dari nahradzovat kavu uplne bezkofejinovym napojom zatial mi ani nechyba tak uvydim ako dlho sa mi bude darit takto bez kavy cas ukaze.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Ne 28 január 2018 - 12:15

Snažil som sa opäť žiť bez kofeínu, alebo ho znížiť. Podarilo sa mi ho znížiť veľmi rýchlo a takmer bezbolestne na veľmi nízke hodnoty, v piatok púhych 100 mg (1 tabletka ako reakciu na bolehlav), a v sobotu už žiaden kofeín, pričom sa nedostavilo ani bolenie hlavy. Smile Opäť som však narazil na obrovskú hradbu, akýsi mantinel, ktorý tieto moje snahy spochybňuje a obmedzuje. Ide o to, že moje lieky, nech už sa komukoľvek zdajú ako "tie ľahšie", ma objektívne uspávajú, hoci nejde o útlm taký zásadný, aký vedia zažívať niektorí ľudkovia pri niektorých iných psychofamakách. Mám aj ja za sebou peknú paletu psychofarmák vo svojej histórii liečby a viem, že niektoré utlmujú oveľa viac. Napriek tomu ma aj súčasné nastavenie núti ku kompenzovaniu únavy aspoň nejakou hladinou kofeínu v krvi. Budem skúšať byť na nízkych dávkach (do 200-300 mg, alebo v čase voľna asi na úrovni 2 káv denne). Zdá sa, že som k tomu nútený liekmi, a že sa nemôžem porovnávať s ľuďmi z môjho okolia, ktorí žiadne lieky neberú, a čudovať sa, ako to, že deň zvládnu na 1 káve, prípadne aj úplne bez nej (viď moja šéfka). Nemôžeme sa porovnávať. Pokiaľ tie lieky beriem, tak sa nič asi nedá robiť, len aspoň trochu kofeínu do seba dávať. A už si len strážiť jeho množstvo a načasovanie vzhľadom na spánok.

Mrzí ma to, chcel by som byť od kofeínu nezávislý a viem, že by som to azda i dokázal. No lieky sú také, aké sú, a veci sa majú tak, ako sa majú. Nemôžem ísť za každú cenu hlavou proti múru. very sad3

S nádejou
matej
Ambulance Pretty good

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  rasto So 10 február 2018 - 9:29

zhruba mesiac presne som to nepocital sa mi darilo nahradzat kavu bezkofejinovym napojom ale v poslednom case som sa zase vratil ku neske s kofejinom proste telo si ziada co potrebuje ale stale hu pijem bez cukru aspon to mi je utechov.
rasto
rasto
V.I.P.
V.I.P.

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Ne 1 apríl 2018 - 12:52

Myslím, že tohtotýždňová streda bola dňom, kedy som si dával posledné väčšie množstvá kofeínu v tejto novej fáze snahy o vysadenie. Bolo tak tomu niekedy doobeda. Poobedie bolo bez neho a štvrtok, piatok boli úplne "čisté". V sobotu som sa zobudil s výrazným bolehlavom. Štvrtok a piatok boli čo do úrovne energie veľmi nízko, bol som spavý a demotivovaný, zvýraznil sa aj plochší afekt, ktorý však považujem za v súčasnosti cielený. Sobota so sebou priniesla ráno užitie 1 tabletky kofeínu na bolehlav spolu s Ibalginom, čo zabralo. Dnes je nedeľa, tlaky v hlave sú cítiť, ale zatiaľ nie výrazne. Celkovo absťáky nie sú momentálne výrazné, skôr sa cítim unavene a spavo a chýbajú mi pozitívne emócie výraznejšieho typu. Vyzerá to, že nedeľa bude od kofeínu "čistá", teda na nule, tak ako štvrtok a piatok. Wink

Čo sa týka cukru, som na nule od poludnia stredy. Výnimky som mal v sobotu (kinder pingui, zákusok, dopitie fľaše fanty asi 4 deci). Dnes v nedeľu plánujem pokračovať s cukrom na nule. Pod pojem "cukor na nule" mám na mysli vyhýbanie sa tomu, čo nazývame sladkosti, sladké pečivá a sladké nápoje, nie potraviny a tovary, kde sa trochu pridáva cukor.

Zatiaľ teda zvládam, uvidím ako v ďalších dňoch. Shocked Celkovo sa mi dosiahnuté výsledky týchto zopár dní zatiaľ páčia a motivujú ma pokračovať.  Yes

Matej
cyclops

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Matej Po 2 apríl 2018 - 15:05

Po totálne spavej nedeli, po ktorej mal zrazu nasledovať podľa indícií, plynúcich z môjho tela, ďalší spavý deň, som si vzal jednu kofeínovú tabletku. Nie na pozitívne emócie, lež len na spavosť, trochu sa prebudiť, nespať. Hm... Shocked

Matej
Matej
Okoloidúci
Okoloidúci

Zdravotný stav

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

Strana 9 z 14 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14  Next

Návrat hore

- Similar topics

Povolenie tohoto fóra: