kava a kofein
Strana 9 z 14 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14
Re: kava a kofein
rasto- V.I.P.
- Počet príspevkov : 517
Reputácia : 60
Dátum registrácie : 18.10.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: f20
Súčasná medikácia:
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Meretseger- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 967
Reputácia : 224
Dátum registrácie : 18.09.2015
Zdravotný stav
Diagnóza: F33, F60.31
Súčasná medikácia: Abilify, Brintellix, Lamotrigin, Trittico
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
opadané lístie- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 436
Reputácia : 94
Dátum registrácie : 10.02.2015
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Ten kofeín je sila. A mamina pila aj 4-5 káv denne celý život, normálny 2-decový pohár zalievanej kávy, mleté zrnká. V čase návštev aj 6 pohárov za deň. Zvládla tak dosť ťažký život, pracovala celý život v rôznych typoch maloobchodov, zväčša v úlohe predavačky, práce ju dosť bavili, pričom určite aj vďaka tým kávam. Popritom vychovávala troch chlapcov, synov. Keď nebola v zamestnaní, tak prala, varila, upratovala, po nociach žehlila, chodila nakupovať. Myslím si, že jej k takému výkonu dosť pomohli kávy, aspoň ona to asi tiež tak vidí. Dnes, ak má zdravotné problémy, tak nesúvisia s kofeínom, ale skôr s celoživotným fajčením (má vysoký tep, v kľude okolo 100, berie lieky, plus dýchavičnosť, pravidelné kašľanie, zobúdzanie sa na vlastný kašeľ, používanie spreja do hrdla, slabá fyzická kondícia, rýchla unaviteľnosť a zadýchanie pri dlhšej chôdzi, či nebodaj ísť do kopca alebo do schodov je hrôza). Celkovo ma jej príklad veľmi inšpiruje, čo sa týka pretriasanej témy, práve v tom kofeíne, že to nemusí byť až také závadné. A skúsim to nepremršťovať aj tak nad 600 mg denne.
Celkovo aj Bukovského stránka vraví o nežiaducich účinkoch vysokej gramáže, ktoré vskutku aj mávam (tremor svalov, tras rúk, nervozita, psychické i fyzické napätie, tlak k pohybovaniu sa, časté cikanie, rýchle trávenie a rýchlejšia peristaltika). Lenže tieto účinky relatívne dobre zvládam, resp. ak by toto a naozaj len toto mala byť tá obeť, ktorú musím vydržať, ak chcem mať chuť k činnosti a dobrú náladu, tak to mi príde ako malá obeť, niečo, za čo to stojí zniesť. Ja som sa skôr bál z dlhodobého hľadiska, ako to bude, či nepríde k nejakému zlyhaniu obličiek. A v tejto oblasti ma teda upokojuje mamin spomínaný príklad.
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Pijem tú rozpustnú, a najradšej Crema, dávam si do nej 2-3 sladidlá a zalejem mliekom, alebo aj smotanou. Mám na to taký veľký zelený hrnček s bielymi bodkami. Takýto typ kávy najmä usrkávam (okrem rána, keď ju vypijem priam na dúšok). Káva v ústach mi zlepšuje aj chuť cigarety a tak to ide až do večera. Reálne za deň takto vypijem 4-7 šálok slabšieho moku. Keby to vedel môj praktický lekár, tak ma asi rovno popľuje, lebo sa liečim aj na hypertenziu a vzhľadom na to, čo ukazuje tlakomer, oprávnene.
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
rasto- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Mrzí ma to, chcel by som byť od kofeínu nezávislý a viem, že by som to azda i dokázal. No lieky sú také, aké sú, a veci sa majú tak, ako sa majú. Nemôžem ísť za každú cenu hlavou proti múru.
S nádejou
matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
rasto- V.I.P.
Zdravotný stav
Súčasná medikácia:
Čo sa týka cukru, som na nule od poludnia stredy. Výnimky som mal v sobotu (kinder pingui, zákusok, dopitie fľaše fanty asi 4 deci). Dnes v nedeľu plánujem pokračovať s cukrom na nule. Pod pojem "cukor na nule" mám na mysli vyhýbanie sa tomu, čo nazývame sladkosti, sladké pečivá a sladké nápoje, nie potraviny a tovary, kde sa trochu pridáva cukor.
Zatiaľ teda zvládam, uvidím ako v ďalších dňoch. Celkovo sa mi dosiahnuté výsledky týchto zopár dní zatiaľ páčia a motivujú ma pokračovať.
Matej
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Matej- Okoloidúci
Zdravotný stav
Strana 9 z 14 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14