naposledy som si kupil/cital...
Strana 1 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
naposledy som si kupil/cital...
Mojim najnovsim prirastkom je knizka Vlasy dupkom od Lubomiry Romanovej:
http://www.martinus.sk/?uItem=103838
zatial som precital len niekolko stran, ale som rad, ze tieto clanky vysli knizne, i ked sa priznam, ze som autorkin blog predtym necital - velka chyba!
----
A teraz sa pochvalte vy, aka kniha odpociva na vasom nocnom stoliku?
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Re: naposledy som si kupil/cital...
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
Dátum registrácie : 20.09.2009
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
niekam, kam som chcela dôjsť.
tomas- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 237
Reputácia : 35
Dátum registrácie : 14.12.2010
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Sirius- Domáci člen
- Počet príspevkov : 70
Dátum registrácie : 14.08.2011
Vek : 37
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Egypťan Sinuhet - Mika Waltari
veľmi sa mi páčila.
xkrchnav- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1600
Reputácia : 142
Dátum registrácie : 19.08.2012
Vek : 39
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
xkrchnav napísal:Ja som strašný lenivec na knihy...
Veru aj ja. Voľakedy ako malý som čítaval rôzne encyklopédie a odborné knihy. Bavili ma. Na strednej som však na to zlenivel, a neskôr začali problémy so sústredením, takže som svoje čítacie schopnosti nerozvíjal. Jedine čítať články na internete alebo aj knihy - veru, to mi ešte ide a to ma aj baví. Alebo temer vždy pred spaním mám vo zvyku si kaziť poležačky pri lampe v posteli oči a čítam si jednu-dve strany z nejakej knižky. Taký zvyk čítať pred spaním mám už dlhé roky a mám pocit, že aj mnohí ďalší ľudia to tak mávajú. Aj môj brat.
Dúfam, že už čoskoro budem mať nejaký príjem a začnem si kupovať nejaké knihy. Potom dám vedieť, čo som si kúpil.
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
S mnohými myšlienkami v tej knihe dokážem veľmi dobre súhlasiť, preto si už priebežne o nich robím poznámky. Tie využijem pri tvorbe blogových článkov, a to aj na našu webovú prezentáciu o F25. Čiže si to budete môcť čítať a trefne sa informovať aj bez zakúpenia tejto knihy. Knihy, ktorá je už dnes klasikou motivačného žánru.
Len nie vždy sa mi to chce čítať, takže to ide pomaly. Som na nejakej 50. strane. Teraz, keď som bez práce, to dúfam pôjde rýchlejšie.
Matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Pokiaľ tie extrémne problémy s čítaním u mňa budú pretrvávať, veľa toho neprečítam...
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Dnes som bol v knižnici a požičal som si rozprávky. Milujem ich. Veď sú také zaujímavé, vystupujú v nich zázračné bytosti , králi , kráľovné , odvážni mládenci, mudrci , čarodejníci, víly, šašovia , aj zvieratá a všelijaké iné postavy. A tie príbehy sa končia šťastne. Asi pred rokom som si kúpil tri rozprávkové knihy. Sú super. Keď som bol malý, mal som veľmi rád rozprávky. Keď sa mi do rúk dostala rozprávková knižka, so záujmom som si ju prečítal. A láska k tomuto žánru mi zostala doteraz. Obdivujem rozprávkarov.
Knihovníčka veľa rozpráva a to mi vyhovuje. Vždy sa v tej knižnici zastavím na nejaký čas, sem-tam niečo poviem a ona obšírne rozoberá tému. A ja počúvam. Chcem si tak zvyknúť na ľudí.
Asi to funguje tak, že ťažko sa mi číta vtedy, keď som v depresívnej fáze, a keď mám dobrú náladu, ide to ľahšie. Tak som sa rozhodol, že sa nebudem trápiť a dám sa do čítania len vtedy, keď to pôjde dobre. Hor sa do čítania!
historik- Strieborný pokročilý člen
- Počet príspevkov : 360
Reputácia : 78
Dátum registrácie : 18.04.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Viete ako podľa našich predkov prišiel pes ku kožuchu? Takto:
Praboh sa rozhodol, že stvorí človeka. Dlho rozmýšľal, ako ho stvoriť, až nakoniec zamiesil posvätnú hlinu a vymodeloval človeka. Trvalo mu to veľmi dlho, stále nebol spokojný. Chcel, aby bol úplne perfektný. Nakoniec dokončil svoje dielo, a chcel do neho vložiť dušu. Pre tú ale musel ísť na do vesmíru, zobrať ju od hviezd. Lenže to bolo veľmi ďaleko. Praboh sa bál, že kým bude preč, príde Démon a jeho dielo zničí. Preto narýchlo umiesil z posvätnej hliny aj psa, aby človeka strážil. Ale veľmi sa ponáhľal, a nebolo čas na detajly, takže mu nedal kožuch. Nakázal mu, aby k človeku nikoho, ale naozaj nikoho nepustil a išel pre dušu. Len čo odišiel, Démon tam bol ako na koni. Pozoroval Praboha z úkrytu a bol veľmi zvedavý, čo za tvora to umiesil. Chcel si jeho dielo pozrieť, ale pes ho nepustil. Strážil, vrčal, štekal a Démon sa ho bá. Ale potom ho niečo napadlo: Privolal hroznú zimu a pes sa triasol a drkotal zubami. Vtedy Démon povedal: "pusti ma obzriež si človeka, a ja ti dám kožuch!" A psovi bola strašnáááááááá zima, tak ho pustil... Démon si človeka prezrel, a veľmi sa mu páčil. Bol spokojný s Prabohovým dielom, ale nechcel ho nechať len tak, bez svojho pričinenia. Preto ho opľul jedovatými slinami a zašpinil blatom. Tak sa do človeka dostali choroby a zlá povaha.
Keď sa Praboh vrátil, strašne sa na psa hneval. Preto ho potrestal tým, že celý život musí slúžiť človeku a byť mu najlepším priateľom. Praboh potom človeka zobral, 7 dní ho máčal vo vode, aby zmyl jedovaté sliny a špinu, ale úplne sa mu to nepodarilo. Dal mu teda dušu takému, aký bol...
No neni to super? Naši predkovia verili týmto povestiam predtým, ako prišlo kresťanstvo. Grécke báje sú známe po celom svete, ale my sme svoje akosi zahodili
kwecko- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 201
Reputácia : 47
Dátum registrácie : 05.05.2013
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 1 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6