Schizofórum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dole

Ako sa dnes máš? 19

Strana 14 z 15 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next

Goto down

• Zaslať odpoveď

Ako sa dnes máš? 19 - Stránka 14 Empty Re: Ako sa dnes máš? 19

Odoslať  relouth Po 18 november 2024 - 9:27

Mate niekedy chut sa stiahnut zo sveta a uplne prestat s ludmi, vratane rodiny, komunikovat?
Ponorit sa sam do svojho degenerovaneho sveta a este viac sa zdegenerovat ohladom k svetu?
Ja snad kazdu zimu poslednych par rokov.

Pisal som dnes psychologicke, ze uz k nej nejdem chodit, mozno zas buduci rok.
Len ma tie sedenia otravuju – nikdy tam nejdem s niecym konkretnym, co chcem rozobrat, akoby som nemal ziadny problem. Za dalsie si nikdy nic z toho sedenia nepamatam, psychologicku casto nechapem o com hovori, hlavne ked mi skaca do reci a ja sa snazim udrzat myslienku, a tak ju vtedy ani velmi nepocuvam. Ked ju zas pocuvam, velmi jej nerozumiem, resp. mam pocit, ze ona nerozumie mne a tak hovori casto odveci.
Paradoxne, zo sedenia odchadazam spokojny, ze som sa aspon vykecal..Ale to je asi tak vsetko. Myslim, ze su urcite vhodnejsi adepti na terapie, kedze su dnes psychologovia nedostatkovy tovar, urcite si moje miesto zaplni niekym, komu sa da pomoct.
Chodim ku nej od leta 2023 s tym, ze som chcel, aby mi urcila diagnozu. Sam som myslel, ze mam najprv aspergera, potom schizoidnu poruchu, neskor schizotypovu.. Teraz ked mi dali znacku F20, celkom to do seba vsetko zapadlo a uz dalej netreba patrat.

Naposledy upravil relouth dňa Po 18 november 2024 - 11:01, celkom upravené 1 krát.
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Počet príspevkov : 262
Reputácia Reputácia : 57
Dátum registrácie : 10.01.2020
Bydlisko Bydlisko : Banská Bystrica

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: progressive
Súčasná medikácia Súčasná medikácia:

animusmeus likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  animusmeus Po 18 november 2024 - 9:44

Ano, presne tak sa citim podobne aj ja, a nie iba prestat komunikovat, ale prestat pre istotu aj existovat, ak mam byt konkretnejsi. Kazdopadne, to len tak nejde vsakze , prestat existovat.... ale nekomunikovat sa da. Nejako sa poslednu dobu uzatvaram do seba, vsetko a vsetci mi lezu na nervy, najradsej som, ked mi kazdy da iba pokoj. Ale takto sa zial fungovat z dlhodobeho hladiska neda. Tento tyzden mam ist k lekarke na kontrolu tak jej to poviem ako sa citim, sam som zvedavy co ona na to.

Inak tie sny Patty, v minulosti som to zazil, ze sa mi snivali same horory, ale nepocitoval som po nich uspokojenie, ale skor zdesnie, ze co to ma znamenat. Obvykle po bizarnych snoch sa mi spustala mania, co mam odsledovane.

Drzim vsetkym palce. Ahojte.
animusmeus
animusmeus
Domáci člen
Domáci člen

Počet príspevkov : 84
Reputácia Reputácia : 5
Dátum registrácie : 31.03.2023

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila, Lithium, Rispen, Trittico, Akineton, Frontin

Peto2024 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  relouth Po 18 november 2024 - 11:05

Tak to mas trochu inak, kedze ja mam velmi rad zivot a bavi ma. Len ma seru ludia – aj ked ich mam rad.. resp. seru ma a aj ich mam rad, naraz ..
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav

Peto2024 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Po 18 november 2024 - 12:26

Ahoj relouth, ja mám tiež sklony ku tomu. Jednoducho sociálna izolácia nie je mi cudzia a mám to aj v karte, že mám sklony ku tomu bohužiaľ a ľudia nechýbajú mi. Je to asi aj cítiť, ide zo mňa taký chlad. Som rád, že keď nemusím komunikovať a tak. Napr. dvakrát za týždeň si idem zahrať futbal do haly, ale tam nekomunikuje sa na šťastie. Občas skončím napokon aj niekde v bare, ale tam skôr počúvam kamarátov, ako sa zapájam. Chodím aj na denný stacionár a je ťažké tam niekedy chodiť, ale som už o dosť otvorenejší ako kedysi. Tak je to snáď OK, ale netúžim tam byť vyvolaný. Posledné tri razy ma vyvolali ma z personálu, aby som povedal niečo ku téme. Akože bolo to v pohode, ale neviem no. Napr. skupinové psychoterapie sa mi páčia celkom tam, tiež keď sa športuje aj na stacionári. Stacionár je klobúk dole, aký robia nám tam program oproti tomu, keď som začínal pred nejakými skoro 8 rokmi... Nedá sa to porovnať, vtedy nebolo skoro nič. Navyše dá sa tam aj kvalitne si zacvičiť na rehabilitačnom oddelení... Keď mám lepší deň, tak viem sa porozprávať aj s kamarátmi zo stacionára...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Počet príspevkov : 2281
Reputácia Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg

Catherin4, motylek and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  relouth Po 18 november 2024 - 12:43

Co je to za stacionár? Tam sú čisto schizofrenici, či zmes diagnóz?

Mne ľudia chýbajú – to mame všetci v génoch, len je to potlačené u niekoho, čiastočne aj u mňa –  aj sa im zároveň vyhýbam. Je to podobné ako schizoidna dilema.
relouth
relouth
Bronzový pokročilý člen
Bronzový pokročilý člen

Zdravotný stav

Peto2024 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Po 18 november 2024 - 13:40

Také zmes, ale už viac delia, lebo je nás už dosť. Ja chodím utorky a štvrtky, kde sú prevažne ľudia, čo zažili psychózu. Dajú aj s inými diagnozami na tie dní, ktorí nechodia na skupinové psychoterapia, ale chodia na aktivity...
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Catherin4, motylek and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  kimi2028 Po 18 november 2024 - 17:01

Denný stacionár dá sa povedať, že je niečo také ako hospitalizácia len dochádzaš tam z domu. Ja mám chodiť 2x za týždeň a snažím sa poctivo chodiť. Aj zajtra idem tam, celkovo som bol viac ako 50x v tomto ročnom cykle a budem musieť prerušiť v apríli alebo keď sa podarí mi tam dojsť 90x, ale ten počet sa mi nepodarí dosiahnuť asi. Máme tam komunitu (kde sa preberajú bežné vecí týkajúce sa chodu oddelenia a programu a ku tomu je nejaké podnetné motto dňa), klasické cvičenie na rehabilitačnom oddelení, vizitu (dôjde nejaký doktor z nemocnice, s ktorým sa môžeme radiť), potom mávame skupinovú psychoterapiu so psychológom alebo aktivity (tkáčska dielňa, keramická dielňa, ručné práce, technická dielňa, záhrada - máme na výber jednu z týchto 5 aktivít), potom môžeme sa vyše hodiny rozprávať medzi sebou a ideme neskôr na obed. Po dobrom obede v utorok môžeme čítať nejaké vecí z knihy a rozoberať alebo športovať (ja uprednosťňujem šport - pingpong alebo badminton). Vo štvrtok poobede je šport alebo tréning pamäti a koncentrácie (ja uprednostňujem zase šport - pingpong).
kimi2028
kimi2028
V.I.P. Golden
V.I.P. Golden

Zdravotný stav

Catherin4 and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Pirat Jurk Po 18 november 2024 - 17:42

Dneskam sa vazeny clenovia tochto fora mam tak spomienkovo fajn lebo oslavujem 2 roky od poslednej hospitalizacie,co si uz nepametam aky plac a des to tam pre mna bol docela mam problem spametou pamatam len na nieco a ostatne vygumovane a furt sa mam ako som spominal striedavo v oblasti bludou a nebludov tak neviem kolko vydrzim od nemocnice ale dufam ze 10 rokov dam som zeraz optimista ale raz ked som bol na dva tyzdne v sucanoch tak som tam spoznal taku babu co ma viac diagnoz a tiez to nema lachke mali sme spolu vztah ale mne to preplo vo vstavoh a som jej popisal bludny rozhod no nadelej sme kamosi stale si volame aj try styry krat za den niekedy uz nemam na volane snou naladu alebo zdravsi pocit a tak sa snazime udrziovat si kontakt lebo sme sa spoznali v sucanoch kde ja som vravil sme na ostrove pathmos a primite atikrist cip teda som mal hlasi s vedlajsej firmi co tam mali radio a ona ze ja verim ze niektori skoncia v pekle ale potom mi to tam stichlo a isiel som domov a furt sa mavam vyse unaveno nevladno bez energie a dakedy kazdy tyzden sa mi opakuju nabozenske bludy ktore dakedy zdielam cez email tim co ma poznaju a takto sa ponizujem co oni si vobec mozu o mne mysliet alebo skusenost taka ze psychiater a odpirucil psychologicke a ja som je poslal bludne sms a dake urazky ale hovidini skrz to ze vtu hodinu mi bolo zle na kontrole u nej som sa jej ospravedlnil vymazal na nu cislo a naraz mi pride telefonat ze pan jurkech jaroslav zastavte sa na policiu a ja ze preco a to preto lebo ona psychologicka ma udala za tie sms na policiu a tak som stratil dvoveru v zdravotnikoch co maju pomahat co tato mi len problem spravila a zaznam na polici nuz odpustat sa ma ale myslim si o tom svoje.dakujem za precitanie.
Pirat Jurk
Pirat Jurk
Nový člen
Nový člen

Počet príspevkov : 14
Reputácia Reputácia : 0
Dátum registrácie : 02.05.2024

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Patty_Pillow Po 18 november 2024 - 18:43

Pirat Jurk a nedá sa obmedziť to vypisovanie, ja viem, keď si raz presvedčený o pravdivosti svojich bludov, tak ťažko sa dá nastaviť, že toto je cez čiaru, ja píšem psychiatričke, keď je zlé, aby ma vedela nastaviť, ale len, že mám také a také halucinácie, ale nepopisujem jej ich, len či sú sluchové, zrakové, dotykové, vnemové, alebo že mám úzkosť, ale to len vtedy, keď nemám už lexaurin, teraz mám jeden a pol krabičky, tak úzkosti si menežujem po svojom, ale snažím sa s mierou.
Patty_Pillow
Patty_Pillow
Zlatý pokročilý člen
Zlatý pokročilý člen

Počet príspevkov : 477
Reputácia Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg

motylek, Pirat Jurk and Peto2024 like this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Pirat Jurk Po 18 november 2024 - 19:10

dobre dakujem za odpoved
Pirat Jurk
Pirat Jurk
Nový člen
Nový člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Pirat Jurk Po 18 november 2024 - 19:15

este jedna vec nad ktorou sa zamyslam mozno mi poviete pravdu a to je toto ze niekotory beru jezisa krista za najvecsieho mucenca vsetkych zivich bytosti ale on mal viac ako 5000 ran len mna napada a co napriklad upalene bylinkarky mohli trpet vise alebo ty co boli utopeny v kiseline alebo ty ktory roky trpeli a preto mam dale mozno pokusenia od diabla ze jezis netrpel viac ako daky iny horsi na tom mucednik ja tiez som v hajzlu a nikdo s bozich a diabolskich ma neouzdravujem musim sa popiracky spoliehat na daku zhodu ale konec koncov snat to pre nas vsetkych dobadne nakoniec dobre…
Pirat Jurk
Pirat Jurk
Nový člen
Nový člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Peto2024 likes this post

hug0
sorry0
thanks0

Návrat hore Goto down

• Zaslať odpoveď

Odoslať  Pirat Jurk Po 18 november 2024 - 19:59

alebo toto vopred prepacte ze pisem taketo veci do temi ako sa mas.ale takto na svoju hlavu sa mam momentalne niekedy vo svete sa tvrdi toto je len dobro a zlo dva tabori ale co ty ako ja dakedy popiracki ked nesuhlasi so ziadnim s vedenich taborov nemozem tak s priatelmi detit vesmir a zem a bit tu snimivstastny a zdravy nez bit v nebi alebo v pekle?neviem sam ale moj lekar povedal ze sa prepoklada ze clovek ma dusu a vyzera rovnako ako jeho telo alebo krajsie bez bradavicca tak usudzujem ze po smrti niekam ideme ale co ak v nebi budem bez mojho sna lasky a v pekle len nestastny tak pravda racej bit babkove divadlo v nebi nez zatracenec v pekle lebo ako babkove divadlo som sa zmeril stim ze boh mi nevyplni moju tuzbu a to bola zena laska rovnost braterstvo a dobrodruzstva skoda ze nevidim ani do pekla ani neba vidim len ocami pacienta
Pirat Jurk
Pirat Jurk
Nový člen
Nový člen

Zdravotný stav
Diagnóza Diagnóza:

Peto2024 likes this post

hug0