Biblia je písaná prevažne v obrazoch ;)
Biblia je písaná prevažne v obrazoch ;)
Poviem to na príklade svojom
Keď píšem, že SOM bol v "pekle", tak sa tým nemyslí, že SOM vycestoval na planétu plnú ohňa, kde pobehovali čertovia s rohmi a "Satanom" ako ich šéfom
Ale že v mojom DUCHovnom živote sa diali veľmi ťažké a zlé veci, ktoré označujem tým pojmom
Je to podobné ako by SOM napísal, že SOM prechádzal "temným údolím"
Neznamená, že SOM bol na prechádzke niekde vo fyzickom svete
Biblia je o DUCHOVNÝCH záležitostiach (o tom čo sa deje v DUCHU človeka)
Biblia je zakódovaná
Napr. pojem VODA predstavuje SLOVÁ a pojem VÍNO predstavuje PRAVDU
Keď Ježiš premenil vodu na víno, tak vlastne je povedané, že nejaké myšlienky "premenil" na pravdivé tvrdenia Keď potvrdil nejakým spôsobom ich pravdu
Atď, atď
Keď sa teda pozrieš na slovo potopa, tak to znamená NIEČO takéto
Na svet sa vylialo strašne veľa VODY (slová, myšlienky), tak že takmer všetci sa utopili (už nebolo možné rozlíšiť, čo je pravda a čo nie), ale bolo zachránených pár vyvolených, (ktorí sa dokázali aj napriek tomu zorientovať v tomto celom humbuku a dokázali v tom všetkom "chaose" rozlíšiť, na čom sa dá stavať) A tí potom založili novú civilizáciu Neznamená to teda, že ľudia vo fyzickom svete zahynuli, reaĺny svet sa v podstate nezmenil ako taký Zmenilo sa len to, že nastal nový vek
Akoby nový letopočet
Takéto "potopy" sa dejú opakovane
Takým, ktorí neveria mojim SLOVÁM, odporúčam, aby si prežili na vlastnej koži tie príbehy z biblie a dostanú dokonalé poznanie o tom, ako to celé je
Poproste DUCHA (SVäTÉHO) v modlitbe aby VÁM s tým pomohol a isto vás neodmietne - kto klope, bude mu otvorené
Najťažší pre MŇA bol príbeh o ukrižovaní a ceste do podsvetia
Ale "prežil" SOM a teraz SOM oveľa silnejší ako predtým
Teraz pracujem na príbehu o zostúpení nového Jeruzalema, delenia stáda na ovečky a capov a budovanie nového Neba a Zeme
Táto cesta ma zatiaľ veľmi baví
Naposledy upravil EnaXnaY dňa Ne 7 január 2024 - 13:00, celkom upravené 1 krát.
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1325
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Saladin and dusan_fajnor.personal like this post
Re: Biblia je písaná prevažne v obrazoch ;)
Analyzoval som partiu plochozemcov a zistil som, že majú kognitívny problém uchopiť tieto symboly - to nie je kritika, ja napr. nemám talent na balet alebo spievam falošne. Každý človek je iný a má nejaké talenty a preferencie, že. Ak to preženiem, tak vetu "spadol mi kameň zo srdca" vnímajú doslovne - budú hľadať šuter na zemi. Títo ľudia napr. nemajú radi artové filmy - práve preto, že sú to často alegórie, prímery, ktoré niečo symbolizujú. A človek musí dej interpretovať (samozrejme to v každom človeku vyvoláva iné obrazy a interpetácie), lenže tento typ ľudí to nie je príjemná aktivita (podobne ako pre extroverta neustále sedenie doma).
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
EnaXnaY likes this post
VESMÍR TI ukáže ako na to, ak chceš
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Saladin likes this post
Boh napísal:Keď získaš všetko na svete, ale stratíš svoju dušu, čo si počnes?
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav
dusan_fajnor.personal likes this post
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Saladin napísal:To som si tu len odložil, lebo neviem nájsť na rýchlo vlákno s citátmi.
Ok, v pohode, ja, že si to mne smeroval
EnaXnaY- V.I.P. Golden
Zdravotný stav