Ako sa dnes máš? 17
Strana 2 z 83 • 1, 2, 3 ... 42 ... 83
Re: Ako sa dnes máš? 17
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 832
Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Matej, regina, kimi2028, Saladin and Catherin4 like this post
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej and motylek like this post
ja sa mám fajn. Aj keď sú tieto horúčavy, spím dobre a aktivity počas dní celkom dobre zvládam. Pomaly sa chystám na výlet do Prahy so synom. Ideme vo štvrtok a vraciame sa v nedeľu. Som zvedavá ako to zvládnem. Turistika v meste je pre mňa dosť náročná. Najmä v takomto teple sa rýchlo unavím. A 4 dni sa mi zdajú byť dosť, mne by stačilo aj menej. Syn však vraví, že sa nebudeme naháňať, no chce z Prahy vidieť čo najviac. V Prahe som bola zatiaľ dvakrát, raz na spartakiade ako 13-rocná a raz ešte za slobodna s terajším manželom. Syn ešte v Prahe nebol. Lístky na vlak už máme kúpené a aj mám predstavu kam ktorý deň asi pôjdeme.
Zajtra mám ešte kaderníčku, niečo navariť mužovi, niečo nám upiecť na cestu a večer ja vyrazím do Bratislavy k synovi na byt, odkiaľ vo štvrtok ráno cestujeme. Ubytovaní budeme v hoteli blízko Václavského nám. V cene máme raňajky.
Aj sa teším, aj mám trocha ani nie obavy ale rešpekt ako to všetko zvládnem.
Rada sem chodím a rada čítam vaše príspevky. Je fajn vedieť ako podobné zdravotné a životné ťažkosti zvládajú ľudia s podobným hendikepom. Držte sa, priatelia!
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Matej, Mischelll, dzuli08, Catherin4, motylek and dusan_fajnor.personal like this post
Přátelé, já jsem měla dnes náročný den. Strávili jsme se synem asi 6 hodin cestováním po Praze a čekáním na vyšetření. Jeli jsme do nemocnice na dětskou nefrologii na vyšetření ledvin, protože syn má krev v moči. Nevím, jestli nefroložka odhalila příčinu toho krvácení, ale nález na ledvinách byl - ledvinový kámen o velikosti 1 cm na levé ledvině.
Takže syna čeká sběr moči, který provedeme v neděli (a odevzdáme v pondělí), a příští návštěva nefrologie za 2 měsíce. Kromě toho teď musí brát magnézium a citrát a za 2 měsíce se uvidí, jestli se kámen rozpouští, nebo jestli ho budou muset rozdrtit.
Zároveň jsem odevzdala 2 vzorky synovy moči a budou z nich dělat 2 testy; výsledek prvního budu znát už zítra a druhého asi za pár týdnů.
Musím vám říct, že mi u nefroložky nebylo psychicky nejlíp. Jak na mě chrlila informace jednu za druhou, nestíhala jsem je všechny pobrat a připadala jsem si jako hloupá a byla jsem zpomalená. Nezvládla jsem si je ani všechny zapamatovat, a tak jsem uvedla sestřičku v omyl, když jsem jí řekla, že doktorka nevyžaduje kontrolu. Budu tam tedy zítra muset zavolat a dodatečně syna na kontrolu objednat.
Stává se vám taky, že nestíháte/nezvládáte zpracovat informace, co vám druzí podávají, a půlku z nich nevnímáte?
Cestou domů mi nebylo psychicky zrovna nejlíp. Zdravotní potíže svého syna snáším ještě hůř než své vlastní. Strašně jsem se bála, jestli to není něco vážného; nechtěla bych se dožít toho, že by měl vážné potíže, nebo by mi dokonce umřel. No a nakonec se mi z nervů spustily ještě navíc střevní potíže. Ještě to mi chybělo! Čert aby to vzal už...
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 832
Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Som veľmi potešený, že sa na fóre znova objavil Matej. Vždy mám radosť nielen z jeho príspevkov.
Mám mierne podozrenie, že sa mi ps. zdravie mierne rozkolísalo. Beriem síce vštko ako mám vrátane depotu, ale aj tak to nie je úplne "ono". Keď mám písať o "akp." a snahy spraviť všetko, je to o ničom. Vzdelávacie body sú poplnené, ale tradične to telosno-pohyb je na tom veľmi biedne oproti minulosti. Nateraz mi teplota až tak nevyhovuje. Neviem ako so Zellom máme slabú účasť.
Väčšinu času som doma, niekedy čas uteká priam ako šprintér.
Tak mierne sa teší na zajtra a verím že sa ďeň sa podarí. Prajem aj vám. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, regina, kimi2028, Catherin4, motylek and dusan_fajnor.personal like this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Matej, kimi2028, Patty_Pillow and motylek like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, Patty_Pillow, Catherin4 and motylek like this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Matej, Catherin4, motylek and janka,janka like this post
Psychiatria v modernom chápaní je pomerne mladý medicínsky odbor. Nestrácaj žiadnu nádej, mám takú predzvesť, že budú lieky, ktoré nám budú viac pomáhať. Napríklad je mám a užívam dosť s tých starších, vlastne taký mix. Keď sa Ti bude dať, snaž sa zistiť si na Nete aj v literatúre, aké sú trendy vo vývoji liekov, náhľady na ochorenie... O priberaní viem tiež povedať, a to to, že som bol svalnatý športovec (atletika krátke behy, posilňovňa, bicykel, obdiv k bojovým športom) a potom išli hospitalizácie a nové lieky. Momentálne som súdkový typ, Mám diár kde si vedim plán na deň a najhoršie mi v ňom dopadajú fyzické aktivity. Vážiť na váhe som sa prestal už dávnejšie. Teraz už sa venujem dierkam na opasku.
...
Ahojte!
O mne tak skrátka. Tradične je u mňa pokazený spánkový režim. Aj teraz píšem nadránom, a to bez spánku. Nezabrali mi Gerodormy a viac už nesmiem. Povedal by som, že na mňa nestačia, ale u hypnotík aj sedatív je riziko návyku, tak s tým robím len opatrne. Inak lieky užívam ako mám predpísané ešte z nemocnice, a aj na depot chodím v rámci dohody. Seriózne a zvládnuteľné zamestnanie nemám, ale čas nezvyknem márniť. Dosť mi pomáha takzvané "akp.", kde už roky evidujem svoj rozvoj v obľúbených oblastiach.
Trápi ma, ako tabakistu, predražené cigarety. Vidno, že v parlamente nie sú fajčiari, lebo iste by sa zasadili o zníženie ceny cigariet a tabaku. Ostatné záležitosti sú pomerne dobré. Halucinácie sú skôr mikrohalucinácie a miniblud tiež dobre zvládam. Nálada mánie a depresie lieky dokážu skoro úplne eliminovať. Inak podstate po starom. Zvyknem na otázky typo ako sa máš, odpovedať, občas aj dobre, čo nevylučuje ani zle a ani výborne.
...
Majte sa čo najlepšie nepoddávajte sa a naskočte na správnu cetu vášho života. Tuto
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Matej, kimi2028 and motylek like this post
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Saladin likes this post
Reputácia : 16
Dátum registrácie : 21.05.2023
Vek : 45
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0 - Paranoidná schizofrénia; F51.8 - Insomnia
Súčasná medikácia: Kventiax SR s postupným predlžovaním 3x300mg - 0-0-3; Cisordinol 1x10mg - 0-0-1; Depakine Chromo 1x300mg - 0-0-1
Strana 2 z 83 • 1, 2, 3 ... 42 ... 83