Ako sa dnes máš? 3
Strana 4 z 84 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 44 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 3
Ku psychiatričke na kontrolu sa chystám v stredu, vo štvrtok idem ku psychologičke a v piatok na úrad práce. Ešte si občas namýšľam, že počujem "hlasy", ale odkedy mi doktorka pridala Spitomin, tak je mi lepšie. Veľmi často som ale zamyslený a keď mám sám niečo urobiť,vybaviť, alebo mám z niečoho trému, tak sa trasiem. Rozmýšľal som aj o dennom stacionári, ale u nás v Košickom kraji je denný stacionár iba v Košiciach a Michalovciach. U nás v Spišskej Novej Vsi zatiaľ nie je. Chcel by som si podať návrh na kúpeľnú liečbu vo Vyšných Ružbachoch, ak ste tam niektorí boli, tak mi prostím napíšte, že aké to tam je. Neviem ani, dokedy tú kúpeľnú liečbu budem vybavovať. Chcem tam byť začiatkom júla až v druhej polovičke júla. Mimochodom, cez jarné prázdniny sa chystám na liečebný pobyt do obce Hokovce, 3 km od kúpeľného mestečka Dudince. Bude to v období od 27. februára do 5. marca, čiže v takom termíne, keď majú jarné prázdniny východniari. Takže asi tak... Majte sa krásne, Robo.
Robo- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 236
Reputácia : 52
Dátum registrácie : 20.09.2009
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
frances farmer- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 260
Reputácia : 12
Dátum registrácie : 12.01.2011
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
moju odseknutú hlavu nabodni na kôl a vyves ju...
to mi ihned evokovalo knihu Boh/Pan much od williama goldinga. nenechal si sa inspirovat?
inak, snad ti nie je tak zle alebo ano?
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
nepoznám vôbec toho autora ani tú knihu, ale idem si o tom niečo nájsť. ďakujem za postreh.
tento môj príspevok nie je teraz aktuálny, takže nemaj obavy :-)
...
dočítal som sa, že je to aj sfilmované, musím si to hneď stiahnuť ;-)
Naposledy upravil woJAczek dňa Po 7 február 2011 - 13:18, celkom upravené 1 krát.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
inak, fajn, ze to nie je aktualne. bodaj by ani nikdy nebolo
ano, aj film je super.
anonym- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 886
Reputácia : 26
4713N- Domáci člen
- Počet príspevkov : 31
Reputácia : 3
Dátum registrácie : 14.01.2011
Vek : 33
4713N napísal:Nachadza sa v nekonecne ohnutom zakriveni uhla. Tam je vsetko.. Spravny uhol. Ked ho dokazem najst, mozem vystihnut...
to je zaujímavé, pretože ja tam vidím stále kruh, nekonečný kruh, v ktorom je zakrivený jeho obsah.
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
pozerám, že tu máme aj matematikov (kruh, uhol) alebo geometrov. Nerozmýšľali ste o nakreslení tohoto všetkého a vsunúť to na papier. Iste by Vás nekôr zaujalo, čo ste produkovali. Ja tu mám tiež taký diagram, čo som kedysi v akútnom stave robil. Ono, aj teraz si myslím, že niečo na tom bude. Skôr by som tam videl určité "ešte nevyspenie" z hľadiska filozoficko-transcendentálo-náboženského. Doteraz si to nedovolím označovať ako psychiatrická literatúra píše, teda pseudofilozofovanie. Skúste to vizuálne preniesť a primerane spracovať. Môžete to ukázať aj blízkym aký majú názor na namaľované (môžte im aj niečo k tomu povedať).
...
Ja sa mám vcelku znesiteľne. Trocha ma rozhodila jedna nepríjemná udalosť na stacionári, ktorá sa ma primo ale nedotýkala (nechcem ďalej rozvádzať) a zlé vstávanie s miernymi boelesťami hlavy v čelovej oblasti. Teraz sú všetky tieto záležitosti už za mnou takže som už "vytrasený" zo zlého. Dmes už nepôjdem von, aj napriek tomu, že je pekne. Dúfam, že si to zajtra vynahradím.
...................
Ahoj filipka,
dnes som mal nanič vstávanie, bol som ospalý asi 5 hodín, až potom ma to prešlo...
Predávajú v lekárni voľnopredajný napr. kofeín, taurín, koncentrovanú guaranu... no jednoducho čosi na takéto rána. Káva mi príliš nezaberá a nechcem sa nalievať kvantami toho nápoja. Chcem len občas hodiť pirulu, dve aby som fungoval. Teraz si chcem kúpiť L-carnitín, ale ten na mňa pôsobí skôr v zmysle udržania čerstvosti, ako je vzniku.
Dík za odpoveď. PA
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
no nie je to zlý nápad, ale moje výtvarné danosti sú na úrovni trojročného decka. a dokonca si myslím, že ani neviem zobraziť to, čo vidím. nikdy som nevedel nakresliť zátišie ani nijaký predmet na výtvarnej výchove, keď nám ho dali pred oči. vždy som maľoval len frky a machule, také skôr abstraktnejšie.
spomenul si tu, že si nedovolíš označovať svoj výtvor pseudofilozofiou- mňa tento pojem a táto terminológia nesmierne uráža, akoby všetko, čo vyprodukuje mladý človek a obzvlášť ak trpí duševnou poruchou, bolo nepravé, jalové a neviem ešte aké prívlastky by sa hodili k tomuto označeniu "pseudofilozofia". tento sprostý termín vymedzuje chorého človeka z možnosti myslieť reálne filozoficky, a to je pre mňa nemysliteľné! som zástancom toho, že každý človek má právo vyjadriť svoje názory, aj keď nevyzreté, filozofickej povahy bez toho, aby boli definované ako "pseudo".
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
filipka- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1048
Reputácia : 120
Zdravotný stav
Diagnóza: F 20.0
Súčasná medikácia: Seroquel XR(quetiapín),Reagila (kariprazín, Alventa(venlafaxín), občas haloperidol
...
Ahoj woJAczek,
ono, tieto veci som ani ja príliš nekreslil. Skôr to bol taký zjednodušený diagram, štruktúra. Aj som tam čosi popísal, aj symbolicky dokreslil. Osobne mám dojem, že "pseudofilozofia" vychádza s prítomných skúseností (nie časovo ale v zmysle aktuálneho vybavenia vedomia). Tipoval by som si to aj so spojením s nadvedomím (v zmysle JUNGA). Na druhej strane si myslím, že nepripravený jednotlivac nie je schopný spojenie s nadvedomím plne spracovať a tak dochádza k mnohým skresleniam. Práve tie vyznievajú ako taký "guláš", ktorý je nezrozumiteľný pre bežných ľudí. Po pochopení "pseudofilozofie", jej dôkladnom rozanalyzovaní by bolo možné z Toho dosť vydolovať. Toto vydolovanie by ste teoreticky mohli zvládnuť až po čase...
Môj typ na Vás oboch, je čo najviac si racionálne zaznamenávať "pseudofilozofiu", ale spracovanie by som odložil až na dobu, keď ňou nebudete ovplyvnený. Minimálne to bude originálne a možno by sa z toho sj dalo čosi vytvoriť. Ale to až omnoho neskôr, teraz ste príliš "v tom".
Tuto- V.I.P. Inventár
- Počet príspevkov : 4793
Reputácia : 775
Dátum registrácie : 19.09.2010
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.0
Súčasná medikácia: Amisulprid, Haloperidol (aj depot), Akineton (aj depot), Alventa, Lithium, Gerodorm (podľa potreby),
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Strana 4 z 84 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 44 ... 84