Ako sa dnes máš? 16
Strana 81 z 84 • 1 ... 42 ... 80, 81, 82, 83, 84
Re: Ako sa dnes máš? 16
Naposledy upravil janka,janka dňa Št 29 jún 2023 - 13:42, celkom upravené 1 krát.
janka,janka- Bronzový pokročilý člen
- Počet príspevkov : 220
Reputácia : 8
Dátum registrácie : 07.04.2023
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia: Medotrygin, Stilnox +AP
regina likes this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
motylek, dakuuujem za fotky zo stretavky, zvyknem na fotkach vyzerat strasne, toto je v norme, velmi pozitivne na mna posobia, su pekné. Ked si spomeniem na tu cestu tam, to bolo strasne, cele to bolo velmi rychlo.
Vsetkym vam prajem aby ste sa mali super.
Zdravotný stav
Diagnóza:
motylek likes this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
regina, dzuli08, Juraj, Mous, motylek and janka,janka like this post
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
janka,janka likes this post
Katuska- Mierne pokročilý člen
- Počet príspevkov : 141
Reputácia : 131
Dátum registrácie : 28.09.2020
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Matej, regina, dzuli08, kimi2028, Mous, Catherin4, motylek and janka,janka like this post
Pomerne dlho som sa neozval, ale chodil som Vás pravidelne (takmer denne) čítať. Viacerí ste mi písali správy a maily – ospravedlňujem sa, že som nezareagoval. Moje konanie, resp. nekonanie, sa mi nedá nejako zmysluplne vysvetliť; vo veci bola a je zakopaná nejaká moja čudná terajšia potreba sa izolovať. Je mi to zvláštne, ale ako mi doktorka zapísala schizoidnú poruchu osobnosti, tak som sa v jej duchu začal viac a viac správať. Hlavne sa to prejavilo tou izoláciou, nechodením nikam, nekomunikovaním, netelefonovaním. Aj niektorí z rodiny, čo mi písali cez siete, tak som vlastne neodpísal doteraz.
Mávam pravidelne silnú potrebu byť sám. Na ulici a medzi ľuďmi sa cítim dosť úzkostne, túžim byť neviditeľný, nevnímaný, nech len nikto na mňa nepozerá, či nebodaj sa nechce dať so mnou do reči. Už-už aby som bol späť medzi štyri stenami svojej garsónky, kde sa cítim akoby najlepšie, najbezpečnejšie. Sám so sebou. Veľa ľudí má problém sa so mnou spojiť, myslím z rodiny, spomedzi kolegýň a podobne – nenastalo to „odpojenie“ iba vo vzťahu k nášmu fóru. Záležitosť ma dosť celý čas mrzela, ale skutočne mi klesla latka hranice, kedy ešte zvládam podnety z okolia, a kedy sa už cítim tak preťažený a zahltený, že utekám kade-ľahšie späť do svojho vnútorného sveta, aby som sa aspoň naoko nezjašil (často práve to množstvo podnetov v práci mi vyčerpá moju dennú kapacitu tolerancie natoľko, že mi už v nej potom na interakcie mimo tohto prostredia nezostáva nazvyš).
Táto spomenutá latka je až smiešne nízko oproti priemeru v populácii, ako si všímam podľa okolia. A to nevravím o extrovertoch, ale mám na mysli porovnanie latky práveže s introvertmi môjho okolia. Aj v porovnaní s nimi si prídem oveľa rýchlejšie preťažený podnetmi (... pričom zdrojom tých najnáročnejších podnetov je pre mňa komunikácia).
Dúfam, že sa mi to bude už trochu zlepšovať – sám si musím aj ordinovať prekonávať svoj tieň a nútiť sa vyjsť z niečoho, čo by sme mohli nazvať komfortom, smerom k tomu, čo je žiaduce a zdravé. A teda sa nechať vystavovať komunikácii. Švagrinke som tiež viac ráz už neodpísal a mám strach, že „to so mnou vzdá“ a prestane sa o komunikáciu snažiť. Nerád by som ju zo života stratil, jedna z mála mi na sieti vždy písala, ako sa mám, hoci vedela, že dostať zo mňa nejakú, aspoň jedno-vetnú odpoveď nebude ľahké. Musím si tú latku tolerancie sociálnej interakcie skrátka späť zvýšiť. Mal som ju už aj oveľa vyššie vari pol roka dozadu, takže nebolo by dobré to nechať takto. Jedna z ciest je teda nepochybne sa tomu diskomfortu cielene vystavovať a takpovediac si na to privykať ako na niečo normálne. Zohnal som si aj knižku „Trénink komunikace pro introverty“, ale ešte som len na jej začiatku. Snáď mi aj ona prispeje k zlepšeniu sociálnych zručností.
Inak, ak by som mal v skratke zhrnúť svoje jarné mesiace, tak to bolo obdobie opäť typicky kombinácie kopca práce a školy. Veľa som programoval vlastne aj svoje projekty do práce, ktoré práve v budúci týždeň idem prezentovať pred niektoré kolegyne, ktoré nastupujú na podobnú pozíciu, akú mám už rok ja a u ktorých teda má zmysel moje nástroje využívať. Čo sa týka školy, letný semester sa podaril zavŕšiť... skúšky spravené, o desať dní mi začne obdobie predzápisu do 3. ročníka.
Veľa sa furt učím, ale nie až tak efektívne, ako by bolo dobré. Napr. mám veľa kríz, kedy som pasívny, nevyspatý a unavený. A kedy nerobím vlastne nič, akurát si možno čítam nejakú svojpomocnú knižku alebo surfujem na youtube. Surfovanie na youtube a pozeranie náučných videí, ale aj zábavných talentových show (najmä tie spevácke) sa mi potvrdzuje naďalej ako koníček. Škoda však, že niekedy tými speváckymi show zabíjam zbytočne čas, no na druhú stranu som zistil, že ma to vcelku odreagúva, takže sa potom cítim mohúcnejší pokračovať v načatom. Väčšinou môj životný štýl zahŕňa 3-4-dňovú šnúru, kedy akože makám na niečom, a potom spadnem do pasivity na 3 dni, v lepšom prípade iba na 2. Či je to takto efektívnejšie, než si radšej dopriať každý deň viacero prestávok, ale za to robiť niečo zmysluplné oveľa dlhší rad takýchto dní za sebou, neviem dobre posúdiť. Je však pre mňa osobne zrejmé, že ma krátkodobé prestávky počas jednotlivého dňa až tak nezregenerujú – ťahať viac dní a potom padnúť do pasivity aj na 2-3 dni, je s mojou povahou asi viac v zhode. Nebezpečenstvo nastáva vtedy, ak potreba byť pasívny padne akurát na obdobie, kedy treba z objektívnych príčin zamakať (napr. z dôvodu práce, alebo školy). Vtedy som už bol svedkom veľmi nepekných svojich zlyhaní a narobil som vtedy možno zbytočné problémy. To je hlavná slabina takéhoto štýlu výkonu.
Okrem toho sa mám približne aj dobre. Lieky beriem tie isté, ako posledné roky. Užívam aj viacero suplementov. Z psychiatrických príznakov mi starosť robí iba to schizoidné správanie, a potom úzkosť (najmä červenanie, bolesti brucha, trasenie rúk, tréma). Občas som deprimovaný, ale z klinického hľadiska je to asi nezávažné najmä preto, lebo to v tomto období u mňa trvá zakaždým skôr krátko (a takmer vždy časovo koreluje s tými mojimi fázami pasivity).
Známku by som dal asi 1-, nebyť toho uzatvárania sa do seba. Avšak ak ho do úvahy vezmem, tak to vyzerá skôr na 2-.
Držím Vám všetkým palce, priatelia.
Ďakujem Vám za vypočutie a trpezlivosť a želám Vám všetko dobré, držme sa!
S úctou
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Mischelll, rasto, dzuli08, kimi2028, Katuska, Juraj, Patty_Pillow and like this post
Šachy som odsunul dá sa povedať na druhú koľaj, aj tak neprinášali už až taký veľký pôžitok. Urobím si dva mesiace prázdniny od nich a uvidím, či sa vrátim ku ním. Skôr by som sa chcel učiť nové vecí týkajúce sa programovania, ale tak aby som si aj niečo zapamätal, že čo a ako sa robí. Možno chce to len vytrvalosť a naučím sa veľmi veľa vecí. Momentálne by som chcel zvládnuť HTML, CSS, Php, či SQL.
Priorita je html a SQL. Ktovie časom bude možno aj nejaký kurz testera softvéru a snaha získať prácu v IT na podobnú pozíciu… Uvidíme, zatiaľ na prácu veľmi nevidím to, aj keď by som veľmi chcel... Tak snáď sa dostanem do toho nejako a budem aj trochu samostatný. Vytýčil som si čas do konca roka 2023 zvládnuť základy programovania a potom ťažšie vecí. Bude problém, keďže duša sa bráni zložitým veciam...
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Matej, dzuli08, Mous, motylek and janka,janka like this post
Zdravotný stav
Diagnóza:
EnaXnaY- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 1331
Reputácia : 172
Dátum registrácie : 11.05.2018
Vek : 47
Zdravotný stav
Diagnóza: F25.2 - schizoafektívna porucha, zmiešaný typ, F20.0 - paranoidná schizofrénia
Súčasná medikácia: Paliperidón, Aripiprazol, Depakine, Helex, Trittico, Diaprel, Betaloc, Prestarium
Zdravotný stav
Strana 81 z 84 • 1 ... 42 ... 80, 81, 82, 83, 84