Ako sa dnes máš? 16
Strana 3 z 84 • 1, 2, 3, 4 ... 43 ... 84
Re: Ako sa dnes máš? 16
kimi2028- V.I.P. Golden
- Počet príspevkov : 2281
Reputácia : 762
Dátum registrácie : 13.02.2017
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0, F20.4
Súčasná medikácia: Reagila 4,5 mg
Tuto likes this post
Uplynulý týždeň som sa nemal až tak dobre, žiaľ. Po fyzickej stránke ma gniavi pobolievanie hlavy a po duševnej stránke ma zmáhajú pocity demotivácie. Cítim sa trochu vyprahlý - akoby ma veci vlastne vnútorne prestali baviť a interesovať. Veľa z doterajších vecí, ktoré mi živili nadšenie a túžbu napredovať, sa mi zrazu vyslovene nechce. Miestami mám pocit, že som opäť na začiatku v bode, keď si znovu musím hľadať svoje "prečo". "Prečo" ráno vstať, "prečo" robiť to a ono. "Prečo" sa vôbec o niečo snažiť. Tento mentálny regres mi sprevádzajú značné pocity únavy, fyzickej ťažoby (najmä v bruchu, tráviace problémy, potom tiež ťažoba v svaloch končatín), nutkaniu ležať. Zrazu mi robí problém obsedieť na stoličke. Inokedy celé hodiny presedím a riešim nadšene vo flow nejaký "programátorský oriešok" a teraz, akonáhle príde prvý "odpor", že neviem hneď z fleku vypľuť riešenie, ale že je treba aj trochu premýšľať, tak sa začnem obšmietať na stoličke a začne ma to ťahať na gauč do polohy ležmo. Asi sa mi teda znížila tolerancia nepohody, s čím som viac mesiacov už akoby nemal problém, a teraz sa mi to vrátilo. Čiastočne si to vskutku vysvetľujem tým, že keď príde protitlak a treba vystúpiť z komfortu, tak nenachádzam dostatočne silné "prečo", prečo tak robiť (v tej-ktorej konkrétnej veci). Po racionálnej stránke to mám všetko dobre v hlave vysvetlené a premyslené, ale, žiaľ, ja som človek založený hlavne emočne, a preto ak nekorešponduje s ráciom môj vnútorný pocit, tak mi samo osebe logika a rozumové odôvodnenie ako motivácia skrátka nestačia. Musím hlboko vnútri aj cítiť a veriť, že "je to tak". A to si neviem zatiaľ, žiaľ, prikázať na povel vôľovo.
V práci inak relatívne v pohode... len je cítiť, že mnohé veci zanedbávam, lebo ma nebavia, alebo zaťažujú. Preto niektoré veci sú v kopečke s názvom "urobiť" už príliš dlho. Momentálne sa chystáme na inventúru - v utorok budem mať zase po roku dvadsaťštvorku.
V škole ako-tak. Vyučovanie už beží, jeden projekt už mám zadaný. Dnes zrovna nemusím byť na vyučovaní, lebo dnešný predmet mám spravený už z minulého roka - teda z roka, kedy som bol druhák prvýkrát. Vyučovanie okrem prvého razu už máme po zvyšok semestra fyzicky v škole... často by som privítal online, ale chápem, že byť tam fyzicky má tiež svoje výhody. Takže som skôr v očakávaní. Tento semester mám v porovnaní s tým zimným kvôli "zosúlaďovaní" učebných plánov po ich minuloročnej zmene o dosť ľahší. Tak snáď si to nepokašlem tým, že som sa dostal do spomínaného mentálneho regresu.
Vo štvrtok som bol na preventívke u všeobecnej. Krvný obraz, hepatálky a moč dopadli v poriadku, žiadne hodnoty nevyskočili mimo normu. Tlak tradične skôr nižší, pod normu. Vyšetrenie sa mi zdalo veľmi rýchle, dokonca na pocit až moc rýchle. Teraz tento rok by som mal už ísť len na preventívku k zubárke po roku. Plánujem si to vybaviť na jar.
Ďakujem Vám, priatelia, za vypočutie. Prajem Vám všetko dobré, držte sa!
S priateľským pozdravom
matej
Matej- Okoloidúci
- Počet príspevkov : 5072
Reputácia : 942
Dátum registrácie : 18.09.2009
Vek : 38
Zdravotný stav
Diagnóza: F21, F60.1
Súčasná medikácia: Parnido (3 mg), Sertralin Actavis (50 mg), Orfiril Long (900 mg)
Tuto and Mous like this post
Aj ja som dnes preležal v posteli. Vždy mi pomôže, keď sa vypotím, ale teraz sú tie vírusy tak rafinované, že inhibitujú potenie a vysokú teplotu (aj vírus chce prežiť).. Naobliekal som sa ako snehuliak, to trochu pomohlo. Už je lepšie. Na pozadí mám samozrejme seriál, inak študujem nejaké veci.. Držte sa..kimi2028 napísal:chytil som nejakú vírozu, Mám 38,4. Zlepšuje sa to. Teda nemám žiaden problém. Vyzerá to skôr na prechladnutie...
Reputácia : 59
Dátum registrácie : 05.07.2022
Zdravotný stav
Diagnóza:
Súčasná medikácia:
Tuto likes this post
Patty_Pillow- Zlatý pokročilý člen
- Počet príspevkov : 477
Reputácia : 50
Dátum registrácie : 04.04.2022
Vek : 32
Zdravotný stav
Diagnóza: 20.3
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Tuto and Jaro123444 like this post
všetci by sme radi boli bez liekov. Držím ti všetky palce a schvalujem, že si lieky berieš so sebou a aj že si si overila davkovanie liekov. Prečo? Pretože sa to môže zvrhnúť. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Ja so vydržala bez liekov rok. Potom prišla psychóza. Vlastne ona prichádzala pomaly a mohla som si to všimnúť a vrátiť sa k liekom, no ja som sa mylne stále domnievala, že ešte to zvládnem. Nezvládla som. Takže ťa chcem varovať, buď ostražitá a keď ti bude horšie, radšej sa vráť k liekom ako skončiť hospitalizovaná. Drž sa, dievča!
A ako sa mám? Aktuálne celkom dobre. Fyzické problémy z prekonanej chrípky konečne odzneli a aj psychicky som sa dala po menšej kríze doporiadku. Spánok sa mi upravil a znova spávam už pár nocí bez lieku na spanie. V dennom režime nič také nové nemám - starám sa o domácnosť, varím, dokonca som aj koláč včera upiekla a už sú z neho len tri kúsky. Predvčerom bolo krásne slnečno a mala som volnejší deň, tak sme na môj podnet s manželom a sestrou dali s nordic walkingovými palicami 7km chôdze, Myslela som, že bude z toho svalovica, no nebola, len kopec endorfínov. Dúfam, že si to čoskoro zopakujeme.
Majte sa pekne a nech vás ťažkosti obchádzajú!
regina- V.I.P. Bronze
- Počet príspevkov : 673
Reputácia : 298
Dátum registrácie : 05.09.2011
Zdravotný stav
Diagnóza: schizoafektivna porucha
Súčasná medikácia:
Patty_Pillow, Mous, Catherin4, Jaro123444 and motylek like this post
Ten týden sama se sebou doma jsem přežila zaměstnáváním se věcmi, které mě baví, nicméně byla v tom jakási křeč - dělala jsem to jen proto, abych nějak zabila čas a nebylo mi zle. A pomáhalo mi to jen dočasně.
Ve chvílích, kdy jsem svou mysl zrovna něčím nezaměstnala, jsem propadala úzkostem a beznaději. Nadávala jsem si za všechno, i za to, že chodím sem na Schizofórum a radím druhým; že si hraju na psycholožku a nerespektuju, že nejsem žádná psycholožka, že nejsem ani zdravá, že jsem jen obyčejná pacientka, které se vymstí, když bude druhým rozdávat nějaké rozumy. Promiňte mi to, to byl asi důsledek mého komplexu méněcennosti.
V takových chvílích zoufalství jsem hledala pomoc na internetu. Dozvěděla jsem se mimo jiné, že jsem závislá na benzodiazepinech (bzd), které spousta lidí s lehčí dg odsuzují. Bylo mi z toho nesmírně těžko až do chvíle, kdy mi jedna slečna na Nyxu napsala, že chápe moji psychiatričku, že při mojí dg raději riskuje lehčí závislost na bzd, než abych dostala (další) ataku.
Psychiatrička mi na moje úzkosti doporučila si navýšit bzd (Neurol), ale já jsem se dalšímu navyšování zuby nehty bránila. Doufala jsem, že se to vyřeší psychoterapií, ale zároveň jsem tušila, že nevydržím čekat na moji psychoterapii až na začátek března (marec). Tak jsem si vyptala číslo na jednu krizovou linku pro schizofreniky, kde fungují i psychiatři. Nakonec jsem byla i tak zoufalá, že jsem si říkala „Zavolám tam a zeptám se, jestli to mám řešit pomocí navýšení bzd nebo psychoterapií.“ Už jsem byla smířená i s tím, že si nechám navýšit Neurol s tím, že jakmile to bude možné, dávku si zase snížím. Naštěstí k tomuto kroku nakonec nedošlo a zatím na konci týdne se zase začínám pomalu dostávat do své kůže a tajně doufám, že se to příští týden zase nepokazí.
Příští týden jdu ke své psychiatričce a povyprávím jí, jak mi bylo tento týden. Uvidíme, co mi na to poví.
motylek- V.I.P. Silver
- Počet príspevkov : 832
Reputácia : 68
Dátum registrácie : 17.12.2022
Vek : 43
Zdravotný stav
Diagnóza: F20.0
Súčasná medikácia: Abilify 15 mg 1-0-0, Elicea 10 mg 1-0-0, Neurol 0,25 mg
Tuto, Mous and Saladin like this post
Zdravotný stav
Súčasná medikácia: Parnido 12mg,, Haloperidol 6mg, Kventiax 75mg, Lexaurin 1,5mg, Akineton 3mg, Fluanxol 20mg
Saladin likes this post
Catherin4- V.I.P.
- Počet príspevkov : 599
Reputácia : 79
Dátum registrácie : 12.09.2022
Zdravotný stav
Diagnóza: F33.3, F25.1
Súčasná medikácia: Aripiprazol, Venlafaxin, Trazodon
Juraj, Mous, Saladin, Jaro123444 and motylek like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Zdravotný stav
Catherin4 and Jaro123444 like this post
Catherin4- V.I.P.
Zdravotný stav
Tuto likes this post
Zdravotný stav
Tuto likes this post
Strana 3 z 84 • 1, 2, 3, 4 ... 43 ... 84